HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 08. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 08:56

Persze, csak el kéne dönteni, hogy akkor most az eleve nevetségesen szűk óraszámú informatika berkein belül megpróbálunk EGY valamit jobban megtanítani, vagy rögtön belenyúlunk többfélébe,

Homogén rendszernél mindegy, hogy Linux, vagy win, üzemeltetni egyszerűbb. Lehet még a Win licenszek miatt akár olcsóbb is.
Make love not Wor.

#1362 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 08. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2012. 01. 08. 17:44

Várjál, nem állami fentartású intézményeknél megszűnik a közháló. Jan 31-re tolták ki a dolgot utolsó álláspont szerint.

No igen, de ez áll a levélben:
"megszüntetik a Közháló szolgáltatást"
és ez nem ekvivalens azzal, hogy
"nem lesz minden intézmény számára elérhető a Közháló szolgáltatás"

Kövezzetek meg, ha nincs igazam! Ezt a levelet intézményre szólóan nyomtatták és postázták. A kötelező közadattárból vagy újabb nevén nemzeti digitális adattárból illetve a honlapunkról, de az intézményünk nevéből is látszik, hogy ez egy önkormányzati/állami iskola.
Gondolom nem csak mi kaptunk iylen levelet.
Küldjék célzottan, vagy fogalmazzanak pontosabban!
:grrr:

Szerkesztette: stephan_derrick 2012. 01. 08. 20:01 -kor

"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1363 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 01. 08. 20:00

No igen, de ez áll a levélben:
"megszüntetik a Közháló szolgáltatást"
és ez nem ekvivalens azzal, hogy
"nem lesz minden intézmény számára elérhető a Közháló szolgáltatás"

Kövezzetek meg, ha nincs igazam! Ezt a levelet intézményre szólóan nyomtatták és postázták. A kötelező közadattárból vagy újabb nevén nemzeti digitális adattárból illetve a honlapunkról, de az intézményünk nevéből is látszik, hogy ez egy önkormányzati/állami iskola.
Gondolom nem csak mi kaptunk iylen levelet.
Küldjék célzottan, vagy fogalmazzanak pontosabban!
:grrr:

Igazad van, de sztem teljesen mindegy a dolog.
Kb. mindenhol átvernek, így figyelni kell.

#1364 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 01. 04. 08:56

Persze, csak el kéne dönteni, hogy akkor most az eleve nevetségesen szűk óraszámú informatika berkein belül megpróbálunk EGY valamit jobban megtanítani, vagy rögtön belenyúlunk többfélébe, aztán megtanítjuk mindet félig sem. Sajnos az első felállás folyománya, hogy rétegterméket nem szabad így tanítani, csak tömegterméket-mivel egyszerűen nem lesz piacképes a kikerülő gyermek tudása. A másodikat lehetne jól is csinálni, de ahhoz sokkal több óraszám kell. Na ez nem adott sajnos, csak a felelőtlen, elhamarkodott kapkodás megint :-( . És akkor arról nem is beszéltem, hogy a klf nyílt forrású dolgokhoz elenyésző számú tanerő ért, legalább képezni lenne szükséges, mielőtt..

A közháló megszűnése állandó napirend nálunk, már kb. két éve. Mivel eleve röhejes a sávszélessége, a lokál egyik szolgáltatóval volt róla szó, hogy az egész hóbvelevanc költözik alájuk.

-Egy évben 37 db infó óra van...az informatika folyamatosan fejlődő korában... no comment...
-Az MS t_két akarták sztem megszorongatni egyesek (vagy kettesek), hogy mi célból azt nem vágom. Hacsak: Mennyibe került a tiszta szoftver?

Kérdések(lehet költőiek): Ha át kell állni Sulix rendszerre akkor:
- Kinek (iskola, tanár) mennyibe fog ez kerülni?--> (örüljek hogy a maradhatok és tanítsak és rendszergizdálkodjak egy bérért?)
- Ha lesznek fejtágítók, akkor hogyan fognak ezek a továbbképzések folyni? Ha hasonlóan mint a különböző TÁMOP, HEFOP stb... akkor a "gyorsan talpaló cipészetből" nem kérek, köcce szépen.
- Valóban lesz-é elegendő és szagértő SuliX rendszergizda.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1365 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 08:58

Tegnap du. kaptuk.
Jól látom, ebben a tanarak és a rg-k otthoni MS termék használata nincs benne?

Idézet

Tájékoztató az ingyenesen elérhető szoftverekről (Tisztaszoftver)

és szolgáltatásokról

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt felhasználókat, hogy a magyar állam 2012-ben is finanszírozza
a közoktatási intézmények számára ingyenesen elérhető Tisztaszoftver programot. Az ezzel
kapcsolatos elvi megállapodások megszülettek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az
érintett cégek között létrejövő szerződések megkötése folyamatban van.

