Idézet: bega - Dátum: 2014. 06. 24. 19:59
Azér' az a piros lap elég véleményes volt... Suarez meg a harapásért nem kapott pirosat!

Na mindegy, evvan.

Khmmm... ami a "véleményes" piros lapokat illeti.... Az, hogy
Ballotelli szabálytalansága nem ért piros lapot, eddig számomra a legfelháborítóbb bírói döntés (és tévedés) a VB-n!
Marchisio szabálytalanságában sem volt semmi "véleményes". Szándékos, durva és veszélyes szabálytalanság volt. A szabálykönyv világosan fogalmaz (a mostani VB kapcsán elmélyedtem ismét a labdarúgás hivatalos szabályaiban) az ilyennel kapcsolatban. Piros lapon kívül más nem is adható érte, azt viszont kötelező adni.
Ami a "színész kettőst" illeti... mindkettőt lezavartam volna. A harapás, majd az azért "járó" könyöklés önmagában is piros lapot értek, az utána bemutatott színészkedés miatt (ahogyan sokszor említettük itt a topic-ban is) pedig úgy 1 évre mindentől eltiltanám őket, aminek köze van a labdarúgáshoz.
Summa summarum: az olaszok örülhetnek, hogy nem 8, Uruguay pedig örülhet, hogy nem 10 emberrel fejezte be a mérkőzést.
Megjegyzem, napjainkra a labdarúgásban több igen komoly probléma is megtapasztalható, és ezek közül szerintem az egyik legkomolyabb, hogy a játékvezetők nem követik szigorúan, 100%-ban a szabálykönyvet.
Az olaszok kiesése pedig a VB-n mutatott játék alapján teljesen megérdemelt. Ahogyan az angol "balekválogatotté" is. (Hozzáteszem, hogy ezen a mérkőzésen azért nem volt szimpatikus nekem Uruguay sem. Elég "favágó" focit mutattak be végig.)
(Forrás: www.nemzetisport.hu)
Szerkesztette: Piftuka 2014. 06. 24. 19:22 -kor