HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#211 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 22:17

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 20:15

Üdv!

Végre van időm újra írni! Szóval a múltkori probléma modellje:
Kép
(kepfeltoltes.hu)

Tehát alap helyzetben a router a saját MAC-je alapján megkapja a szobának kiosztott állandó IP-t, a gépeknek pedig DHCP-vel kioszt szintén MAC alapján egy új címet.
Nos, ha én játszani szeretnék másik szobákban lévő, de még az épület LAN-ján lévő gépek játékosaival, akkor nem tudok csatlakozni, nem látom az általuk elindított "játékszervert" (és ez vissza is igaz).
DE (!!) ha a piros szaggatott "útvonalon" átkötöm közvetlen gépre a WAN kábelét és a router MAC-jének megadásával (azért hogy megkapjam a szoba IP-jét) lépek fel a hálóra, minden OK lesz.
Mint írtam, próbáltam már portforwarddal, DMZ-vel, de router mögül nem megy a dolog. Megoldható-e, és ha igen, akkor hogyan? :think:  :confused:

(Online netes játékoknak a portját a "piros" szerveren igénylés alapján nyitják nekünk, így azzal nem is próbálkoztam!)

Remélem így világos a dolog...

Előre is köszi a válaszokat!

amúgy milyen routered van?

azt már próbáltad, hogy DHCP-t letíltod és, ha jól értettem a router beállításainál az "IP & MAC Binding Setting" / "Binding Setting"-nél be van állítva a MAC address és a hozzá tartozó IP-cím, és BIND-nál pipa van, szóval hogy DHCP kikapcs, a PC -(ke)n, az IP-t manuálisan beállítod amit a routerben, alhálózati maszkot is, az alapértelmezett átjáró a router címe, és az elsődleges DNS címe szintén a router IP címe, egy próbát talán megér

szerk: a válasz a release/new kérdésre az előző oldalon

Szerkesztette: ssanyesz 2008. 05. 15. 22:18 -kor

MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#212 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 06:33

Üdv! Csalódnom kellett az 543Gben. Lehet veszek egy sima Edimax AP-t. Arról se hallottam rosszat.
Vélemény? :confused:  :respect:

#213 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 06:54

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 23:03

hát ezaz, nem kapok rendes ipcímet -> nem érem el a routert, szóval nemcsak a netet nem tudom elérni, hanem routert sem, se beállítási felület, se ping, se helyi lan nincs akkor.

ha meg mindent manuálisan állítok be, fixálok le, akkor van IP-m, de a pingre ugyanúgy nem kapok választ, szóval ugyan ott vagyok, ha hagyok mindent automatikusan :(

vidd vissza gariba, ha ennyire nem megy, akkor az rossz lesz
forgalmazó 5év garit adott rá

kábel csere volt már?

#214 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:25

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 7:54

vidd vissza gariba, ha ennyire nem megy, akkor az rossz lesz
forgalmazó 5év garit adott rá

kábel csere volt már?

3 gép van a routerre kötve, és mindegyiknél produkálja, de onnantól kezdeve nincs semmi mikor egyszer újraindítom a routert

mondjuk pl: délután semmi gond (van net), este semmi gond (van net), éjszaka ip frissítés (nincs semmi), router reboot -> és minden rendben, egészen a következő ip frissítésig
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#215 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 08:52

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 22:17

..."IP & MAC Binding Setting" / "Binding Setting"-nél be van állítva a MAC address és a hozzá tartozó IP-cím, és BIND-nál pipa van...

Hát majdnem... :Đ azaz egyáltalán nem így.
DHCP menüben -> Adress reservation (mac <-> IP) és ezen kívül még bekapcsoltam a mac szűrést is, csak ezeket a gépeket engedi be!

#216 Felhasználó inaktív   nyd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 16. 09:06

Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy megoldható valahogy a cfosspeed használata TP-Link routerrel? (TL-WR542G)
Gondolok itt valami software-s dologra. A gond az,hogy nem működik a Traffic Shaping,ami a legfontosabb lenne.
Előre is köszi

#217 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 11:02

Idézet: nyd - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 10:06

Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy megoldható valahogy a cfosspeed használata TP-Link routerrel? (TL-WR542G)
Gondolok itt valami software-s dologra. A gond az,hogy nem működik a Traffic Shaping,ami a legfontosabb lenne.
Előre is köszi

egyszer írtam nekik, hogy mi van. Sosem fog vele működni. Sajnos, mert nem támogatja a router a tracert parancsot.  :mad:  :down:

#218 Felhasználó inaktív   nyd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 11:51

Idézet: whg - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 11:02

egyszer írtam nekik, hogy mi van. Sosem fog vele működni. Sajnos, mert nem támogatja a router a tracert parancsot.  :mad:  :down:

Fasza :mad:
És ezt softwaresen sem lehet sehogy megoldani?
Egyébként kösz.

#219 Felhasználó inaktív   mitta23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 13:54

helló!
vettem egy TL-WR543G routert. sajna nem tudok semmit a routerekről, és a hálózati fogalmakról, de azt mondták a boltban, hogy nagyon egyszerű beállítani. inviteles adsl netem van. sikerült is a képek alapján (angolul nem igazán tudok) elérni, hogy csatlakozzon a netre, és mindent úgy állítottam be, ahogy írta a kézikönyve.  a netre csatlakozik is, legalábbis azt írja, csak az a gond, hogy a gépen mégsincs net. nem tudom mi lehet a gond...

#220 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 20:36

Idézet: nyd - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 12:51

Fasza :mad:
És ezt softwaresen sem lehet sehogy megoldani?
Egyébként kösz.

Mindent kirpóbáltam, de nem nagyon ment. Lehet veszek egy edimax AP-t, arra ráküldök egy tp-link switchet és hali. talán. :confused:

#221 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 23:16

elnézést, amikor válaszolni akartam pgyafi-nak, véletlenül a jelzés gombra nyomtam, szóval mégegyszer bocsánat, és bocsánat annak a moderátornak is akinek kültem a jelzést :(

#222 Felhasználó inaktív   nyd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 23:39

Idézet: whg - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 20:36

Mindent kirpóbáltam, de nem nagyon ment. Lehet veszek egy edimax AP-t, arra ráküldök egy tp-link switchet és hali. talán. :confused:

Nem tudom, de ha sikerrel jársz, akkor mindenképp oszd meg velem valahogy  :p
egyébként más ilyen programot nem próbáltál?

#223 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 10:56

akkor ezekszerint senki sem tapasztalt olyan gondokat mint én? :(

most ha jobban átgondolom, talán mégiscsak a routerrel lehet valami, mert az még rendben van, hogy ha elmegy a net naponta (értsd IP frissítés), de az hogy olyankor az egész helyi háló is elszáll akkor talán ott más a gond, mert oké attól hogy frissíti a WAN címet és mondjuk azt nem kapom meg, attól még ugyanúgy oszthatna ki a router DHCP-vel címet a gépeknek, és működhetne a helyi LAN, de még azt sem teszi, még a router-t sem tudom megpingelni, menüjébe se tudok belépni, ekkor jön a táp ki-be, és helyre áll minden.

esetleg egyéb ötlet, hogy mit kellene beállítani?

vagy hibás lenne?

#224 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 11:02

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 11:56

attól még ugyanúgy oszthatna ki a router DHCP-vel címet a gépeknek, és működhetne a helyi LAN, de még azt sem teszi, még a router-t sem tudom megpingelni, menüjébe se tudok belépni, ekkor jön a táp ki-be, és helyre áll minden.

esetleg egyéb ötlet, hogy mit kellene beállítani?

vagy hibás lenne?

Ez kukának néz ki, de fixIP beállításokkal sem megy? Hátha csak lejár a lease, aztán a tűzfalad szopat be, vagy hasonló. IP-t sem nagyon szoktak újraosztani, de hátha.
Make love not Wor.

#225 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 11:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 12:02

Ez kukának néz ki, de fixIP beállításokkal sem megy? Hátha csak lejár a lease, aztán a tűzfalad szopat be, vagy hasonló. IP-t sem nagyon szoktak újraosztani, de hátha.

hát ez az, hogy sajna úgy sem :(

próbáltam már DHCP-vel, automatikusan, és MAC címekhez fix ip, és próbáltam DHCP nélkül, szintént MAC címekhez fix ip és úgy is meghal a hálózat éjszaka, lease time-ot már megpróbáltam feltenni max-ra, azaz 2 napra, de úgy se marad jó :( a tűzfal a routerben ki van kapcsolva, windowsban is, szóval tényleg nemtudom mi lehet :think:

de amúgy működik minden rendesen, csak éjszaka megy el az egész :(

#226 Felhasználó inaktív   zaskar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 05:38

Sziasztok! Vettem egy TP-LINK 542-es WLAN routert. Egyelőre annyi lenne az elvárásom vele kapcsolatban, hogy a lakásban bárhol tudjak a telefonommal a netre csatlakozni, webrádiókat hallgatni. Más WLAN hálózatokkal már kipróbáltam a telefont ilyen téren, és hibátlanul működött. Sosem volt még semmilyen routerem, így a beállításaihoz sem értek igazán. Ennek ellenére sikerült beüzemelnem, jelszóval ellátnom, a telefon is csatlakozik. A gond az, hogy elég gyakran - akár 5-6 percenként a telefon kiírja, hogy "kapcsolat bontva", aztán csatlakozni kell újból, ami rövid időn belül meg is történik. A netem 4 mbites, kábeles. Viszont a számítógépemmel nincs ilyen gond, ott pl. folyamatosan tudok webrádiót hallgatni, nem szakad meg a kapcsolat, mint a telefonnál. A távolság miatt sem lehet, mert a router közelében is csinálja. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Köszönöm előre is.

#227 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 19:44

Nálam ezt laptopnál a wlan hálókártya miatt csinálta, szerintem nálad is a telefonnal lesz a gond...
Amugy miért akarsz telefonnal webrádiót hallgatni, ha ott a PC?  :confused:  :think:  (Nehogy sértésnek vedd, csak megkérdeztem. :Đ )

Szerk.: Amugy a jelerősséget tudod nézni telefonon? Nem gyenge a vétel?

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 05. 21. 19:45 -kor

#228 Felhasználó inaktív   zaskar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 05:17

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 19:44

Nálam ezt laptopnál a wlan hálókártya miatt csinálta, szerintem nálad is a telefonnal lesz a gond...
Amugy miért akarsz telefonnal webrádiót hallgatni, ha ott a PC?  :confused:  :think:  (Nehogy sértésnek vedd, csak megkérdeztem. :Đ )

Szerk.: Amugy a jelerősséget tudod nézni telefonon? Nem gyenge a vétel?

Szia! Nem hiszem, hogy a telefonnal lenne a gond. Valamelyik szomszéd hálózatával ugyanis hibátlanul működött, amig nem titkosította, és a céges hálózaton is kiválóan üzemel. A telefonnal pedig azért akarok netezni és webrádiót hallgatni, mert a PC a földszinten van, a telefon meg mobilizálható bárhol a lakásban, akár az udvaron is, és egy PC hangszóróval elég jól szól, ill. erősítőre is köthetem, és az is máshol van elhelyezve. Sőt, ha a gépet éppen más használja, akkor is rá tudok nézni a kedvenc oldalaimra. Híreket, információkat el lehet olvasni a telefonról is. Ez csak nem olyan nagy luxus...:)
A jelerősséget tudom nézni, de nem azzal lehet a probléma, mert a router közelében is jelentkezik.

Szerkesztette: zaskar 2008. 05. 22. 05:19 -kor

#229 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 07:19

Hali!

Remélem valaki tudja a problémára a megoldást.
Adott egy MSI RG53SE II router, amire egy TP-Link 543G-vel kapcsolódok kliens módban.
Eddig minden szép és jó volt, azon tegnap óta valami miatt ha FTPvel akarok tölteni egy idő után megáll a letöltés, böngészővel sem tudok tölteni. 

Hol lehet a gond?

tudna valaki küldeni egy msi router firmware-t? rg54se II :respect:

#230 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 16:17

Érdekes, beállítottam az MSI routernek új MAC címet, beregizték ezt a MAC címét és lám, minden okés.  :confused:

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.