HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 14. 10:34

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 10:25

Nocsak, nem is tudtam, hogy van már közháló3 is 2010 január 01-től, itt az új honlap: www.kozhaloportal.hu, jó lenne ha a szolgáltaás minősége is javulna már végre.

Én ezen a lapon nem látok olyat. Üfsz változik. Mást nem írtak. Meg megszűnik a freemailjük :D

#1302 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 10:49

Idézet: e-lias - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 10:34

Én ezen a lapon nem látok olyat. Üfsz változik. Mást nem írtak. Meg megszűnik a freemailjük :D

Én letöltöttem a szolgáltatások leírása/sulinet leírást és ott már Közháló3 néven nevezi a szolgáltatást.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1303 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 15:49

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 10:49

Én letöltöttem a szolgáltatások leírása/sulinet leírást és ott már Közháló3 néven nevezi a szolgáltatást.

Hát, talán a sávszél fejlesztés miatt? Én azt nem néztem.

#1304 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 02:17

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 10:25

itt az új honlap: www.kozhaloportal.hu, jó lenne ha a szolgáltaás minősége is javulna már végre.

GYIK részlet:

4 Hogyan lehet csatlakozni a KözHáló programhoz?

A KözHáló program szabad beköthető végpontjai már elfogytak. A csatlakozást kérelmező közintézmények a Közháló ügyfélszolgálaton keresztül a MEH/KeKKH-hoz fordulhatnak kérelmükkel. A csatlakozást kérelmező oktatási intézmények várólistára kerülnek. Amennyiben felszabadulnak üzemelő végpontok (pl. intézmény megszűnés miatt), lehetőség nyílhat a várólistán szereplő intézmények bekötésére.
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#1305 Felhasználó inaktív   tanulgat 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 02:21

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 14., csütörtök - 10:49

GYIK utolsó pontban egy különbség:

15 Mi a teendő, ha KözHáló 2 keretében rendelkezett Sulinet FreeMail postafiókkal?

A KözHáló 3 keretében megszűnt ez a szolgáltatás. Javasoljuk helyette az intézményi WebMail szolgáltatás igénybe vételét, vagy valamilyen másik ingyenes levelező szolgáltatás használatát ....

Sulinet FreeMail postafiókját 2010.03.30-ig érheti el....
"Osztán tanujjá'" - mondták gyerekkoromban, ez lett belőle.

#1306 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 10:36

Üdvözlök mindenkit újra itt!

Kellene kicsi segítség! Annak idején csináltam Távtelepítést Win2003al! Namost mi a fenével tudok MSI filet gyártani mondjuk egy office 2007 telepítőcsomagból? Van rá valami MS utility, de nem emléxem a nevére! Segítsetek nekem kérlek!
Takygyerek a világjáró......

#1307 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 10:14

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 10:36

Üdvözlök mindenkit újra itt!

Kellene kicsi segítség! Annak idején csináltam Távtelepítést Win2003al! Namost mi a fenével tudok MSI filet gyártani mondjuk egy office 2007 telepítőcsomagból? Van rá valami MS utility, de nem emléxem a nevére! Segítsetek nekem kérlek!

Office 2007 esetén ezzel a parancsal készíthető testreszabott telepítő: setup.exe /admin. Majd ha megvan a telepítőt elhelyezed egy megosztott könyvtárba csinálsz egy bat fájlt amibe belerakod ezt az elérési utvonalával eggyütt: setup.exe /adminfile "beállítás fájl neve".msp
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1308 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 10:21

Segítség kellene, mert a Tisztaszoftverről idáig még semmi válasz nem jött a problémámra. Adott egy  Acer Extensa 5630Ez típusú notebook Windows 7 Enterprise változatott telepítettem rá, de az aktiválása sikertelen a következő kibakóddal: 0xC004F059

A Tisztaszoftver odlal ezt írja rá:

"0xC004F059 A szoftverlicencelési szolgáltatás jelentette, hogy érvénytelen egy licenc a számítógép BIOS vezérlőprogramjában.

