HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#221 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 16. 23:16

elnézést, amikor válaszolni akartam pgyafi-nak, véletlenül a jelzés gombra nyomtam, szóval mégegyszer bocsánat, és bocsánat annak a moderátornak is akinek kültem a jelzést :(
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#222 Felhasználó inaktív   nyd 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 16. 23:39

Idézet: whg - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 20:36

Mindent kirpóbáltam, de nem nagyon ment. Lehet veszek egy edimax AP-t, arra ráküldök egy tp-link switchet és hali. talán. :confused:

Nem tudom, de ha sikerrel jársz, akkor mindenképp oszd meg velem valahogy  :p
egyébként más ilyen programot nem próbáltál?

#223 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 10:56

akkor ezekszerint senki sem tapasztalt olyan gondokat mint én? :(

most ha jobban átgondolom, talán mégiscsak a routerrel lehet valami, mert az még rendben van, hogy ha elmegy a net naponta (értsd IP frissítés), de az hogy olyankor az egész helyi háló is elszáll akkor talán ott más a gond, mert oké attól hogy frissíti a WAN címet és mondjuk azt nem kapom meg, attól még ugyanúgy oszthatna ki a router DHCP-vel címet a gépeknek, és működhetne a helyi LAN, de még azt sem teszi, még a router-t sem tudom megpingelni, menüjébe se tudok belépni, ekkor jön a táp ki-be, és helyre áll minden.

esetleg egyéb ötlet, hogy mit kellene beállítani?

vagy hibás lenne?
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#224 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 20. 11:02

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 11:56

attól még ugyanúgy oszthatna ki a router DHCP-vel címet a gépeknek, és működhetne a helyi LAN, de még azt sem teszi, még a router-t sem tudom megpingelni, menüjébe se tudok belépni, ekkor jön a táp ki-be, és helyre áll minden.

esetleg egyéb ötlet, hogy mit kellene beállítani?

vagy hibás lenne?

Ez kukának néz ki, de fixIP beállításokkal sem megy? Hátha csak lejár a lease, aztán a tűzfalad szopat be, vagy hasonló. IP-t sem nagyon szoktak újraosztani, de hátha.
Make love not Wor.

#225 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 20. 11:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 20., kedd - 12:02

Ez kukának néz ki, de fixIP beállításokkal sem megy? Hátha csak lejár a lease, aztán a tűzfalad szopat be, vagy hasonló. IP-t sem nagyon szoktak újraosztani, de hátha.

hát ez az, hogy sajna úgy sem :(

próbáltam már DHCP-vel, automatikusan, és MAC címekhez fix ip, és próbáltam DHCP nélkül, szintént MAC címekhez fix ip és úgy is meghal a hálózat éjszaka, lease time-ot már megpróbáltam feltenni max-ra, azaz 2 napra, de úgy se marad jó :( a tűzfal a routerben ki van kapcsolva, windowsban is, szóval tényleg nemtudom mi lehet :think:

de amúgy működik minden rendesen, csak éjszaka megy el az egész :(

#226 Felhasználó inaktív   zaskar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 05:38

Sziasztok! Vettem egy TP-LINK 542-es WLAN routert. Egyelőre annyi lenne az elvárásom vele kapcsolatban, hogy a lakásban bárhol tudjak a telefonommal a netre csatlakozni, webrádiókat hallgatni. Más WLAN hálózatokkal már kipróbáltam a telefont ilyen téren, és hibátlanul működött. Sosem volt még semmilyen routerem, így a beállításaihoz sem értek igazán. Ennek ellenére sikerült beüzemelnem, jelszóval ellátnom, a telefon is csatlakozik. A gond az, hogy elég gyakran - akár 5-6 percenként a telefon kiírja, hogy "kapcsolat bontva", aztán csatlakozni kell újból, ami rövid időn belül meg is történik. A netem 4 mbites, kábeles. Viszont a számítógépemmel nincs ilyen gond, ott pl. folyamatosan tudok webrádiót hallgatni, nem szakad meg a kapcsolat, mint a telefonnál. A távolság miatt sem lehet, mert a router közelében is csinálja. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Köszönöm előre is.

