HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4121 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 13. 06:11

Telcontar!

Mégiscsak lenne egy konkrét kérés is a hozandó anyagokkal kapcsolatban, ha egyáltalán van.

A közelmúltban kaptunk egy diavetítőt (tudod olyat amely a kőkorszakban volt használatos, hagyományos tekercsfilmel és nem keretezett filmmel működő)) kifogástalan, használható állapotban RadiX collegátol.
Most, hogy megint elkezdtem szimatolni a rászorulók után (kik is kapják az általad hozandó gépeket) találtam egy családot (3 kicsi gyerek), akik nem birnák elviselni a számítógép okozta többlet energiafelhasználást, mert szerintük a nagyobbak valamelyike (összesen 5 gyerek) mindíg rajta lógna és az már jelentősebb villanyszámla növekedést okzna nekik, de egy diavetítőt a kicsik számára szivesen fogadnának.

A bökkenő csupán az, hogy nekem mindössze egyetlen egy diafilmam maradt a fiam "pici" korszakábol. Esetleg, ha nálad lenne ilyen kőkorszaki ősmaradvány, azt szivesen fogadnánk.

Szerkesztette: Szőke 2011. 05. 13. 06:12 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4122 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 13. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 05. 13. 07:11

Telcontar!

Mégiscsak lenne egy konkrét kérés is a hozandó anyagokkal kapcsolatban, ha egyáltalán van.

A közelmúltban kaptunk egy diavetítőt (tudod olyat amely a kőkorszakban volt használatos, hagyományos tekercsfilmel és nem keretezett filmmel működő)) kifogástalan, használható állapotban RadiX collegátol.
Most, hogy megint elkezdtem szimatolni a rászorulók után (kik is kapják az általad hozandó gépeket) találtam egy családot (3 kicsi gyerek), akik nem birnák elviselni a számítógép okozta többlet energiafelhasználást, mert szerintük a nagyobbak valamelyike (összesen 5 gyerek) mindíg rajta lógna és az már jelentősebb villanyszámla növekedést okzna nekik, de egy diavetítőt a kicsik számára szivesen fogadnának.

A bökkenő csupán az, hogy nekem mindössze egyetlen egy diafilmam maradt a fiam "pici" korszakábol. Esetleg, ha nálad lenne ilyen kőkorszaki ősmaradvány, azt szivesen fogadnánk.

Szerintem van nekünk is még diafilmünk, de valamelyik könyvesboltban (vagy hipermarket könyvosztályán) is láttam. Megoldjuk ezt is.
A többlet energiafelhasználáshoz meg csak annyit (és add át az üzenetem a családfőnek), hogy megfelelő felügyelettel kordában tartható a számítógéphasználat (csak egy tipp: pl. "elveszik" a 230 V-os tápkábel... ;) ), viszont a gyerekeket megfosztani még a lehetőségtől is, hogy egy információs társadalomban az informatika alapjait elsajátítsák, az nagyfokú felelőtlenség. Ezt mindenképpen meggondolásra javaslom a szülők részére.
... a trip back in time is all I need ...

#4123 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 06:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 05. 13. 19:22

Szerintem van nekünk is még diafilmünk, de valamelyik könyvesboltban (vagy hipermarket könyvosztályán) is láttam. Megoldjuk ezt is.
A többlet energiafelhasználáshoz meg csak annyit (és add át az üzenetem a családfőnek), hogy megfelelő felügyelettel kordában tartható a számítógéphasználat (csak egy tipp: pl. "elveszik" a 230 V-os tápkábel... ;) ), viszont a gyerekeket megfosztani még a lehetőségtől is, hogy egy információs társadalomban az informatika alapjait elsajátítsák, az nagyfokú felelőtlenség. Ezt mindenképpen meggondolásra javaslom a szülők részére.

Ez ennél a családnál nem is olyan egyszerű, mint ahogy gondolná az ember, de a részleteket majd személyesen.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4124 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 13:05

Régi p2-3 laptop és az annyit se eszik mint egy 60w os izzó vagy akár a diavetítő.

Szerkesztette: djculture 2011. 05. 14. 13:07 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4125 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 05. 14. 13:05

Régi p2-3 laptop és az annyit se eszik mint egy 60w os izzó vagy akár a diavetítő.

Maximálisan igazad van, DE!

