HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 19. 12:08

akkor mondom, hogy itt hogy van:

a struktura ugy mint ahogy a képen látod, plusz a diakoknon belul minden osztalynsak (1a, 1b, 1c, stb -tól 8c-ig)

Nálunk van egy kozos meghajtó amire mindenki irhat, aki be tud jelentkezni a hálozatra, ennek a betuje Z: Ide azonban futtatható fájlokat, és 100 megánál nagyobb dolgokat nem lehet másolni, ez alol egy ide becsatolt ins mappa a kivétel, melyet a diakok nem irhatnak, oda csak én pakolhatok dolgokat. itt vannak a programok, telepitok, stb.

aztán van egy H:, ami minden usernek sajátja, 300 megas kvotaval a gyerekeknek, másnka nincs, (bár, az átlag használat 20-30 mega korul van, csak egy-két renitens van aki mindig telirakja)

Akkor van egy W:, ami minden osztalynak sajátja, a tanárok az összes osztalyét láthatják, és irhatnak bele, a gyerekek csak a saját osztalyukba. ezen belul van egy dolgozat mappa, ahova csak irhat a gyerek, nem olvashat, nem listazhat onnet.

a default domain policybe (ez mindenre vonatkozik), ebbe a gépfuggo, és minden userre fuggo beállítasok vannka bent (pl. win tuzfal, wsus helye, jelszohazirend, mappa átiranyitas, stb.

aztán van egy-egy a gépekre, kulon az oktatasban használt, és oktatasban nem használt gépekre, ezekben benne vannak az ide vonatkozo programok, amiket telepit a gép, meg egy-két beállítas

aztan van még egy-két tilto dolog a diakok ou-ra (nem változtathat háttérképet, win kinezet, meg ilyesmik)

a tanári oué-ra, melyben a tanariban levo gepek vannak, meg egy szép üzenet van, hogy használat utan jelentkezzenek ki.

kb. ennyi.

nagyjábol mindenkire ugyanakkora szigor vonatkozik, a diakokra egy kicsit tobb.

ja, meg még van egy megosztas, amit csak a dolgozok (tanárok, irodai dolgozok) érnek el.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  ss.gif (0byte)
    Letöltések:: 0

Szerkesztette: charlie 2008. 07. 19. 12:08 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#702 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 12:33

Hálásan köszönöm a gyors reagálásokat és a segítő hozzászólásokat. Nem is gondoltam mennyien töltik gép előtt a szünidőt.
Elrágódok rajtuk és összedobok egy saját tervezetet. Hétfőn leadom az igazgatónak, ha jóváhagyja kidolgozom a részleteket. Ha elakadok jelentkezek, ha kész közreadom a dokumentációt, hátha valakinek hiányzik még írásos formában.

És lenne még egy kérdésem/kérésem. Van valakinek írásos anyaga szoftvermenedzsmentről? Tantervet kellene belőle írnom, de halvány lila segédfogalmam sincs mit tegyek bele.
Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#703 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 11:31

Skacok (és csajok),

bizonyára tudjátok, hogy július utolsó péntekje a Sysadmin day, vagyis a Rendszergazdák megbecsülésének napja világszerte. Ebből az alkalomból szeretnénk a HWSW-n egy összeállítást készíteni a rendszergazdák munkájáról, amihez szeretném a segítségeteket kérni.

Egy gyors interjút szeretnék készíteni azokkal, akik ezt vállalják, csak néhány kérdés az egész. Aki kedvet érez magában a dologhoz, és nem sajnál pár percet a kérdések megválaszolására, dobjon nekem egy e-mailt a bodnar pont adam kukac hwsw pont hu címre, hogy hová küldhetem a kérdéseket.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

#704 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 11:46

Idézet: Ytse - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 12:31

Skacok (és csajok),

bizonyára tudjátok, hogy július utolsó péntekje a Sysadmin day, vagyis a Rendszergazdák megbecsülésének napja világszerte. Ebből az alkalomból szeretnénk a HWSW-n egy összeállítást készíteni a rendszergazdák munkájáról, amihez szeretném a segítségeteket kérni.

Egy gyors interjút szeretnék készíteni azokkal, akik ezt vállalják, csak néhány kérdés az egész. Aki kedvet érez magában a dologhoz, és nem sajnál pár percet a kérdések megválaszolására, dobjon nekem egy e-mailt a bodnar pont adam kukac hwsw pont hu címre, hogy hová küldhetem a kérdéseket.

Lesz is MS rendezvény. :)

http://www.microsoft...080725_reg.aspx

Kérdések jöhetnek a címemre.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#705 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 20:25

Idézet: Ytse - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 12:31

Skacok (és csajok),

nekem is kuldhetsz.

#706 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 09:12

Idézet: charlie - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 21:25

nekem is kuldhetsz.

dobj rám egy levelet, hogy megtudjam a címed... bodnar.adam@hwsw.hu köszi!

