HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#841 Felhasználó inaktív   Greenthunder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 26. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2010. 07. 26. 12:49

TL-WR741ND -ről mi a véleményetek? (csak egy normális wifi-s routerra van szükségem)

Halika!

Az említett router teljesen jó választás home átlagos felhasználásra, 5.500 Ft körüli összeget adhatsz érte annyiért teljesen okés.

Üdv

:cool2:
ALL FOR ONE , ONE FOR ALL!
Csatlakozók

#842 Felhasználó inaktív   Gryen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 26. 14:14

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van, hogy vettem egy TL-R402M routert, és miért van az, hogy routerrel átlag 100kb/seccel töltök le, letöltés közben alig lehet böngészi, mintha fogná a netem, router nélkül 650kb/seccel és úgy netezek mellette ahogy akarok. (A UPnP be van kapcsolva hogy támogassa a uTorrentet, tűzfala kikapcsolva). Lényegében azt nem értem, hogy a korábbi SMC routeremmel semmiféle ilyen gond nem volt (pedig az is ilyen olcsó volt anno), a kábelek csatlakoztatásán kívül csak a PPPoE kapcsolatot kellett belőni és ment minden probléma nélkül.

#843 Felhasználó inaktív   Gaben91 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 04. 16:04

Üdv ! Nemrég vettem egy TP-LINK TL_WR340GD routert , összeraktam, feltelepítettem ahogy le volt írva , de mióta összeraktam akadozik a netem és nem tudom hogy miért, router nélkül szépen megy. (ADSL netem van (3Mbit) )Néztem a router és a gép közötti késést is a /ping ip cím parancssal az is csak 1ms volt max (bár lehet h jókor néztem), letöltés szintén lassú maximum 100k/s -el töltök akár mit.. próbáltam ftpn és p2p-n is ..

Akinek lenne valami megoldása erre a problémára kérem válaszoljon, itt vagy írjon egy e-mailt a gaben91@freemail.hu címre, előre is köszönöm.

#844 Felhasználó inaktív   duwy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 12:05

Sziasztok!

A régi routerem felmondta a szolgálatot, ezért vettem egy TP-LINK TD-W8910GB típusú új routert. A használati utasítás szerint összedugtam és beállítottam, minden led világít, csatlakozni is tudok a nethez az asztali gépen és a laptopon is, viszont mégsem működik, nem ad be semmilyen oldalt.
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?

#845 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 16. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: duwy - Dátum: 2010. 08. 16. 14:05

Sziasztok!

A régi routerem felmondta a szolgálatot, ezért vettem egy TP-LINK TD-W8910GB típusú új routert. A használati utasítás szerint összedugtam és beállítottam, minden led világít, csatlakozni is tudok a nethez az asztali gépen és a laptopon is, viszont mégsem működik, nem ad be semmilyen oldalt.
Valami ötlet, hogy mi lehet a gond?

gondolom a telefonvezetéket dugtad bele? (mivel ez integrált modemes)
(lehet, hogy jobban jártál volna, ha külön vetted volna a routert+modemet, ha valami hézag van, így egyszerre kell cserélned az egészet, ráadásul routert már érdemesebb volna az újabb, n-es sorozatból választani, egyszerűen az erősebb hardver miatt)

#846 Felhasználó inaktív   Vérengző 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 19. 20:59

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni. A következő a problémám:
Van egy Zyxel Prestige 660HW-T3-as routerem, amiben benne van az ADSL modem is. Most vettem egy TP-Link WR543 AP Client Routert, mert sajnos a Zyxellel nem tudom lefedni a kertet, ezért gondoltam, hogy a TP-Linket, ha kiteszem a garázsba, akkor megoldott lesz a dolog. De valahogy az istenért sem sikerül összehozni :s
Olvasgattam a fórumot, találtam már hasonló problémát, de nem segített megoldani az enyémet.
A Zyxel kapja a netet, a cél az lenne, hogy a WiFi-n keresztül továbbadja a TP-Linknek, amin keresztül tudok netezni távolabbról is.

#847 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 13:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Vérengző - Dátum: 2010. 08. 19. 20:59

Sziasztok!

