Elküldve: 2008. 05. 12. 09:07
nem tudtam már válaszolni, hajnal 2-kor szakad meg a netem ismét, gondlom szolgáltató frissített az ip-címet, mint minden nap/éjszaka.
majd a hálózati kapcsolatoknál a "netre" kapcsolatom, kiírta hogy hálózati cím lekérése, aminek az eredmény a sárga felkiáltójeles háromszög lett, "nincs kapcsolat vagy korlátozott"...
ip cím tök véletlenszerű, szóval a routert nem tudtam megpingelni, menüjét elérni. javítás, letiltás-engedélyezés, pc újraindítása nem segít
tcp/ip protokoll beállításainál az ip cím automatikus kérésről áttettem manuálisra, majd megadtam, a kívánt ipcímemet: 192.168.1.102, alhálózati maszkot, és a router ip címét 192.168.1.1. A saját ip-m az beleeseik abba a tartományba ami routernél be lehet állítani hogy milyen címet osszon ki. szóval, felkiáltójel eltünt, ip-címem megvan, de a fogadott csomagok száma 0, pingre nem érkezik válasz a routertől. javítás, letiltás-engedélyezés, pc újraindítása nem segít
azt már írtam hogy a router beállításainál a hálókártyám mac címéhez hozzárendeltem a 192.168.1.102 címet, de a dhcp még engedélyezett, csak mindig ezt az ipt kapom én, de a többi gép akár mást is kaphat.
tehát gondolom a következő a teendő, routerben dhcp kikapcs, többi hálókártyához is ip címet kell rendelni, majd mindegyik gépen beállítani a fix ipt, alhálózati maszkot, átjárót.
dns, másodlagos dnshez, kiszolgálnak állandó az címe?
mármint láttam de annyira nem figyeltem, szóval az a net szolgáltatónak a címei, vagy micsodák?
A kérdések a következőek:
ha automatikus ip cím van beállítva akkor a router dhcp-vel osztja ki ugye?
ha manuálisan akarok ip címet akkor a router menüjében ki kell kapcsolni a dhcp-t?
ha a routerben ki van kapcsolva a dhcp, akkor ott be kell állítani az ip címeket, hogy miket osszon ki?
ha a routerben ki van kapcsolva a dhcp, akkor "netre" kapcsolat tcp/ip beállításainál is be kell állítani az ip címet, alhálózati maszkot, átjárót?
dns, másodlagos dns kiszolgáló címét a kábelmodem beállításaiból lehet kiolvasni?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil