HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2741 Felhasználó inaktív   zsolt160 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 10. 06:03

Van egy XP meg egy Vista a gépemen külön partíción. A Vista azért van fenn és külön partíción, mert csak próbaképpen raktam fel, hogy érdemes e lecserélnem az XP-t.
Viszont pár hardveres dolog miatt (nem támogatott hangkártya, 5.1 helyett csak 2.0, alaplapi meg alapból sz@r)) szeretném leszedni a Vistát. Hogyan tudom megtenni, hogy az XP kerüljön vissza boot oprendszernek?
Kép

#2742 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:54

Boot XP cd-ről, recovery console, fixboot, fixmbr.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#2743 Felhasználó inaktív   zsolt160 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 17:37

Köszi szépen! :respect:
Kép

#2744 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 08:17

ma bekapcsoltam a gepem, es a windows egybol kek halallal inditott. es ezota semmifele halozati kapcsolat nemmukodik. linux alatt igen!

tegnap tokeletesen mukodott, sleepeltetve volt estere, ma szerettem volna hasznalni erre ez fogadott. semmifele valtozas nem tortent tegnap ota, jameg kiirja hogy a windows tuzfal nem mukodik, ellenorizzem,aztan mikor ramegyek hogy tuzfal aktivalas akkor kiirja hogy nem lehet! hihetetlen hogy ez ilyen szar :s
macbook air 2014

#2745 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 08:46

Idézet: evone - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 9:17

ma bekapcsoltam a gepem, es a windows egybol kek halallal inditott. es ezota semmifele halozati kapcsolat nemmukodik. linux alatt igen!

tegnap tokeletesen mukodott, sleepeltetve volt estere, ma szerettem volna hasznalni erre ez fogadott. semmifele valtozas nem tortent tegnap ota, jameg kiirja hogy a windows tuzfal nem mukodik, ellenorizzem,aztan mikor ramegyek hogy tuzfal aktivalas akkor kiirja hogy nem lehet! hihetetlen hogy ez ilyen szar :s

És azon kívül hogy kék volt, mit lehet még tudni arról a halálról? Lehet hogy csak néhány rendszerfilet/hálózati szolgáltatást érintő diszk bibi, de ennyiből én is csak azt tudom levonni hogy hihetetlen... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2746 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 08:57

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 9:46

És azon kívül hogy kék volt, mit lehet még tudni arról a halálról? Lehet hogy csak néhány rendszerfilet/hálózati szolgáltatást érintő diszk bibi, de ennyiből én is csak azt tudom levonni hogy hihetetlen... :)

http://evone.bleach.hu/ezmiafaszom.jpg

http://evone.bleach....zmiafaszom2.jpg

ez alapjan feltetelezem hogy olyan mitnha egyszeruen felmondta volna a szolgalatot a dhcp...

de a szolgaltatas elvan inditva, meg a tcp/ip is, mert associated pl a wifi is, de nem kap ipt.  pedig semmit az egvilagon nem telepitettem tegnap ota, nem allitottam el semmit, egyszeruen csak hasznalni szerettem volna. diagnosztizaltam pcdoktorral a gepet es a hardverek mukodnek tokeletesen, tehat gondolom valami windowson beluli szolgaltatassal lesz a problema, nagyon orulnek hogyha valami windows guru tudna segiteni..

tenyleg hihetetlen. tudnam ilyenkor mi jatszodik le, mitol mondja fel csakugy a szolgalatot...

update
http://support.micro...om/kb/827328/hu

ezt  talaltam, nem segitett. bar ez xphez van

Szerkesztette: evone 2008. 10. 11. 09:12 -kor

macbook air 2014

#2747 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 09:47

ugylatom senki.
macbook air 2014

#2748 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 10:32

ipconfig /renew re azt mondja hogy az RPC szolgaltatas nemelerheto.

probalom elinditani a DHCP-t es 5os hibakoddal ( nem indithato el ) elkuld anyamba. nem hiszem el komolyan, mi a szar okozta vajon ezt
macbook air 2014

#2749 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 12:12

sp1 es a vista?Réginél volt ez a hibernációs hiba.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2750 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 12:18

sp1es vista.

http://www.google.hu/search?hl=hu&client=f...es%C3%A9s&meta=

kozbe idaig jutottam.

ps: ezekszerint sp1ben nem sikerul kijvatnia  :Đ

http://support.microsoft.com/kb/943996

:s ezzel se sokat ertem el. nem tudok mit csinalni, ujrarakni nem tudom, de ha bugos a sleep es igy elbassza a fel rendszert akkor szedjek ki ezt a ficsort, nem tudom ilyet mi general hogy random elromlik az egesz...  :mad:

