Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2011. 12. 04. 22:25
Örültem, hogy megtaláltam és még működik ez a topic. A PH-n kerestem a szóra, nem dobott fel semmit... vagy csak nem jó helyen.
Amit fel tudok ajánlani:
- Egy HP Laserjet 5M hálózati nyomtató (néha gyűri a papírt), toner is van benne. Pl. iskolák, faluházak részére jó lehet. A továbbítást kell megnézni,
1x már szedtem szét. Amúgy jól megy.
- Netgear RP614 v2 router. 4 portos switcht és egy tűzfalas router rész, wifi nincs. Dobozában, mindennel.
Szóljatok, ha érdekel!
üdv
Charles
Elküldve: 2011. 12. 04. 22:33
Van még egy AGP-s Matrox G400-am is, esetleg ha kell. (Az S3 Virge DX-et csak nem ajánlom fel, senkinek se kívánom!
Üdv!
Elküldve: 2011. 12. 05. 07:25
Idézet: Charles - Dátum: 2011. 12. 04. 23:25
Örültem, hogy megtaláltam és még működik ez a topic. A PH-n kerestem a szóra, nem dobott fel semmit... vagy csak nem jó helyen.
Amit fel tudok ajánlani:
- Egy HP Laserjet 5M hálózati nyomtató (néha gyűri a papírt), toner is van benne. Pl. iskolák, faluházak részére jó lehet. A továbbítást kell megnézni,
1x már szedtem szét. Amúgy jól megy.
- Netgear RP614 v2 router. 4 portos switcht és egy tűzfalas router rész, wifi nincs. Dobozában, mindennel.
Szóljatok, ha érdekel!
üdv
Charles
Felajánlásodat hálásan köszönjük!
A nagy távolság miatt PÜ ment.
Elküldve: 2011. 12. 08. 00:18
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"
Elküldve: 2011. 12. 08. 12:58
Idézet: csozsi - Dátum: 2011. 12. 08. 00:18
En meg pont onnan talaltam ide, gondolom ti kicsivel rutinosabbak vagytok ebben
De megis hogyan csinaljatok? Probaltam elolvasni a felajanlasok.hu oldalon, de sem firefoxban, sem chrome-ban nem tudok navigalni az oldalon, valami nem jol mukodik.
Igy most kenyetelenek lesztek itt valaszolni:-)
Van valahol egy raktarotok, ahova lehet vinni a cuccot, es ahol lelkes onkentesek hasznalhato gepeket raknak belole ossze?
Vagy teljesen virtualis az egesz?
A mi falunkban a raktar nagyjabol az en padlasom, az onkentes meg en vagyok, a bemeneti oldal teljesen esetleges, a kimenetre pedig nagy a tuljelentkezes, de legalabb a szallitassal nincs gond, hozom-viszem a cuccokat kezben, gyalog.
Van nemi dilemmam a nagyon regi, nagyon sok aramot fogyaszto behemotokkal, meg a retinaegeto CRT monitorokkal, nektek mi ezekrol a filozofiatok?
Es milyen oprendszert meg programokat tesztek fel a gepekre? En nem szivesen lopok windowst, de a linuxra olyan butan tudnak nezni az emberek, hogy idonkent beadom a derekamat.
Nalam is csak gyulnek az elromlott laptopok, jo, ha a memoriat hasznositani tudom beloluk, kezdem erteni, miert nem fogadtok be elromlott cuccot.
Szocske
Elküldve: 2011. 12. 09. 10:48
Idézet: szocske - Dátum: 2011. 12. 08. 12:58
Hogy kicsit konstruktivabb legyek:
Warning: Unknown: Your script possibly relies on a session side-effect which existed until PHP 4.2.3. Please be advised that the session extension does not consider global variables as a source of data, unless register_globals is enabled. You can disable this functionality and this warning by setting session.bug_compat_42 or session.bug_compat_warn to off, respectively. in Unknown on line 0
Elküldve: 2011. 12. 09. 12:29
Idézet: szocske - Dátum: 2011. 12. 08. 12:58
De megis hogyan csinaljatok? Probaltam elolvasni a felajanlasok.hu oldalon, de sem firefoxban, sem chrome-ban nem tudok navigalni az oldalon, valami nem jol mukodik.
Van valahol egy raktarotok, ahova lehet vinni a cuccot, es ahol lelkes onkentesek hasznalhato gepeket raknak belole ossze?
A mi falunkban a raktar nagyjabol az en padlasom, az onkentes meg en vagyok, a bemeneti oldal teljesen esetleges, a kimenetre pedig nagy a tuljelentkezes, de legalabb a szallitassal nincs gond, hozom-viszem a cuccokat kezben, gyalog.