Hol itt a laptopp. Mostanság még hírét sem hallom, amikor meg volt, anno akkor meg még nem tudtam erröl a családrol.

Úgyhogy ez a projekt marad a jövő zenéje. Sajnos.

#4126 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 20:19

Azért közben csak elkészült a hetedik gép is (még be kell tennem egy kuckóba, de már telepítve van a kantár). Ez (is) deákos, sőt, fősulisnak is megfelel.
Szerintem több gép nem fog beférni a járgányba, úgyhogy ennyire (7 db) számíts.

#4127 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 14. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2011. 05. 14. 18:06

Maximálisan igazad van, DE!

Hol itt a laptopp. Mostanság még hírét sem hallom, amikor meg volt, anno akkor meg még nem tudtam erröl a családrol.

Úgyhogy ez a projekt marad a jövő zenéje. Sajnos.

Arról nem is beszélve, hogy a laptop nem annyira strapabíró konstrukció, mint egy meglehetősen helyhez kötött desktop PC. Öt gyerek mellett elég sok veszély leselkedik egy mobil gépre - leverhetik, apró ujjak bökdöshetik az erre roppant mód érzékeny LCD kijelzőt, esetleg egy apró, ámde roppantmód kíváncsi lurkó a fejébe veheti, hogy belenéz a belsejébe... és szétszedni ugyan egyszerű, de úgy szétszedni, hogy utána össze is lehessen rakni... ;)
Laptop oda kell, ahol fontos a mobilitás. Ahol a kis fogyasztás a fontos, oda kis fogyasztású gép kell. Egy GeForce2-es, egyvinyós, egycédés Pentium III-as is kb. 70-80 W körül eszik, intenzív használatnál megy fel 100-120W W tájékára. (Az 1400-as Tualatin Celeron maximális TDP-je 33,9 W, idle módban meg csak 18 W.) Megfontolandó egy ilyen gép adományozása szerintem, bár játékra… nos, csak a korabeliek lesznek rajta élvezhetőek, de az a kor a 2002-2003-as év. Na, majd ha megyek, személyesen is megbeszélhetjük a családdal a dolgot - ha most nem is, de valamikor meg fogjuk oldani a kérdést.

Szerkesztette: Telcontar 2011. 05. 14. 20:39 -kor

#4128 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 16:28

Van kb 50+m CAT5E UTP kábel egy bobozban (nem mértem meg)
2 db 2 portos KVM switch
1 D-Link printszerver
1 jó nehéz Aopen ATX táp
egy vmi ösrégi joystick
egy vmi szintén nem mai kormány pedállal dobozában.
sok-sok 80eres ide kábel

Ha tudjátok ezeket hasznositani akkor dobjatok egy privit :)
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#4129 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2011. 05. 17. 16:28

Van kb 50+m CAT5E UTP kábel egy bobozban (nem mértem meg)
2 db 2 portos KVM switch
1 D-Link printszerver
1 jó nehéz Aopen ATX táp
egy vmi ösrégi joystick
egy vmi szintén nem mai kormány pedállal dobozában.
sok-sok 80eres ide kábel

Ha tudjátok ezeket hasznositani akkor dobjatok egy privit :)

Felajánlásodat hálásan köszönjük! Telcontar cimbora éppen most a hétvégén tervezi a Tiszazugi kirándulását és, ha tudtok egyezetetni, akár el is hozhatná a cumókat.

ment.

#4130 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 05. 14. 20:39

Arról nem is beszélve, hogy a laptop nem annyira strapabíró konstrukció, mint egy meglehetősen helyhez kötött desktop PC. Öt gyerek mellett elég sok veszély leselkedik egy mobil gépre - leverhetik, apró ujjak bökdöshetik az erre roppant mód érzékeny LCD kijelzőt, esetleg egy apró, ámde roppantmód kíváncsi lurkó a fejébe veheti, hogy belenéz a belsejébe... és szétszedni ugyan egyszerű, de úgy szétszedni, hogy utána össze is lehessen rakni... ;)
Laptop oda kell, ahol fontos a mobilitás. Ahol a kis fogyasztás a fontos, oda kis fogyasztású gép kell. Egy GeForce2-es, egyvinyós, egycédés Pentium III-as is kb. 70-80 W körül eszik, intenzív használatnál megy fel 100-120W W tájékára. (Az 1400-as Tualatin Celeron maximális TDP-je 33,9 W, idle módban meg csak 18 W.) Megfontolandó egy ilyen gép adományozása szerintem, bár játékra… nos, csak a korabeliek lesznek rajta élvezhetőek, de az a kor a 2002-2003-as év. Na, majd ha megyek, személyesen is megbeszélhetjük a családdal a dolgot - ha most nem is, de valamikor meg fogjuk oldani a kérdést.

