HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4441 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 11. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2012. 01. 11. 14:25

Látszik, hogy még nem ismersz eléggé.

A fő probléma nem az, hogy bekössem, vagy ne, mivel teljesen igazad van abban, hogy az új gazdinak teljesen mindegy, csak menjen a gépe.

Viszont aki már régóta ismer az tudja rólam, hogy számítástechnika terén ami hw a kezembe kerül, azt szeretném is megismerni, hogy mi merre meddig és meddig. Itt ez a lényeg, hogy tanuljuink is, így talán taníthatunk is. Bizonyára ismered a közmondást is. A vénember is a haláláig ....

Ha jól látom floppy csatiról menne a cucc amúgy, az meg bevan dugva...A nyomógombok csatija/vezetéke hiányzik egyedül.Meg az érzékelők vezetéke. Elég barbár volt aki igy elvágdosta. A vezeték halom alatt lévő fekete cuccra mivan irva?

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 11. 15:03 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4442 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 11. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: szocske - Dátum: 2012. 01. 11. 11:04

Wifiszoras templotoronybol vagy hazrolhazra, lenyegeben mindegy, es 1-1 doboz 1 havi netelofizetes, az antenna esetleg egy masik. Ha mast nem erdekel, akkor szinten hagyjuk.

Érdekelne, mert ilyenekből élek (pontosabban próbáltam belőle pénzt csinálni), csak nem értem mit szeretnél és hol?
Make love not Wor.

#4443 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 11. 15:57

Ha jól látom floppy csatiról menne a cucc amúgy, az meg bevan dugva...A nyomógombok csatija/vezetéke hiányzik egyedül.Meg az érzékelők vezetéke. Elég barbár volt aki igy elvágdosta. A vezeték halom alatt lévő fekete cuccra mivan irva?

A fotó ebben a formában nagyon csalóka, de mentségemre szolgáljon, hogy nem gondoltam arra, hogy ilyen nehéz az ügy, amely egyébként nagyon úgy látszik, hogy didyman segedelmével megoldódni látszik.

Ez egy kijelző, tájékoztató panel nagy valószínűséggel, még nem jutaottam odáig, hogy teljesen beüzemeljem.

A vezetékek alatt 3 db. tirisztor (vagy valami hasonló (most nem kapom megint szét, de emlékeim szerint BD82 tip.) van egymás melett. A tápot (12 és 5 V) a tápegység vinyóhoz is használatos tápcsatijárol (pontos nevét ennek sem tudom, de az a trapézalakú 4 pólusú) kapja, a panelon már FDD csatin keresztül csatlakozik.

A vezetékek nincsenek elvagdosva, csak a képen nem láthatóak.

Van 3 db. hűérzékelő szenzor (HDD, SYS, CPU), van 3 db. kimenő 12 V-s táp (HDD, SYS és CPU) kéteres, gondolom a ventikhez (lehet, hogy ezek fordulatszámát is szabályozza?), továbbá kap bemenő madzagot a power SW-vel párhuzamosan is és a HDD LED és a Power LED csatiktol is párhuzamosan.

A nyomógombok is rendben vannak, mert a fotón látható panel alatt még van egy másik panel is (az LCD kijelző mellett), de annyira nem szereltem szét, hogy azt is lefotózzam. A nyomógombok ezen a panelon keresztül vannak a nagypanelhoz csatlakoztatva.

Mindenesetre, ha sikerül beröffentenem, majd beszámolok itt is az eredményröl.

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4444 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 13:31

Sikerült (majdnem egészében) beüzemelnem a fentebb már emlegetett előlapi kijelzőt.
A 3 hőérzékelő (CPU; HDD és SYS) hőfokát mutatja a kijelző, de az elektronyika vezérli is a hűtőventi fordulatát. Beállítható a kritikus hőfok, melynél hangjelzést ad, illetve amelynél kikapcsolja a gépet.
A kijelzőn a fenti hőfokokon kívül kijelzi a pontos időt (ha az külön be van állítva, animálja a ventik (éppen azét emlyik ki van választva) fordulatszámát, de grafikonon állandóan mind a 3 venti fordulata látható.
A kijelző legalján lévő (hangszóró, lámpa HDD) jel az nem jött eddig elő, lehet, hogy valami bibi a panelon van.
Tehát a rejtély megoldódott.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4445 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 07:07

HELP! , de nem nekem, csak erre a vidékre.