Lehetséges okok: A Windows 7 operációs rendszerrel telepített számítógép (általában laptop) BIOS-a inkompatibilis a Windows 7 KMS aktiválási mechanizmusával.
Megoldás: A meglévőnél régebbi, vagy újabb BIOS telepítése a számítógépre. Figyelem: a művelet csak saját felelősségre végezhető, sikertelen programozás a számítógép hardver használhatatlanságát eredményezheti! Amennyiben a BIOS csere nem kivitelezhető, vagy nem hoz megoldást a hiba MAK kulcs telepítésével oldható meg."

#1309 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 19:05

Kellene küldeniük egy Serial-t amit ha beadsz neki akkor utánna tudod aktiválni! Nekem ugyanez volt csak Pistával, és az is acer noti volt!

#1310 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 19:09

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 10:14

Office 2007 esetén ezzel a parancsal készíthető testreszabott telepítő: setup.exe /admin. Majd ha megvan a telepítőt elhelyezed egy megosztott könyvtárba csinálsz egy bat fájlt amibe belerakod ezt az elérési utvonalával eggyütt: setup.exe /adminfile "beállítás fájl neve".msp

Az rendben van, de mi MSI-s telepítést akarunk, mert igy egyszerübb telepitgetni a gépeket!

#1311 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 08:39

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 27., szerda - 11:21

Segítség kellene...

Mi is a kérdés?

A TSZ op. rendszerek UPGRADE verziók. Ez azt jelenti, hogy kell legyen a gépen hivatalos win xp/vista op.rendszer. A gyártó ezt beleírja a BIOS-ba. Az UPGRADE vista/win7  ezt a BIOS bejegyzést keresi. Ha nincs, akkor nem tudod aktiválni ---> mert nem vagy jogosult a használatára!

Ha esetleg külön lett hozzá véve ms oem op.rendszer (frissítési alapnak) akkor meg az azt eladó ill. a csomagot kibontó nyújtja a technikai támogatást, így tőle kell kérni a BIOS módosítást.  (Gyakorlatilag ez esélytelen..)

Nem igazán legális megoldás, de megoldás az az amit írtak:
"Amennyiben a BIOS csere nem kivitelezhető, vagy nem hoz megoldást a hiba MAK kulcs telepítésével oldható meg."

#1312 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 10:11

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 8:39

Mi is a kérdés?

A TSZ op. rendszerek UPGRADE verziók. Ez azt jelenti, hogy kell legyen a gépen hivatalos win xp/vista op.rendszer. A gyártó ezt beleírja a BIOS-ba. Az UPGRADE vista/win7  ezt a BIOS bejegyzést keresi. Ha nincs, akkor nem tudod aktiválni ---> mert nem vagy jogosult a használatára!

Ha esetleg külön lett hozzá véve ms oem op.rendszer (frissítési alapnak) akkor meg az azt eladó ill. a csomagot kibontó nyújtja a technikai támogatást, így tőle kell kérni a BIOS módosítást.  (Gyakorlatilag ez esélytelen..)

Nem igazán legális megoldás, de megoldás az az amit írtak:
"Amennyiben a BIOS csere nem kivitelezhető, vagy nem hoz megoldást a hiba MAK kulcs telepítésével oldható meg."

Tudtommal a Tisztaszoftveres telepítő normál telepítő készlet tehát nem upgrade telepítő. A licenszmegállapodás szerint kell frissítési alappal rendelkeznünk (van is egy Windows 7 Home Premium vásárolva a géphez, matrica ráragasztva) de nem kell feltelepítve lennie. A géphez meg egy linux volt (elég nehézkes Windows-al vásárolni manapság notebook-ot, pedig én azzal akartam, de a cég termékkinálatában egy se volt előtelepített Windows-al)
A kulcs problémával még 1x se találkoztam, pedig jó néhány Vista és Windows 7 telepítést csináltam már Tisztaszoftver lemezről. De Azok nem Acer gépek voltak.

Így várom a MAK kulcsot a Tisztaszoftvertől úgy ahogy az oldalukon is írták a Hibakód-nál.

#1313 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 10:27

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 11:11

Tudtommal a Tisztaszoftveres telepítő normál telepítő készlet tehát nem upgrade telepítő.
...

