HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3721 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 10. 08:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Nimrod - Dátum: 2010. 10. 09. 19:13

Beszéltem Telcontarral és csütörtökön rászabadítok egy kisebb adagot, muzeális daraboktól a hasznos cuccokig lesz benne minden. Majd csinálok valamikor listát róla.

Köszönjük!
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3722 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 10:49

Ált. táj.!

Három gép figyel nálam kész állapotban. Monitor sajna egyhez sincs. A három gép közül kettő "nyögdíjas" (egyik egy PIII-550-es, a másik meg egy 1000-es Cerka, mindkettő alaplapi integrált vackokkal), a harmadik meg alkalmas kisdiáknak játszani, esetleg nagycsaládba második gépnek. Ez egy 900-as Duron köré épült, TNT2-es VGA-val.

Készül egy negyedik is, ami tényleg csak netezős-irodai vasnak lesz alkalmas, mert a VGA-ja egy 1MB-os S3 Trio (nincs AGP-je, az alaplapi VGA meg megpurcant). Ennek a gépnek jó lenne valami mini- vagy micro-ATX-es ház, de ha minden kötél szakad, majd beleapplikálom egy papírdobozba. Nemröhög, régi torrentezős gépem másfél évet ment papírdobozba bezsufizva. Egész kis helyet foglalt el. :D
... a trip back in time is all I need ...

#3723 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 12:20

Akkor a lista amit hamarosan leadok Telcontarnak:

- 20 W-os mini hangfalpár (elemes),
- magyar billentyűzet,
- igazi régiségek (Opti82c930 hangkártya, Radix Protector, US Robotics modem, Trident TVGA9000i ISA videokártya, stb.),
- régi gépekre való hűtőbordák, kábelek, kivezetések,
- adapterek (hangfalpárhoz is jó, én is úgy használtam),
- VIA alaplap AMD Athlon 2 GHz-es procival és hűtéssel.

Mindegyik működik és kifogástalan állapotban van.

Szerkesztette: Nimrod 2010. 10. 10. 12:20 -kor

Rating: Psychopath

#3724 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 13:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 10. 11:49

Ált. táj.!

Készül egy negyedik is, ami tényleg csak netezős-irodai vasnak lesz alkalmas, mert a VGA-ja egy 1MB-os S3 Trio (nincs AGP-je, az alaplapi VGA meg megpurcant). Ennek a gépnek jó lenne valami mini- vagy micro-ATX-es ház, de ha minden kötél szakad, majd beleapplikálom egy papírdobozba. Nemröhög, régi torrentezős gépem másfél évet ment papírdobozba bezsufizva. Egész kis helyet foglalt el. :D

Ezt a projectet jegelem, mert memóriahubás a VGA. Más PCI-s VGA-m most nincs.

#3725 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 10. 17:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 10. 14:00

Ezt a projectet jegelem, mert memóriahubás a VGA. Más PCI-s VGA-m most nincs.

Mélyhűtőbe azért ne tedd. Akad itt a ZUG-ban 4 vagy esetleg még 8 MB-s PCI-s VGA kártyenku.
Majd megpróbálok valami fuvar után nézni és akkor megszabadulhatsz a gépektöl, mert 3 biztosan, de lehet, hogy a 4. moncsi is működni fog, amelyet nem is rég harácsoltam.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3726 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 15:09

Szep Napot!

Gyujtogettem en is par dolgot de sajnos nagyon regiek. Kell meg PIII s gep? Mert ha igen ugyis keszultem levinni oket mostansag. :)

#3727 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 10. 11. 16:09

Szep Napot!

Gyujtogettem en is par dolgot de sajnos nagyon regiek. Kell meg PIII s gep? Mert ha igen ugyis keszultem levinni oket mostansag. :)

Szia!Hát persze, hogy kell az a PIII-as gép! Pláne házhoz szállítva!! Amúgy is régen voltál már a Zöregnél a Tiszazugban. Szerintem. :)

#3728 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 17:58

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 10. 11. 16:09

Szep Napot!

Zoltánszól nagyon jól mondá!

Nagyon is elkél még a PIII, sőt nem is túl régen még PI-t is adtunk át Telcontar cimborával, igaz nagyobb AMD porcogóval.

A fentiek alapján várom jelentkezésedet, hogy mikorra vagy várható. Nagyon várom azt a napot, legalább jól kipletyizzük magunkat, persze az lenne a legjobb, ha hazameneteledkor nem lennél vezető beosztású, mert a keritésszaggatás már nagyon is hiánycikk felénk.