Van egy Zyxel Prestige 660HW-T3-as routerem, amiben benne van az ADSL modem is. Most vettem egy TP-Link WR543 AP Client Routert, mert sajnos a Zyxellel nem tudom lefedni a kertet, ezért gondoltam, hogy a TP-Linket, ha kiteszem a garázsba, akkor megoldott lesz a dolog. De valahogy az istenért sem sikerül összehozni :s
Olvasgattam a fórumot, találtam már hasonló problémát, de nem segített megoldani az enyémet.
A Zyxel kapja a netet, a cél az lenne, hogy a WiFi-n keresztül továbbadja a TP-Linknek, amin keresztül tudok netezni távolabbról is

Az 543g nem tudja ezt, csak kliens ként tud a másik routerhez csatlakozni wifin, és tovább adni a netet csak kábelen tudja.
Neked olyan Access Point kell, ami tud WDS Repeater modban működni. pl. ez tudja: http://www.tp-link.c...del=TL%2DWA501G

Itt le van irva hogy kell az AP-t beállítani repeater módba: http://www.pcworld.h...showtopic=13299

Szerkesztette: rainman35 2010. 08. 22. 13:26 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#848 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 20:02

Üzenet megtekintéseIdézet: rainman35 - Dátum: 2010. 08. 22. 15:20

Az 543g nem tudja ezt, csak kliens ként tud a másik routerhez csatlakozni wifin, és tovább adni a netet csak kábelen tudja.
Neked olyan Access Point kell, ami tud WDS Repeater modban működni. pl. ez tudja: http://www.tp-link.c...del=TL%2DWA501G

Itt le van irva hogy kell az AP-t beállítani repeater módba: http://www.pcworld.h...showtopic=13299

már próbáltad is, vagy csak olvastál róla?
(én feltételezném a használati utasításából, hogy tudja ezt

#849 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 22. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Vérengző - Dátum: 2010. 08. 19. 22:59

Sziasztok!

A Zyxel kapja a netet, a cél az lenne, hogy a WiFi-n keresztül továbbadja a TP-Linknek, amin keresztül tudok netezni távolabbról is.

AP-client módba kell kapcsolni, felcsatlakozni a Zyxelre, a titkosítás ugyanaz, IP címtartományt máshova, ne keveredjenek (pl. zyxel a 192.168.1,1, akkor az 543-as 192.168.2.1, ugyanígy a DHCP-t is)
(Én még nem próbáltam)

#850 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 03:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 08. 22. 21:02

már próbáltad is, vagy csak olvastál róla?
(én feltételezném a használati utasításából, hogy tudja ezt

Használok 543g-t. Kliens módban :) Csak két módot tud: AP Client Router és AP router (még bridge-be lehet tenni), de ami Vérengzőnek kell, hogy wifi jelet továbbadja (repeater mod) azt nem tudja. Sajnos.

Szerkesztette: rainman35 2010. 08. 23. 03:33 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)

#851 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 09:41

Üzenet megtekintéseIdézet: rainman35 - Dátum: 2010. 08. 23. 05:24

Használok 543g-t. Kliens módban :) Csak két módot tud: AP Client Router és AP router (még bridge-be lehet tenni), de ami Vérengzőnek kell, hogy wifi jelet továbbadja (repeater mod) azt nem tudja. Sajnos.

Ha próbáltad, visszaszívom.

Vérengzőnek akkor esetleg edimaxxal kellene próbálkozni, bár ott a hardver hajlamos gyengélkedni tapasztalataim szerint (igaz, ez még a g-s szériából volt, WPA-UPNP lehetetlen volt egyidőben, DHCP is nyűgösködött néha WPA-n :)

Beleolvastam a manualba, abból ezt közvetlenül nem hámoztam ki (csak annyit, hogy AP client módban a WAN portot lekapcsolja)
Azt nem értem viszont, hogy AP client-ben is állíthatsz SSID-t, ez mi a jó fenének kéne akkor?

#852 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: rainman35 - Dátum: 2010. 08. 22. 14:20

DD-WRT-t, OpenWRT-t nem lehet valahogy ráhekkölni? Úgy menni fog beruházás nélkül is.

#853 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 11:35

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 23. 10:48

DD-WRT-t, OpenWRT-t nem lehet valahogy ráhekkölni? Úgy menni fog beruházás nélkül is.

Nincs, hozzá DD-WRT. :( Szerintem OpenWRT sincs hozzá. Minden kép be kell ruháznia egy Access Point-ba.

Claude Leon: Azért lehet client módban ssid-t állítani, mert, ha olyan adóhoz csatlakozol vele, aminek rejtve van a ssid-je, akkor betudod állitani.
A wan port meg müködik, azaz a wan beállitás, mert ha másik routerhez vagy ap-hoz csatlakozol vele, ott be kell állítani a dynamic ip-t vagy egy internet szolgáltató adójához csatlakozol vele, akkor meg kell adni azt a kapcsolódási típust, amit a szolgáltató használ (PPPoE, dynamic ip, stb.) :)

Szerkesztette: rainman35 2010. 08. 23. 11:42 -kor

#854 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: rainman35 - Dátum: 2010. 08. 23. 13:35

Nincs, hozzá DD-WRT. :( Szerintem OpenWRT sincs hozzá. Minden kép be kell ruháznia egy Access Point-ba.

