HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 04. 13:29

komolyan, mondom kik talaljak ki az ilyen palyazatokat?

Idézet

Multimédia képes munkaállomás: Alkalmas a Tisztaszoftver program keretében
-elérhető Windows XP operációs rendszer, irodai programcsomagok (Office 2003), és
  multimédiás tartalmak (filmek, animációk) futtatására. Minimum követelmények: 1
  Ghz-es processzor, 256 MB memória, 8 Gb szabad tárhely, 32 Mb-os videokártya, 17”-
  os monitor.

Ahány ilyen szintet elérő gép van, annyival kevesebbet lehet kapni. Egy ilyen gép négy évvel ezelött ha átlagosnak volt mondhato. Ráadásul tisztaszoftverben vista meg office2007 van...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#42 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 14:00

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 13:29

Ahány ilyen szintet elérő gép van, annyival kevesebbet lehet kapni. Egy ilyen gép négy évvel ezelött ha átlagosnak volt mondhato. Ráadásul tisztaszoftverben vista meg office2007 van...

Sok nincsen ami nem éri el ezt a szintet. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#43 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 14:15

Na megnéztem én is. Azt mondja van mondjuk 600 kölök, az akkor 60 gép. Ebből levonom a 80-at ami multimédijás, akkor marad -20. :D Ráadásul TISZK tagokat kizárták, szóval mindegy is. :D
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#44 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 14:29

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 13:29

A gépeink 70%-a teljesíti ezt a követelményt, idióták. A maradék 29%-nak 15%-os monitorja van csak azért nem. Ja és Tiszk tagok is vagyunk.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#45 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 16:43

kb. 500 gyerek van. van 13+13 teremben, 4 könyvtárba, 2 vagy három tanterembe (hmm, ezekbe majd beteszek egy933 mhz-es procit :Đ), tehát 32 géphez férhetnek hozzá a gyerekek (amik jobbak mint az elvart). 50 gépnek kéne lennie ha 10 tanulo/gép.
tehát akkor
akkor még kaphatnánk 17-18 gépet még. Az még egy terem, plusz egy kicsi. Viszont, tanul itt tizenvalahány (pontosan nem tudom) mozgaskorlatozott, utanuk ha jol remlik plusz 200e jár (ugy rémlik, hogy gyerekenként), tehát még egy misi.

Annyira nem rossz. De mivel nem elektronikusan lett bekuldve a statisztika izé, kiestünk... (asszem lejárt, és pestre kelett volna felmenni személyesen a hosszabitasart, valami ilyesmi rémlik, hogy miért nem ugy kuldtek el)

Pedig már előre el költöttem a pénzt, meg milyen jo lett volna a plusz terem.

#46 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 19:51

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 17:43

De mivel nem elektronikusan lett bekuldve a statisztika izé, kiestünk...

Hmm, már nemtudom mikor vezették be ezt a digitális aláírással elektronikusan is küldhető statisztikákat (KIR).  Meg valami olyat is emlegettek nemrég, hogy egy ideje már nem csak opcionális, hanem azzal is kell, nemcsak borítékban...
http://www.microsoft...y/educatio.mspx
Csak arra emlékszem, hogy hívtak valamelyik suliból, hogy az alvállalkozó embere egy outlook express screenshotokkal teli papírkupaccal érkezett, és lefagyott amikor közölték hogy Outlook 2003 vagy Thunderbird közül választhat. Még szerencse hogy a billentyűzeteket, meg a smartcardokat otthagyta... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#47 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 20:10

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 19:51

Hmm, már nemtudom mikor vezették be ezt a digitális aláírással elektronikusan is küldhető statisztikákat (KIR).  Meg valami olyat is emlegettek nemrég, hogy egy ideje már nem csak opcionális, hanem azzal is kell, nemcsak borítékban...