#3729 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 11. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 10. 11. 18:58

...nem is túl régen még PI-t is adtunk át Telcontar cimborával, igaz nagyobb AMD porcogóval.

Maradjunk annyiban, hogy bár a K6/2 még a Socket 7-et használta, de nem péegyes kategória. :) A pékettesek versenytársa volt, még ha le is maradt tőlük teljesítményben.

#3730 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 10. 11. 18:58

Zoltánszól nagyon jól mondá!

Nagyon is elkél még a PIII, sőt nem is túl régen még PI-t is adtunk át Telcontar cimborával, igaz nagyobb AMD porcogóval.

A fentiek alapján várom jelentkezésedet, hogy mikorra vagy várható. Nagyon várom azt a napot, legalább jól kipletyizzük magunkat, persze az lenne a legjobb, ha hazameneteledkor nem lennél vezető beosztású, mert a keritésszaggatás már nagyon is hiánycikk felénk.

Idopont meg keplekeny mert par cuccot meg ossze kene szednem + ha megirod kell e valamilyen halas cucc akkor azokat is intezem.

#3731 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 15:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 11. 19:34

Maradjunk annyiban, hogy bár a K6/2 még a Socket 7-et használta, de nem péegyes kategória. :) A pékettesek versenytársa volt, még ha le is maradt tőlük teljesítményben.

Ebben nem vitatkozom, de ami biztos az az, hogy nadon, de nadon jó gépecskék még a mai napig is. Szerintem!

#3732 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 10. 12. 12:03

Idopont meg keplekeny mert par cuccot meg ossze kene szednem + ha megirod kell e valamilyen halas cucc akkor azokat is intezem.

Egyelőre csak gondolkodni tudok a halacskék terén, mert a kassza nagyon kiürült, de jöveteled előtt azért lehet, hogy valami összejön.
Jelenleg nincs átadható akvriumom a kilátásban, mert nagyobb teljesitményű (200 literhez) szivattyút kellene szereznem, ilyet pedig nem nagyon ajándékozgatnak.
Persze addig még sok minden történhet.
A sajátom meg egyelőre poarkolópályán.

#3733 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 12. 22:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 10. 10. 18:59

Mélyhűtőbe azért ne tedd. Akad itt a ZUG-ban 4 vagy esetleg még 8 MB-s PCI-s VGA kártyenku.
Majd megpróbálok valami fuvar után nézni és akkor megszabadulhatsz a gépektöl, mert 3 biztosan, de lehet, hogy a 4. moncsi is működni fog, amelyet nem is rég harácsoltam.

Namostakkor van két lehetőség.

1. elküldöd a kártyát, ha meglelitek,
2. elküldöm/elviszem én a félkész, félig felkantározott gépet (házikót közben tanáltam neki), és majd a Csipetkék befejezik,
3. rakok bele én egy másik 1 MB-os kártyát, mert ma hozott Holló bá' egyet (csak még nem teszteltem).

Ja, ez nem is kettő opcijó volt. Nem baj. :D

#3734 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 05:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 12. 23:37

Namostakkor van két lehetőség.

1. elküldöd a kártyát, ha meglelitek,
2. elküldöm/elviszem én a félkész, félig felkantározott gépet (házikót közben tanáltam neki), és majd a Csipetkék befejezik,
3. rakok bele én egy másik 1 MB-os kártyát, mert ma hozott Holló bá' egyet (csak még nem teszteltem).

Ja, ez nem is kettő opcijó volt. Nem baj. :D

A héten már nem fog idő lenni a kutakodásra (Műhelyünk a hétvégére egyéb nemesebb célra foglalt), de a jövő héten feltétlen keresek egy jobb kártyát. Azt elfeledtem irni, hogy kunyhó is akad itt üresen dögivel, de létom már ez nem is lényeg.
Abban az esetben - ha esetleg meg tudod tenni, hogy lehozod - nem csak én, hanem az akváriumos projektem is jól járna. Ugyanis Én terveztem a felmenésemet hozzád, de igy megpórolhatnám a költségeimet, melyböl tudnék a most alakulgató nagyobb akiba venni egy combosabb szűrőszivattyút és akkor az is mehetne egy mozgássérültnek.
Na majd döntöl, hogy hogyan tovább.

#3735 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2010. 10. 12. 16:09

Ebben nem vitatkozom, de ami biztos az az, hogy nadon, de nadon jó gépecskék még a mai napig is. Szerintem!

