HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4301 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 11. 18:23

Idézet: Nimrod - Dátum: 2011. 11. 11. 10:28

#4295-ra valaki? :unsure:

Jövő héttől nagyon ráérek, beszéljük meg priviben.
... a trip back in time is all I need ...

#4302 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 18:28

Idézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 11. 13:32

Hát, pilóta barátunk még nem jelentkezett. Vasárnap várlak!

Sajnos eddig nálam sem. :angry:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4303 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 11. 22:20

Idézet: Telcontar - Dátum: 2011. 11. 11. 19:23

Jövő héttől nagyon ráérek, beszéljük meg priviben.

Privát ment. :)
Rating: Psychopath

#4304 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 05:48

Telcontar!

A vinyót - melyröl az este telefonon szó volt - sajnos nem tudom vinni, mivel az - más egyebek társaságában - már pénteken elutazott a Kondoros meletti Kadarkútra. Igaz erröl az este még nem tudtam, mivel távollétemben történt, de ez meg volt beszélve már korábban, csak az időpont nem volt egyeztetve.
A Te notidat viszem, igaz a "békaképű" nem tudott hozzá tápot fabrikálni, de állítása szerint műxik.

Hamarosan indolok hozzád puceválni.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4305 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 07:10

Ált.táj.: (mondaná egy hajdani cimbi)

A tegnapi napon begyüjtése került 1 "szekérnyi" komplett gép + szükséges alkatrész Telcontar cimborátol, valamit a RadiX által felajánlott cumók is végre hozzám kerültek.
Sajnos Jahno tettestárstol semmit sem tudtam elhozni, mivel telefopnon érdeklődtem és még nem ért haza "ámerikábol", így be sem mentem hozzá.
A cumók tegnap maradtak a "szekérben", de ma indulnak új telephelyük irányába Kondoros körnékére. A fejleményekröl majd később (talán).

Viszont azonnal lenne is egy kérdésem/kérésem.

RadiX collegátol kaptam egy igen pöpec P4 alaplapot (alaplap+proci+1 GB memória), de nekem per.pill. nincs hozzávaló házenkum, ugyanis az alaplap mérete: Mini-ITX (171.45 millimeters [6.75 inches] x 171.45 millimeters
[6.75 inches]) ,
normál kunyhába nem mutatna valami jól.
Ellenben, ha valakinél lenne feleslegben egy hozzávaló mini kényhó, azt szivesen fogadnám.

#4306 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 07:15

Idézet: kriszt35 - Dátum: 2011. 11. 03. 17:17

Szép napot a csapatnak. Itt vagyok, sajnos, ami azt jelenti, nem sikerült tápot találni a két laptophoz. Ha esetleg valaki tud ebben segíteni, szívesen fogadjuk:

2./ COMPAQ Armada 100S PP1020 DC: 18,5 V (egyen) 2,7 A
Krisztina

Új ajánlat: COMPAQ ARMADA 4150, igaz hiányos, de a tápja - 18,75 V és 3,15 A - (esetleg csati cserével) jó lehetne.

Viszont hogyan jut el? Ez itt most a nagy kérdés?

#4307 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 08:17

Idézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 14. 08:10

RadiX collegátol kaptam egy igen pöpec P4 alaplapot (alaplap+proci+1 GB memória), de nekem per.pill. nincs hozzávaló házenkum, ugyanis az alaplap mérete: Mini-ITX (171.45 millimeters [6.75 inches] x 171.45 millimeters
[6.75 inches]) ,
Ellenben, ha valakinél lenne feleslegben egy hozzávaló mini kényhó, azt szivesen fogadnám.

Nagyon siettél tegnap!

Szerda-csütörtök körül kerül hozzám egy Foxcon micro ATX kuckó (fekvő/álló) sajnos táp nélkül. Majd meg szerzem a táp fizikai méretét ami belefér. Teljesítménybe 100 watt már bőven elég. Hátha valaki tud adni egyet.

A szállítás már a hétvégén lehetséges. Valahogy csak megtudod szervezni remélem.