#707 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 14:29

Boldog nemzetközi Rendszergazdák napját minden kollégámnak :) :birthday2:
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#708 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 15:48

:up:

fenének van ez nyáron

#709 Felhasználó inaktív   funnyman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 09:37

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 10:46

Lesz is MS rendezvény. :)

http://www.microsoft...080725_reg.aspx

Kérdések jöhetnek a címemre.

voltam is ;)
ottkészült képeket lehet tudni hova kerülnek? :)

#710 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 28. 10:46

Idézet: funnyman - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 10:37

voltam is ;)
ottkészült képeket lehet tudni hova kerülnek? :)

Itt már van pár:

http://lepenyet.spaces.live.com/photos/cns...auseSlideshow=0

A hivatalosak szerintem technet portálra is felkerülnek, de majd megkérdezem. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#711 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 13:41

Iskolába vinnék gépeket, 17dbot. Sajna annyi keret nincsen, hogy oem vista busi-val vegyük/vigyem.
Oem xp home belefér, hogy a tisztaszoftver alap meglegyen.  De kérdéses, jövőre lesz-e tsz. Vagy linuxos gépek lesznek..
Viszont normális szerverünk nincsen; így a 17 home ára bőven jó lenne egy rendes szerverre..
Kinek, mi a meglátása?

#712 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 14:22

Ki mivel kopírozza az egyforma gépeket a hálózaton?
Van 2 teremnyi egyforma gép. Mivel érdemes nekiállni, ha a gépeket nem szabad szétszedni (garanciamatrica)?
Van valakinek valami bevált módszere? Mennyi ideig tart egy 100megás hálón?

Köszi a tippeket!
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#713 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 14:54

Idézet: 1soproni - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 15:22

Van 2 teremnyi egyforma gép. Mivel érdemes nekiállni, ha a gépeket nem szabad szétszedni (garanciamatrica)?

BootDVD, Acronis Trueimage. Kb. 10 perc/gép, csak előbb írd át a netbios nevét, aztán bootold be, meg kapjon lant.
Make love not Wor.

#714 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 15:05

Sok lanon csücsülő gépnél Ghost multicast, avval is kb 10-15 perc, az összes... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#715 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 15:39

Idézet: 1soproni - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 15:22

Van valakinek valami bevált módszere? Mennyi ideig tart egy 100megás hálón?

Köszi a tippeket!

Ghost-al (cd-ről bootolos), de előtte Sysprep a "mester" gépnek.  Így egyedi lesz a SID-jük. Image méretétől függ az idő. Image-et én FTP-ről szoktam felmásolni a gépek másodlagos particiójára ami ha nincs akkor Portable Norton Particion Magic-el szoktam megcsinálni win alól ez kb 5 perc. Image másolás kb 15-20perc nálunk egyszerre kettőt másolva. Visszaállítás kevesebb mint 10 perc.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#716 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 15:43

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 14:41

Iskolába vinnék gépeket, 17dbot. Sajna annyi keret nincsen, hogy oem vista busi-val vegyük/vigyem.
Oem xp home belefér, hogy a tisztaszoftver alap meglegyen.  De kérdéses, jövőre lesz-e tsz. Vagy linuxos gépek lesznek..
Viszont normális szerverünk nincsen; így a 17 home ára bőven jó lenne egy rendes szerverre..
Kinek, mi a meglátása?

Én home basic-et vagy home premium-ot szoktam venni. De én azt a tábort erősítem aki szerint lesz jövőre is meghosszabított Tisztaszoftver. A 17 oem XP licensz ára meg szerintem (hangsúlyozom szerintem) kevés egy rendes szerverre.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#717 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 16:40

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 16:39

Ghost-al (cd-ről bootolos), de előtte Sysprep a "mester" gépnek.  Így egyedi lesz a SID-jük. Image méretétől függ az idő. Image-et én FTP-ről szoktam felmásolni a gépek másodlagos particiójára ami ha nincs akkor Portable Norton Particion Magic-el szoktam megcsinálni win alól ez kb 5 perc. Image másolás kb 15-20perc nálunk egyszerre kettőt másolva. Visszaállítás kevesebb mint 10 perc.

Másnak esetleg valami free megoldás?

#718 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 16:47

BartPE alapú CD/DVD/Pendrive készítés, DriveImage XML használat...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#719 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 17:10

Windows beépített megoldasa jo a telepitesre. 2k8-as már multicastot is tud

#720 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 17:11

Idézet: bon - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 16:43

Én home basic-et vagy home premium-ot szoktam venni. De én azt a tábort erősítem aki szerint lesz jövőre is meghosszabított Tisztaszoftver. A 17 oem XP licensz ára meg szerintem (hangsúlyozom szerintem) kevés egy rendes szerverre.

oktatasis szerintem annyira nem vészes áru.

de esetleg xp home helyett prof? mondjuk nem tudom minek ekkora feneket keriteni ennke, a kutya nem fogja ezt ellenorizni. inkabb adjatok oda az xp arat az iskolanak, vagy butort is lehetne az arabol csinaltatni.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.