HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 26. 13:09

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 12:51

Ja, már cégnél vagyok foglalkoztatva.  :Đ Iskolában még a 2003 van nálunk is.

Ja így könnyebb a dolog
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#622 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 11:48

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 11:51

Ja, már cégnél vagyok foglalkoztatva.  :Đ Iskolában még a 2003 van nálunk is.

2k3>2k8 migraciora vannak mar ertelmes utilok? pedzegetem en is hogy 2k3 sbs-t legalabb 2db enterprise 2k8-ra kene lecserelni...

#623 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:08

Idézet: funnyman - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:48

2k3>2k8 migraciora vannak mar ertelmes utilok? pedzegetem en is hogy 2k3 sbs-t legalabb 2db enterprise 2k8-ra kene lecserelni...

Ha ADMT-re gondolsz, abból még csak béta van, ami bár működik, de nem ajánlom túlzottan éles környezetbe. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#624 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:17

Üdv! Az Idei Érettségiböl okulva:

Valaki mondjon nekem olyan lehetőséget ha Hálózati meghajtóról törölnek valamit akkor az megmaradjon valahol! Mert ugye olyankor Lomtár nincs! Illetve Törlési jogot Windowsba Hálózati meghajtóról hogy tudom levenni??
Takygyerek a világjáró......

#625 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:44

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 13:17

Valaki mondjon nekem olyan lehetőséget ha Hálózati meghajtóról törölnek valamit akkor az megmaradjon valahol! Mert ugye olyankor Lomtár nincs! Illetve Törlési jogot Windowsba Hálózati meghajtóról hogy tudom levenni??

http://www.microsoft.com/windowsserver2003...iew/scrfaq.mspx

Bővebben...

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 05. 27. 12:47 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#626 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:03

Nagyon köszönöm!

#627 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:12

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 13:44

Ez nem pont erre való megoldás. Mondjuk be lehet állítani 10 percre pl.

Persze én is backupoltam 20 percenként ntbackuppal a dolgaikat. Viszont sokak szerint tilos a mentés és bármiféle hozzáférés a fájlokhoz.

#628 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 16:45

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:12

Ez nem pont erre való megoldás. Mondjuk be lehet állítani 10 percre pl.

Persze én is backupoltam 20 percenként ntbackuppal a dolgaikat. Viszont sokak szerint tilos a mentés és bármiféle hozzáférés a fájlokhoz.

Nézd, nem ismertem a konkrét körülményeket, csak általános megoldásként adtam ezt a javaslatot...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#629 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:26

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:17

Feltételezem akkor nálatok valamelyik tehetséges vizsgázó kitörölte a munkályát és megszívta.  Szerencsére nálunk minden rendben volt és csak 5 vizsgázó volt, tehát munka se sok volt vele. Viszont tavaly egy másik iskolába dolgozó haverom mondta, hogy náluk a diák állította, hogy mindet elmentett a gépre, de mégse volt sehol nyoma a munkályának, tehát bukta az info éretségit, mivel nem volt egy darab értékelhető munkálya sem.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#630 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 17:29

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 18:26

Feltételezem akkor nálatok valamelyik tehetséges vizsgázó kitörölte a munkályát és megszívta.  Szerencsére nálunk minden rendben volt és csak 5 vizsgázó volt, tehát munka se sok volt vele. Viszont tavaly egy másik iskolába dolgozó haverom mondta, hogy náluk a diák állította, hogy mindet elmentett a gépre, de mégse volt sehol nyoma a munkályának, tehát bukta az info éretségit, mivel nem volt egy darab értékelhető munkálya sem.

tom hogy éreccségi... de ez a munkálya nagyon fáj :)

#631 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:25

Én csak úgy engedtem el a vizsgázót, hogy benéztem a szerveren lévő mappájába, tényleg azok a fájlok vanna-e ott (és ott vannak-e) amiket felírt a lapjára. Ha ránézésre stimmelt, akkor mehetett.

#632 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:28

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 17:26

Így van! Egy tehetséges srác kitörölte egyik állományát! elkezdett ész nélkül takaritani! Aztán a fileja odaveszett hála magának!

És az a legrosszabbb hogy én lettem istenesen letolva hogy miért nincs backup! :? Nálunk 19 vizsgázó volt ebböl egy láma az azért jo arány nem?

#633 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 08:33

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:25

Én csak úgy engedtem el a vizsgázót, hogy benéztem a szerveren lévő mappájába, tényleg azok a fájlok vanna-e ott (és ott vannak-e) amiket felírt a lapjára. Ha ránézésre stimmelt, akkor mehetett.

Énis de ennek már nem lehetett mit csinálni!

#634 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:35

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 8:28

Így van! Egy tehetséges srác kitörölte egyik állományát! elkezdett ész nélkül takaritani! Aztán a fileja odaveszett hála magának!

És az a legrosszabbb hogy én lettem istenesen letolva hogy miért nincs backup! :? Nálunk 19 vizsgázó volt ebböl egy láma az azért jo arány nem?

Azt nem értem, hogy mi a fenének takarítgat, úgyis csak az lesz értékelve amit felírt a feladatlapra. A többivel nem foglalkozhat a tanár. Az egy láma felhasználó meg jó arány.

#635 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 09:39

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 9:35

Azt nem értem, hogy mi a fenének takarítgat, úgyis csak az lesz értékelve amit felírt a feladatlapra. A többivel nem foglalkozhat a tanár. Az egy láma felhasználó meg jó arány.

Ennyi! nagyon profinak akart látszani! csak nem jött neki össze!

#636 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 18:42

vékony klienses megoldast alkalmaz valaki? Akár MS, akár más alapokon?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#637 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 08:19

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 17:42

nalunk az egyik targyaloba van hasznalva egy hp vekonykliens, prezentacios celokra rdp + vnc tamogatas, 0 hang es kb akkora mint egy macmini(mondjuk nem mai darab)

#638 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 08:45

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 19:42

PXE-boot/Thinstation/MS-RDP cucc van egy helyen.
http://thinstation.s...dex.php/ThIndex
http://www.supinfo-projects.com/en/2006/th...tion_english/2/

#639 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 08:56

nem megoldasok kellenek, hanem tapasztalatok. hány user, mekkora szerver, a userek mennyi terheles csinalnak, stb.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#640 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 09:45

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 9:56

nem megoldasok kellenek, hanem tapasztalatok. hány user, mekkora szerver, a userek mennyi terheles csinalnak, stb.

Ez, ahogy írtam, egy MS Terminál szerver alapú dolog, linuxos vékonykliens szoftverrel. W2K3 TS, 50 user,  ML350G5 (470064-629) +2GB RAM, MS irodai szoftverek.
Valódi capacity/scalability planningot meg te tudsz csinálni, hisz te ismered a rendelkezésre álló erőforrásokat és az igényeket, van hozzá jó sok doksi, vagy tévednék?

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.