#227 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 19:44

Nálam ezt laptopnál a wlan hálókártya miatt csinálta, szerintem nálad is a telefonnal lesz a gond...
Amugy miért akarsz telefonnal webrádiót hallgatni, ha ott a PC?  :confused:  :think:  (Nehogy sértésnek vedd, csak megkérdeztem. :Đ )

Szerk.: Amugy a jelerősséget tudod nézni telefonon? Nem gyenge a vétel?

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 05. 21. 19:45 -kor

#228 Felhasználó inaktív   zaskar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 05:17

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 19:44

Nálam ezt laptopnál a wlan hálókártya miatt csinálta, szerintem nálad is a telefonnal lesz a gond...
Amugy miért akarsz telefonnal webrádiót hallgatni, ha ott a PC?  :confused:  :think:  (Nehogy sértésnek vedd, csak megkérdeztem. :Đ )

Szerk.: Amugy a jelerősséget tudod nézni telefonon? Nem gyenge a vétel?

Szia! Nem hiszem, hogy a telefonnal lenne a gond. Valamelyik szomszéd hálózatával ugyanis hibátlanul működött, amig nem titkosította, és a céges hálózaton is kiválóan üzemel. A telefonnal pedig azért akarok netezni és webrádiót hallgatni, mert a PC a földszinten van, a telefon meg mobilizálható bárhol a lakásban, akár az udvaron is, és egy PC hangszóróval elég jól szól, ill. erősítőre is köthetem, és az is máshol van elhelyezve. Sőt, ha a gépet éppen más használja, akkor is rá tudok nézni a kedvenc oldalaimra. Híreket, információkat el lehet olvasni a telefonról is. Ez csak nem olyan nagy luxus...:)
A jelerősséget tudom nézni, de nem azzal lehet a probléma, mert a router közelében is jelentkezik.

Szerkesztette: zaskar 2008. 05. 22. 05:19 -kor

#229 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 07:19

Hali!

Remélem valaki tudja a problémára a megoldást.
Adott egy MSI RG53SE II router, amire egy TP-Link 543G-vel kapcsolódok kliens módban.
Eddig minden szép és jó volt, azon tegnap óta valami miatt ha FTPvel akarok tölteni egy idő után megáll a letöltés, böngészővel sem tudok tölteni. 

Hol lehet a gond?

tudna valaki küldeni egy msi router firmware-t? rg54se II :respect:

#230 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 16:17

Érdekes, beállítottam az MSI routernek új MAC címet, beregizték ezt a MAC címét és lám, minden okés.  :confused:

#231 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 12:00

megoldottam a problémát, ha manuálisan, mittudom én, hajnal 1-2 között még elérem a router softverét, akkor rányomok a ip release gombra, majd a ip renew gombra, és minden működik semmi gond

#232 Felhasználó inaktív   intro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 19:00

Sziasztok. Nekem egy TL-WR642G van . Namármost az a gondom hogy egyáltalán nem megy a net. Modem "webstar" semmi baj, minden oké. Azt az infot kaptam hogy vmi ütközés lehet a kettö között. Lehet ilyen??

#233 Felhasználó inaktív   Zsamo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 19:14

Sziasztok!

Ma vetetm egy TL-WR340GD routert. Egész délután mókoltam a beállításával, de nem megy. Végigcsináltam az User Guide utasításait (már amennyire hiányos angoltudásommal megértettem), de nem működött vele a net.
Találtam hozzászólást itt a topicban (Józsi95 írta 2008. ápr. 13-án), ami szerint ugyanaz volt a probléma, mint nálam. Az arra adott válaszok alapján próbáltam beállítani a saját kütyümet, de a vége az lett, hogy most akármilyen IP címet is írok be (akár az eredetit, amivel megy a net, akár az Users Guide-ban, vagy itt a fórumon megadottat, akár automatikusra állítom) nem tudok belépni a webes felületre, ahol a további beállítások vannak.
Gőzöm sincs, hogy mit ronthattam el. Most próbálok először routert beállítani.

Bármilyen segítséget, de leginkább a hülyéknek való szájbarágósat, nagyon szívesen fogadok!!!