Van nemi dilemmam a nagyon regi, nagyon sok aramot fogyaszto behemotokkal, meg a retinaegeto CRT monitorokkal, nektek mi ezekrol a filozofiatok?
Es milyen oprendszert meg programokat tesztek fel a gepekre? En nem szivesen lopok windowst, de a linuxra olyan butan tudnak nezni az emberek, hogy idonkent beadom a derekamat.
Nalam is csak gyulnek az elromlott laptopok, jo, ha a memoriat hasznositani tudom beloluk, kezdem erteni, miert nem fogadtok be elromlott cuccot.
Szocske
Szia!
Először is: sajnos a felajanlasok.hu azért halott, mert akik maradtunk ebben a csapatban, káposzták vagyunk a weblapkészítéshez. Akik meg nem káposzták, azok nem érnek rá...
Másodszor: abszolúte civil szerveződés vagyunk, még csak be sem jegyeztek minket. Nem is szeretnénk (mielőtt valaki esetleg kapacitálni kezdene). Mi is padláson, garázsban, pincében tárolunk (kinek milyen lehetősége van).
Harmadszor: nagyon szívesen látunk téged a csapatban, ha csatlakoznál. A bemeneti oldal itt is esetleges, de mivel pl. én a fővároshoz nagyon közel vagyok, itt jobb a "termés", bár a gazdasági események hatása itt is erősen érződik. Ennek ellenére vannak nálam kész gépek. Sajnos monitorral már rosszabbul állok, mert ami van, már elígértem. Falud mellik és merre?
Különben a CRT monitorok egyáltalán nem rosszak, desőt. Csak nem mindegy, hogy milyen képességű példánnyal áll (ül) szemben az ember. Nagy előnyük, hogy minden felbontásban képesek éles képet adni, ami az LCD-k esetében csak a natív felbontásra igaz. Ráadásul CRT monitorokat szoktunk kapni, LCD-t meg csak minden másnap. Mármint karácsony másnap…
Áramfogyasztás: hát igen. Azért a nálunk most előforduló mainstream gépek annyira sokat talán még nem zabálnak: egy PIII-as konfig tipikusan 100 W környékén eszik. A P4-esek és az Athlon XP-k már más kategória, de a jelenlegi áramdíjak mellett talán még azok is elviselhető terhet jelentenek (sajnos nem mindenkinek): havi 500 - 1000 Ft-tal emelik meg az áramszámlát napi 5 - 6 órás használat mellett. Ezeknél újabb gépek alig-alig vannak: a 400-450 W-os tápokat igénylő konfigok még nem értek ide, mert túl értékesek. Tapasztalataim szerint tipikusan a kb. 15000 Ft az a lélektani határ, ami alatt már azt mondják páran, hogy nem cicóznak a gép eladásával, hanem eladományozzák, "tömegessé" meg 10000 Ft alatt válik a dolog.
Ami az e-hulladékot illeti, azon már tudok segíteni. Persze, még mindig nem szeretjük, ha lerakónak akarnak használni, de ha valaki úgy ad egy kupac ezt-azt, hogy van benne jó is, meg rossz is, én nem szoktam nekiállni válogatni. Hozok mindent, aztán majd tesztelek.
Elküldve: 2011. 12. 10. 11:23
Van egy elfekvő subnotebookom, nem tudom, hogy van-e még aki örülne neki...
Ilyen
Paraméterek:
- PIII 700 Mhz,
- 384 MB RAM,
- 80 GB HDD,
- 12,1" - 1024x768
- 2 db hálózati töltő
- 0 perc akkuidő
- dokkolóban DVD lejátszó
- nagyjából stabil működés, időnként kifagy, de csak kb. 1-2 havonta.
Szerintetek hasznos még, vagy dobhatom ki?
Budán lakunk, Pesten dolgozom, időnként járunk Fehérváron, ezeken a vonalakon tudok találkozni valakivel, leadni...
Üdv,
Bujdy
Elküldve: 2011. 12. 10. 12:13
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 10. 12:23
Van egy elfekvő subnotebookom, nem tudom, hogy van-e még aki örülne neki...
Ilyen
Paraméterek:
- PIII 700 Mhz,
- 384 MB RAM,
- 80 GB HDD,
- 12,1" - 1024x768
- 2 db hálózati töltő
- 0 perc akkuidő
- dokkolóban DVD lejátszó
- nagyjából stabil működés, időnként kifagy, de csak kb. 1-2 havonta.
