HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 28. 20:38

hát nekem most esett le. amit népünk dicső vezére beharangozott, hogy 500 iskolát felujítanak, az nem véletlenül a támopos 500 iskola? nade ahhoz mi köze népünk dicső vezetőjének? mert a médiába úgy jött le, hogy ezt a lóvét ő szedte elő, egy szó sincs róla, hogy ez biza eu-s pénz
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#742 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 29. 06:18

Itt van az ősz, itt van újra, éppen szerelek a suliban, padlóztak az infóteremben, hát régi kábel felszed és aztán újra lerak, csakhogy bejött még pár pad, így borul az eddigi. Most az a helyzet, hogy az aljzatokat kihagyjuk, mer drága, peccspaneltől gépig kihúzva, halkan megsúgom, hogy UTP-re sem költünk, teli a szekrény egy tavalyi akció maradékával, hosszabbítok, ahol kell, szépen, forrasztva (apropó, létzezik olyan eszköz, amibe bedugok két UTP-t és megkrimpelem?). Ez van. Pályázaton nyerünk éppen 40 gépet és 7 tantermi bemutatórendszert, majd kitámasszuk velük a dőlő falat.
Oktatási célzatból a rég lejárt licenszű NAV2005-tel meg lett fertőzve majd összes gép, PIII-667-733 256M RAM (zárójelben: Bőőőven jó nekünk ECDL-re, keveset fogyaszt és csendes meg pici, faszán összerakott gépek), meg a HP A64-esek szintén 256M-val, ezt is le kéne cserélni, de csak magyar jöhet szóba, írnom kell ESET-nek sima NOD-ért.. Utóbbiakat újra fogom húzni, mert nem igaz, hogy a HP idióta kiépítésében a kezdeti memóriafoglalás duplája, mint a PIII-akon és nem tudom leszorítani, nincs futó process, meg illesztőprogram, de mégis 160MB-ot fog, aztán a word 8s alatt nyílik meg a fasza gyors vinyóról, míg a PIII tetű 10G-s vinyóval 5s alatt teljesít.
Elektromos háló is érdekes, múltkor megcsinálták faszán, volt is öröm, hogy be tudom kötni rendesen a +6 gépet, eddig 18 gépre 3 különálló másfeles kanóc gyün el a tantermi kapcsolótól, ami a kapcsoló előtt is 3 különálló, 2,5-ösön megy be. Igenám, de az a vezeték eredendően 3 fázisú, így a nulla és a főd benne csak egy, amit ha nem 120 fokban eltolt fázisokkal etetek meg, akkor igencsak összeadódik a 3*16A (kismegszakítók által engedett) az egyszem 25A-re terhelhetőre... 19"-os Sun monitorok fejenként max. 140W-tal, meg a gépek. Ma viszek be mérőt, mert most már érdekel, de tegnap próbaüzem 17 géppel a szerelvénydobozban a csatlakozási pontot még hidegen hagyta. Na és ezt egy villanyszerelő öreg róka csinálta. Én meg nem vagyok villanyszerelő, csak villamosmérnök és ügyeletes balek, aki rendbeteszi ezt is, mert muszáj.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#743 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 07:30

UTP toldó Ilyen van, ez még mindig jobb mint a forrasztás. Villanyszerelő szakibácsik meg ilyenek, de ne aggódj, el fogja bírní a 2,5-es (márha réz) kanóc.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#744 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 07:47

Idézet: VKP - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 8:30

UTP toldó Ilyen van, ez még mindig jobb mint a forrasztás. Villanyszerelő szakibácsik meg ilyenek, de ne aggódj, el fogja bírní a 2,5-es (márha réz) kanóc.

De ehhez is fejelni kell, meg plusz 6k és az anyagárat a lépésáló csatornákkal már túlléptük nagyon.. A forrasztással semmi gond nincs az időigényén kívül :-) . A 2,5-ös madzag 25A-re hiteles. 24 gépünk van. Gépenként ez 1A-es rést hagy. A monitor ebből elvisz több, mint felet, a hatékonyságáról nem is beszélve, mivel ezek nem PFC-sek.. A gépekre így marad nagyon finoman centizve 100W, ami kurva kevés finoman szólva, hatásfokkal meg PFC együtt is marad 70W. De majd kimérem és írom :D .
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#745 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 08:48

5A, 0,75-ös pf soronként (6 gép) asztalon, 6A körül kereséskor. Háááát...

