HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3381 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 22. 15:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 14:25

Lenne megint egy kérdésem, van a vistában valami olyasmi beállítás, hogy megbízható programok, vagy ilyesmi, amihez hozzá lehetne adni portable programot? Hogy ne kérdezzen rá minden alkalommal, amikor elindítom?

Azt már bepöttyintettem, hogy run as administrator, de így is rákérdez.

Na úgy néz ki, hogy a TweakUAC nevű ingyenes kis progival sikerült áthidalni, quiet módba rakja az uac-ot, azaz nem kapcsolja ki, de az admin joggal hanyagolja az engedélyezést. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3382 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 17:03

Segítsetek légyszíves, hol tudom az ablakok belső háttérszínét változtatni?
Ugyancsak itt volt XP-nél a display almenüiben pl. az ikonok  méretének távolságának szabályozása is, azzal sem találkoztam még a Vista alatt.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#3383 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 22:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. febr. 17., kedd - 8:02

Az, hogy ultimate vistát haszálsz. Neki más a memó vezérlési protokollja mint a többi verziónak, mindig feltölti a memót teljes kihasználtságig és ha kell hely, akkor ürít. Nem tudom miért, de ilyen értelemben nem áll le a superfetch az ultimate az ultimate.

Ha más verziót használsz akkor nem tudom.

ultimate, de pont az a baj, hogy nem ürít, hanem swappel. úgy tűnik, abban az esetben a procoderhez kötődött a dolog (sorban tömörítettem több száz rovid videót), mert amikor becsuktam, kb a fele felszabadult, viszont a saját memóriahasználata sokkal kisebb volt ennél.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3384 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 23. 09:10

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 23:22

Az alaplapodon egy Realtek ALC1200 chip felelős a hangért, aminek van Vista drivere az ASUS oldalán, KATT! Válaszd ki az operációs rendszert (esetedben Vista 32bit), majd az AUDIO részen letöltöd az 5.10.0.5628/6.0.1.5628-es verziójú driver-t, és telepíted. :) Vagy egyszerűen csak KATT! ;)

Sajna ugyan az megmaradt  :confused:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3385 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 01:18

Maradok az XP-nél  :respect:
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#3386 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 24. 14:48

Hali Mindenkinek !

A problémám az lenne, hogy péntek óta nem müxik a Vista iwiw gadget. Több gépen sem. Másnál is jelentkezik ez a probléma, vagy csak az én fiókommal van valami baj ? Bár explorerből rendesen müxik.

Köszi a válaszokat
Balin

#3387 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:13

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 17:35

Na úgy néz ki, hogy a TweakUAC nevű ingyenes kis progival sikerült áthidalni, quiet módba rakja az uac-ot, azaz nem kapcsolja ki, de az admin joggal hanyagolja az engedélyezést. :)

Ez a kütyü se rossz megoldás a problémádra, én használom, bevált. Így én dönthetem el, mikor szól, és mikor kussol az UAC. A quiet móddal az a problémám, hogy vagy mindenre vonatkozik, vagy semmire se.

#3388 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:15

Idézet: Sityi - Dátum: 2009. febr. 18., szerda - 12:01

Újabban a laptopom ha "hidegindítással" indítom el (tehát totál kikapcsolt állapotból) dob egy kékhalált "REGISTRY_ERROR 0x00000051" hibával. Ezután ha újraindítom és a normál módú indulást választom, beröffen. Mi lehet a gond? Már próbáltam a telepítőDVDről való javítást is, de az sem segített... A neten meg szinte csak XP-hez találok megoldást, ami a javító install lenne, de az Vistánál (tudtommal) pont ez a javítás opció lenne...

Erre nem tud valaki valami okosat mondani?  :rolleyes:

#3389 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 20:53

Szépjóestét mindenkinek!
Belefutottam egy mappaszinkronizációs problémába, de nekem idegen a terep így a szakértőkhöz fordulok, hátha tudtok megoldást és elkerülöm a hosszú szívást.
Adott egy Tp x301 Vista Business amin mappaszinkronizálást egy Win2003 szerver megosztott mappáira. Több különböző verziót próbáltam: user/local admin/domain admin felhasználóként több különböző mappát (végül már everyone full controll joggal rendelkezőt is). A szinkronizálás kezelő elvileg leszinkronizálta a mappát, offlineban meg tudtam nyitni a fileokat. De a következő szinkronizáláskor ASSERT-hiba üzenettel sikertelen szinkronizálást jelzett. És az általam létrehozott fileokat nem is rakta fel a hálózati mappába.
Kérdésem: találkozott valaki hasonló problémával? Esetleg tud megoldást rá?

Előre is köszönöm!
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#3390 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 23:33

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Vettünk egy laptopot, amin vista fut. A gond az, hogy telepítés előtt nem lett jól beállítva a vista nyelve ezért most full angol, a laptop kézikönyve azt írja, hogy előfordulhat, hogy nem lehet később másik nyelvet kiválasztani, mert az törlődik. Ez igaz is, mert a rendszervisszaállítással próbálkoztam és már csak az angol van benne mint választható nyelv, nem lehet állítani.
Erre van esetleg mégis valami mód? Esetleg magyar nyelvi file-t utólag nem lehet beleszugerálni? Sajnos így nem maradhat, mert nem tud mindenki angolul a családban.
Elnézést a buta kérdésért, de vistaban nem vagyok otthon...

