HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:08

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 7:49

ISA-t venni kell viszont már.

Attól függ milyen iskola, középiskoláknak jár a Tisztaszoftver csomagban isa 2006.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#682 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:34

Idézet: bon - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 9:08

Attól függ milyen iskola, középiskoláknak jár a Tisztaszoftver csomagban isa 2006.

Idézet

Gondolom mindanyian ismeritek a közháló álltal kitelepített eszközöket (általános iskola).

;)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#683 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:39

Azért írtam, hogy attól függ, hogy milyen iskola.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#684 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 08:41

Idézet: bon - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 9:39

Azért írtam, hogy attól függ, hogy milyen iskola.

há, de leirta, hogy milyen iskola

#685 Felhasználó inaktív   dudancs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 09:35

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:41

há, de leirta, hogy milyen iskola

hát igen sajna általános iskoláknak nem jár sem Win 2k3 és sem ISA.
De hát mit lehet tenni. A suli hozzájárul a megvételhez.
Windwos 2k3 AE + 4db math 3.0 licenc        49.000,-
        (minimum 5 db licenc kell azért van plusz 4)

ISA-ra pedig még nem kaptam árat de ha lehetséges akkor annak az árát
is lenyomjuk valahogy a vezetőség torkán. :)

u.i.:bocsi a nagy méretért :D  :cool:  :D

Szerkesztette: dudancs 2008. 06. 18. 09:35 -kor

#686 Felhasználó inaktív   dudancs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 12:07

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 6:49

IIS-el ilyet nem tudsz, az egy webszerver (mint pl. az apache)

ahhoz valami proxy kellene, squid, ISA, stb. ISA-t venni kell viszont már.

helyette van alternativa squid, amivel ua. meg tudod csinalni. ha a neten keresel találsz jopar olyan disztrot ami direkt ilyen célokra van osszerakva

de ha nem értesz hozza, inkabb fizessetek ki pár ezret egy hozzaertonek, minthogy, nos, ezt mindenki tudja

Hát utána néztem az ISA-nak és 100e/ CPU még AE verzióban is. :(
De útána néztem a SQUID-nak ahogy írtad. Még főiskolás időszakomban
volt hozzá szerencsém. Most ahogy utána néztem létezik WINDOWS -ra is
vagy rosszul értelmeztem valamit? Majd ma vagy a hétvégén jobban utána járok.

más: Kicsit kiakadtam egy két nappal ezelőtti híren miszerint 200milla volt a
kormányszóvivő.hu. Hát ha ennek csak a felét fordították volna mondjuk lélegeztető
gépre vagy mondjuk egyéb dologra már akkor is job lett volna.  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
Egy kicsit kikeltem magamból de hát ez van nem tudunk ellene tenni.

Bocsi az OFF-ért de muszály volt kiadni magamból.

#687 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 13:49

ha már vesztek, akkor inkabb 2k8-at, valamint CAL-t nem kell, az elvileg ált. iskolaknak is jar.

Squid tényleg elmegy wines gépen, azonban ÉN nem azt a gépet raknám netmegosztó, tűzfal, proxy masinának, amin minden más van. Egy akármilyen p3-as, jo sok memoriaval, és linux-val elvisz jopar gépet már

#688 Felhasználó inaktív   dudancs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:21

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 13:49

ha már vesztek, akkor inkabb 2k8-at, valamint CAL-t nem kell, az elvileg ált. iskolaknak is jar.

Squid tényleg elmegy wines gépen, azonban ÉN nem azt a gépet raknám netmegosztó, tűzfal, proxy masinának, amin minden más van. Egy akármilyen p3-as, jo sok memoriaval, és linux-val elvisz jopar gépet már

Ennek már utána jártam és úgy van, hogy az általános iskoláknak igen jár a CAL de
mivel a Windows 2k8-t meg kell vennie de win 2k8-at minimum 5 CAL-al kell venni.

A másik feltevésre pedig sajna nincs vagyis nem akarnak áldozni. Mert hogy 2 gép kétszer annyit eszik. Dehát mit lehet tenni ez a magyar oktatás semmire sincs pénz. :( Úgyhogy marad a w 2k3 + AD + SQUID(wines). De viszont a SQUID-hoz lenne kérdésem. Ha linuxon van futatva a SQUID akkor lehet ntlm-es auth-ot csinálni de vajon ezt tudja wines verzió is?

LINK

#689 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:29

elvileg tudja, gyarkolatba nekem nem sikerult osszehoznom (igaz, hogy kb 1-2 orat foglalkoztam vele, annyira nem érdekelt)

ott a virtualizacio is mind megoldas, bar tudni kéne, hogy mekkora szerver lesz.

ez meg milyen már, kétszer annyit eszik, lol.