Amint azt már korábban is írtam a kérdés nem olyan egyszerű, mint ahogy sokan gondolnák, mert nemcsak a takarékosság a fő ok, sőt! Majd megbeszéljük, a tények nem a nyilvánosságra tartoznak.

A hétvégével kapcsolatban. Egyelőre még semmi sem biztos, mert tegnap a nagy eső miatt nem volt kedvem sehova sem caflatni, ma meg nem végeztem, igy a végeredményröl majd később táj.
Ami egyelőre nagyon nagy valószínűséggel bejön, az az, hogy a 3 db. fődeákos nagyon úgy néz ki, hogy rám marad, ugyanis a kiszemelt "áldozatokat nem tudtam elérni most a hétvégén, de a héten már nem is valószínű, hogy hazajönnek kicsiny falunkba.
A további 4 gépet nagyon úgy szeretném szervezni, hogy a helyszínen Te add át a kiszemelteknek.

#4131 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 17. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 05. 17. 19:29

Felajánlásodat hálásan köszönjük! Telcontar cimbora éppen most a hétvégén tervezi a Tiszazugi kirándulását és, ha tudtok egyezetetni, akár el is hozhatná a cumókat.

ment.

Számom ment Telcontarnak is,addig is körbenézek szerintem még pár Intel Pro 100 eth is akad meg pár régebbi VGA.
több feldugózott eth kábel,etc.

-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#4132 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 06:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 05. 10. 21:21

Szőkém! (Ha még vagyol... itt kihaltság, de perfetto )

Mit te szólni újabb szállítmány május 21-22 a hétvége?

Tekintettel, hogy pontos időpont eddig nem érkezett (21 vagy 22), így nem tudtam a helyszint lefoglalni (Műv.Házban, nyitvatartási időn kivül van mindkét nap, igy előre kelett volna egyeztetnem a kulturossal.), ezért ha jönöl, hozzám gyere és majd én elintézek utólagosan mindent. Mindkét nap idehaza vagyok.
A már megbeszélteken kívül hozhatsz - ha van:
- UNIX felajánlása
- régebbi, de még működő AT tápkockák, nem számítástechnikai felhasználásra
- Esetleg, ha lenne 1 db. 5V 2,5 A adapter táp D-Link routerhoz, mert a tápja lenullázott. Ez egy régebben átadott WiFi-s router.

Majd jelzed, hogy mikorra várhatlak.

Ja és egy sikerélményröl táj.:

Volt itt egy szupi leaser nyomi, melynek teljesen ki volt fogyva a tonerja. Egy teljesen más tipusú nyomiban - melynek viszont az elektronyikája volt kipurcanva - viszont egy teletöltött toner volt. Ebböl kioperáltam a festéket és sikeresen beillesztettem az ürs tonerba, igy van egy szupi kis leaser nyomi (kipróbáltam, műxik szépen, nem maszatol, szépek a rajzolatok), ugyhogy ha hozod Te is a nyomingert, akkor mindhárom fődeákos géphez is mehet nyominger is. Kábeleim, csati vezetékek megvannak.

Szerkesztette: Szőke 2011. 05. 20. 06:07 -kor

#4133 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 06:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 05. 20. 07:04

Tekintettel, hogy pontos időpont eddig nem érkezett (21 vagy 22), így nem tudtam a helyszint lefoglalni (Műv.Házban, nyitvatartási időn kivül van mindkét nap, igy előre kelett volna egyeztetnem a kulturossal.), ezért ha jönöl, hozzám gyere és majd én elintézek utólagosan mindent. Mindkét nap idehaza vagyok.
A már megbeszélteken kívül hozhatsz - ha van:
- UNIX felajánlása
- régebbi, de még működő AT tápkockák, nem számítástechnikai felhasználásra
- Esetleg, ha lenne 1 db. 5V 2,5 A adapter táp D-Link routerhoz, mert a tápja lenullázott. Ez egy régebben átadott WiFi-s router.

