Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2008. 03. 09. 06:52
Adott egy AMD 1200 MHz-s porcogót használó alaplap. A tipusát ne kérdezzétek, mert nem irtam fel és nem emlékszem rá. Az a gép amelybe az alaplap van beépitve (anno még a "csipetkék" csinálták és adtak át) különös dolgokat produkál.
A beépitett HDD egy idő után fertelmesen kattog (rohangál az olvasó fej), majd már nem is tudja olvasni. Másik IDE csatornára átéve sem olvasható. Másik HDD-vel megint megy kb. 1-2 hónapig, majd ez is hasonló tüneteket produkál. Ekkor az előző HDD-t visszatéve szépen el kezd dolgozni, de csak 1-2 napig, majd megint kattogás. Az 1-s IDE csatornán lévő vinnyogó meghibásodása (kattogása) fagyasztja a gépet. Ezt a vinyót áttéve a 2-s IDE csatlakozóra csak a boot szektor nem olvasható hibaüzenet jön elő, de nem fagy a gép. Ez forditva is igaz, tehát, ha a 2-s cstirol (itt csak nem olvasható) az ott meghibásodót teszem át az 1-s csatira az ott már fagyaszt.
Az alaplapot nem kuksiztam tüzetesen meg, hogy látszik-e kondipuposodás (de majd a mai napon azt is megnézem).
MI lehet a gond? Az alaplap esetleg kondis, vagy a vinyók kezdenek kifeküdni? Sajnos harmadik vinyóval nem tudtuk kipróbálni, mert az nyicsevo.
Elküldve: 2008. 03. 09. 07:59
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 6:52
Adott egy AMD 1200 MHz-s porcogót használó alaplap. A tipusát ne kérdezzétek, mert nem irtam fel és nem emlékszem rá. Az a gép amelybe az alaplap van beépitve (anno még a "csipetkék" csinálták és adtak át) különös dolgokat produkál.
A beépitett HDD egy idő után fertelmesen kattog (rohangál az olvasó fej), majd már nem is tudja olvasni. Másik IDE csatornára átéve sem olvasható. Másik HDD-vel megint megy kb. 1-2 hónapig, majd ez is hasonló tüneteket produkál. Ekkor az előző HDD-t visszatéve szépen el kezd dolgozni, de csak 1-2 napig, majd megint kattogás. Az 1-s IDE csatornán lévő vinnyogó meghibásodása (kattogása) fagyasztja a gépet. Ezt a vinyót áttéve a 2-s IDE csatlakozóra csak a boot szektor nem olvasható hibaüzenet jön elő, de nem fagy a gép. Ez forditva is igaz, tehát, ha a 2-s cstirol (itt csak nem olvasható) az ott meghibásodót teszem át az 1-s csatira az ott már fagyaszt.
Az alaplapot nem kuksiztam tüzetesen meg, hogy látszik-e kondipuposodás (de majd a mai napon azt is megnézem).
MI lehet a gond? Az alaplap esetleg kondis, vagy a vinyók kezdenek kifeküdni? Sajnos harmadik vinyóval nem tudtuk kipróbálni, mert az nyicsevo.
Ezeket a 'kattogósokat' másik gépben nem próbáltátok? Gyanítom döglenek megfele...
A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...
Elküldve: 2008. 03. 09. 11:42
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 6:39
Tőlem biztos nem fogja megtudni :Đ
Elküldve: 2008. 03. 09. 12:47
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 7:39
Egyébként meg egy szakmai kérdés:
Anno amikor itt voltál hoztál egy P IV-s 1700 MHz-s gépet. Tegnap próbáltuk beüzemelni az új csapatnál (tekintettel, hogy saját erőböl Ők nem tudták), melyben én is aktivan részt vettem.
Sajnos azonban én sem tudtam lelket verni a masingerbe.
A gép elindul, de már a BIOS sem jön be. Tápot, RAM-t és alaplapi elemet is cseréltem, de hiába.
Nálad működött ez a gép? Mit szúrhattunk el?
Igen, nálam működött a gép (de nem P IV, még csak nem is P4, hanem Celeron
Nézzétek meg, hogy a hűtés nem lazult-e le a prociról.
Elküldve: 2008. 03. 09. 12:49
Idézet: gabyka - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 8:59
Jaja. Esetleg az alaplapi IDE-vezérlő vacakol, de esélyesebbek a vinyók.
Elküldve: 2008. 03. 09. 16:29
Elküldve: 2008. 03. 09. 17:37
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 16:29
Én köszi, h eljöttél értük
Elküldve: 2008. 03. 09. 19:12
Idézet: gabyka - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 8:59
Még nem néztük, mert nem volt mivel. Most hoztam el azokat és reménykedem, hogy hamarosan úgy fogok állni a viskóm tapasztásával, hogy már a saját gépemet is elő tudom szedni és akkor abban majd ki tudom próbálni.
Csak az a gyanús, hogy egy idő után megjavul. Ez tipikusan elko hibára utaló jel szerintem. Persze lehet, hogy a vinnyogóban van a bibis elko és nem az alaplapon.