Hát azoknak akiknek ez is álom azoknak isten az tuti.Én is pár sok gyerekes családnál ilyeneket üzemeltetek/javítok mert nincs pénz mint tudjuk.De már sima netelésre is kínszenvedés mert a youtube alappá vált meg a flashes ilyen oldalak mert másképp alap oldalakat se hoz elő normálisan.Tudom nem muszáj netezni de látjátok már az e-on is pl kedvezményt ad ha kéred a netes ügyfsz keresztül a 10% kedvezményt.És sorolhatnám a dolgokat amit a mai világba kínszenvedéssel vagy sehogy se lehet megoldani internet nélkül.Internetre meg ezek a gépek hulladékok.Valamelyik nap is hívtak az egyik gyerekes helyről hogy a 733mhz p3 512mb ram fx5200vga gépen szaggat az összes youtube videó.Nincs pénz de meg kéne oldani hogy menjen,valamennyire tudtam normalizálni a helyzetet az xp-n klasszikus stílus beállításával de a klippek képregények továbbra is.win98 kéne ezekre de nem támogatott oprendszer oldalak nem jelennek meg csak nagy felirattal hogy nem támogatott oprendszer/böngésző és frissítsen az illető.Én idén be is fejezem a p3 gépekkel való foglalkozást is, már tartalék gépnek se nagyon jók ide jutottunk.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 10. 13. 16:19 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3736 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 16:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 10. 13. 06:52

A héten már nem fog idő lenni a kutakodásra (Műhelyünk a hétvégére egyéb nemesebb célra foglalt), de a jövő héten feltétlen keresek egy jobb kártyát. Azt elfeledtem irni, hogy kunyhó is akad itt üresen dögivel, de létom már ez nem is lényeg.
Abban az esetben - ha esetleg meg tudod tenni, hogy lehozod - nem csak én, hanem az akváriumos projektem is jól járna. Ugyanis Én terveztem a felmenésemet hozzád, de igy megpórolhatnám a költségeimet, melyböl tudnék a most alakulgató nagyobb akiba venni egy combosabb szűrőszivattyút és akkor az is mehetne egy mozgássérültnek.
Na majd döntöl, hogy hogyan tovább.

Na, ezt majd meglátjuk. Szivattyú ügyben van nekem a padláson valami Eheim, vízhűtéshez vettem, de sose lett belőle semmi - most meg már, hogy Atom-meghajtású lettem, haszna se lenne vízzel hűteni. Ha tudod használni, és nem felejtem itthon, elviszem.

#3737 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 13. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 13. 17:11

Hát azoknak akiknek ez is álom azoknak isten az tuti.Én is pár sok gyerekes családnál ilyeneket üzemeltetek/javítok mert nincs pénz mint tudjuk.De már sima netelésre is kínszenvedés mert a youtube alappá vált meg a flashes ilyen oldalak mert másképp alap oldalakat se hoz elő normálisan.Tudom nem muszáj netezni de látjátok már az e-on is pl kedvezményt ad ha kéred a netes ügyfsz keresztül a 10% kedvezményt.És sorolhatnám a dolgokat amit a mai világba kínszenvedéssel vagy sehogy se lehet megoldani internet nélkül.Internetre meg ezek a gépek hulladékok.Valamelyik nap is hívtak az egyik gyerekes helyről hogy a 733mhz p3 512mb ram fx5200vga gépen szaggat az összes youtube videó.Nincs pénz de meg kéne oldani hogy menjen,valamennyire tudtam normalizálni a helyzetet az xp-n klasszikus stílus beállításával de a klippek képregények továbbra is.win98 kéne ezekre de nem támogatott oprendszer oldalak nem jelennek meg csak nagy felirattal hogy nem támogatott oprendszer/böngésző és frissítsen az illető.Én idén be is fejezem a p3 gépekkel való foglalkozást is, már tartalék gépnek se nagyon jók ide jutottunk.

Mijaza jútyúb? Mijaza fless? :) A gépek képességeit, amiket átadunk, behatárolja, hogy milyen felajánlásokat kapunk. Szívesen építgetnénk Core i3-5-7 gépeket mindenféle Radeon HD-kkel meg nVidia GTS-ekkel, 500-700W-os tápokkal, huszonsok collos laposmonitorokkal, csakhogy

- nem kapunk ilyeneket,
- a célközönségünket anyagi romlásba döntené a vellanyszámla.