RaidX

#4308 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 18:34

Idézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 14. 07:10

Ált.táj.: (mondaná egy hajdani cimbi)

A tegnapi napon begyüjtése került 1 "szekérnyi" komplett gép + szükséges alkatrész Telcontar cimborátol, valamit a RadiX által felajánlott cumók is végre hozzám kerültek.
Sajnos Jahno tettestárstol semmit sem tudtam elhozni, mivel telefopnon érdeklődtem és még nem ért haza "ámerikábol", így be sem mentem hozzá.
A cumók tegnap maradtak a "szekérben", de ma indulnak új telephelyük irányába Kondoros körnékére. A fejleményekröl majd később (talán).

[6.75 inches]) ,

Normál kunyhóban is jól tud az mutatni. Én azért tartom normál ATX házban a mini-ITX-es gépemet, mert nincs elérhető áron (sőt, talán semmilyenen se) olyan mini-ITX házikó, amibe belefér három vinyó meg egy teljes magasságú DVD-író. És egy normál ATX házban a túlmelegedés sem okoz problémát, míg egy mini-ITX-nél erősen meg kell gondolni pl. a kábelek elrendezését, különben hamar melegük lesz a lakóknak...
A másik tápegység kérdése. Normál méretű ATX-es tápkocekához egyelőre nem kunszt hozzájutni 150W-tól a csillagos égig. Feles méretűhöz már kell vadászni, és valószínűleg kompromisszumokkal oldható csak meg a beszerzése, de sok mini-ITX kunyhó spéci tápos, vagy külső tápos spéci csatikkal, belül meg esetleg egy paneltáp. Ami ha behal, sok pénzért pótolható csak.

#4309 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 18:35

Idézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 14. 08:17

Nagyon siettél tegnap!

Szerda-csütörtök körül kerül hozzám egy Foxcon micro ATX kuckó (fekvő/álló) sajnos táp nélkül. Majd meg szerzem a táp fizikai méretét ami belefér. Teljesítménybe 100 watt már bőven elég. Hátha valaki tud adni egyet.

A szállítás már a hétvégén lehetséges. Valahogy csak megtudod szervezni remélem.

P4-hez a 100 W erősen nem lesz elég. Inkább 200 W lett az, esetleg 180 W, ha nagyon jó minőségű annak a tápnak a bele...

#4310 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 19:26

Na akkor így egyben mindketőtöknek:

RadiX!

Bízzunk benne, hogy talán a pilóta barátunk előkerül és az megoldhatja a problémát. Amennyiben mégse, úgy majd gondolkodunk, bár tudom - mielőtt más mondaná - hogy az nekem már csak nagy erőfeszítés árán megy. :rolleyes:

Telcontar!

A tegnapi szállítmány mostanra már Kondoroson van, sikerült is hirtelenjében néhányat elindítani. A többit majd az új embörke (kértem, hogy reggeljen be és itt ossza meg veletek a véleményét, bár ígérte, de eddig még nem tette meg Kép ) feladatát képezi.

Ami a tápot (mini)illetu: Ilyen tápom van 2-3 db. nagyobb teljesítményű (150-200 W) is, anno valami roncsfutambol lett kimentve és azóta a méreténél fogva nem került felhasználásra. Legfeljebb, ha valamelyik jó lenne az nem megy Kondorosra. Majd meglátjuk.
Egyelőre ezt a lapot én szeretném beüzemelni és akkor a Jani cimboránek (reménykedjünk, hogy az lesz) fog lenni egy jó kis asztali gépe a műhelyben. Jelenleg ugyanis csak a server muzsikál nála, de az csak ósdi FF monitorral (mivel moncsi nélkül nem tudtam megcsinálni, de teljesen felesleges erre a cálra jobb).

Szerkesztette: Szőke 2011. 11. 14. 19:27 -kor

#4311 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 21:02

Idézet: Telcontar - Dátum: 2011. 11. 14. 19:35

P4-hez a 100 W erősen nem lesz elég. Inkább 200 W lett az, esetleg 180 W, ha nagyon jó minőségű annak a tápnak a bele...

Sokáig ment az a kis lap egy 120 wattos tápról 2 Samsung HDD és egy DVD I/O társaságába + a router is onnan kajált.

Panel táp utángyártott 6-8 ezer között, eredeti 8-10 ezer közöt + kell hozzá a külső AC/DC 230/12V 2-3A táp 5-6 ezerért. Egy CFI 8989 jól szellőző kuckó 130 wattos táppal 10 000 Ft. Sajnos csak egy HDD és egy normál méretű ODD fér bele.