Szerkesztette: evone 2008. 10. 11. 12:39 -kor

macbook air 2014

#2751 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 13:20

http://forums.whirlpool.net.au/forum-repli...cfm/959135.html

:s

erdekes mert nekem mar sp1 van, most akkor mit csinaljak?

rakjam ujra mert magatol random elromlott?
macbook air 2014

#2752 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 15:16

ugy latom erre nem nagyon van megoldas, csak a reinstall. ennyit a vistarol. :(
macbook air 2014

#2753 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 16:48

Idézet: evone - Dátum: 2008. Oct. 11., Saturday - 16:16

ugy latom erre nem nagyon van megoldas, csak a reinstall. ennyit a vistarol. :(

Rendszervisszaállítás?  :think:
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2754 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 16:54

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 17:48

Rendszervisszaállítás?  :think:

Á, a profik azt kapcsolják ki először...

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 10. 11. 16:54 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2755 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 16:58

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. Oct. 11., Saturday - 17:54

Á, a profik azt kapcsolják ki először...

Mindig tanul az ember ;) Ezzel a sleep-el egyébként nekem is mindig bajom volt.Szép h még az sp1 után se készült el rendesen :down:

Szerkesztette: andrew-- 2008. 10. 11. 17:03 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#2756 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 17:49

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 17:58

Mindig tanul az ember ;) Ezzel a sleep-el egyébként nekem is mindig bajom volt.Szép h még az sp1 után se készült el rendesen :down:

tokjo... :s

erdekes mas os-ekben ez jo. meg xp alatt is... nem tudom milesz.
macbook air 2014

#2757 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 17:51

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 17:58

Azt tapasztaltam, hogy elsősorban nem éppen megfelelő driverek tudják így összerogyasztani a sleep-be/ből készülődő rendszert, de gondolom néhány nem éppen Vista barát program is képes ilyesmire. Ilyenkor egy rakás nyitott file is van, és ha beüt a ménkű akkor igen gyakori a filerendszer sérülés is...

#2758 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 22:15

hp laptopon van olyan, hogy induláskor ha f11-et nyomok (de ez már a windows bootulás elején, tehát nem biosból), akkor lefuttatja a hp vista telepítőjét (ami végülis egy unattended vista telepítő, driverek, stb belerakva). Namost, ilyet tudok e Én is csinalni? Mármint nem telepítőt, mert azt nem nehéz, hanem, hogy legyen induláskor egy ilyen opció, és akkor a gép merevlemezének rejtett zugárol elindul az előre konfigurált vista telepítő (bár, a hápénál van valami extra program is hozza, ami megkérdi, hogy a meglévő dolgokkal mit csinaljunk, ilyesmi nekem nem kell, mert ha gépet telepítek a doccuser izé a users kulon meghajton van)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2759 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 23:00

Idézet: charlie - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 23:15

hp laptopon van olyan, hogy induláskor ha f11-et nyomok (de ez már a windows bootulás elején, tehát nem biosból), akkor lefuttatja a hp vista telepítőjét (ami végülis egy unattended vista telepítő, driverek, stb belerakva). Namost, ilyet tudok e Én is csinalni? Mármint nem telepítőt, mert azt nem nehéz, hanem, hogy legyen induláskor egy ilyen opció, és akkor a gép merevlemezének rejtett zugárol elindul az előre konfigurált vista telepítő (bár, a hápénál van valami extra program is hozza, ami megkérdi, hogy a meglévő dolgokkal mit csinaljunk, ilyesmi nekem nem kell, mert ha gépet telepítek a doccuser izé a users kulon meghajton van)

Nekiállsz, és fabrikálsz egy MBR-ben csücsülő loadert ami F11-re elindít egy (addig rejtett partíción csücsülő) winpe alapú telepítőt. Ha image alapú dolgot szeretnél arra meg ott van pl az Acronis Secure Zone, pont ilyen feladatokra...

#2760 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 07:10

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 0:00

Nekiállsz, és fabrikálsz egy MBR-ben csücsülő loadert ami F11-re elindít egy (addig rejtett partíción csücsülő) winpe alapú telepítőt. Ha image alapú dolgot szeretnél arra meg ott van pl az Acronis Secure Zone, pont ilyen feladatokra...

hmm, jo ötlet, majd kipróbálom.

mégegy kérdés: hogy lehet az IE (a felhasználó számára) írmagját is eltüntetni? Tehát még véletlen se bukkanjon bele az IE-be a user. (nem találtam olyat mint xp-n, hogy a program elrejtése)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.