Szerintetek hasznos még, vagy dobhatom ki?
Budán lakunk, Pesten dolgozom, időnként járunk Fehérváron, ezeken a vonalakon tudok találkozni valakivel, leadni...
Üdv,
Bujdy
Felajánlásodat hálásan köszönjük!
Méghogy tudjuk-e hasznosítani? Nagyon is. Amennyiben visszaolvasol (talán 1-2 oldal) láthatod, hogy még a P-I-s is jól jönne egy folyamatban lévő igény kielégítésére.
PÜ-ben kérlek légyszives már megírni a budai, pesti elérhetőségeidet, netalán a tel.számodat, hogy az egyik közeljövőben hozzánk lelátogató tettestársat esetleg reád tudjam "uszítani".
Elküldve: 2011. 12. 10. 12:21
Idézet: szocske - Dátum: 2011. 12. 08. 13:58
Szocske
Telcontar tetestárs már a lényeget leírta.
Szinte mindannyian magányos farkasként dolgozgatunk, de hw ügyekben kisegítjük egymást, talán ennyi a közös a csapatban, de azért jó tanácsokat is lehet itt az oldalon kapni, ha valaki rendszeresen jár erre a fórumra.
Tekintettel, hogy itt szinte mindent meg tudunk beszélni, tudunk egyeztetni talán az is oka, hogy az általad említett honlapunk készítője időközben kiszállt a csapatbol, nekünk meg annyira nem fontos, az elzőekben említettek miatt.
A "magányos farkas" szindróma alól talán én vagyok a kivétel, én próbálkozom csapatokat is létrehozni. Volt már olyan. hogy évekig sikerült együtt lennünk, de a gazdasági helyzet ezt is nagyon nehezíti, bár most van megint egy kialakulóban, de ki tudja, hiszen a vélt vezetője a csapatnak lassan egy hónap eltelte után sem jelentkezett be az oldalunkra.
Az igaz, hogy így is lehet dolgozni, de aki nem látogatja rendszeresen ezt az oldalt, az ne is számítson a segedelmünkre, hiszen nem is tudunk a bújárol.
Elküldve: 2011. 12. 10. 13:58
Idézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 10. 12:13
Méghogy tudjuk-e hasznosítani? Nagyon is. Amennyiben visszaolvasol (talán 1-2 oldal) láthatod, hogy még a P-I-s is jól jönne egy folyamatban lévő igény kielégítésére.
PÜ-ben kérlek légyszives már megírni a budai, pesti elérhetőségeidet, netalán a tel.számodat, hogy az egyik közeljövőben hozzánk lelátogató tettestársat esetleg reád tudjam "uszítani".
Szuper.
Akkor archiválok róla, ha sikerül, akkor újrahúzom az XP-t és jelentkezem!
Elküldve: 2011. 12. 11. 22:06
Idézet: Telcontar - Dátum: 2011. 10. 19. 23:13
Jó estét!
Sajnos az elmúlt hetekben (lassan hónapokban) nappal soha nem jutottam hozzá autóhoz meg egy-két órához, így mégiscsak támaszkodnék arra, hogy átadnám inkább a cuccot - viszont annyiban könnyebb a helyzet, hogy Telcontar kolléga munkahelye közelébe vittem szombat éjjel a cuccot, édesanyám a XVI. kerületben lakik. Azt mondta, akár be is hozza, de 70 éves korát meghazudtoló aktivitása ellenére ezt én nem ajánlom fel a nevében feltétlenül. Továbbítom neki ezt a számot, hogy egyeztessetek találkát, és köszönöm.
Elküldve: 2011. 12. 12. 06:55
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 10. 14:58
Szuper.
Az XP újrahúzása nem elsődleges feltétel, azt mi is meg tudjuk oldani, van már rutinunk a kantározásban.
Viszont ami lényeges, hogy sürgős lenne, mivel a collega - remélem, hogy elérhetőségedet (majd, ha megküldöd) kiadjam részére - a közeljövőben szándékozik jönni, utánna már nekem kellene felutaznom érte a nagyfaluba.
Amennyiben elérhetőségedet E-mailban, vagy PÜ-ben megküldöd és engedélyezed, hogy az a collegának továbbítsam, az majd felkeres és egyeztethettek az időpontot és a helyszínt illetően.
Elküldve: 2011. 12. 14. 12:04
Az en falum Szigetmonostor, a Szentendrei-szigeten.
Budapestre jarok be dolgozni valtozo intenzitassal, de mindig szoros idobeosztassal.