Novemberben sikerült egy jobb konfigot átadnom itt a közelben egy elég szűkös anyagi körülmények között élő családnak, hogy gyermekük a fősulis tanulményaihoz azt is tudja használni. Ők meg is rendelték már december közepén az 1 MB sávszélességű (magasabb tarifára nem tellik nekik) ADSL Internet hozzáférést és az be is lett üzemelve.
A gondok ezután jöttek. A NET kapcsolat következtében az általam átadott gép lépten nyomon lefagyogatott, kikapcsolt, végül odáig jutottunk, hogy a saját gépem került el hozzájuk, mert az enyém már bizonyított idehaza. Sajnos nem oldotta meg a problémát ez sem. Eddig nem esett le, hogy a modemet is megnézzük, hiszen az új volt (mármint annak kapták a szereld magad csomagban, de külsőleg is annak látszódott, és eddig még soha sem találkoztam modem problémával), de most az én gépemnél is fennálló hiba okán azért megnéztük és kiderült, hogy az szinte tűzforró.
Kipróbáltuk mindkét gépet NET nélkül (villanyászati hálózati hibára gyanakodtam) és úgy mindkettő megy folyamatosan 24 órában is, tehát bizonyított tény, hogy a modem a bibis.
Most jön a svédcsavar!

A szolgáltatónál (T-Home) megreklamálásra került a dolog, de ott azt a választ adta a telefonos ügyintéző, hogy a modem az előfizető tulajdona, annak ára ki lett fizetve (igaz 1 Ft- volt az akció miatt), így azt már ők nem cserélik. Az előfizető vegyen másikat, Ők nem segíthetnek.

Sajnos a család nem áll úgy anyagilag (most jönnek az előző évi összesített számlák a vidékünkön), hogy vegyen (nekem sincs) egy új ADSL modemet, így jelenleg nincs internet kapcsolatuk, de az előfizetés ketyeg, na és a gyerkőcnek is nagyoin kelle.

Abban az esetben, ha valakinél lenne egy elfekvő, általa már nem használt 1 MB sávszélességre használgató ADSL modemje és azt el is postázná részemre (szükség esetén a család címét is meg tudom adni és oda is lehet egyböl küldeni) nagyon hálás lenne a család.

Reménykedem, hogy tud valaki segíteni.

#4446 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 15:31

Milyen a modem amúgy d-link vagy hauwei? Több mint valószínű hogy kondis lesz csak annyi a baja. Ha nálad van akkor nézz bele... A melegedés az ezeknél normális, csak sajnos a kondik egy idő után emiatt megadják magukat benne. Jópárat megcsináltam már ami így járt.. A kondikat kiszoktam cserélni, plusz zalman süniket rakok a fetekre egyéb melegedő chipekre.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 30. 15:37 -kor

Hádédész..

#4447 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 30. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 30. 16:31

Milyen a modem amúgy d-link vagy hauwei? Több mint valószínű hogy kondis lesz csak annyi a baja. Ha nálad van akkor nézz bele... A melegedés az ezeknél normális, csak sajnos a kondik egy idő után emiatt megadják magukat benne. Jópárat megcsináltam már ami így járt.. A kondikat kiszoktam cserélni, plusz zalman süniket rakok a fetekre egyéb melegedő chipekre.

D-Link a modem.
Sajna nincs nálam, de ha itt lenne sem sokra mennék vele ugyanis:
- nincsenek kondijaim, de a közeben beszerezni sem nagyon tudnék, legfeljebb fent a "nadfaluban"
- elég vacak már a látásom, meg retyket is a kezem, így nem szeressek forrajtani, pláne ilyen precíz kütyüt
- sünijeim is csak nyicsevo, tehát azokat sem tudnék felhelyezni, legfeljebb proci, vagy VGA hűtéseim vannak :rolleyes:
- didyman cimbora sajna nem nagyon akaródzik mostanság erre tévedni (ugyi nem lehet lógatni a zyinórt), így hamarosan itt nagy valószínűséggel nem kerül megjavításra.

Persze azért ma is volt az ügyben - a tulaj által - nem is kicsi anyázás, most éppen a fogyasztóvédelemhez fordult, mert a telefonos bejelentésével ott sem foglalkoztak.

Jelenleg így állunk. :mad:

#4448 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 00:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2012. 01. 30. 17:06

D-Link a modem.
Sajna nincs nálam, de ha itt lenne sem sokra mennék vele ugyanis:
- nincsenek kondijaim, de a közeben beszerezni sem nagyon tudnék, legfeljebb fent a "nadfaluban"
- elég vacak már a látásom, meg retyket is a kezem, így nem szeressek forrajtani, pláne ilyen precíz kütyüt
- sünijeim is csak nyicsevo, tehát azokat sem tudnék felhelyezni, legfeljebb proci, vagy VGA hűtéseim vannak :rolleyes:
- didyman cimbora sajna nem nagyon akaródzik mostanság erre tévedni (ugyi nem lehet lógatni a zyinórt), így hamarosan itt nagy valószínűséggel nem kerül megjavításra.

Persze azért ma is volt az ügyben - a tulaj által - nem is kicsi anyázás, most éppen a fogyasztóvédelemhez fordult, mert a telefonos bejelentésével ott sem foglalkoztak.