#746 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 09:29

Idézet: didyman - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 8:47

A gépekre így marad nagyon finoman centizve 100W, ami kurva kevés finoman szólva, hatásfokkal meg PFC együtt is marad 70W. De majd kimérem és írom :D .

Mai gépek nem esznek sokat.  Olyat kell venni.

dell 330mt  (dc 2.4 /2gb/intel/250/dvd)  + 17tft + soho switvh, soho ap  együtt 96w-ot eszik itt nekem, ha megterhelem.

Inkább azzal fogsz szívni, hogy 5-6 17es CRT  egy 16A-es automatát simán lenyom bekapcsoláskor.

UTP kábelt meg nem forrasztunk.  Fali toldó vagy patch toldó  (tom 900huf meg 600huf)   

#747 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 09:31

Idézet: didyman - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 7:18

(apropó, létzezik olyan eszköz, amibe bedugok két UTP-t és megkrimpelem?).

Persze!

patch kábelhez patch toldó, itt kábel végére 1 dugó - 8p8c 1-1 toldó - másik kábel elejére megint egy dugó

vagy fali kábelnél fali toldó, ott két betűzős aljzat van egy kis dobozkában

#748 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 11:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 10:29

Mai gépek nem esznek sokat.  Olyat kell venni.

dell 330mt  (dc 2.4 /2gb/intel/250/dvd)  + 17tft + soho switvh, soho ap  együtt 96w-ot eszik itt nekem, ha megterhelem.

Inkább azzal fogsz szívni, hogy 5-6 17es CRT  egy 16A-es automatát simán lenyom bekapcsoláskor.

UTP kábelt meg nem forrasztunk.  Fali toldó vagy patch toldó  (tom 900huf meg 600huf)   

Gyafi. Nem fejlesztés van, hanem szarból várépítés. Ne dobálózz itt nekem új konfigokkal, én is tudom, mi a helyzet velük, de leírtam, hogy nekünk mik vannak. A sok monitor meg nem gond az automatáknak, majd egy éve mennek velük, csak az elrendezés változott közben, előtte sokkal szarabb volt.
A gépek fogyasztása meg egy dolog, a hálózatot viszont sosem az átlagos értékre méretezzük, de nem is a csúcsrajáratásra. Azt, amit a ki tudja, milyen műszer mutat, nem lehet alapul venni, a PC-k terhelése az 50Hz-es perióduson belül közel sincs a szinuszhoz. A PFC ezen hivatott javítani (és nem csak a meddő hányadon!), hogy az áram időben a szinuszgörbéhez igazodjon. Enélkül csak a görbe teteje körül folyik el az összes áram, ami a periódusban becsorog és az sokkal több pl. 5A-nél. A vezetéken ez átlagolva nem okoz hőgutát, de ettől még nem lehet a nyers 95W-ra (amit erősen kétségbe vonok, nem a te hibád, hanem a mérő eszközé, mivel a fent írtak miatt képtelen korrektül mérni az áramerőséget) méretezni, oda 150-200W KELL a stabil és biztonságos üzemhez. Ebből pedig iskoláról lévén szó, pláne nem lehet engedni és mivel most én vagyok az, aki hozzányúl, nem fogom éppenhogyra méretezni. Nálunk 0,75 a PF értéke szummázva, ez épp elég gondot okoz ebből az aspektusból.
Nem forrasztunk, nem forrasztunk, dehogynem forrasztunk. Forrasztható rézkábel, semmi baja sem lesz, egy párszor már csináltam. Nyilván nem a fájlszerver van ilyenekre aggatva, hanem rögtönzött hálópartik, fordítós kábelek, meg internet user gépére, akinek nem ér rá meg sokba kerül. Dehogynem lehet.. :D

#749 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 29. 14:09

Idézet: didyman - Dátum: 2008. aug. 29., péntek - 12:55

Gyafi. Nem fejlesztés van, hanem szarból várépítés.