#690 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:30

Idézet: dudancs - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:21

Ennek már utána jártam és úgy van, hogy az általános iskoláknak igen jár a CAL de
mivel a Windows 2k8-t meg kell vennie de win 2k8-at minimum 5 CAL-al kell venni.

A másik feltevésre pedig sajna nincs vagyis nem akarnak áldozni. Mert hogy 2 gép kétszer annyit eszik. Dehát mit lehet tenni ez a magyar oktatás semmire sincs pénz. :( Úgyhogy marad a w 2k3 + AD + SQUID(wines). De viszont a SQUID-hoz lenne kérdésem. Ha linuxon van futatva a SQUID akkor lehet ntlm-es auth-ot csinálni de vajon ezt tudja wines verzió is?

LINK

az 5 cal-meg szerintem benne van az árába, annyit adnak alapbol hozza, azt nem kulon kell megvenni

#691 Felhasználó inaktív   dudancs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 08:43

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 8:30

az 5 cal-meg szerintem benne van az árába, annyit adnak alapbol hozza, azt nem kulon kell megvenni

Hogy ha AE vagyis oktatási verzióban veszed meg akkor kell + 4 CAL.
Több helyen is rákérdeztem mert én is úgy tudtam ahogy te. Hogy ha
nem AE akkor úgy is van. De hogy miért különböztettik meg.  :confused:

A SQUID eme képeségéről merre találnék anyagot? Vagy milyen irányba induljak el?
A gép nem egy izom :
Compaq Proliant D580 G0 (
           4*700MHz XEON;
           2GB SDRAM ECC;
           4*18GB Seagate SCSI vinyó(RAID 5 de valószínű RAID 1 lesz);
);  :D
Köszi a gyors válaszokat.  :respect:

Ilyet találtam:
SQUIDNT install

Szerkesztette: dudancs 2008. 06. 20. 08:52 -kor

#692 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:21

á, ilyen masina van itten is :)

ramot még tolhatnál bele, ha minden ezen lesz, a két giga elég szükös. mondjuk tudni kéne, hogy hány kliens lesz rajta.

#693 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:38

Idézet: dudancs - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:43

Hogy ha AE vagyis oktatási verzióban veszed meg akkor kell + 4 CAL.
Több helyen is rákérdeztem mert én is úgy tudtam ahogy te. Hogy ha
nem AE akkor úgy is van. De hogy miért különböztettik meg.  :confused:

Egy dolgot kevertek itt!

Az OEM-ek 5 CAL-lal kerülnek forgalomba. A különböző licence-ek viszont 0db CAL-lal.

Az OLP NL -nél van olyan megkötés, hogy minimum 5 lincence-et kell vegyél.  Ez viszont AE független.
Tehát ha veszel 5db wink2k8 olp nl ae lincence-et akkor ezt teljesítetted. Ha csak 1db win2k8 olp nl ae-t veszel akkor kell még vegyél 4db valamilyen lincece-et. Kaptál a legolcsóbb licence-ből 4dbot hozzá, így az OLP NL követelményét teljesítetted. 
Te nem CAL-t vettél, így 0db CAL-od van.  Ezt adja a tisztaszoftver.

Más: telepítő lemezed van hozzá?  A licence ára ugyanis azt nem tartalmazza.

Szerk:  vehettél volna 1db win2k8 olp nl ae  + 4db CAL-t hozzá, de ez így drágább lett volna.

Szerkesztette: pgyafi 2008. 06. 20. 09:40 -kor

#694 Felhasználó inaktív   dudancs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:47

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:21

á, ilyen masina van itten is :)

ramot még tolhatnál bele, ha minden ezen lesz, a két giga elég szükös. mondjuk tudni kéne, hogy hány kliens lesz rajta.

28db tantermi gép + maximum 6-7 irodai. Remélem elég lesz neki, mert úgye nem
igazán akarnak rákölteni. így is volt vele olyan bajuk hogy túl hangos mármint a Copmaq.
Ott tartottam már hogy elküldőm őket a sunyiba.

#695 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 19:25

ttk2008

"Idén is 2 szekcióban zajlik majd a továbbképzés, a szakképzési szekció az informatikai OKJ képzéshez nyújt segítséget, a közismereti szekció az informatikát tanító tanároknak szól. "

Na most rgazdaként engem melyik érdekelhet?   :D

szerk:  gondoltam jelentkezek, erre ezt kaptam
"A webhely terhelése túl nagy ahhoz, hogy megjelenítse a weblapot"  :rolleyes:

Szerkesztette: pgyafi 2008. 06. 25. 19:31 -kor

#696 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 17:51

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 13:49

Úgy tudom, hogy ált. iskoláknak nem jár MS szerver op.r.