Köszönöm

#3391 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 08:18

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 0:33

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Vettünk egy laptopot, amin vista fut. A gond az, hogy telepítés előtt nem lett jól beállítva a vista nyelve ezért most full angol, a laptop kézikönyve azt írja, hogy előfordulhat, hogy nem lehet később másik nyelvet kiválasztani, mert az törlődik. Ez igaz is, mert a rendszervisszaállítással próbálkoztam és már csak az angol van benne mint választható nyelv, nem lehet állítani.
Erre van esetleg mégis valami mód? Esetleg magyar nyelvi file-t utólag nem lehet beleszugerálni? Sajnos így nem maradhat, mert nem tud mindenki angolul a családban.
Elnézést a buta kérdésért, de vistaban nem vagyok otthon...

Köszönöm

Hali!

Ha az update-röl le lett töltve a magyar nyelvi fájl, akkor a control panel - language vagy regional settings -nél tudsz nyelvet állitani és magyar lessz. Ha nincs letöltve és telepitve, akkor először azt kell megtenni. Pontosabban nem tudom neked elmagyarázni mert most a cégnél xp előtt ülök, de ha kll akkor valamelyik kollega biztos segit a pontos hely megtalálásában!

Üdv: Ata
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#3392 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 10:42

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 8:18

Hali!

Ha az update-röl le lett töltve a magyar nyelvi fájl, akkor a control panel - language vagy regional settings -nél tudsz nyelvet állitani és magyar lessz. Ha nincs letöltve és telepitve, akkor először azt kell megtenni. Pontosabban nem tudom neked elmagyarázni mert most a cégnél xp előtt ülök, de ha kll akkor valamelyik kollega biztos segit a pontos hely megtalálásában!

Szia!

Az elejét nem teljesen értem. Nem volt semmilyen update úgytudom, meg nincs is még net a gép alatt.
Mármint, ha ilyen updatere gondoltál. Letölteni honnan lehet?
Viszont arra emlékszem, hogy a regional settingsben minden magyarra volt állítva, de ugyanúgy angol maradt.

#3393 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 11:16

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 11:42

Szia!

Az elejét nem teljesen értem. Nem volt semmilyen update úgytudom, meg nincs is még net a gép alatt.
Mármint, ha ilyen updatere gondoltál. Letölteni honnan lehet?
Viszont arra emlékszem, hogy a regional settingsben minden magyarra volt állítva, de ugyanúgy angol maradt.

A vista -ban van olyan hogy windows update, vagy microsoft update. Ha elinditod, akkor lessz olyan lehetőséged, hogy kiválasztod a telepidendő frissitésket, többek közt vagy 40 nyelvi fájlt is, köztük a magyart. De ehez net kell. Net nélkül én még nem próbáltam.

Nézzd meg a regional settings alatt az összes fület. Ha mindent magyarra állitasz akkor magyar kell legyen egy újrainditás után.

#3394 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 11:45

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 11:16

A vista -ban van olyan hogy windows update, vagy microsoft update. Ha elinditod, akkor lessz olyan lehetőséged, hogy kiválasztod a telepidendő frissitésket, többek közt vagy 40 nyelvi fájlt is, köztük a magyart. De ehez net kell. Net nélkül én még nem próbáltam.

Nézzd meg a regional settings alatt az összes fület. Ha mindent magyarra állitasz akkor magyar kell legyen egy újrainditás után.

Nem mideggyik Vista változathoz érhető el nyelvi csomag, csak az Enterprise és az Ultimate változatokhoz.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3395 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:20

Idézet: bon - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 12:45

Nem mideggyik Vista változathoz érhető el nyelvi csomag, csak az Enterprise és az Ultimate változatokhoz.

Ezt el is feljetettem. Igy van, csak Ultimate és Enterprise verziókhoz van.

:respect:

Ata

#3396 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 15:17

Idézet: attila007 - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 13:20

Ezt el is feljetettem. Igy van, csak Ultimate és Enterprise verziókhoz van.

:respect:

Ata

Igen, ezt megtaláltam valahol, hogy csak ezekhez jó :(
Akkor semmi esélye annak, hogy magyar legyen a vista? :confused:

#3397 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 17:00

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 15:17

Igen, ezt megtaláltam valahol, hogy csak ezekhez jó :(
Akkor semmi esélye annak, hogy magyar legyen a vista? :confused:

Van egy "nemhivatalos" eljárás, amivel lehet magyar nyelvűvé tenni Home Basic és Home Premium verziókat is, de elég bonyolult. Nem ér annyit az egész szvsz.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#3398 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 17:24

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 17:00

Van egy "nemhivatalos" eljárás, amivel lehet magyar nyelvűvé tenni Home Basic és Home Premium verziókat is, de elég bonyolult. Nem ér annyit az egész szvsz.

Viszont ha így marad, akkor annak amire lett véve a laptop, arra nem tudjuk használni majd, mert mint írtam is, nem mindenki tud angolul a családban.
Mi lenne az a nemhivatalos eljárás?

#3399 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 17:41

Idézet: nord^ - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 17:24

Viszont ha így marad, akkor annak amire lett véve a laptop, arra nem tudjuk használni majd, mert mint írtam is, nem mindenki tud angolul a családban.
Mi lenne az a nemhivatalos eljárás?

Telepítsd újra, ha elötelepített az oprendszer akkor helyreálíltó lemez készítve, vagy a boot elején a megfelelő gombot megnyomva lehet helyreállítást kérni.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3400 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 17:48

http://www.mydigitallife.info/2008/03/06/v...n/all-comments/

Asszem én így csináltam egy ismerősnek anno.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.