:D

én 4 iskolának vagyok külsős r.gazdája, tehát ismerem a helyzetet kívülről-belülről

szerk:  a fogyasztást  egy düvi 5eFt-s fogyasztásmérővel és egy "egyfázisú mellék fogyasztásmérő"-vel (= villanyóra) néztem;  direkt erre vettem ezeket

Szerkesztette: pgyafi 2008. 08. 29. 14:11 -kor

#750 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 11:29

Sziasztok!

nemrég kaptam meg feladatul ezt:
http://kozadattar.hu...zmeny_feladatai

ismerős ez valakinek?
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#751 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 11:56

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 12:29

Sziasztok!

ismerős ez valakinek?

Nem ismerős, és remélem nem is kell megismerkednem vele.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#752 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:55

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 11:29

Sziasztok!

ismerős ez valakinek?

HÁlistennek én se tudok róla semmit!
Takygyerek a világjáró......

#753 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:43

Kellene nekem kis segítség! Ki tud olyan programot vagy módszert vagy bármit amivel egy tanulói Active Directory adatbázist (loginok) Egyik szerverről a másikra át tudok ültetni! Több AD tartományunk van több szerverrel több épületbe és jolenne egységesíteni a loginokat!

#754 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 08:30

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 8:43

Kellene nekem kis segítség! Ki tud olyan programot vagy módszert vagy bármit amivel egy tanulói Active Directory adatbázist (loginok) Egyik szerverről a másikra át tudok ültetni! Több AD tartományunk van több szerverrel több épületbe és jolenne egységesíteni a loginokat!

zónák, stb.

a windows serveres netacademias könyvbe van róla szó

#755 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 08:36

Jah elfelejtettem irni hogy a 2 szerver egymástól 3 kmre van és nincs közvetlen kapcsolat közöttük!

#756 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 09:16

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 9:36

Jah elfelejtettem irni hogy a 2 szerver egymástól 3 kmre van és nincs közvetlen kapcsolat közöttük!

akkor először is vpn-el hozd össze a két hálot. Aztán tényleg nézd meg azt a könyvet, abba minden nagyon jól le van írva, amit csak 2003 ad környezettel kapcsolatba kell tudni

#757 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 09:26

Idézet: charlie - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 9:16

akkor először is vpn-el hozd össze a két hálot. Aztán tényleg nézd meg azt a könyvet, abba minden nagyon jól le van írva, amit csak 2003 ad környezettel kapcsolatba kell tudni

Rendben! Köszönöm! Nekiesek a dolognak!

#758 Felhasználó inaktív   moha bácsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 05. 12:46

Szervusztok!

Eddig az intézményünkben a géptermi tömeges telepítést Automatic Deployment Service-el oldottam meg, ami egy külön 2003 Enterprise serverre volt telepítve és idáig remekül ment a pár éves p4-esekkel. Most viszont vettünk egy egész teremre való gépet Asus p5GCMX/1333 alaplappal, amik nem tudják betölteni a  deployment server imagét. 80%-nál kiakad. Tudnátok-e valamilyen pl. Ghost multicast legalább próbaverziós letöltést, vagy más, windows-os alkalmazást ajánlani, amit kipróbáltatok és működik?

Köszi előre is minden ötletet!
Ezek a mai fiatalok: mindig csak a szex, meg a szipó!

#759 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 13:35

Idézet: moha bácsi - Dátum: 2008. szept. 5., péntek - 13:46

Szervusztok!

Eddig az intézményünkben a géptermi tömeges telepítést Automatic Deployment Service-el oldottam meg, ami egy külön 2003 Enterprise serverre volt telepítve és idáig remekül ment a pár éves p4-esekkel. Most viszont vettünk egy egész teremre való gépet Asus p5GCMX/1333 alaplappal, amik nem tudják betölteni a  deployment server imagét. 80%-nál kiakad. Tudnátok-e valamilyen pl. Ghost multicast legalább próbaverziós letöltést, vagy más, windows-os alkalmazást ajánlani, amit kipróbáltatok és működik?

Köszi előre is minden ötletet!

clonezilla, riplinux, fog, stb...

windowsra nem igen vannak, ezek  linux alapuak, de virtuális gépen is elketyegnek.

#760 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 12:10

Légyszi töltsétek ki ezt, ha nem gond (közhálóval kapcsolatos)
link

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »