Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 20:15
Végre van időm újra írni! Szóval a múltkori probléma modellje:

(kepfeltoltes.hu)
Tehát alap helyzetben a router a saját MAC-je alapján megkapja a szobának kiosztott állandó IP-t, a gépeknek pedig DHCP-vel kioszt szintén MAC alapján egy új címet.
Nos, ha én játszani szeretnék másik szobákban lévő, de még az épület LAN-ján lévő gépek játékosaival, akkor nem tudok csatlakozni, nem látom az általuk elindított "játékszervert" (és ez vissza is igaz).
DE (!!) ha a piros szaggatott "útvonalon" átkötöm közvetlen gépre a WAN kábelét és a router MAC-jének megadásával (azért hogy megkapjam a szoba IP-jét) lépek fel a hálóra, minden OK lesz.
Mint írtam, próbáltam már portforwarddal, DMZ-vel, de router mögül nem megy a dolog. Megoldható-e, és ha igen, akkor hogyan?

(Online netes játékoknak a portját a "piros" szerveren igénylés alapján nyitják nekünk, így azzal nem is próbálkoztam!)
Remélem így világos a dolog...
Előre is köszi a válaszokat!
amúgy milyen routered van?
azt már próbáltad, hogy DHCP-t letíltod és, ha jól értettem a router beállításainál az "IP & MAC Binding Setting" / "Binding Setting"-nél be van állítva a MAC address és a hozzá tartozó IP-cím, és BIND-nál pipa van, szóval hogy DHCP kikapcs, a PC -(ke)n, az IP-t manuálisan beállítod amit a routerben, alhálózati maszkot is, az alapértelmezett átjáró a router címe, és az elsődleges DNS címe szintén a router IP címe, egy próbát talán megér
szerk: a válasz a release/new kérdésre az előző oldalon
Szerkesztette: ssanyesz 2008. 05. 15. 22:18 -kor