Majd jelzed, hogy mikorra várhatlak.

Ja és egy sikerélményröl táj.:

Volt itt egy szupi leaser nyomi, melynek teljesen ki volt fogyva a tonerja. Egy teljesen más tipusú nyomiban - melynek viszont az elektronyikája volt kipurcanva - viszont egy teletöltött toner volt. Ebböl kioperáltam a festéket és sikeresen beillesztettem az ürs tonerba, igy van egy szupi kis leaser nyomi (kipróbáltam, műxik szépen, nem maszatol, szépek a rajzolatok), ugyhogy ha hozod Te is a nyomingert, akkor mindhárom fődeákos géphez is mehet nyominger is. Kábeleim, csati vezetékek megvannak.

Szombaton számíts rám.

#4134 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 20. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 05. 20. 06:19

Szombaton számíts rám.

Amint azt telefonon is megbeszéltük - igaz akkor nem voltam idehaza - holnap várunk nálam.

#4135 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 21. 05:10

Telcontár!

Amennyiben még indulásod előtt olvasnád ezt az üzenetemet, lenne egy pótlólagos kérésem, amely tegnap délután, este jött elő.
Kellene - ha van - 1 db. (bármilyen kis méretű is lehet) SD memóriakártya tesztelés céljára. Esetleg jöhet micro SD kártya is, mert adapterem az van 2 db is.
Tegnap du. az egyik fődeáknál - aki még az ősszel kapott gépet és vele egy USB-s kártyaolvasót - voltam, mert a most nagyszüleitöl kapott fotomasina SD kártyáját nem tudta leolvasni a gépe. Mondanom sem kell, hogy az én 16 MB-s kártyenkumat sem látta az olvasója. Sajnos idehaza az én biztosan jó olvasóm sem, melyböl én arra következtetek, hogy a tesztkártyenkum lett selejtes, de lehetséges, hogy mindkét olvasó SD része hibásodott meg?

Várunk.

#4136 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 21. 07:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 05. 21. 06:10

Telcontár!

Amennyiben még indulásod előtt olvasnád ezt az üzenetemet, lenne egy pótlólagos kérésem, amely tegnap délután, este jött elő.
Kellene - ha van - 1 db. (bármilyen kis méretű is lehet) SD memóriakártya tesztelés céljára. Esetleg jöhet micro SD kártya is, mert adapterem az van 2 db is.
Tegnap du. az egyik fődeáknál - aki még az ősszel kapott gépet és vele egy USB-s kártyaolvasót - voltam, mert a most nagyszüleitöl kapott fotomasina SD kártyáját nem tudta leolvasni a gépe. Mondanom sem kell, hogy az én 16 MB-s kártyenkumat sem látta az olvasója. Sajnos idehaza az én biztosan jó olvasóm sem, melyböl én arra következtetek, hogy a tesztkártyenkum lett selejtes, de lehetséges, hogy mindkét olvasó SD része hibásodott meg?

Várunk.

A fényképelőgépemben van egy 64 megás SD. Ha minden igaz, bent van a kocsiban a gép.
Ja, és most indulok. :)

#4137 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 05. 31. 10:25

Szőke!
Haluci megvan. Azért egy, mert már elvitték a két márnát, mire szóltam az asszonyságnak. A gurámi itt van, jól érzi magát, jó fej. :-) Ő kell neked? :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4138 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 13:21

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 05. 31. 10:25

Szőke!
Haluci megvan. Azért egy, mert már elvitték a két márnát, mire szóltam az asszonyságnak. A gurámi itt van, jól érzi magát, jó fej. :-) Ő kell neked? :-D

Ja, ja , ja!

Mikó????????

Fotómasinger hogyan áll?

#4139 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 05. 31. 14:21

Ja, ja , ja!

Mikó????????

Fotómasinger hogyan áll?

Fotomasinger a dobozban áll. Haluci nagyon tetszik, biztosan szeretnéd? :D Szerintem két hét múlva tudom vinni!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4140 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 16:06

Telcontar! A táp jól el van dögölve primer oldal lelombozódott teljesen.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 205
  • 206
  • 207
  • 208
  • 209
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.