HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#601 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 22. 17:57

Idézet: b1afy7 - Dátum: 2009. júl. 21., kedd - 19:52

TP-Link TD-W8900GB megvan, de a beállítás nem igazán megy. Elvileg ez a cucc tudja az adsl/adsl2/adsl2+ viszont beállítani nem tudom.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...60#entry5727414
Kiegeszites:
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5730020

#602 Felhasználó inaktív   Camel23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 07. 24. 21:55

Van egy elég hülye problémám...Ugye, ahhoz, hogy beállítsam a router-t tulajdonságait, be kell lépnem a 192.168.0.1-re. Na már most alapból a felhasználónév az admin, jelszó pedig nincsen. Viszont én ezeket átállítottam, és sajna nem emlékszem egyikre sem...Hogy lehet megcsinálni, hogy megint az adminos felhasználónév és a jelszónélküliség legyen?

#603 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 24. 22:53

Idézet: Camel23 - Dátum: 2009. júl. 24., péntek - 22:55

Van egy elég hülye problémám...Ugye, ahhoz, hogy beállítsam a router-t tulajdonságait, be kell lépnem a 192.168.0.1-re. Na már most alapból a felhasználónév az admin, jelszó pedig nincsen. Viszont én ezeket átállítottam, és sajna nem emlékszem egyikre sem...Hogy lehet megcsinálni, hogy megint az adminos felhasználónév és a jelszónélküliség legyen?

Reset gombbal gyári alaphelyzetbe hozod a routered. Nyomva kell tartani, olyan 30 másodpercre.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#604 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 10:59

Idézet: Miki - Dátum: 2009. júl. 22., szerda - 17:57

köszönöm szépen, bár valamiért nem megy . beállítottam a 1/32 és 8/32 is.
Device info alatt a wan infoban Status ADSL link Down. Vivanetem volt amit ugye átvet az externet, de a viva meg a t-comtól bérelt.Kész összevisszaság. A vicc az egészben hogy az adsl2+ van elvileg, amit a régi modemem nem tud. Fizikai képtelenség hogy tudja (Dialcom1600). Viszont most is azzal kapcsolódok. Az új ugye tudja mind a 3 adsl-t de mégsem megy vmiért. Ha van vki aki externet hálózatra ezt beállította vagy tudja hogyankell annak a segítségét nagyon szépen köszönöm.

#605 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 11:33

Idézet: b1afy7 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:59

köszönöm szépen, bár valamiért nem megy . beállítottam a 1/32 és 8/32 is.
Device info alatt a wan infoban Status ADSL link Down. Vivanetem volt amit ugye átvet az externet, de a viva meg a t-comtól bérelt.Kész összevisszaság. A vicc az egészben hogy az adsl2+ van elvileg, amit a régi modemem nem tud. Fizikai képtelenség hogy tudja (Dialcom1600). Viszont most is azzal kapcsolódok. Az új ugye tudja mind a 3 adsl-t de mégsem megy vmiért. Ha van vki aki externet hálózatra ezt beállította vagy tudja hogyankell annak a segítségét nagyon szépen köszönöm.

Döntően a telefonvonalak T-Com kézben vannak (kivéve néhány területet, ahol más, Hungarotel, Invitel, Monortel, Emitel a tulajdonos). Ezt bérli ki ADSL szolgáltatásra az internet szolgáltató. Ebben semmi összevisszaság nincs. Ilyen cégfelvásárlás, átalakulás sem ritkaság, hogy pl. most a Vivát megvásárolta az Externet.

Ügyfélszolgálattal próbálkoztál már? Jómagam T-Com-os területen, volt Vivás előfizetést lőttem át Externetesre, egy most vásárolt TP-LINK TD-W8910G Wireless ADSL2+ Modem Router-re, az ebben a topicban kapott adatok alapján, s teljesen jól működik... Nem lehet, hogy esetleg az Externetes csomagra váltás kavar be? (Új hűségért, olcsóbban, gyorsabb ADSL csomag?)

Szerk: Annex A vagy B stimmel?

