HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 10. 08:22

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 0:19

Ma kaptam egy Ilyen TSW-s Lemez csomagot: Microsoft Windows Vista Enterprise SP2! Ez mi? Nincs is még SP2 Vistához!

speciális, csak a magyar közoktatásnak leszálíltott, megjelenés előtti, egyedi kiadás :D

..egyszerűen elírták

#962 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 12:50

létezik isa2k-hoz olyan megoldás, hogy a startlapjatekok.hu/morbid oldal tiltásakor a startlapjatekok.hu nyitólapjáról sem lehessen azt a néhány ajánló "játék"-ot elérni a morbid kategóriában??
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#963 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 17:03

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 23:19

Ma kaptam egy Ilyen TSW-s Lemez csomagot: Microsoft Windows Vista Enterprise SP2! Ez mi? Nincs is még SP2 Vistához!

Elirták: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#964 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 17:04

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 12:50

létezik isa2k-hoz olyan megoldás, hogy a startlapjatekok.hu/morbid oldal tiltásakor a startlapjatekok.hu nyitólapjáról sem lehessen azt a néhány ajánló "játék"-ot elérni a morbid kategóriában??

tiltsd az egész startlapjátékok oldalt, én tiltottam, van még bőven ilyen jellegű oldal a neten.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#965 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 11:29

..hát igen, ez volt a "b" terv..  :up:

ja, most raktam fel próbaképp a win7-et, és szaggat a pasziánsz 8 magos cuccal.. :D ok, nincs vga benne, na de egy pasziánsznál.. c64-en is ment 0.5 kb videorammal

#966 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 13:23

kb 3 hete használom a Win7et egy laptopon! Semmi ilyen jellegű gondol nem volt!
Takygyerek a világjáró......

#967 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 15:45

Tisztaszotfverről tájékoztatás: link

#968 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 16:34

Idézet: bon - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 16:45

Tisztaszotfverről tájékoztatás: link

Ez alapján az ált. iskoláknak is járnak a szerver termékek vagy csak kevésbé hozzáértő írta :confused:

#969 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 17:08

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 16:34

Ez alapján az ált. iskoláknak is járnak a szerver termékek vagy csak kevésbé hozzáértő írta :confused:

Jó kérdés, de a hamarosan kiküldött licenszből szerintem kifog derülni.

#970 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 21:30

plusz nekem az jön le, hogy csak office 2007 lehet használni (ha nem hozzáértő írta volna, akkor a winhez is vistát írt volna)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#971 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 07:24

Idézet: charlie - Dátum: 2009. márc. 16., hétfő - 21:30

plusz nekem az jön le, hogy csak office 2007 lehet használni (ha nem hozzáértő írta volna, akkor a winhez is vistát írt volna)

Szerintem továbbra is feltelepíthető a korábbi verzió,  még ha nincs is leírva a hírben.

#972 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 10:12

lehetséges (illetve szabad-e) a közháló esetében a 4 publikus címhez rendelt szerver1 szerver2.. rekordok megváltoztatása?

#973 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 13:24

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. márc. 18., szerda - 10:12

lehetséges (illetve szabad-e) a közháló esetében a 4 publikus címhez rendelt szerver1 szerver2.. rekordok megváltoztatása?

igen.

alapból az üszin keresztül, de kérheted, hogy adjanak hozzáférést egy webes felülethez, ahol te magad tudod a DNS rekordokat módosítani.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#974 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 10:37

Üdvözlöm a Kollégákat!