Vagyis, marad a K6/2 (ami azért mostanra már a low-end lett még nálunk is), meg a PIII / Celeron / Athlon / Duron (ami most a mainstream). Néha be-befigyel már egy-egy Athlon XP vagy P4 is, sőt, akadt már Sempron 64 is: ezek általában olyan helyre kerülnek, ahol ténylegesen nagy szükség van rájuk. A Youtube videók óraszám történő bámulása nem minősíthető valóban nagy szükségnek. sőt, az esetek nagy részében a flash is nélkülözhető - jajistenem, legföllebb nem látom a bejelentkező reklámszekvenciákat. De amiket kapunk, azok jobbára 7-10 évvel ezelőtti technológiákat képviselő alkatrészek, és ennyit tudnak. 5 évesnél újabb nincs.

Megjegyezném, hogy a szórakoztatás terén a mostani felajánlásos gépek már nem is olyan rosszak. A K6-osok ugyan nem, de pl. 400 MHz fölött minden Intel processzor (a Celkák is), meg az összes K7 alapú AMD processzor is elég erős pl. DVD lejátszásához. Ez jobbára csak optikai meghajtó kérdése nálunk - viszonylag kevés a DVD-t olvasni képes darab. De ha valaki nagyon akarja, le tudja cserélni a gépében levő ODD-t, vagy bővíteni egy DVD-ROM-mal, mert használtan nem olyan vészes egy DVD-ROM ára - ha máskor nem, karácsonykor egy kis költségvetésű család is talán megengedheti magának.

A HD más kérdés, de pl. 1080p HD videókra az én gépem is csak módjával alkalmas (H.264 megy, mert az ION chipset natívan támogatja, de a többiből diavetítés lesz), pedig ez kb. két éves technológia. Következmény: nem nézek Blue-Ray ripeket. 45 évig megvoltam nélkülük, szerintem kibírok még egy-két évet.

#3738 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 09:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 13. 17:54

Mijaza jútyúb? Mijaza fless? :) A gépek képességeit, amiket átadunk, behatárolja, hogy milyen felajánlásokat kapunk. Szívesen építgetnénk Core i3-5-7 gépeket mindenféle Radeon HD-kkel meg nVidia GTS-ekkel, 500-700W-os tápokkal, huszonsok collos laposmonitorokkal, csakhogy

- nem kapunk ilyeneket,
- a célközönségünket anyagi romlásba döntené a vellanyszámla.

Vagyis, marad a K6/2 (ami azért mostanra már a low-end lett még nálunk is), meg a PIII / Celeron / Athlon / Duron (ami most a mainstream). Néha be-befigyel már egy-egy Athlon XP vagy P4 is, sőt, akadt már Sempron 64 is: ezek általában olyan helyre kerülnek, ahol ténylegesen nagy szükség van rájuk. A Youtube videók óraszám történő bámulása nem minősíthető valóban nagy szükségnek. sőt, az esetek nagy részében a flash is nélkülözhető - jajistenem, legföllebb nem látom a bejelentkező reklámszekvenciákat. De amiket kapunk, azok jobbára 7-10 évvel ezelőtti technológiákat képviselő alkatrészek, és ennyit tudnak. 5 évesnél újabb nincs.

Megjegyezném, hogy a szórakoztatás terén a mostani felajánlásos gépek már nem is olyan rosszak. A K6-osok ugyan nem, de pl. 400 MHz fölött minden Intel processzor (a Celkák is), meg az összes K7 alapú AMD processzor is elég erős pl. DVD lejátszásához. Ez jobbára csak optikai meghajtó kérdése nálunk - viszonylag kevés a DVD-t olvasni képes darab. De ha valaki nagyon akarja, le tudja cserélni a gépében levő ODD-t, vagy bővíteni egy DVD-ROM-mal, mert használtan nem olyan vészes egy DVD-ROM ára - ha máskor nem, karácsonykor egy kis költségvetésű család is talán megengedheti magának.

A HD más kérdés, de pl. 1080p HD videókra az én gépem is csak módjával alkalmas (H.264 megy, mert az ION chipset natívan támogatja, de a többiből diavetítés lesz), pedig ez kb. két éves technológia. Következmény: nem nézek Blue-Ray ripeket. 45 évig megvoltam nélkülük, szerintem kibírok még egy-két évet.