Gyakorlatilag microATX-es feles tápot drágább venni mint házat táppal együtt. Ez a ház is táp elhalálozás miatt kerül hozzám. Sajnos a srác meg akarta javítani ami nem sikerült és kidobta. Lehet hozzáértőbb kezek megtudták volna javítani.

A lap egyébként "Intel D201 GLY" az Atomok elődje. Még Win 7 is eldöcög rajta. Persze az extrák nélkül!

http://www.intel.com...pboards/d201gly

@Szőke

Bízzunk benne hátha hazatalál egyszer pilóta barátunk vagy megint meglátogatod kedves patikus fórumtársunkat és hazafelé erre kanyarodsz.

Szerkesztette: RaidX 2011. 11. 14. 21:05 -kor

RaidX

#4312 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 14:12

Idézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 14. 21:02

Sokáig ment az a kis lap egy 120 wattos tápról 2 Samsung HDD és egy DVD I/O társaságába + a router is onnan kajált.

Panel táp utángyártott 6-8 ezer között, eredeti 8-10 ezer közöt + kell hozzá a külső AC/DC 230/12V 2-3A táp 5-6 ezerért. Egy CFI 8989 jól szellőző kuckó 130 wattos táppal 10 000 Ft. Sajnos csak egy HDD és egy normál méretű ODD fér bele.

Gyakorlatilag microATX-es feles tápot drágább venni mint házat táppal együtt. Ez a ház is táp elhalálozás miatt kerül hozzám. Sajnos a srác meg akarta javítani ami nem sikerült és kidobta. Lehet hozzáértőbb kezek megtudták volna javítani.

A lap egyébként "Intel D201 GLY" az Atomok elődje. Még Win 7 is eldöcög rajta. Persze az extrák nélkül!

http://www.intel.com...pboards/d201gly

@Szőke

Bízzunk benne hátha hazatalál egyszer pilóta barátunk vagy megint meglátogatod kedves patikus fórumtársunkat és hazafelé erre kanyarodsz.

D201GLY-hez tényleg elég a 100 W. Én Socket 478-as (vagy LGA 775-ös) mini-ITX lapot képzeltem el lelki szemeimmel, benne a tipikusan 65 - 90 W-os TDP-jű procival. A D201GLY-n levő Celeron 215 proci tényleg nem nagyevő.

Viszont microATX táp csak újonnan drága - használtan jóval olcsóbbak, és ha az ember szándékosan túlméretezi a teljesítményét, akkor az esetleg már fáradófélben levő elkók is sokáig húzhatják még.

#4313 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 15. 16:11

Köszi a linket, de nekem is sikerült megtaláni, azért mertem mondani, hogy kis táp is elég.

Az én elképzelésem ezzel az alaplappal az alábbi:

Egy pöpec pici kunyhóba egy vincsivel (esetleg, ha nagy az a kunyhó akkor egy DVD író, de ez utóbbi nem előírás) már tudná tenni a dolgát, hiszen otikai meghajtót akár hálózatrol is el tudná érni a Jani, telepítés erejéig viszont az asztalrol is mehetne az az otikai olvasó, majd később a szerverröl mindent fel lehetne tenni rá ami szemnek, szájnak ingere.

Viszont elkeskenyedve látom, hogy a Jani kománk még most sem jelentkezett, küldök is nekije egy sömösöt mindjárt.

#4314 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 14:18

Idézet: Szõke - Dátum: 2011. 11. 15. 17:11

Egy pöpec pici kunyhóba egy vincsivel (esetleg, ha nagy az a kunyhó akkor egy DVD író, de ez utóbbi nem előírás) már tudná tenni a dolgát, hiszen otikai meghajtót akár hálózatrol is el tudná érni a Jani, telepítés erejéig viszont az asztalrol is mehetne az az otikai olvasó, majd később a szerverröl mindent fel lehetne tenni rá ami szemnek, szájnak ingere.
Viszont elkeskenyedve látom, hogy a Jani kománk még most sem jelentkezett, küldök is nekije egy sömösöt mindjárt.