Jelenleg így állunk. :mad:

Hát sajnos akkor egyelőre megakadt az ügy. Egyébként ezt az 1megás netet se értem t-home nál jó ideje az alap a legkisebb ami 5 MBit/s... http://www.t-home.hu...net/dijcsomagok Tehát itt valami nem kerek. Valami két éve volt ez az 1 megás ott ami ráadásul korlátos is volt. Nem árt letisztázni pontosan milyen a net mert az invitelnek még tudom hogy van ilyen, ha forgalomkorlátos akkor nagyon kell vigyázni. Nagy számla lehet belőle.

Szerkesztette: djculture 2012. 01. 31. 00:36 -kor

Hádédész..

#4449 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 31. 01:21

Hát sajnos akkor egyelőre megakadt az ügy. Egyébként ezt az 1megás netet se értem t-home nál jó ideje az alap a legkisebb ami 5 MBit/s... http://www.t-home.hu...net/dijcsomagok Tehát itt valami nem kerek. Valami két éve volt ez az 1 megás ott ami ráadásul korlátos is volt. Nem árt letisztázni pontosan milyen a net mert az invitelnek még tudom hogy van ilyen, ha forgalomkorlátos akkor nagyon kell vigyázni. Nagy számla lehet belőle.

A NET az tényleg csak 1 megás, mert a helyi madzagos hálózat ott nem tud többet. Eleve a NET-n lett rendelve (nálam), akkor az ottani csomagok közül a legolcsóbbat választottu, az meg az 5 megás volt. A visszaigazolásba jött, hogy max. 1 megásat tudnak adni, persze az is korlátlan, igaz 500.- Ft-l olcsóbb is.
Egy kieső településrészröl van szó, ahol korábban a "vezetékes" telefont a Wesztern mobilsávját felhasználva (um. telepített mobillal) oldották meg. A közelmúltban viszont odatelepült egy ipari létesítmény, a mobil (telepített) sávszélessége (56 kB) kevés volt nekik, ezért húztak be pótlőlag egy tikbelet, az meg állítólag nem tud többet.
A településrészen jelenleg kb. 3 NET kapcsolat van, de mind csak 1 megás.
Ez van ezt kell szeretniük. Még örüljönek, hogy nem a mobilféleséggel kell NETezniük, mert én akkor őszültem meg, amikor azt voltam kénytelen haszálni, de az is nagyságrendekkel volt már jobb, mint az akkori VodaNET, amely napjainkra már eléri a 256 kB-t, igaz a lefedettsége a nullához konvergál még most is térségünkben.

#4450 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 31. 00:21

ha forgalomkorlátos akkor nagyon kell vigyázni. Nagy számla lehet belőle.

Igen,avval csak a kisember jár megint rosszul :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4451 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 14. 12:32

Van egy Dialcom model 1600 ADSL Bridge nevu csodam, ha meg aktualis a tema.

#4452 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: HaraldB - Dátum: 2012. 02. 14. 13:32

Van egy Dialcom model 1600 ADSL Bridge nevu csodam, ha meg aktualis a tema.

Aktuálisnak, aktuális. PÜ. ment.

#4453 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 25. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2012. 01. 30. 07:07

HELP! , de nem nekem, csak erre a vidékre.

Novemberben sikerült egy jobb konfigot átadnom itt a közelben egy elég szűkös anyagi körülmények között élő családnak, hogy gyermekük a fősulis tanulményaihoz azt is tudja használni. Ők meg is rendelték már december közepén az 1 MB sávszélességű (magasabb tarifára nem tellik nekik) ADSL Internet hozzáférést és az be is lett üzemelve.
A gondok ezután jöttek. A NET kapcsolat következtében az általam átadott gép lépten nyomon lefagyogatott, kikapcsolt, végül odáig jutottunk, hogy a saját gépem került el hozzájuk, mert az enyém már bizonyított idehaza. Sajnos nem oldotta meg a problémát ez sem. Eddig nem esett le, hogy a modemet is megnézzük, hiszen az új volt (mármint annak kapták a szereld magad csomagban, de külsőleg is annak látszódott, és eddig még soha sem találkoztam modem problémával), de most az én gépemnél is fennálló hiba okán azért megnéztük és kiderült, hogy az szinte tűzforró.
Kipróbáltuk mindkét gépet NET nélkül (villanyászati hálózati hibára gyanakodtam) és úgy mindkettő megy folyamatosan 24 órában is, tehát bizonyított tény, hogy a modem a bibis.
Most jön a svédcsavar!

A szolgáltatónál (T-Home) megreklamálásra került a dolog, de ott azt a választ adta a telefonos ügyintéző, hogy a modem az előfizető tulajdona, annak ára ki lett fizetve (igaz 1 Ft- volt az akció miatt), így azt már ők nem cserélik. Az előfizető vegyen másikat, Ők nem segíthetnek.