A telepítő fálok meg a licence az két külön dolog. A licence az UPGRADE, a fizikai telepítő fájlok meg teljes verzió. Ettől még a licence szabályozza a használati engedélyeket és feltételeket.

Ha külön vettetek hozzá egy oem alapot, akkor sajna a kereskedő szivatott meg. Mert a 'gyárilag van hozzá op. remdszer' meg a 'külön vett oem op rendszer' megoldással nem ugyanazt kapod. (Azon kívül, hogy sokkal többet fizetsz érte ha külön veszed). A brand gyártók gépeinek biosában van egy bejegyzés, hogy ms op. rendszerrel került-e forgalomba vagy sem. Ha nem és veszel hozzá egy külön oem op rendszert, akkor a támogatást nyújtónak (ugye ez az eladó ha együtt adja el, ill. a végfelhasználó ha külön veszi meg a csomagot) kell bios frissítést biztosítani, hogy ne legyen szívás belőle.  Na ez a gyakorlatban nem működik sajna...

Nehéz win-nel gépet venni - ezt nem értem. Bőven lehet kapni wines gépket. Acernek is vannak wines gépei.

#1314 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 10:53

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 10:27

A telepítő fálok meg a licence az két külön dolog. A licence az UPGRADE, a fizikai telepítő fájlok meg teljes verzió. Ettől még a licence szabályozza a használati engedélyeket és feltételeket.

Ha külön vettetek hozzá egy oem alapot, akkor sajna a kereskedő szivatott meg. Mert a 'gyárilag van hozzá op. remdszer' meg a 'külön vett oem op rendszer' megoldással nem ugyanazt kapod. (Azon kívül, hogy sokkal többet fizetsz érte ha külön veszed). A brand gyártók gépeinek biosában van egy bejegyzés, hogy ms op. rendszerrel került-e forgalomba vagy sem. Ha nem és veszel hozzá egy külön oem op rendszert, akkor a támogatást nyújtónak (ugye ez az eladó ha együtt adja el, ill. a végfelhasználó ha külön veszi meg a csomagot) kell bios frissítést biztosítani, hogy ne legyen szívás belőle.  Na ez a gyakorlatban nem működik sajna...

Nehéz win-nel gépet venni - ezt nem értem. Bőven lehet kapni wines gépket. Acernek is vannak wines gépei.

Én ezt olvasom a Tisztaszoftver oldalán
"Mit jelent a "frissítés"?

A Windows frissítés licenc az együttműködés keretében megkötött szerződés időtartama alatt a mindenkori legfrissebb Windows operációs rendszer futtatását teszi lehetővé, használatához jogtiszta frissítési alap szükséges.

Hogyan biztosítható a frissítési alap a szerződés hatályba lépése után vásárolt gépekhez?

Új gépek vásárlása esetén például OEM Windows operációs rendszer megvételével lehet biztosítani a frissítési alapot."

Tehát az OEM oprendszer külön megvásárlásra jó megoldás mi is ezt csináljuk már évek óta.

Az érintet gép vásárlása sürgős volt, a készülék a Best Byte katalógusból lett kiválasztva, mert a kereskedő akitől rendeltők partner cége (nem elösször vásároltunk már így gépet oprendszer nélkül freedos-al vagy linux-al és és még 1x se futottunk bele aktiválási problémába) Viszont ha lehetőségünk van akkor Asus márkához ragaszkodunk.
A jan1-től jan31-ig érvényes újságban nem volt a feltételeknek megfelelő gép max 150ezer ft-ba notebook az árban az oprendszer is bele értendő. Intel processzorú legyen 1-2 Gb memóriával. Az újságban megtalálható  hordozható gépek (13db) közül 2db rendelkezik előre telepített Windows oprendszerrel . A feltételünknek eggyik se felelt meg így eset a választás az címoldalon lévő Acer gépre.

Most jelenleg annyi a gondom, hogy a Tisztaszoftver még mindig nem külde a MAK kulcsot.

