Idézet: Fejedelem - Dátum: 2009. febr. 5., csütörtök - 5:54
Hagy kérdezzem már meg, miért kell 2 (-3!?) szerver nektek?
Az egyik fájlszerver+vírusírtó+webszerver és a másik pedig a user gépeket kezeli? Vagy hogy?
Mi terheli le leginkább a szervereket? Személy szerint a vírusirtót tartom a leginkább erőforrás zabálónak.
Most leírtál pár progit, amiről dunsztom sincs, h micsoda:)
Isa2004, wsus (a neve ismerősen cseng) ezeknek utána kell olvasnom:)
Milyen policy-t használsz? Mármint milyen konfiggal?
Esetleg átexportálnál hozzám egy beállítási fájlt?
Hogy megsasolhassam, miket állítgatnak el a profik

Több mint 2-3 szerverünk van (7), de komolyabb kategóriába tartozó csak 2db, mindegyiket kaptuk.
Én azt olvastam vagy hallottam valahol (már nem emlékszem), hogy a legegységesebb minden program külön szerveren van (MS programjaira vonatkozott) . Nálunk a következő képen, Fő szerver Win2003 R2-vel fő tartományvezérlő, AD, ISA 2004 (tűzfal) , felhasználó fájlai (raid 5-ben) exchange 2003, IIS,, FTP szerver: win2008 Microsoft FTP szerverrel, 3. szerver (dual P3-as, tehát elég gyenge) Win2003R2, Class server, ECDL oktató progi és hamarosan gépírás 2000 progi kiszolgáló. 4. szerver: win2003r2, Sharepoint server, Symantec Endpoint server (ő az egyik vírusirtó szerver). 5. szerver: win2003r2, tartalék tartományvezérlő, Hostware szállodai program csomag adatbázis szervere. 6. szerver: win2003r2 WSUS server (Windows Server Update Service) és egy második vírusirtó szerver de még a régi Symantec Antivirussal a régi gépek miatt amik még nem bírják el az Endpoint-ot, hamarosan megszüntetésre kerül a vírusirtó feladata. Amúgy a WSUS kegyetlen módon bezabálja a gépet, tehát nem árt hozzá erős szerver 2gb memóriával és gyors procival, nagy tárolókapacitással. Nálunk egy sima 2.0Ghz-es p4-es 768mb ram-al. 7. szerver cima kliensként használjuk XP futt rajta.
Házirendet majd küldök ha munkába leszek. A legjobban terhelt gépünk a fő szerver, de neki van a legtöbb feladata is.