Szerkesztette: StSanya 2009. 07. 26. 11:36 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#606 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 12:01

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:33

Döntően a telefonvonalak T-Com kézben vannak (kivéve néhány területet, ahol más, Hungarotel, Invitel, Monortel, Emitel a tulajdonos). Ezt bérli ki ADSL szolgáltatásra az internet szolgáltató. Ebben semmi összevisszaság nincs. Ilyen cégfelvásárlás, átalakulás sem ritkaság, hogy pl. most a Vivát megvásárolta az Externet.

Ügyfélszolgálattal próbálkoztál már? Jómagam T-Com-os területen, volt Vivás előfizetést lőttem át Externetesre, egy most vásárolt TP-LINK TD-W8910G Wireless ADSL2+ Modem Router-re, az ebben a topicban kapott adatok alapján, s teljesen jól működik... Nem lehet, hogy esetleg az Externetes csomagra váltás kavar be? (Új hűségért, olcsóbban, gyorsabb ADSL csomag?)

Valahogy most eljutottam oda, hogy az 1/32 t-com mal sikerült elérni a kapcsolódást, kaptam rá IPt de a Diagnostics-ban a Ping Primary Domain Name Server: FAIL  és mindez csak úgy ment ha az Advanced Setup alatt a Routing ban a Default Gateway nek megadtam Use Interface[pipa] a t-com os beallítast.

#607 Felhasználó inaktív   b1afy7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 16:16

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 11:33

No,  végül is sikerült. Töröltem az összes gyárilag beállított kapcsolódási módot és csak az 1/32 maradt. Várni is kellett mire sikerült kapcsolódnia. Kicsit nehézkes, de majd rájövök mi az ami miatt ilyen nehézkesen indul. Köszönöm a segítséget.

Nem tudom A vagy B aholl ehhez hasonlóakat tudnék állítani ott L meg M van az Annex után írva. ver 1.0 van a cimkéjén...

#608 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 26. 16:31

Idézet: b1afy7 - Dátum: 2009. júl. 26., vasárnap - 17:16

No,  végül is sikerült. Töröltem az összes gyárilag beállított kapcsolódási módot és csak az 1/32 maradt. Várni is kellett mire sikerült kapcsolódnia. Kicsit nehézkes, de majd rájövök mi az ami miatt ilyen nehézkesen indul. Köszönöm a segítséget.

Nem tudom A vagy B aholl ehhez hasonlóakat tudnék állítani ott L meg M van az Annex után írva. ver 1.0 van a cimkéjén...

Most nézem, hogy a te cuccod TP-Link TD-W8900GB, úgyhogy Annex B-s, ami T-Com területen kell... Az Annex A vs B szolgáltatási terület függő, s már volt olyan, akinek rosszat adtak a boltban...
"Mindörökké! Enter."

#609 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 15:39

Sziasztok!

Van egy TP-LINK TLWR543G routerem, ezt rákötöttem pár év ADSL-ezés után egy DIGI kábelmodemre. MAC címét beállítottam és átraktam a WAN interfészt Dynamic IP-re. Ha kihúzom a modemet és a routert majd visszadugom, akkor kap a router IP-t szépen (94.x.x.x). Viszont a wifi oldalról addig nem tudok netezni, amíg a router konfigjájban nem csinálok egy release, renew-t a wan interfészre. Ez miért lehet? A routeren kellene piszkálni valamit? Mit?
A release-renew után minden megy szépen.

#610 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 27. 19:45

Üdv!

Holnap szeretnék routert vásárolni. Melyik tipus kellene nekem, ha szeretném a routert AP kliensként is használni (azaz egy másik wifi jelét fogni és ezt osztaszni az enyémmel)?
Létezik hogy ez nem tud ilyet a TL-WR642G? Vagy azért lehet igy konfigolni csak nem irják?
Ennél a tipusnál láttam a leirásban: TL-WR543G.

#611 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 28. 11:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 16:39

Sziasztok!