Egy részébe jó a meglátásod csak épp az idő haladt és mesterségesen emelkednek felfele ugyanazon tevékenységek elvégzéséhez szükséges erőforrások mértéke.3 éve még én is slvoltam a p3 1300mhz 512 ramos gépemmel is igaz az mpeg4 nagyobb felbontású változatai már akkor se mentek rajta valami tökéletesen.Most ugyanezen gép net alatt is úgy viselkedik mint a csiga,egy sempron 3400+ nyomulok egy ideje de már az is kezd fájdalom küszöb alatt lenni néha ha csomagolni kell valamit vagy éppen pár oldalt kéne egyszerre megnyitni a böngészőbe közbe meg megy a víruskereső/tűzfal.Villanyszámla ügyébe amúgy annyit hogy már ez se igaz,mert a mai alap 2 magos gépek jóval energia takarékosabbak mint a duron/athlonxp és p3-p4 gépek .Youtube meg gyerekeknek alappá vált,minden kisgyerekes családba azt tapasztalom hogy azon hallgat a fiatalság zenét.
Most nem bírálásként írtam ezeket csak ezt tapasztalom.p3 szintű gépek már a mai világ alap követelményeinek se felelnek meg,ott tartunk egy okos telefon utol éri őket mindenben.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#3739 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 10:18

byebye hwsw és Telcontar !

Az én szerény vidéki "tanyasi" véleményem szerint mindketőtöknek igaza van és nincs is igaza.
Ezt én itt a vidéki szegénység közepén, az itteni lehetőségeket a legjobban ismerve állithatom.
Ugyanis. A K7-s szériás gépeken nyugodtan elmegy az XP is, igaz nem olyen villámgyors, mint a Core i3-5-7 magos gépek, de itt nekünk nem is a gyorsaság a legfontosabb. Talán ami a legfontosabb lenne az az, hogy a vidéki szegényebb sorsú emberek is ismerkedjenek meg a számitógéphasználattal, a világháló nyujtotta lehetőségekkel. Jó magam is nagyon sokáig (csak a PII-s korszak végén váltottam) az 5ALI64 tip alaplapra és a K7 procira épülő gépre esküdtem, azt használtam a legnagyobb megelégedésemre.
Telcontarnak teljesen igaza van abban, hogy abbol épitkezünk, amit kapunk. Persze abban is, hogy egy DVD cserét akár a legszegényebb család is beáldozhat egy ilyen beruházás fejlesztéséhez.
A NET-n való filmnézés, neadj Isten TV műsor nézése amúgy is elég gyikos ezen a vidéken még a legerősebb géppel is (az enyém 3 GHz-s és még azon is) a NET sebessége miatt. A saját szerződésem 5 Mb letöltési sebességre szól és néha még a 100 Kb- is el tudom vele érni. Reklamálni meg hiába is reklamálok. A feltöltésröl ne is beszéljünk, mert éppen a tegnap éjszaka töltöttem fel a település honlapjára 360 MB-i anyagot és az "csak" 7 órát vett igénybe, annak ellenére, hogy éjszaka (elvileg ezen a vidéken akkor mindenki alszik, legkisebb az adatforgalom) csináltam, mert nappal szionte lehetetlen ekkora mennyiséget feltölteni. Persze nekem könnyű, hiszen nem is oly túl régen még a maximálisan elérhető max. letöltési sebességem 56 Kb volt, de még most is van a településünknek (elég nagy területe) ahol a max. letöltési sebesség a 256 Kb (csak mobilnet 3G nélkül)
Ilyen adatforgalmi viszonyok melett a K7 kategória is túlméretezett gép.
Az én véleményem szerint ne arra törekedjünk - persze, ha mód van rá, kapunk hozzá felajánlkást, miért ne - hogy a gyerekeink a jutubon zenét hallgassanak, hanem arra, hogy tanulmányaikhoz, a már szinte kötelező házi feladataikhoz tudjonak a NET-röl is anyagot gyüjteni, illetve az idősebb korosztály is tudjon kommunikálni a világháló felhasználásával. Ezekböl kiindulva igenis van még létjogosultsága a K7 combosabb képviselőinek is.

#3740 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 14. 10:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 10. 13. 17:26

Na, ezt majd meglátjuk. Szivattyú ügyben van nekem a padláson valami Eheim, vízhűtéshez vettem, de sose lett belőle semmi - most meg már, hogy Atom-meghajtású lettem, haszna se lenne vízzel hűteni. Ha tudod használni, és nem felejtem itthon, elviszem.

MI az, hogy tudom-e használni? Naná, hogy tudom, hiszen teljesitményétöl függően van itt hozzá megfelelő medence 10 l-töl a 250 l -s méretig. Mindig is a szivattyú volt eddig is a legszűkebb keresztmetszet, annak ellenére, hogy már elég sok selejtnek véltet is sikerült megbütykölnöm.
Majd rágom a füled, hogy fent ne feledd.
Előre is Hálás köszönet érte!

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.