Claude Leon: Azért lehet client módban ssid-t állítani, mert, ha olyan adóhoz csatlakozol vele, aminek rejtve van a ssid-je, akkor betudod állitani.
A wan port meg müködik, azaz a wan beállitás, mert ha másik routerhez vagy ap-hoz csatlakozol vele, ott be kell állítani a dynamic ip-t vagy egy internet szolgáltató adójához csatlakozol vele, akkor meg kell adni azt a kapcsolódási típust, amit a szolgáltató használ (PPPoE, dynamic ip, stb.) :)

Ja, hogy kliens módban nem 1 listáról választod ki, hanem beírod :O
A WAN port alatt a WAN feliratú rj45-öt értettem a doboz hátulján, nem a logikai WAN-t, ami ilyenkor a rádió :)

Szóval ez sajnálatos, erre tényleg más cucc kell Vérengzőnek :(

u.i. valami fórumon már írtak olyasmit, hogy bridzsnek használják az 543-at, gondolom , ki tud nagyobbat mondani alapon :D

#855 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 23. 11:48

azok csak a 7xx sorozathoz vannak, ott már azért a hardver is komolyabb.

#856 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2010. 08. 23. 13:10

Ja, hogy kliens módban nem 1 listáról választod ki, hanem beírod :O
A WAN port alatt a WAN feliratú rj45-öt értettem a doboz hátulján, nem a logikai WAN-t, ami ilyenkor a rádió :)

Szóval ez sajnálatos, erre tényleg más cucc kell Vérengzőnek :(

u.i. valami fórumon már írtak olyasmit, hogy bridzsnek használják az 543-at, gondolom , ki tud nagyobbat mondani alapon :D

De,kliens módban egy listából választod ki, hogy az elérhető hálózatok közül, melyikhez kapcsolódsz. Vannak hálózatok, amiknek látszik a neve(SSID), és van olyanok amiknek nem(le van tiltva az SSID), csak az látszik, hogy van valamilyen hálózat, és te egy ilyenhez akarsz kapcsolódni(és tudod, hogy mi az SSID-je), akkor kiválasztod azt a hálózatot listából, és be írod az SSID-t. :)
Bridge-be lehet használni az 543g-t, olyankor az AP router módban van a router és a wifi beállításánál bridge van kiválasztva, ott megadod annak az eszköz mac címét amihez kapcsolódsz és titkosítást (a bridge mód csak WEP titkosítással működik). De ilyenkor is a routerhez a pc-k kábellel csatlakozhatnak. :)

#857 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 23. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: rainman35 - Dátum: 2010. 08. 23. 16:19

De,kliens módban egy listából választod ki, hogy az elérhető hálózatok közül, melyikhez kapcsolódsz. Vannak hálózatok, amiknek látszik a neve(SSID), és van olyanok amiknek nem(le van tiltva az SSID), csak az látszik, hogy van valamilyen hálózat, és te egy ilyenhez akarsz kapcsolódni(és tudod, hogy mi az SSID-je), akkor kiválasztod azt a hálózatot listából, és be írod az SSID-t. :)
Bridge-be lehet használni az 543g-t, olyankor az AP router módban van a router és a wifi beállításánál bridge van kiválasztva, ott megadod annak az eszköz mac címét amihez kapcsolódsz és titkosítást (a bridge mód csak WEP titkosítással működik). De ilyenkor is a routerhez a pc-k kábellel csatlakozhatnak. :)

Remélem, a 743-as már ügyesebb lesz.(már ha nem akar valaki alternavív WRT-kkel hackelni)
A google már ismeri, kínában árulják is, aranyárban :)))))

#858 Felhasználó inaktív   Vérengző 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 20:08

Köszönöm a válaszokat.
Igazából nekem úgy is jó lenne, ha az 543-as leveszi a netet wifin a linksysről és én kábellel megyek rá. Ha jól értettem, akkor ezt a funkciót tudja, ugye?

#859 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 20:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Vérengző - Dátum: 2010. 08. 31. 22:08

Köszönöm a válaszokat.
Igazából nekem úgy is jó lenne, ha az 543-as leveszi a netet wifin a linksysről és én kábellel megyek rá. Ha jól értettem, akkor ezt a funkciót tudja, ugye?

Egyelőre az egyetlen TP-LINK, ami ezt tudja okosítás nélkül :)

#860 Felhasználó inaktív   NTonee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 11:08

Sziasztok!

Van egy TP-Link 1043ND routerem. A dobozban 3db 3dbi antenna volt. Megéri ezeket cserélni 8dbi-s antennákra, vagy nem sok javulás várható? Már csak azért is kérdem, mert meglepően olcsó a TL-ANT2408CL.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.