Ez jó is lenne, de már lassan 3 hónapja  nem képesek megcsinálni az új aláíró kártyát mivel igazagtó váltás volt és csak a régi igazgatónak volt kártyája. így mi se digitálisan aláírva e-mailben küldük be a Kir-nek a Statisztikát.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#48 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 20:29

nomeg egy csomoszor nem mukodik.
maj akkor legyen kotelezo, ha rendesen megcsinaljak. bar valszeg nem kotelezo, mert akkor ugy kuldtek volna be. aztán lehet, hogy az igh. nem tudta jol, és digitalisan kuldtek be (bár, neki nincs meg a kartyaja, az igazgatonak meg lejart, asszem, aztan lehet ,hogy rosszul tudta)

#49 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 20:44

Én meg nem is tudok arról, hogy bárhol lenne ilyen kártya. Vagy elvesztették valahol. :D

#50 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 21:08

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 20:44

Én meg nem is tudok arról, hogy bárhol lenne ilyen kártya. Vagy elvesztették valahol. :D

:D

#51 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 18:39

no, Ti, hogy dokumentáljátok a munkatok?
sehogy? papiron? valami webes felulet? stb?

#52 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 18:56

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 18:39

Visio + Word. :D

#53 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 19:18

a wordot még csak-csak ismerem, de mi az a visio?

#54 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 19:21

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 19:18

a wordot még csak-csak ismerem, de mi az a visio?

Diagramkészítő. Van hozzá AD Topology Diagrammer is, azzal szépen lehet térképezni hálózatot.

http://office.microsoft.com/hu-hu/visio/de...spx?ofcresset=1
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en

#55 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 20:47

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 6., kedd - 18:39

A hálózat felépítését Visio-val, alkalmanként word, de többség fejben, ráadásul két fejben (backup  :D ) a kollégámmal együtt.

#56 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 07:33

Bocs, nem olvastam vissza, lehet hogy volt már téma...
Ha egy iskola beruház egy normális netre, akkor azon nem tudja aktiválni a sulinetes vistákat?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#57 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 10:58

Idézet: 1soproni - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 8:33

Bocs, nem olvastam vissza, lehet hogy volt már téma...
Ha egy iskola beruház egy normális netre, akkor azon nem tudja aktiválni a sulinetes vistákat?

"...telepítés után aktiválás céljából el kell érnie egy erre a
célra létrehozott, kizárólag a közháló internet hálózaton elérhetõ
központi kiszolgálót (KMS server). A központi KMS server elérhetõ a
195.199.255.195 címen a 1688-as TCP porton."
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#58 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:32

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 12:29

Én ezt már istenbiz nem értem.
NIIF-es hálozaton vagyunk. Föltelepitettem a Sulinetes Vistát, amit nem tudtam aktiválni. Mert nem találta az aktiváló Servert.
Viszont az általad leirt IP cimet simán meg tudom pingelni. Tehát van kapcsolat.
Hogy is van ez az egész?

Van kapcsolat != Engedi az aktivációt

#59 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:33

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 13:29

Én ezt már istenbiz nem értem.
NIIF-es hálozaton vagyunk. Föltelepitettem a Sulinetes Vistát, amit nem tudtam aktiválni. Mert nem találta az aktiváló Servert.
Viszont az általad leirt IP cimet simán meg tudom pingelni. Tehát van kapcsolat.
Hogy is van ez az egész?

A ping/kapcsolat az egy dolog, az még a nemzetközi űrállomásról is menne. Gondolom a KMS szerver csak bizonyos IP tartományokból érkező kérésekre felel, szükséges portok nyitva vannak?

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 11. 08. 12:34 -kor

#60 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 13:33

Idézet: fcseh - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 13:28

Szerintem arrol van szó, hogy a KMS Servernek vagy IP listája akikkel hajlandó szóba állni.
Csak a mai napig nem egyértelmű, hogy ki üzemelteti a KMS Servert.

Pontosabban egy tartomány listája van.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.