Van egy TP-LINK TLWR543G routerem, ezt rákötöttem pár év ADSL-ezés után egy DIGI kábelmodemre. MAC címét beállítottam és átraktam a WAN interfészt Dynamic IP-re. Ha kihúzom a modemet és a routert majd visszadugom, akkor kap a router IP-t szépen (94.x.x.x). Viszont a wifi oldalról addig nem tudok netezni, amíg a router konfigjájban nem csinálok egy release, renew-t a wan interfészre. Ez miért lehet? A routeren kellene piszkálni valamit? Mit?
A release-renew után minden megy szépen.

Reseteld a routert és állitsál be rajta mindent újra.  :)

Dikri: neked az 543g kell.  :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#612 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 13:50

Megvettem a routert :)
Müködik is egyenlőre AP kliensként. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor csak vezetéken tudom szétosztani a netet a routerről?
Vagy azért csak igy sikerül, mert gyenge a jel, a laptopom nem is látja... viszont a router meg stabilan tud kapcsolodni hozzá AP Kiliensként...

Szerkesztette: Dikri 2009. 07. 29. 14:28 -kor

#613 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 29. 17:53

Idézet: Dikri - Dátum: 2009. júl. 29., szerda - 14:50

Megvettem a routert :)
Müködik is egyenlőre AP kliensként. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor csak vezetéken tudom szétosztani a netet a routerről?
Vagy azért csak igy sikerül, mert gyenge a jel, a laptopom nem is látja... viszont a router meg stabilan tud kapcsolodni hozzá AP Kiliensként...

Ez csak vezetékesen tudja.

#614 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 02. 12:51

Hello!

Néha a a router (WR 541/542G V4) tiltólistára rakja a saját címét (192.168.1.1), mert állítólag DoS támadás érkezett róla. Ilyenkor nincs internet a gépen, de ha kiveszem a tiltólistáról, minden működik ugyanúgy.

Szerkesztette: critical_source 2009. 08. 02. 12:51 -kor

#615 Felhasználó inaktív   brew93 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 11:00

Helló mindenkinek!

Az a gondom hogy a TL-WR542G router és az SMCWPCI-G2 wi-fi kártya szétkapcsol néha 5 percenként, de néha 2 óráig is jó. Ez valami router probléma vagy a kártya okozza?

Bocs ha van már ilyen hsz, de én nem találtam.

#616 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 07. 11:35

Idézet: brew93 - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 12:00

Helló mindenkinek!

Az a gondom hogy a TL-WR542G router és az SMCWPCI-G2 wi-fi kártya szétkapcsol néha 5 percenként, de néha 2 óráig is jó. Ez valami router probléma vagy a kártya okozza?

Bocs ha van már ilyen hsz, de én nem találtam.

nem igazán szeretik egymást

#617 Felhasználó inaktív   brew93 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 12:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. aug. 7., péntek - 11:35

nem igazán szeretik egymást

És ez megoldható valahogy csere nélkül?

#618 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 08. 16:52

Idézet: brew93 - Dátum: 2009. aug. 8., szombat - 13:56

És ez megoldható valahogy csere nélkül?

Esetleg a routerben váltsál csatornát, mert lehet, hogy valami zavarja (közelben levő másik router, vez. nélküli eszköz stb.)  :)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#619 Felhasználó inaktív   sapis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 05. 14:26

Hello! Lenne egy problémám! nem rég vettem egy TL-WR841ND-t wireless routert és ugy akarom megoldani h hugom gépénél lesz a router és akkor neki kábelen nekem wifi-n lesz net (laptop)! Diginél vagyunk előfizetve..és elm. PPPoE-alapú internetünk van...a problémám az h nemtudom csatlakozni az internethez a hugom gépével:S ha már összevan dugva a router...!nemtudom h digis szarnak van-e köze hozzá de kérem akinek ugyanez a baja vagy esetleg csak tudja h mit h kell az válaszoljon FONTOS....! ha kell még valami infó akkor mondom ha nem értenétek..! De nagyonrészletesen mondja meg nekem valaki PLS!!

KÖszönöm, akárki is vagy!!!!

#620 Felhasználó inaktív   bogee79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 08:27

Szia! Minap vettem egy TL-WR543G routert, de én fogadáshoz szeretném használni, hogyan tudom úgy beállítani és összedgni, hogy a jelet ne szórja, hanem fogja?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.