Ha ez számít valamit: A-NET mikrohullámú internetem van.

Előre is köszi a segítséget!

#234 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 19:52

Idézet: intro - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 20:00

Sziasztok. Nekem egy TL-WR642G van . Namármost az a gondom hogy egyáltalán nem megy a net. Modem "webstar" semmi baj, minden oké. Azt az infot kaptam hogy vmi ütközés lehet a kettö között. Lehet ilyen??

létezik ilyen, de e kettő között én még nem hallottam

#235 Felhasználó inaktív   zsero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 11:26

Csak kicsit tartozik ide, de van valakinek tapasztalata TP-LINK nyomtatószerverekkel? Vannak olyan megbízhatóak, mint a routerek? Nekem eddig TP-LINK routerrel csak pozitív tapasztalatom van, 1 éve fut 1 éjjel-nappal minden hiba nélkül.

#236 Felhasználó inaktív   dejoe 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 20. 00:11

Helló mindenkinek!  :cool:
Nekem egy Tp-Link R460-as routerem van és a cfosspeed 4.21-es verzióját használom.
Amivel ugye pingelési problémák vannak a tracer inkompatibilitás miatt.
Az elmúlt két napban ez nem hagyott aludni és ráakadtam a cfos.de-n a parancsok listájára.
És itt találtam egy parancsot amivel a ttl-t magasabb számra lehet állítani.
S mert azt olvastam valahol,hogy nem jó ha túl alacsony az érték.
Első próbálkozásra nyolcat adtam meg és azóta 100%-os a pingvisszajelzés és nem jelez be a buborék.
A parancs:

spd sethops szám

Remélem ez segít egy két embernek. Mellékeltem az oldalt amit lementettem. Üdv! :smoker:

#237 Felhasználó inaktív   The Tompi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 19:26

Sziasztok, egy barátomnál egy vadonásan új TL-R460-est kelett beüzemelnem. Factory default, T-online beállíit. Már furcsállottam is, hogy miért nincs alapból bekapcsolva a DHPC. 1-es portba levő gépen van net. De ha bármelyik másik portba bedugok egy kábelt, a kettő egyszerre már nem megy. Valaki látott már ilyet? Jópár routert beállítottam, de értetlenül állok a probléma felett!

Szerkesztette: The Tompi 2008. 06. 21. 19:26 -kor

#238 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 21:11

Idézet: dejoe - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 1:11

Nekem egy Tp-Link R460-as routerem van és a cfosspeed 4.21-es verzióját használom.
Az elmúlt két napban ez nem hagyott aludni és ráakadtam a cfos.de-n a parancsok listájára.
Első próbálkozásra nyolcat adtam meg és azóta 100%-os a pingvisszajelzés és nem jelez be a buborék.
A parancs:

spd sethops szám

Remélem ez segít egy két embernek. Mellékeltem az oldalt amit lementettem. Üdv! :smoker:

digi lanon a ttl 59. valami ilyesmire állítsd be te is

#239 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 13:41

sziasztok, egy-két villám kérdésem lenne, mert jómagam linksys-es vagyok, csak barátnőmhöz tudnék most jó áron hozzá jutni a következőhöz:
TPLink WR542G

olyan 4-4,5ezret kér érte az ismerős, másfél éves kütyü.

Szerintetek ez az eszköz megfelel a chello megosztáshoz? Dróton lenne rajta 1 gép, meg a laptop wifi-vel.

Mennyire erős Wifi jele ennek? Lehet állítani? Van rá linux-os fw?

Hirtelen ezek jutottak eszembe, megköszönném, ha valaki megszánna a válaszokkal  ;)

#240 Felhasználó inaktív   OccsE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 15:34

Idézet: dejoe - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 1:11

A parancs:

spd sethops szám

eloszor is koszi az infot....

kozben megneztem az alapbeallitast ha vkinel nem jonne be a 8-as.
"add_hops = 0 (ttl 3)"

ha 8asra valtoztatjuk akkor:
"add_hops = 5 (ttl 8 )"

Szerkesztette: OccsE 2008. 06. 23. 15:49 -kor

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13