Emellett az oktatási intézmények az alábbi szoftvereket és szolgáltatásokat vehetik igénybe:

.
A DreamSpark program keretén belül minden közép- és felsőfokú oktatásban
részesülő tanuló jogosult ingyenesen letölteni és legálisan használni a Microsoft
fejlesztő és designer eszközeit tanulási célból. Ezek az eszközök a
www.dreamspark.com oldalról tölthetők le a jogosultság igazolását követően.
.
A Live@edu program keretén belül pedig az oktatási intézmények, valamint diákjaik
iskolai és otthoni használatára ingyenesen biztosítottak meghatározott – többek között
– webes Office, illetve elektronikus levelező és csoportmunkát segítő szolgáltatások.

Kérjük a közleményben foglaltak szíves tudomásulvételét.

NEFMI Oktatásért Felelős Államtitkárság

#1366 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 10. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 03. 06. 08:58

Tegnap du. kaptuk.
Jól látom, ebben a tanarak és a rg-k otthoni MS termék használata nincs benne?

A levélben külön említve nincsen, de a Tisztaszoftver programban benne lehet (benne volt).
Az meg ugye folytatódik tovább. Azon kívül van még a dreamspark meg a live edu (ami szerintem eddig is volt, TSZtől függetlenül).

#1367 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 08. 21:13

Üdvözletem újra mindenkinek!
Régen jártam erre!
Nemtudjátok véletlenül, hogy Csepelen melyik szakközépiskolába keresnek Rendszergazdát?
Takygyerek a világjáró......

#1368 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 13:09

Jeeeee, nem is tudtam, hogy van ilyen fórum.
Használ valaki iskolában zentyal-t?

Gyorsba visszalapozva, Tisztaszoffer nekem jellemzően fél órán belül megküldi a mak kulcsot jól.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#1369 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 18:49

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 06. 04. 14:09

Jeeeee, nem is tudtam, hogy van ilyen fórum.
Használ valaki iskolában zentyal-t?

Gyorsba visszalapozva, Tisztaszoffer nekem jellemzően fél órán belül megküldi a mak kulcsot jól.

használunk ja
saját net+ sulinet kezelésére elég jó

#1370 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 04. 22:38

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2012. 06. 04. 19:49

használunk ja
saját net+ sulinet kezelésére elég jó

Királyság.
Van egy kisebb problémám. Be akartam állítani,hogy a server legyen a gateway, proxy-val. Viszont a https forgalmat nem engedi át. Adtam hozzá service-t, tűzfalba is belefaragtam, mégsem megy. Ha a proxyt és/vagy a tűzfalat kikapcsolom, akkor se nem megy semmilyen https forgalom. Tűzfal logban látom,hogy drop, a 443-as kérésre, de hogy miért nem engedi át ez rejtély...

Egyébként érdemes roaming profile-t alkalmazni? Nemrég kerültem egy suliba,de katasztrófa ami ott van, aztán összedobtam egy zentyal-t, megy rajta ldap is jól. Természetesen nem minden diák kapna usernevet, hanem osztályonként lenne közös + tanárok,vezetőség.

Máshol hogy szokás ezt megoldani? Roaming profile-t ki lehet kapcsolni, ilyenkor hogy működik a dolog? Úgy gondoltam, hogy mindenki a saját home mappájába dolgozna, elsősorban tanárok, így a helyi gépen nem kellene tárolni semmit, profil betöltődéskor kevesebb adatmozgatás lenne. Ebben az esetben kell roamingprofile?

Illetve mégvmi eszembe jutott. Több meghajtót szeretnék automatikusan felcsatolni, esetleg grouponként változót. Ezt hogy tudom beállítani? Eddig csak 1 meghajót láttam a megosztásoknál, az be is töltődik jól, de nem nagyon variálható.
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#1371 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 07:47

Van valakinek tudomása az új "közháló"-ról?
Eddig arról volt szó, hogy csak saját költségvetésből lecserélt végberendezések esetén lehet emelni a sebességen.
Na ezt most hogyan szándékoznak megoldani? Mikorra? Mennyiért? Kivel? Mely intézmények számára?
..és azt nem tudná valaki, hogy ha jövőre "hivatalosan" lesz rg. az iskolában (ahol eddig csak valamilyen órakedvezménnyel volt vagy hobbiból), akkor oda milyen papírt kérnek, és annak a fizuja bértábla szerint lesz-e és ha igen akkor mely oszlop?
no, meg hány éves a kapitány? :-D

#1372 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 06. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2012. 09. 17. 08:47

Van valakinek tudomása az új "közháló"-ról?
Eddig arról volt szó, hogy csak saját költségvetésből lecserélt végberendezések esetén lehet emelni a sebességen.
Na ezt most hogyan szándékoznak megoldani? Mikorra? Mennyiért? Kivel? Mely intézmények számára?
..és azt nem tudná valaki, hogy ha jövőre "hivatalosan" lesz rg. az iskolában (ahol eddig csak valamilyen órakedvezménnyel volt vagy hobbiból), akkor oda milyen papírt kérnek, és annak a fizuja bértábla szerint lesz-e és ha igen akkor mely oszlop?
no, meg hány éves a kapitány? :-D

http://nekinet.hu/
Ez lesz januártól; majd kiderül, mi lesz és hogyan.

