HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4541 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 03. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: kzsolti66 - Dátum: 2013. 01. 02. 16:59

Nos ebben igazad van, de igyekszem a hardver lehetőségeit és a felhasználó igényeit is kielégíteni. Annyi pénzem meg sajnos nincs, hogy jogtisztán és ingyen adjak át zártforráskódú programokat, ezért preferálom a nyílt és ingyenes forráskódot. Bár "jókormányunk" már amúgy is kifizette a Microsoftnak a lízingdíjakat, ezért boldog vagyok, hogy ilyen "gazdag" országban élek. Pedig nálunk nyugatabbra levő "fejlődő" országok igyekszenek állami szinten is kihasználni a nyíltforráskód előnyeit. :-) http://androbit.org/...p?readmore=3221 Az viszont valóban az oktatásunk hiányossága, hogy a diákjainkat nem készteti gondolkodásra és varezolásra kényszeríti őket, mert a kedves szülőnek nincs pénze a programokat megvenni. Tudom miről beszélek, mert ebben az ügyben már kardoztam egyet-kettőt a nevelt fiam informatika tanárával.

Lehet kardozni, de mi értelme azzal szemben, aki csak alárendeltje egy döntésnek? Az iskolai tanananyag windows alapú mivolta semmiben sem kényszerít warezolásra, az ott használt szoftverek kivétel nélkül elérhetőek tanulók (és családtagjaik..) számára ingyen és bérmentve. Azzal együtt, hogy tanárként magam is támogatnám a nyitottságra nyitást, az ilyen ferdítésre finoman mondom, felkapom a fejem, ez egyszerűen hülyeség, már ne haragudj meg érte. Ezzel együtt a jelenlegi informatika óraszám nem teszi lehetővé, hogy csak az egyik rendszer mellett törjünk pálcát, a kétféle, rosszul megtanított irányzatnál meg ezerszer többet ér egyféle, kicsivel jobban tanítva, és ez csak az lehet, ami elterjedtebb, amivel biztosabban lehet használható (értsd, munkahelyén azonnal beilleszthető) tudást szerezni. Sajnos az általános elhülyülés, funkcionális analfabetizmus elharapózott jelenség, amivel informatika órán szintén nem lehet mit kezdeni az adott óraszámban, a legtöbb tanulónál örülünk, ha motorikusan képes a szoftvert használni, nem hogy még elgondolkozni azon, amin informatikusként, leülve egy alternatív offisz elé, én magam is gondolkozni kezdek.
Amúgy üdv a csapatban.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4542 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 03. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2013. 01. 02. 14:22

Szerintem a posta is megoldható egy nagyobb csomagban, keress meg privátban, ott beszéljük meg a részleteket.

ment.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4543 Felhasználó inaktív   kzsolti66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 03. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 01. 03. 09:00

Lehet kardozni, de mi értelme azzal szemben, aki csak alárendeltje egy döntésnek? Az iskolai tanananyag windows alapú mivolta semmiben sem kényszerít warezolásra, az ott használt szoftverek kivétel nélkül elérhetőek tanulók (és családtagjaik..) számára ingyen és bérmentve. Azzal együtt, hogy tanárként magam is támogatnám a nyitottságra nyitást, az ilyen ferdítésre finoman mondom, felkapom a fejem, ez egyszerűen hülyeség, már ne haragudj meg érte. Ezzel együtt a jelenlegi informatika óraszám nem teszi lehetővé, hogy csak az egyik rendszer mellett törjünk pálcát, a kétféle, rosszul megtanított irányzatnál meg ezerszer többet ér egyféle, kicsivel jobban tanítva, és ez csak az lehet, ami elterjedtebb, amivel biztosabban lehet használható (értsd, munkahelyén azonnal beilleszthető) tudást szerezni. Sajnos az általános elhülyülés, funkcionális analfabetizmus elharapózott jelenség, amivel informatika órán szintén nem lehet mit kezdeni az adott óraszámban, a legtöbb tanulónál örülünk, ha motorikusan képes a szoftvert használni, nem hogy még elgondolkozni azon, amin informatikusként, leülve egy alternatív offisz elé, én magam is gondolkozni kezdek.
Amúgy üdv a csapatban.

