HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#311 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 30. 07:35

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 22:37

De az... viszont minő meglepetés, van DSUB átalakítóm hozzá (én is így használtam eddig), viszont picit kontakthibás, valószínűleg túlságosan a falhoz toltam a gépet, amikor használtam. Viszont használható, és szerintem egy ügyesebb (ebben a témában nem vagyok) embernek nem nagy kunszt rendbetenni.  :)

Kontakthiba nálunk nem probléma. Zs.Apuka profi az ilyen jellegű hibák elháritásában.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#312 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 07:37

Idézet: Nevergone - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 23:16

És a többi eszköz? Volt ott még pár dolog, ami talán hasznosítható.

A többirül azért nem irtam, mert azok mindegyike használható, sőt nagyon is szükségünk lenne rájuk itt a ZUGban, csak valahogy el tudjuk hozni végre. Dolgozunk az ügyön.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#313 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 11:26

Somogyban nincs kihelyezett tagotok? Oda le tudnám vinni a ramokat...
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#314 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 19:22

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 12:26

Somogyban nincs kihelyezett tagotok? Oda le tudnám vinni a ramokat...

Ha mész Somogyba, nem tudnál megállni Budaörsön? :)
... a trip back in time is all I need ...

#315 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 20:35

YceBear!

Ma végre sort tudtam keriteni az általad hozott NOTI gatyába rázására. Már szőltam is a hölgynek (leányzónak), hogy alkalmasint látogasson meg. Persze nem árultam el neki, hogy  micélbol, had legyen neki igazi meglepi.
Sikerült az alaplapi elemet teljesen újra kicserélnem. Szépen repeszt is vele a masinger, csak az aksija (amit jeleztél is) teljesen halott. Itt jegyezném meg, hogy az általad hozott UPS CS 350 tip szünetmentes aksija is beváltotta a hozzáfűzütt reményeket. Az is hulla.
Visszatérve a NOTIra. Az SP2 kiegészitést még igy az őj elemmel sem volt hajlandó felvenni, ellenben az eredeti telepitő SP2-s lemezröl az ujratelepités során sikeresen felkúszott a nyüves.
Amint már közösen megtettük hozzácsaptam a FakeJack-tol jött SMC WiFi kártyát. Sajnos PCMCIA-s hálókártyát nem tudtam bele tenni (pedig akkor a kóterben is használhatná a leány NET-elésre), mert az ugyancsak FakeJack-tol jött PCMCIA hálókártya két aljzatot igényel és ebben a gépben meg csak egy van. A Xircom hálókártyámhoz meg még mindig nincs jó csatlakozó kábelem.
Viszont hozzácsaptam a konfighoz egy FreeCom külső házban egy CD irót (szükségesek telepitésével), hogy az előadásokon WiFin átvett anyagokat le tudja a gépröl menteni.
Jelenlegi állapotában a gépecske szuperül műxik, villámsebes.

Majd az átadásrol is referálok.

#316 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 20:37

Zoltánszól!

Irtam emilkét, hogy holnap Bp-röl visszajövet feléd kerülnék, ha neked is megfelel. Nem kaptam eddig választ, hogy odahaza leszel-e, mehetek-e. Holnap reggel 7,00 körül indulok, addig várom a válaszod. Amennyiben nem kapok megerősitő választ nem kerülök felétek.

#317 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 20:37

Zoltánszól!

Irtam emilkét,

"Csak szombaton, vagy vasárnap DÉLUTÁN érek rá", tehát gyere.

#318 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 06:40

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 23:56

"Csak szombaton, vagy vasárnap DÉLUTÁN érek rá", tehát gyere.

Ma (02.02-n) kb. 14,00 - 15,00 között - ha semmi és főleg senki sem jön közbe - ott vagyok.

#319 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 07:25

Gépátadás a ZUG-ban!

A tegnapi napon ellátogatot hozzánk H.Marika (korábban én hivtam, hogy alkalmasint jöjjön el, de nem jeleztem, hogy miért) aki korábban már kapott a csapattol egy NOTI-t, amely sajnos napjainkra teljesen használhatatlan lett (Kijelző szinte teljes területén pixelhibás).
Fiam - kihasználva a lehetőséget, hogy a babérokat learassa - átadta Marikának az YceBear által hozott (neki kértem anno) és általam kissé felturbózott PII NOTI-t.
Nagyon nagy volt a Marika meglepetése, hogy őjra lesz neki lipitopija, de még jobban örült annak, hogy van benne WiFi-s csatlakozási lehetőség, igy előadásokon nem kell nekije "körmölnie", a kapcsolódó anyagokat közvetlenül le tudja tölteni a fősuli nyilt WiFi hálózatárol. Természetesen a CD irónak is nagyon örült.

H.Marika ismételten köszönetét fejezte ki a csapatnak, hogy megint segitettünk rajta.

Sajnos új képet az átadásrol nem tudok feltenni, tekintettel, hogy a kamerám nálam volt és igy a fiam nem tudott tegnap azt késziteni. Ellenben - ha kéritek - az első esetröl (még Csipet-Csapatos időszakbol) ismételten fel tudom tenni az akkor készült képet.