Ahol tényleg kell(ett) valami rendes net, ott az iskola vesz/vett máshonnan.

Rgazda jelenleg össze-vissza, majd ez is változik.

#1373 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 10. 11:40

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2012. 10. 06. 18:37

Rgazda jelenleg össze-vissza, majd ez is változik.

Közben nekem is jött máshonnan info (bár ez nem hivatalos, csak továbbképzésen egy oktatótól hallottuk), hogy a rg. "pedagógus munkát segítő alkalmazott" lesz, így a bére még a tanarakét sem éri majd el.
remélem téved..

#1374 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 09. 20:10

Ilyet töltött már ki valaki:
Link
A "hálózati végpontok" nevű munkalapnál tényleg fel kell sorolni hogy az összes switch minden portjára milyen eszköz milyen kábelen.. na neeee, ugye nem?!

#1375 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 10. 10:10

Normális ember ezt egyébként is megcsinálja, más kérdés, hogy mi közük hozzá...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1376 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 10. 11:50

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2012. 12. 10. 10:10

Normális ember

Kösz, ez rám fért.. :Đ
de már haladok..

#1377 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 06. 04. 22:38

Királyság.
Van egy kisebb problémám. Be akartam állítani,hogy a server legyen a gateway, proxy-val. Viszont a https forgalmat nem engedi át. Adtam hozzá service-t, tűzfalba is belefaragtam, mégsem megy. Ha a proxyt és/vagy a tűzfalat kikapcsolom, akkor se nem megy semmilyen https forgalom. Tűzfal logban látom,hogy drop, a 443-as kérésre, de hogy miért nem engedi át ez rejtély...

Egyébként érdemes roaming profile-t alkalmazni? Nemrég kerültem egy suliba,de katasztrófa ami ott van, aztán összedobtam egy zentyal-t, megy rajta ldap is jól. Természetesen nem minden diák kapna usernevet, hanem osztályonként lenne közös + tanárok,vezetőség.

Máshol hogy szokás ezt megoldani? Roaming profile-t ki lehet kapcsolni, ilyenkor hogy működik a dolog? Úgy gondoltam, hogy mindenki a saját home mappájába dolgozna, elsősorban tanárok, így a helyi gépen nem kellene tárolni semmit, profil betöltődéskor kevesebb adatmozgatás lenne. Ebben az esetben kell roamingprofile?

Illetve mégvmi eszembe jutott. Több meghajtót szeretnék automatikusan felcsatolni, esetleg grouponként változót. Ezt hogy tudom beállítani? Eddig csak 1 meghajót láttam a megosztásoknál, az be is töltődik jól, de nem nagyon variálható.

Jesszus, te mit művelsz egy iskolában? Tetszenek a jányok, mi? :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1378 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: blueboi69 - Dátum: 2012. 06. 04. 22:38

Egyébként érdemes roaming profile-t alkalmazni?

hogyne, jó, ha bármely géphez ülve ua-t látja a tanar/diak. Főleg, ha vegyes a rendszer, akkor szép munka összefaragni egy profilt mondjuk nt3-tól win7-ig.
de asszem fenntedd írtam, hogy hogyan oldottam meg (ha kell neked is)
hiszen bármikor bármely gép kieshet (is ki is szokott) valamint nálunk forognak a gyerekek (igaz már nincs meg az nt3, de 2k még van) mert nem minden gép uo, és ne legyen kitolás valakivel, hogy mindig annál a gépnél ül, amit még Noe dobott ki a bárkájából.
Viszont van egy hátulütője is, hogy ne a /home/dokumentumokba mentsenek, mert az minden bejelentkezéskor berántja a profillal a doksi, mp3, jpg,video és egyéb kedvelt letöltéseket, és egy gigás belső hálót is meg tud fogni egy időre.
Ezért én csináltam mindenkinek egy saját megosztást, amit csak a user láthat (quotával) és nem része a profilnak, így nem mozog be/kijelentkezéskor.
Persze mindig akad olyan, aki mindenféle rendszerfigyelmeztetés ellenérte teleszemeteli a profilt és sok bosszúságot okoz másoknak amikor bejelentkezéskor utaztatja a több gigás kép és videogyűjteményét.. dehát bambauser ellen egy rendszer se védett

#1379 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 08:42

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 12. 11. 08:13

Jesszus, te mit művelsz egy iskolában?

na, egy fél éves bejegyzést rántottál be, én meg válaszoltam.. :omg:

#1380 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 10:58

:Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.