Üdv didyman!
Én ilyen kérdésekben nem szoktam kardozni. Én használom, dolgozok mindkettővel, azt szoktam mondani, hogy egyik sem jobb a másiknál, csak más. Az informatika tanárnővel olyan kérdésekben szoktunk kardozni pl. Házi feladat: készítsd el szövegszerkesztővel az alábbi formázott dokumentumot. A gyerek meg is csinálta Libbreoffice-os Write-val .odt formátumban - mivel ilyen volt itthon -, ugyanúgy ahogy a nyomtatványon látható volt. De a kedves tanárnő ezt nem értékelte mivel a MS Office 2000-rel nem tudta megnyitni, ezért a gyereknek egyest adott. Mondta a gyereknek, ha nincs itthon Word, akkor kérje el valamelyik ismerősétől és telepítse fel azt. Első problémám az volt, hogy a Word-on kívül személy szerint ismerek még jó pár szövegszerkesztő programot és kiterjesztést, ezért kértem a pontosabb fogalmazást. A másik, igaz hogy a gyerek még fiatalkorú ezért korlátozottan cselekvőképes, de azért nem kellene szoftverekre vonatkozó szerzői jog sértésre biztatni. Egyébként az előző hozzászólásomban a lényeg: Annyi pénzem meg sajnos nincs, hogy jogtisztán és ingyen adjak át zártforráskódú programokat, ezért preferálom a nyílt és ingyenes forráskódot.

Szerkesztette: kzsolti66 2013. 01. 03. 16:12 -kor

#4544 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 03. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: kzsolti66 - Dátum: 2013. 01. 03. 16:11

Üdv didyman!
Én ilyen kérdésekben nem szoktam kardozni. Én használom, dolgozok mindkettővel, azt szoktam mondani, hogy egyik sem jobb a másiknál, csak más. Az informatika tanárnővel olyan kérdésekben szoktunk kardozni pl. Házi feladat: készítsd el szövegszerkesztővel az alábbi formázott dokumentumot. A gyerek meg is csinálta Libbreoffice-os Write-val .odt formátumban - mivel ilyen volt itthon -, ugyanúgy ahogy a nyomtatványon látható volt. De a kedves tanárnő ezt nem értékelte mivel a MS Office 2000-rel nem tudta megnyitni, ezért a gyereknek egyest adott. Mondta a gyereknek, ha nincs itthon Word, akkor kérje el valamelyik ismerősétől és telepítse fel azt. Első problémám az volt, hogy a Word-on kívül személy szerint ismerek még jó pár szövegszerkesztő programot és kiterjesztést, ezért kértem a pontosabb fogalmazást. A másik, igaz hogy a gyerek még fiatalkorú ezért korlátozottan cselekvőképes, de azért nem kellene szoftverekre vonatkozó szerzői jog sértésre biztatni. Egyébként az előző hozzászólásomban a lényeg: Annyi pénzem meg sajnos nincs, hogy jogtisztán és ingyen adjak át zártforráskódú programokat, ezért preferálom a nyílt és ingyenes forráskódot.

Véleményeddel (az előzőekkel is) maximálisan egyet tudok érteni.
Viszont nem ártott volna a "kedves tanárnőnek" - aki elméletileg ugye a szakterület egyik ismerője, mivel tanítja - figyelmébe ajánlani, hogy létezik egy Open Office Portable nevezetű progi (szintén nyílt forráskódú) amely egy kis kapacitású USB kulcson is elfér és használható is, ráadásul remekül kezeli az *.odt fájl formátumot is.
legalább az informatikát oktatónak fel lett volna híva a figyelme, hogy létezik más is és használható is.
Egyebekben viszont a didyman által leírtak sajnos a gyakorlatban nagyon is valós tények.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4545 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 01. 03. 20:32

Üzenet megtekintéseIdézet: kzsolti66 - Dátum: 2013. 01. 03. 16:11

Üdv didyman!