#320 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 07:34

A tegnapi napon elhoztam Zoltánszóltol a leánya által felajánlott és általa összegyüjtött nagy doboznyi hw. elemet, továbbá 1 db. moncsit és 1 db. Lajcsi II nyomingert. (Ez utóbbi kontakthibás).
Az elhozott hw. elemek teszteletlenek, azok nem mindegyike biztos, hogy műxik, de amint időm engedi mindent letesztelek. Azok a hw. elemek amelyek működóképesek majd mennek a Haleszba, azok pedig amelyek hibásak - és érdemes a javitásukkal foglalkozni, és lesz is rá valaki aki beválalja - mennek javitásra. A többi pedig megy Telcontar "roncsfutam" gyüjteményébe.
Az eredményekröl majd később a tesztelések után referálok.

Köszönjük Csutinak a felajánlást!

A nagy dobozban Zoltánszól szerint (én még ki sem bontottam) az alábbiak vannak:

Csatolt fájl:

#321 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 13:33

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 19:22

Ha mész Somogyba, nem tudnál megállni Budaörsön? :)

Ha megbeszéljük szerintem de :D

#322 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 15:48

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 14:33

Ha megbeszéljük szerintem de :D

Akkor beszéljük meg! Telszámom nekem is datáimnál, szólj majd légyszi, ha kibírhatatlan mehetnéked van! :D

#323 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 09:07

Jövő hétvégén megyek haza, akkor ott fogok elmenni, de az M7-en az úgy jó? És vagy péntek este, vagy szombat hajnalban (6 fele).

#324 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 17:10

Zoltánszol!

A csomiban talált StLab router HULLA. :mad:
A NET-n utánnanéztem és ott azt irják, hogy ezek szériahibásak. Egy elkót kell bennük kicserélni egy nagyobb feszültségűre és akkor állitólag örökélet. Majd megkukkolom - ha időm lészen rá - hogy meg tudom-e csinyálni, vagy megy alahova máshova.

#325 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 17:15

Szakmai HELP gurukhoz!

Adott egy USB Irda port (Egyebet ne kérdezzetek róla, mert csak ez van  ráirva.). Elméletileg az SP2-s XP alapbol felismeri. Nálam viszont a gép USB eszközként felismeri, de telepiteni már nem tudja, mert nem talál hozzá drivert. Ráengedtem a NET-re is, de ott is hiába keresgélt, ott sem lelt megfelelő drivert (a kis vaksi XP).
Akkor ez az USB Irda port hibás, vagy én szúrtam el valamit. Ha hibás érdemes-e vele küzdeni, vagy "roncsfutam"?

Szerkesztette: Szőke 2008. 02. 04. 17:17 -kor

#326 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 04. 19:02

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 17:15

Adott egy USB Irda port (Egyebet ne kérdezzetek róla, mert csak ez van  ráirva.). Elméletileg az SP2-s XP alapbol felismeri. Nálam viszont a gép USB eszközként felismeri, de telepiteni már nem tudja, mert nem talál hozzá drivert.

Kell hozzá driver, tipikusan mars2-es szokott lenni, de kérdés mit szeretnél csinálni vele, azon kívül, hogy megind dugdosol összevissza, cél nélkül.
Make love not Wor.

#327 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 19:17

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 20:02

Kell hozzá driver, tipikusan mars2-es szokott lenni, de kérdés mit szeretnél csinálni vele, azon kívül, hogy megind dugdosol összevissza, cél nélkül.

Nem az enyém, felajánlott hw.!
Én csupán meg szeretnék gyúzúdni arrol, hogy műxik-e, mert olyan jelzéssel kaptuk, hogy a működöképeság egyetlen hw. elemnél sincs ellenőrizve és lehetséges, hogy éppen hibás.
Mindeneserte goglival majd rákeresek a mars2-re és majd meglátjuk, de már nem a mai napon.

Szerk.: Ettöl sajnos nem lettem okosabb. Esetleg, ha küldenél egy linket a diver lelőhelyéröl? :think:

Szerkesztette: Szőke 2008. 02. 04. 19:33 -kor

#328 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 21:39

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 17:10

Zoltánszol!

A csomiban talált StLab router HULLA. :mad:

:eek:  :confused: Én lennék a legboldogabb, ha tudtam volna tesztelni, de a saját gépemre sincs időm, helyem.
Evvan. Dógozz, hátha lesz belőle valami!

#329 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 07:01

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 22:39

:eek:  :confused: Én lennék a legboldogabb, ha tudtam volna tesztelni, de a saját gépemre sincs időm, helyem.
Evvan. Dógozz, hátha lesz belőle valami!

Eltökélt szándékpm, hogy a tőled jött hw. elemek közül minél kevesebb juson a "roncsfutam" akcióba.

Volt a csomiban 1 db. 4in1 USB-s kártyaolvasó, amely az endigi infők alapján szépen műxik, tehát azért van benne jó cucc is.

Ismételten szakmai HELP!

Adott egy USB-s optikai egér, amely egy külön táppal ellátott USB HUB-ba van begyugva, persze a gépbe dugva is ugyanigy viselkedik. Ez a rágcsáló nagyon kötözködős. A gép inditásakor az nem látja az egeret. Egér kábel kihúz/bedug és minden nagyon OKÉS. Ezt minden egyes inditásnál el kell játszani.

Mi lehet a bibi? :think:

Szerkesztette: Szőke 2008. 02. 05. 07:04 -kor

#330 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 09:05

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 10:07

Jövő hétvégén megyek haza, akkor ott fogok elmenni, de az M7-en az úgy jó? És vagy péntek este, vagy szombat hajnalban (6 fele).

Az M7 jó, a szombat hajnali 6 már nem annyira. :D Inkább menj péntek este, az a civilizált fehér emberhez méltó időpont! :D:D

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.