Munka + bejaras + gyerekek + csalad mellett eleg szukos es esetleges kapacitassal, de szivesen csatlakoznek.
Terveztek igy az unnepek kornyeken valami nemvirtualis osszejovetelet, ahol talalkozhatnank esetleg?
Weboldal hijjan van valami konkret forumbejegyzes, ahol elolvashatnam a lenyeget a sokeves forumtortenet vegigbongeszese nelkul?
Szocske
Elküldve: 2011. 12. 14. 12:52
Idézet: szocske - Dátum: 2011. 12. 14. 13:04
Az en falum Szigetmonostor, a Szentendrei-szigeten.
Budapestre jarok be dolgozni valtozo intenzitassal, de mindig szoros idobeosztassal.
Munka + bejaras + gyerekek + csalad mellett eleg szukos es esetleges kapacitassal, de szivesen csatlakoznek.
Terveztek igy az unnepek kornyeken valami nemvirtualis osszejovetelet, ahol talalkozhatnank esetleg?
Weboldal hijjan van valami konkret forumbejegyzes, ahol elolvashatnam a lenyeget a sokeves forumtortenet vegigbongeszese nelkul?
Szocske
Üdv.:
Az első oldalon FakeJack cimbora által írott bevezető azt gondolom a lényeget elmondja. A többire meg majd rájössz, ha rendszeresen látogatod, irogatol az oldalra.
Elküldve: 2011. 12. 14. 12:54
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 10. 14:58
Szuper.
Jelenlegi helyzet alapján úgy néz ki, hogy most hétvégén én személyesen megyek Bp irányába. A pontos nap még nincs fixálva, de nagy az esély a vasárnapra.
A tervek szerint előbb Budaörsra kanyarodok ki Telcontar cimborához, majd onnan a II. kerületbe és onnan haza a régi 5-s főúton.
Esetleg, ha neked is megfelel valahol útba is esnél (kontaktjaidat a mai napig nem kaptam meg, ezért nem tudom) akkor fel is vehetném a cumókat.
Elküldve: 2011. 12. 14. 19:16
Idézet: gbotond - Dátum: 2011. 12. 11. 22:06
Sajnos az elmúlt hetekben (lassan hónapokban) nappal soha nem jutottam hozzá autóhoz meg egy-két órához, így mégiscsak támaszkodnék arra, hogy átadnám inkább a cuccot - viszont annyiban könnyebb a helyzet, hogy Telcontar kolléga munkahelye közelébe vittem szombat éjjel a cuccot, édesanyám a XVI. kerületben lakik. Azt mondta, akár be is hozza, de 70 éves korát meghazudtoló aktivitása ellenére ezt én nem ajánlom fel a nevében feltétlenül. Továbbítom neki ezt a számot, hogy egyeztessetek találkát, és köszönöm.
Tegnapelőtt délután sikeresen véget ért a project - köszönet neked is, és édesanyádnak is a segítségért.
Elküldve: 2011. 12. 14. 19:27
Hétvégén mendegélek a nadfalu irányába. Hozzád esetleg benézhetek-e az akváriumos cumókért. Karácsonyra még jól jönne valakiknek.
Elküldve: 2011. 12. 18. 14:36
Idézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 12. 06:55
Viszont ami lényeges, hogy sürgős lenne, mivel a collega - remélem, hogy elérhetőségedet (majd, ha megküldöd) kiadjam részére - a közeljövőben szándékozik jönni, utánna már nekem kellene felutaznom érte a nagyfaluba.
Amennyiben elérhetőségedet E-mailban, vagy PÜ-ben megküldöd és engedélyezed, hogy az a collegának továbbítsam, az majd felkeres és egyeztethettek az időpontot és a helyszínt illetően.
Az XP-t nem is tuti, hogy újra kell rajta húzni, mert most takarítottam le róla mindent...
Ráadásul nem is olyan egyszerű móka, mert a dokkolóban van a DVD lejátszó és nem mindig hajlandó róla bootolni...
Amúgy a gép készen van, vihető, írtam PÜ-t, remélem, nem későn...
Elküldve: 2011. 12. 18. 16:31
Idézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 18. 14:36
Ráadásul nem is olyan egyszerű móka, mert a dokkolóban van a DVD lejátszó és nem mindig hajlandó róla bootolni...
Amúgy a gép készen van, vihető, írtam PÜ-t, remélem, nem későn...
Szerintem lekésted. Szőke déltájt elindult tőlem hazafelé úgy teletömve, hogy még egy gombostűt is csak komoly erőfeszítésekkel lehetett volna beszuszakolni a miautónkba.

Súgó
A téma zárva.