Bocsi, de tárgytalan.

Szerkesztette: akaido 2008. 06. 28. 17:54 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#697 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 19:00

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 20:43

Bakker, ránéztem RDP-vel, és 257 napja megy... :)

És megy, és megy... :)

Csatolt fájl:

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#698 Felhasználó inaktív   Mártír 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 09:20

Uraim!
Munkahely és oprendszerváltás miatt egy kis segítségre lenne szükségem. AD-t üzemeltető középiskolai rendszergazda személyében (vagy bárki személyében), aki segítene egy középiskolai AD felhasználói csoportjainak meghatározásában, megtervezésében és van némi ideje, türelme itt a nyáriszünet közepén ezzel foglalkozni egy kicsit.

Előre is köszi!

Szerkesztette: Mártír 2008. 07. 19. 09:21 -kor

Intel E2180 2,0GHz@3,05GHz | Thermaltake RubyOrb  | Gigabyte GA-P31-DS3L | 2x1024MB GEIL Black Dragon 800 MHz DDR2 | SAMSUNG HD080HJ, SAMSUNG HD501LJ HDD | Thermaltake Xaser III. VA1000A | Thermaltake Toughpower W0103RE 600W |PIONEER DVR 212D| Logitech G15, Logitech MX518 | Samsung SyncMaster 223BW |

#699 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 10:35

Idézet: Mártír - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 10:20

Uraim!
Munkahely és oprendszerváltás miatt egy kis segítségre lenne szükségem. AD-t üzemeltető középiskolai rendszergazda személyében (vagy bárki személyében), aki segítene egy középiskolai AD felhasználói csoportjainak meghatározásában, megtervezésében és van némi ideje, türelme itt a nyáriszünet közepén ezzel foglalkozni egy kicsit.

Előre is köszi!

írjad ide konkrétan a kérdéseket, segítünk

#700 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 10:52

Idézet: Mártír - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 10:20

Uraim!

Előre is köszi!

Nálunk a következő az AD felépítése:
Tanárok szervezeti egység, azon belül informatika tanárok és tanár szervezeti egység azonos nevű csoportokkkal. külön külön házirend az informatika tanárok és tanár szervezeti egységnek.
Van még egy Irodai és egyéb dolgozok szervezeti egység, ezen belül több csoport egyéb dolgozok, gazdasági iroda csoportja, titkárság csoportja és egy  Irodai és egyéb dolgozok csoprotja. Házirendje az Irodai és egyéb dolgozok szervezeti egységnek van.
Található még egy nagy szervezeti egyésg tanulok néven benne külön külön a beíratkozás éve szerint rendezve az osztályok szintén szervezeti egyésgekben : 2002évben beíratkozottak, Technikusok stb. ezen belül A osztály, B osztály stb. és egy az adott évfolyamra vonatkozó felhasználói csoport. Az osztályokon belül további csak az osztályra vonatkozó csoportok vannak létrehozva: pl: 2002A csoportja. Házirend egyésgesen egyforma van az összes diákságra.
Van még egy ritákán hasznát szervezeti egyéség az Érettségi és rájuk vonatkozó házirend és egy felhasználói csoport.

Minden felhasználónak van egy Home köynvtára diáknak 25mb gyakorló cégeknek 100mb tanárnak és egyéb nem dolgozónak korlátlan kovóta beállítással. Ez szigorúank figyeli a gép. A könyvtárak struktúrája követi a szervezeti egyésgek felépítését.  A tanuloknak van egy Forrás könyvtára amihez olvasási joguk van a tanároknak teljes hozzáférés. Tanároknak van egy Public könyvtár teljes hozzáféréssel. Szintén van egy public könyvtára a titkárságnak gazdaságinak is.
diákok home könyvtára Z kezdőmappának van beállítva. A forrás könyvtár egy script-tel van K meghajtónként felmappolva nekik. A script házirendbe van berakva.
Tanárok Public könyvtára szintén script-el van felmappolva. A home könyvtár Z kezdőmappának van beállítva. (info tanároknak van még egy Honlap is beállítva meghajtóként)

A házirendekre most nem térnék ki csak ha kell. Diákoké szigórú, a tanároké és dolgozóké engedékenyebb.
A tanulok könyvtárára bevan még állítva  szerveren egy fájlszűrő figyelés ami blokkolja is  a nem engedélyezett fájlokat és e-mail-ben értasít engem az eseményről.
egyenlőre ennyi jutott eszembe.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.