Dehogy bíztat annak megsértésére. Most írom le másodjára, hogy jogosultak vagytok MS termékek otthoni, díjmentes használatára.
Ami Az ODT-t illeti: Gondolom, azért tisztában voltál vele, hogy az iskola milyen szoftvereket használ, a Librének meg van lehetősége ODT helyett DOC-ban menteni. Nem értek egyet a tanárnő eljárásával, de szerintem ez elkerülhető helyzet lett volna.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4546 Felhasználó inaktív   kzsolti66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 03. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 01. 03. 20:32

Dehogy bíztat annak megsértésére. Most írom le másodjára, hogy jogosultak vagytok MS termékek otthoni, díjmentes használatára.
Ami Az ODT-t illeti: Gondolom, azért tisztában voltál vele, hogy az iskola milyen szoftvereket használ, a Librének meg van lehetősége ODT helyett DOC-ban menteni. Nem értek egyet a tanárnő eljárásával, de szerintem ez elkerülhető helyzet lett volna.

Elmagyaráznád, nekem, hogy hogyan tudok egy másodikos gimnazistának jogtisztán és ingyenesen feltelepíteni egy office-t, ha már a Windows7 OEM-es verzióban fent van neki, mert az iskolájában erről nem tájékoztattak és én csak erről a megoldásról tudok: http://www.origo.hu/...3D1&cmnt_page=1

#4547 Felhasználó inaktív   masterz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 09:26

Köszönöm szépen az autónyi alkatrészeket!

#4548 Felhasználó inaktív   masterz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: masterz - Dátum: 2013. 01. 08. 09:26

Köszönöm szépen az autónyi alkatrészeket!

Tudok segíteni gépek összeszerelésében, alkatrészek raktározásában és szállításában Suzuki Vagon R+ lehajtott ülésekkel és ha szükséges utánfutó, ha nagyon muszáj kisebb tgk-t is tudok szerezni.Nem utolsó sorban pedig csatlakozni a csapathoz Szőke Úr segítségével.

Szerkesztette: masterz 2013. 01. 08. 12:30 -kor

#4549 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 12:51

Üzenet megtekintéseIdézet: masterz - Dátum: 2013. 01. 08. 12:19

Tudok segíteni gépek összeszerelésében, alkatrészek raktározásában és szállításában Suzuki Vagon R+ lehajtott ülésekkel és ha szükséges utánfutó, ha nagyon muszáj kisebb tgk-t is tudok szerezni.Nem utolsó sorban pedig csatlakozni a csapathoz Szőke Úr segítségével.

A magam részéröl a maximális segítséget meg fogjátok kapni, csupán egy kérésem van. A lelkesedés ne szalmaláng legyen, mint ahogy az korábban már többektöl is tapasztaltuk.
egedelmet én is kérnék alkalmasint, mert azért ide is jönnek még felajánlások, viszont már ez a vidék kezd telítődni az ingyenesen átadható (nem rászoruló igénylő az rengeteg lenne) gépre szorulók köre, így az általam elkészített, átadásra kész gépeket is inkább az Észak magyarországi területre szánnám, persze ahhoz nektek kellene azokat majdan elszállítani.

#4550 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 12:54

didyman!

Mi a helyzet azzal a (talán Ipsos cég) nagyobb mennyiségű gép felajánlással, melynél korábban a szállítás jelentette elsősorban a problémát. Most nálam úgy látszik ez megoldódott, mint ahogy jeleztem is, akár kisteherautóval is mehetnénk értük, ha olyan sok és tömeges a mennyiség.

#4551 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 08. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 01. 02. 13:39

itt az alkalom, most didyman cimborának lehet egy-egy lájkkal segíteni itt: https://www.facebook...06?notif_t=like

Csak a nagy képre leadott lájkok érvényesek.

