Idézet: Tigger - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 12:40
Sokat nem gyengült azért a MU, nincs ugyan CR, de a csapat magja nem sokat változott. De a Milan kezdő 11-e sem gyenge szerintem. A védelem Thiago Silvával és Nestával sokat erősödött, Ronaldinho és Seedorf tudnak játékot csinálni, ha elkapják a fonalat, és elöl is van, aki berúgja a helyzeteket. A Milan nagy baja az, hogy szűk a keret, a padra már nem nagyon jutnak minőségi játékosok, nincs lehetőség variálásra. Ha Leonardo a tavalyi keretet kapta volna meg, akkor azt hiszem nem itt tartana most a csapat.

A Milan kezdő 11-e szerintem nem túl acélos. Kapusposzton nem rosszak, ha Abbiati véd. Didában mindig benne van 1-1 baki, Storarit úgyis eladják. A kalapnyi szélső védő nem BL-győztes szint, csak Zambrotta volt közülük valaha klasszis. A középső védő poszt is érdekes: Nesta a világ egyik legjobbja, de sérülékeny, Silva instabil, a többiek mehetnek a levesbe. Középpályán Pirlo két éve a nevéből él, Gattuso sérülékeny és hülye, Flamini nagyon jó, de hülye, Seedorf lusta ingyenélő, csak akkor játszik, ha kedve van, Abate tehetséges, de éretlen, Ambrosini talán az egyetlen stabil, de nem túl erős pont. Ronaldinho kiszámíthatatlan, néhány rúgással simán kedvét szegik, és ha éppen jól bebaszott hét közben a dizsiben, akkor használhatatlan. Csatárokból elvileg óriási a választék, de itt is vegyes a kép: Huntelaar szerintem remek, de nem kap bizalmat, Pato hol zseni, hol középszer, Borriello egy lelkes senki, aki néha jó labdát kap, Pippo meg Pippo, akinek vagy leshatár, vagy az ötösön belül lecsorgó labda kell.
Abban igazad van teljesen, hogy szűk a keret. Milyen is lenne, ha évek óta levitézlett sztárocskákkal erősítik a keretet, elengedik Kakát, és nem tudják kihasználni Gilardino tehetségét. Sajnos úgy látom, ez vár a Juventusra is, Grosso és Cannavaro leigazolása mindenesetre nem hagy nyugodni.
Visszatérve a MU elleni párosításra, a Milan esélye az lehet, hogy Ferguson részegen tartja az eligazítást a mai, Fulham ellen vesztes meccsen is látott Fletcher, De Laet, Carrick, Evra védősornak. Ha a Manchester fel tud állni a komplett csapatával, szerintem nem kérdéses, hogy erőben, sebességben, taktikai érettségben hol az előny. Ronaldinho 180 perc mágiát úgysem tud már szállítani...
----------------------
Ha már Manchester: a City kirúgta Hughes-t, Mancini lett az utódja. Hála az égnek, legalább az a pojáca elkerüli a Juve padját.