Kiváncsi vagyok tapasztaltatok e már ilyet:
Adott a közháló-s net mint internet kapcsolat. Következő felállás. Van a szekrény abbol eljön 1 kábel a NET osztó DHCP szerverig. Majd abbol kijön egy másik kábel belemegy egy switchbe majd onnan vissza a szekrénybe és igy megy a NET! Már mindent kicseréltem (értsd: Kábel switch csatik) Teszterek szerint minden tökéletes mégis csak ott van hálózat és net és AD ami abba a switchbe csatlakozik ami vissza vezeti a hálózatot a Közhálós szekrénybe -Hozzá teszem a port configon se változtattam minden ugy van ahogy lennie kell-. Jeleztem a hibát a Közhálónak. Csak pingvineznek! Mit tippeltek mi lehet a baj? Már kirugással fenyegetnek, ha nem oldom meg a bajt! :( Kezdte ilyen 3 hetes intervallummal már naponta elszáll az egész mindenség!

#975 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:14

mér van az, hogy egy irodai XP-s gép (csak ótlyuk, ie7 és excel használatra) Athlon XP 2X00 procival a feladatkezelőben a System folyamat azonnal felugrik 100%-ra, amint elkezdenének dolgozni, előtte persze 0%
Ez mostanában jelentkezett, olyannyira lelassítja a gépet, hogy most használhatatlan..
nemrég telepítettem egy VB ISS cuccot, amit próbaként kikapcsoltam, de minden változatlan maradt

#976 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 13:38

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. márc. 19., csütörtök - 11:37

Üdvözlöm a Kollégákat!

Kiváncsi vagyok tapasztaltatok e már ilyet:
Adott a közháló-s net mint internet kapcsolat. Következő felállás. Van a szekrény abbol eljön 1 kábel a NET osztó DHCP szerverig. Majd abbol kijön egy másik kábel belemegy egy switchbe majd onnan vissza a szekrénybe és igy megy a NET! Már mindent kicseréltem (értsd: Kábel switch csatik) Teszterek szerint minden tökéletes mégis csak ott van hálózat és net és AD ami abba a switchbe csatlakozik ami vissza vezeti a hálózatot a Közhálós szekrénybe -Hozzá teszem a port configon se változtattam minden ugy van ahogy lennie kell-. Jeleztem a hibát a Közhálónak. Csak pingvineznek! Mit tippeltek mi lehet a baj? Már kirugással fenyegetnek, ha nem oldom meg a bajt! :( Kezdte ilyen 3 hetes intervallummal már naponta elszáll az egész mindenség!

Namost: a közhálós szekrényben van egy cickó router, ami már tartalmaz dhcp szervert ugyebár. Akkor felejtsd el a saját dhcp-t. Első körben. Ezután lehet gondolkozni a topológián. Körbe, keresztül-kasul kötésnek elvileg tudjuk, mennyi értelme van. Tisztázd le ezt. Mert ez így marha zavaros, s nem is csoda, ha nem működik.

Tehát szétköt mindent a szekrényen kívül, rátesz a szekrényben levő szviccsre egy gépet, az ha kap IP-t, akkor nem szabad ugyanazon a LAN-on másik dhcp-t üzemeltetni, csakis akkor, ha kimondottan értesz hozzá.
Közhálós szviccsre meg (ha fentiek működnek) lehet kötni másik szviccset, és kész.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#977 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 14:17

De eddig így ahogy van működött........ 2 hónapja hülyült meg!
De kijavították a hibát már! A cickó switch volt összekavarodva!

#978 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 24. 19:03

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 15:17

De eddig így ahogy van működött........ 2 hónapja hülyült meg!
De kijavították a hibát már! A cickó switch volt összekavarodva!

Cisco switch nem kavarodik össze!  Ott valami más gond volt.

#979 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:17

Ezt mondom én is. Látni kellett volna, mi hova is volt pontosan kötve. De mindegy, sosem derül ki. Az meg, hogy a switch-csel volt valami baj, csak duma. Mert talán kicserélték? Mert "javítani" nem igazán lehet... Akkor meg a kábelezés volt a gond.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#980 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 08:59

Akkor hogy javult meg akkor amikor nem is dolgoztam? Meg nem dugtam át semmit sehonnan?
Nemtudom mit csináltak neki, de működik.....

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.