Kérlek benneteket LÁJKOLJATOK, de csak a megnyíló képre leadott azérvényes.
Békaképű barátunk kezdi elvesziteni a kezdeti előnyét. :(

#4552 Felhasználó inaktív   masterz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 11. 07:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 01. 08. 12:51

A magam részéröl a maximális segítséget meg fogjátok kapni, csupán egy kérésem van. A lelkesedés ne szalmaláng legyen, mint ahogy az korábban már többektöl is tapasztaltuk.
egedelmet én is kérnék alkalmasint, mert azért ide is jönnek még felajánlások, viszont már ez a vidék kezd telítődni az ingyenesen átadható (nem rászoruló igénylő az rengeteg lenne) gépre szorulók köre, így az általam elkészített, átadásra kész gépeket is inkább az Észak magyarországi területre szánnám, persze ahhoz nektek kellene azokat majdan elszállítani.

Természetesen segítek, egyeztetünk és megoldjuk!

#4553 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 11. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: masterz - Dátum: 2013. 01. 11. 07:06

Természetesen segítek, egyeztetünk és megoldjuk!

OKÉ!

#4554 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 14. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2013. 01. 02. 10:40

Sziasztok!

Hirdetek egy ideje egy komplett gépet a hardveraprón (ház nélkül), de úgy látszik senki sem akarja elvinni, ezért felajánlanám rászorulónak.
Erről lenne szó: link

Elemet már cseréltem a lapon.

Felajánlásod POSTÁN megérkezett, HÁLÁS KÖSZÖNET érte!

Ezzel a komoly géppel bizonyára nagyon nagy örömet szereztél egy fősulis jelöltemnek. A gép hamarosan - ahogy majd az időm engedi - kuckóba kerül, kantározódik és mehet is tovább.

#4555 Felhasználó inaktív   Naga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 18. 11:59

Van pár régebbi alkatrész elfekvőben (S478 proci,ddr ram, agp vga, táp) + egy komplett Dell (Pentium Dual core) fekvő gép, illetve egy régi még működő projektor. Ha valaki el tud jönni érte Bp-en (XX.ker), akkor szívesen odaadnám.
One size fits All.
Ha szeretnél tőlem valamit, akkor légyszi írj privit azt előbb észreveszem!

#4556 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 18. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Naga - Dátum: 2013. 01. 18. 11:59

Van pár régebbi alkatrész elfekvőben (S478 proci,ddr ram, agp vga, táp) + egy komplett Dell (Pentium Dual core) fekvő gép, illetve egy régi még működő projektor. Ha valaki el tud jönni érte Bp-en (XX.ker), akkor szívesen odaadnám.

Felajánlásodat hálásan köszönjük!

Majd megpróbálok valamit intézkedni, hogy lekerüljön ide a Tiszazugba.

#4557 Felhasználó inaktív   kzsolti66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 01. 22. 19:30

Üdv az Uraknak! Egy Dell Optiplex 745-ös géphez keresek tápegységet, a tápegység modell száma: N275P-01. Ha valakinek van elfekvőben kérem jelezze.

#4558 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 31. 19:00

Feliratkozás

#4559 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 31. 19:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Naga - Dátum: 2013. 01. 18. 11:59

Hálás köszönet a felajánlásodért, amely mára már meg is érkezett hozzánk. keressük a cucchoz illő új tulajt, melyröl természetesen majd itt is beszámolunk.

#4560 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 31. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: kzsolti66 - Dátum: 2013. 01. 22. 19:30

Üdv az Uraknak! Egy Dell Optiplex 745-ös géphez keresek tápegységet, a tápegység modell száma: N275P-01. Ha valakinek van elfekvőben kérem jelezze.

Sajnos ilyen spéci kialakítású táppal én nem szolgálhatok.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 226
  • 227
  • 228
  • 229
  • 230
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.