#1315 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 11:08

Idézet: bon - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 11:53

Én ezt olvasom a Tisztaszoftver oldalán
..

Ezt a bios-os védelmet nem a tisztaszoftver találta ki, mindegy, mit is írnak (értsd: nem értenek hozzá). Ez az MS + brand gyártó közös megoldása. Úgy tudom, az Asus pont nem ment ebbe bele. De a Dell, HP, Acer, Lenovo, Toshiba gépei viszont mind ilyenek.

Besztbájtra meg azt  mondom, van más is. Az az egyik nagyker külön vacka.

#1316 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 12:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 11:08

Ezt a bios-os védelmet nem a tisztaszoftver találta ki, mindegy, mit is írnak (értsd: nem értenek hozzá). Ez az MS + brand gyártó közös megoldása. Úgy tudom, az Asus pont nem ment ebbe bele. De a Dell, HP, Acer, Lenovo, Toshiba gépei viszont mind ilyenek.

Besztbájtra meg azt  mondom, van más is. Az az egyik nagyker külön vacka.

Tehát szerncsénk volt idáig, viszont ha lehetőségem lesz, továbbra is Asus-t fogok venni, mert nagyon bevált a márka.

#1317 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 18:52

Megoldotta már valaki, hogy Isa 2006-on a tanár a saját termében lévő gépeire tudja szabályozni a net elérést? Megosztaná velem?

Köszi
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1318 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 07. 18:58

Idézet: 1soproni - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 18:52

Megoldotta már valaki, hogy Isa 2006-on a tanár a saját termében lévő gépeire tudja szabályozni a net elérést? Megosztaná velem?

Köszi

Fel kell telepíteni az isa konzolját a tanári gépre és ha van elég jogosultsága akkor a szabályokat tudja kezeleni.
Na ez az amit nálunk biztos nem fognak megkapni az elég jogosultságot. Info szakos tanár létére némelyiknek elég érdekes kérdései szoktak lenni időnként. legújabb amin jót röhögtem, miért nem megy a szekenner a tanári gépen? Válaszom, mert ki van kapcsolva és be kellene kapcsolni, kb 5 éve van meg a szkenner tehát semmi újdonság nem lehetett a használatában.

#1319 Felhasználó inaktív   paczari 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 08. 10:58

Sziasztok!

Jelenleg van valamilyen elérhető antivirus szoftver középiskolák számára? Ha nincs, akkor milyen ingyen elérhető vírusírtót ajánlotok?

Válaszotokat előre is köszönöm

#1320 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 08. 20:21

Idézet: paczari - Dátum: 2010. febr. 8., hétfő - 10:58

Sziasztok!

Jelenleg van valamilyen elérhető antivirus szoftver középiskolák számára? Ha nincs, akkor milyen ingyen elérhető vírusírtót ajánlotok?

Válaszotokat előre is köszönöm

Ingyenesen elérhetőről nem tudok, kedvezményesen megvásárolható Panda-ról szokto jönni levél. De mi inkább fizetünk egy normálisért árfolyamtól függően 3-4000ft/db/év és 127db licenszünk van. Szerencsére ez 4 csomagra oszlik el így megfizethetőbb.

A csomag tartalma (két hette frissült az összes licenszünk erre, mert az előző csomag megszünik.

Symantec Protection Suite Enterprise Edition 3.0 includes:
  Endpoint Security
    • Symantec™ Endpoint Protection 11.0
    • Symantec™ Network Access Control (Self Enforcement)
    • Symantec AntiVirus™ for Macintosh®
    • Symantec AntiVirus™ for Linux®
    • Symantec Mobile AntiVirus™ for Windows® Mobile
  Messaging
    • Symantec™ Mail Security (Microsoft® Exchange & Lotus Domino®)
    • Symantec™ Brightmail Gateway (includes DLP)
    • Symantec™ Web Gateway (activation license only; appliance not included)
  Backup & Recovery
    • Symantec™ Backup Exec System Recovery Desktop Edition 2010 (Supports Windows® 7)

A régi csomagba a mentő progi nem volt benne.

Akciófól függően spam szürő licenszt is szoktunk kapni.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.