Elküldve: 2008. 03. 09. 19:21
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:47
Nézzétek meg, hogy a hűtés nem lazult-e le a prociról.
Nekem/nekünk egyre megy, hogy P4 vagy Celeron. Egy a lényeg, hogy nem PI és 1700 MHz.
Erősen kétlem, hogy az itthagyott állapotában nálad működött volna az alábbiak miatt:
- nem volt a házban tp
- az 1-2 nappal korábban gabykátol elhozott 80 GB-s HDD volt benne, teljesen szűzen, még csak particionálva som volt. A vinyót azért sikerült megnéznünk egy másik gépben, hogy esetleg nincs-e rajta valami értékes meglepi. Ezek alapján kantár sem lehetett rajta.
- Az alaplapon egyetlen előlapi csatlakozás (bekapcs, reset, HDD LED, stb.) sem volt bekötve. Éppen ezért nem tudták a kintiek beizzitani, nem volt leirásuk, hogy mit és hova gyugjanak. Nekem kelett idehaza a NET-röl leszedni, mert ugye az csak természetes, hogy ikyen esetben soha sincs az alkaplapra felfestve, hogy mi micsoda.
Mindent megnéztem és rendben lévőnek találtam. Most hazahoztam és reményeim szerint hamarosan tudk rá szakitani időt, hogy mégegyszer tüzetesen átnézzem, hogy mi is a bibije.
Elküldve: 2008. 03. 09. 19:23
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 13:49
Nekem is nagyon gyaús az alaplapi IDE vezérlő, de majd meglátom, ha a vinnyogók kiállják idehaza a próbát. Mindenesetre próba cseresznye.
Esetleg van-e mostanság a csapatban olyan aki a bibis vinnyogók javitásával foglalkozik, kéri-e valaki ezeket (nem kicsik) a vinnyogókat alkatrésznek?
Elküldve: 2008. 03. 09. 21:53
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 20:21
Erősen kétlem, hogy az itthagyott állapotában nálad működött volna az alábbiak miatt:
- nem volt a házban tp
- az 1-2 nappal korábban gabykátol elhozott 80 GB-s HDD volt benne, teljesen szűzen, még csak particionálva som volt. A vinyót azért sikerült megnéznünk egy másik gépben, hogy esetleg nincs-e rajta valami értékes meglepi. Ezek alapján kantár sem lehetett rajta.
- Az alaplapon egyetlen előlapi csatlakozás (bekapcs, reset, HDD LED, stb.) sem volt bekötve. Éppen ezért nem tudták a kintiek beizzitani, nem volt leirásuk, hogy mit és hova gyugjanak. Nekem kelett idehaza a NET-röl leszedni, mert ugye az csak természetes, hogy ikyen esetben soha sincs az alkaplapra felfestve, hogy mi micsoda.
Mindent megnéztem és rendben lévőnek találtam. Most hazahoztam és reményeim szerint hamarosan tudk rá szakitani időt, hogy mégegyszer tüzetesen átnézzem, hogy mi is a bibije.
Akkor rosszul emlékeztem.
Elküldve: 2008. 03. 09. 21:54
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 20:23
Iyen szvsz korábban sem volt. Ha a vinyók a bűnösök, akkor keresd meg Andrást ezügyben, ő majd eligazít a hogyan tovább kérdésében.
Elküldve: 2008. 03. 10. 07:00
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. márc. 9., vasárnap - 22:54
Köce a tippet.
Elküldve: 2008. 03. 14. 20:20
S.O.S Háromgyerekes családnak kellene egy 17col körüli feletti monitor(CRT).
Próbáltam nekik bolhán venni 3 napig rá se syartak.
Van felesleges monitorotog kedvetek,kapacitásotok?
Priviben ha lehet,megaláztatások kerülése végett a fikázás engem illet.
Elküldve: 2008. 03. 14. 22:41
Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 20:20
Tegnap átestem itt valamin, de szerintem pincében is vanik, ha Malmos valamikor hazaesik, akkor megkérdezem.
Elküldve: 2008. 03. 14. 22:50
Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 20:20
S.O.S Háromgyerekes családnak kellene egy 17col körüli feletti monitor(CRT).
Próbáltam nekik bolhán venni 3 napig rá se syartak.
Van felesleges monitorotog kedvetek,kapacitásotok?
Priviben ha lehet,megaláztatások kerülése végett a fikázás engem illet.
Elküldve: 2008. 03. 15. 08:38
Lesz öröm azt gondolom.
Elküldve: 2008. 03. 15. 12:04
Esetleg egy ATX-es álló közepes méretű Daewoo Ház táppal.
Elküldve: 2008. 03. 15. 13:33
Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 13:04
Esetleg egy ATX-es álló közepes méretű Daewoo Ház táppal.
Jöhetsz hozzám is monitorért Budaörsre. Telszámom a profilomban, hívj nyugodtan.

Súgó
A téma zárva.