Ha tudtok szerezni microATX feles tápot, a kuckóba 2 HDD és egy DVD I/O fér (normál méret és 3,5" HDD-k).
Ja! Holnap délelőtt hozzák, ha nem jön közbe semmi.

Szerkesztette: RaidX 2011. 11. 16. 14:19 -kor

RaidX

#4315 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 16:25

Idézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 16. 15:18

Ha tudtok szerezni microATX feles tápot, a kuckóba 2 HDD és egy DVD I/O fér (normál méret és 3,5" HDD-k).
Ja! Holnap délelőtt hozzák, ha nem jön közbe semmi.

Nagy a valószínűsége, hogy a 3 picuri tápbol valamelyik meg fog felelni a célra.

Tekintettel, hogy én így nem vágom a tápok méretét, tipusát.

Szerkesztette: Szőke 2011. 11. 16. 16:26 -kor

#4316 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 18:05

Idézet: Szõke - Dátum: 2011. 11. 16. 17:25

Nagy a valószínűsége, hogy a 3 picuri tápbol valamelyik meg fog felelni a célra.

Tekintettel, hogy én így nem vágom a tápok méretét, tipusát.

Valami hasonló csak olcsóbb kellene: http://www.pcdiszkon...0-60ght-oem-85- na meg 120 watt körüli.

Ami volt benne: FSP250-50GLV

http://www.google.hu...iw=1413&bih=903
A képen a jobb szélső!

Mérete.

Hossz: 185 mm, Szélesség: 92 mm, magasság: 55 mm.

Szerkesztette: RaidX 2011. 11. 16. 18:06 -kor

RaidX

#4317 Felhasználó inaktív   d3m4nuf4ctur3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 12:39

üdv,

pgyafi jóvoltából adott egy útra üzemanyag, és egy nissan nv200 féle kisteher, jahno pincéjéből körülbelül félig lehetne megrakni az autót. további dolgok felvétele esetleg telcontartol vagy valakitől megoldható lenne? hogy ha már adott a lehetőség akkor teljesen kibélelt autóval mennék le:-)

Szerkesztette: d3m4nuf4ctur3 2011. 11. 18. 12:40 -kor

#4318 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 12:50

Idézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2011. 11. 18. 12:39

üdv,

pgyafi jóvoltából adott egy útra üzemanyag, és egy nissan nv200 féle kisteher, jahno pincéjéből körülbelül félig lehetne megrakni az autót. további dolgok felvétele esetleg telcontartol vagy valakitől megoldható lenne? hogy ha már adott a lehetőség akkor teljesen kibélelt autóval mennék le:-)

Tőlem lehet vinni kész gépeket, de Szőkénél vajon van-e fogadó kapacitás ekkora szállítmányra?

#4319 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 13:26

Idézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 16. 19:05

Valami hasonló csak olcsóbb kellene: http://www.pcdiszkon...0-60ght-oem-85- na meg 120 watt körüli.

Ami volt benne: FSP250-50GLV

http://www.google.hu...iw=1413&bih=903
A képen a jobb szélső!

Mérete.

Hossz: 185 mm, Szélesség: 92 mm, magasság: 55 mm.

Valami hasonlóbol van itt 2 db. A harmadik az vállas kialakítású. Pontos tipust és méretet hirtelenjében nem tudok, mert nem itt a lakásomon vannak.

#4320 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 13:31

Idézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2011. 11. 18. 13:39

üdv,

Nálam átmenetileg szinte korlátlan a ratározási lehetőség a haleszi "kunyhónkban". Onnan alakalmasint mejd részletekben minden elkerülhet Kondorosra, de közben akár én is szerelgethetek, pláne most, hogy szinte ágyhoz kötöttek.

Más kérdés az, hogy Jahnot hogyan tudnád kifogni, tőle mit tudnál elhozni, mert Ő állandóan ÁMERIKÁBAN van. Abban az esetben, ha mégis sikerülne vele egyeztetned, akkor az akváriumos cumókat is hozhatod, akkora kocsiban akár komplett akváriumok (nem csak biz-baz alkatrészek) is elférhetnének.

Mindenesetre feltétlen időpontot kell egyeztetni, mert a mai naptol kezdődően sajnos leltári tárgy lettem megint Szentesen az ottani nagy Eü. intézményben, szinte napi rendszerességgel kell visszajárnom.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.