Sajnos a család nem áll úgy anyagilag (most jönnek az előző évi összesített számlák a vidékünkön), hogy vegyen (nekem sincs) egy új ADSL modemet, így jelenleg nincs internet kapcsolatuk, de az előfizetés ketyeg, na és a gyerkőcnek is nagyoin kelle.

Abban az esetben, ha valakinél lenne egy elfekvő, általa már nem használt 1 MB sávszélességre használgató ADSL modemje és azt el is postázná részemre (szükség esetén a család címét is meg tudom adni és oda is lehet egyböl küldeni) nagyon hálás lenne a család.

Reménykedem, hogy tud valaki segíteni.

A rohadt 'va anyjukat, azt. Onnan kezdve, hogy eladták, 1 év jótállást kötelesek vállalni rá. Megkongassak egy ismerőst?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4454 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 25. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 25. 10:54

A rohadt 'va anyjukat, azt. Onnan kezdve, hogy eladták, 1 év jótállást kötelesek vállalni rá. Megkongassak egy ismerőst?

Jóóóóó Reggggelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HaraldB collegéának köszönhetően a problema orvosolva lassam már egy hete. Azóta nincs baj, nem kell kongatni.

#4455 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 25. 22:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2012. 02. 25. 16:05

Jóóóóó Reggggelt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HaraldB collegéának köszönhetően a problema orvosolva lassam már egy hete. Azóta nincs baj, nem kell kongatni.

Attól még jó, ha tudja. És szerintem intézzük el azt a modemet, mert jól jön a ház körül. A pofátlan kurva mindenit az ilyen cégnek, itt feji a fél országot, de egy párezres modemen meg sumák módon spórolni akar.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4456 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 26. 06:43

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 02. 25. 23:36

Attól még jó, ha tudja. És szerintem intézzük el azt a modemet, mert jól jön a ház körül. A pofátlan kurva mindenit az ilyen cégnek, itt feji a fél országot, de egy párezres modemen meg sumák módon spórolni akar.

Majd utánnanézek, hogy egyéltalán meg van-e még a selejtes, avagy már régóta a hulladékgazdálkodási cég "vagyonát" gazdagítja.
Én m ondtam, hogy maradjon meg, mert estleg Te meg tudod gyógyolni, de Ő azt mondta - miközben a düh majd szétvetette - hogy megy a kukába.

#4457 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 17:42

Szereld magad csomag ilyen, egyszerűen benne van a szerződésben hogy ajándék a cucc 1ft ért amire a hatályos jogszabályok szerint nettó 1000,-Ft alatt nincs garancia...
Elég nagy baromság de mióta megváltoztak a fogyasztóvédelmi törvények ez van.

Szerkesztette: djculture 2012. 02. 27. 17:43 -kor

Hádédész..

#4458 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 27. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 02. 27. 18:42

Szereld magad csomag ilyen, egyszerűen benne van a szerződésben hogy ajándék a cucc 1ft ért amire a hatályos jogszabályok szerint nettó 1000,-Ft alatt nincs garancia...
Elég nagy baromság de mióta megváltoztak a fogyasztóvédelmi törvények ez van.

Erre hívatkoztak Ők is, de a lényeg, hogy megoldódott a kérdés.
Visitva megy a hiper-szuper "gyors" ADSL NET a maga 1 MB sávszélességével (ennyire voltak csak hajlandók szerződni).

Ja és nem 10.000.- Ft az értékhatár. Én ennyiröl tudtam eddig.

Szerkesztette: Szőke 2012. 02. 27. 19:32 -kor

#4459 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 09. 17:54

Ma szólt egyik szomszédasszony, hogy a lányának a régi gépe + monitor ott porosodik a szekrény tetején tudok e valamit kezdeni vele. Azt mondja Win 98 van rajta, álló házikó. A lány vagy 10 éve Angliába él tehát a masinka valami P 1-2 lehet. Ha érdekel benneteket, a közeljövőbe elhozom tőle. De csak akkor, ha nem kell sokáig őriznem!
RaidX

#4460 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2012. 03. 09. 18:54

Ma szólt egyik szomszédasszony, hogy a lányának a régi gépe + monitor ott porosodik a szekrény tetején tudok e valamit kezdeni vele. Azt mondja Win 98 van rajta, álló házikó. A lány vagy 10 éve Angliába él tehát a masinka valami P 1-2 lehet. Ha érdekel benneteket, a közeljövőbe elhozom tőle. De csak akkor, ha nem kell sokáig őriznem!

Én a közeljövőben sajna, vagy hál'stennek nem tudok menni érte, ugyanis szinte éjjel, nappal dolgozom. Mindössze hetente 2 estét töltök idehaza.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.