HWSW Informatikai Kerekasztal: Multifunkciós készülék Linux alá - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Multifunkciós készülék Linux alá

#1 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:03

Szeretnék vásárolni egy multifunkciós készüléket, amely nyomtatni, szkennelni, fénymásolni, esetleg faxolni tud, itthoni használatra. Fontos lenne, hogy lehetőleg minden funkciója használható legyen Linux (Ubuntu 7.10) alatt, lehetőleg az egyes színek külön patronban legyenek (külön lehessen cserélni őket)... mivel "házi" használatra lesz, ezért nem kell drága masina, de azért tudjon minél több hasznos dolgot.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:09

Szerintem a nagyobb márkák között hamarabb találsz linux-os drivereket.

Én pár hónapja egy brother (talán 835D volt a típusa) multigépet lőttem be egyik cégénél. Ráadásul a hálózati szkennelés is ment, ami meglepő volt. Nem tudom Gnome alól ugyanaz-e a drivert támogatás mint pl. KDE alól.
Azt tudom, hogy ott nagyon sok nyomtató típust alapból támogat.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#3 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:17

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 20:03

Szeretnék vásárolni egy multifunkciós készüléket, amely nyomtatni, szkennelni, fénymásolni, esetleg faxolni tud, itthoni használatra. Fontos lenne, hogy lehetőleg minden funkciója használható legyen Linux (Ubuntu 7.10) alatt, lehetőleg az egyes színek külön patronban legyenek (külön lehessen cserélni őket)... mivel "házi" használatra lesz, ezért nem kell drága masina, de azért tudjon minél több hasznos dolgot.  :)

http://www.linux-foundation.org/en/OpenPri...ggestedPrinters
"Légy szerény mint én..."

#4 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:28

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 21:09

Én pár hónapja egy brother (talán 835D volt a típusa) multigépet lőttem be egyik cégénél. Ráadásul a hálózati szkennelés is ment, ami meglepő volt. Nem tudom Gnome alól ugyanaz-e a drivert támogatás mint pl. KDE alól.

a gui-nak semmi koze a hardver tamogatottsághoz, az a kernel dolga. Az X meg a KDE vagy Gnome, vagy Xfce egy kicsit feljebb van a létrán.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#5 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 22:19

Elég jókat hallottam a Brotherről, minden funkciója elérhető Linux alól?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#6 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 22:31

Idézet: charlie - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 21:28

a gui-nak semmi koze a hardver tamogatottsághoz, az a kernel dolga. Az X meg a KDE vagy Gnome, vagy Xfce egy kicsit feljebb van a létrán.

Azt vágom, csak a telepítés gui támogatással értettem... :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#7 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 13:05

A Brother-115C mennyire gagyi, milyen minőségben dolgozik, és mennyire használható a drivere Linux alatt?

Idézet

[link]

#8 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 13:12

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 22:19

Elég jókat hallottam a Brotherről, minden funkciója elérhető Linux alól?

Én csak a nyomtatást és a szkennelést próbáltam. Az ment rendesen!

#9 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 13:23

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 13:12

Én csak a nyomtatást és a szkennelést próbáltam. Az ment rendesen!

Alapvetően engem sem érdekelne most több, és a kb. 12 000 Ft nem is sok érte. Viszont nem találtam arról infot, hogy pl. a szkenner milyen színmélysége produkál, a nyomtató mennyire "eszi" a festéket, stb... vagy inkább tegyek még hozzá, és vegyek valami komolyabbat?  :think:

Idézet

[link]

#10 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 00:53

Ráadásul a hálózati szkennelés is ment

Ezt milyen módon, vagy mivel oldottad meg?

Idézet

[link]

#11 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 24. 08:52

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 0:53

Ezt milyen módon, vagy mivel oldottad meg?

Hu.. hát már nem dolgozom annál a cégnél... lényeg, hogy találtam egy driver-t ahhoz a típusú Brother-höz.

Leírtak szerint eljárni és kész. Utána a lapolvasó program látta mint eszközt és kész.

#12 Felhasználó inaktív   Hombember 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 26. 05:08

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. nov. 24., szombat - 7:52

Hu.. hát már nem dolgozom annál a cégnél... lényeg, hogy találtam egy driver-t ahhoz a típusú Brother-höz.

Leírtak szerint eljárni és kész. Utána a lapolvasó program látta mint eszközt és kész.

Ha a Google-on rakeresel a "scanner share in linux network" kifejezesre, akkor meglesz a megoldas (en is ott talaltam, de mar nincs meg a link, sorry), valahol az elso vagy masodik oldalon.

A lenyege tomoren, nagyjabol sorrendben is irva:
- a megoszto (legyen szerver) gepen telepitve legyen a szkenner, tudj ott szkennelni
- a szerveren az /etc/services fajlban kell lenni egy a "sane"-re vonatkozo sornak
- a szerveren az /etc/inet.d fajlban kell lennie aegy a "sane"-re vonatkozo sornak
- mivel az inetd daemon konfig valtozott, ezert ezt ujrainditani
- ha van a szerveren tuzfalad, akkor a sane portjat engedelyezni a klienseknek (ez az elobbi
  ket sorbol kiderul, hogy mi a portszam, valami 6xxx, fejbol most nem tudom)
- a szerveren a sane konfigban meg kell adni, hogy mely kliensek erhessek el a szkennert (ip v. hostname)
- a klienseken meg kell adni, hogy hol keressen meg szkennert a lokalis gepen kivul (ip v. hostname)

Nagyjabol ennyi. Majdnem tovabb tartott leirni, mint megcsinalni :-)

#13 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 06:48

Idézet: Hombember - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 5:08

Ha a Google-on rakeresel a "scanner share in linux network" kifejezesre, akkor meglesz a megoldas (en is ott talaltam, de mar nincs meg a link, sorry), valahol az elso vagy masodik oldalon.

Időközben megvettem a Brother -t, eddig jól funkcionál mindene Linux alatt, nyomtatás és szkennelés is megy. Most ehhez van egy zárt forrású segédeszköz, ami többek közt arra szolgál (démonként fut), hogy ha a gépen lenyomok egy gombot (mondjuk a szkennelést), akkor mit csináljon. A leírásból az jött le eddig, hogy ezzel a szkenner megosztható a hálózaton.
Egy Windows 98 -at futtató gép számára szeretném megosztani, melyik megoldás lenne a jobb, a sane használata, vagy ez a tool? Én mondjuk az utóbbira gondolok.

Idézet

[link]

#14 Felhasználó inaktív   Hombember 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 15:16

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 5:48

Időközben megvettem a Brother -t, eddig jól funkcionál mindene Linux alatt, nyomtatás és szkennelés is megy. Most ehhez van egy zárt forrású segédeszköz, ami többek közt arra szolgál (démonként fut), hogy ha a gépen lenyomok egy gombot (mondjuk a szkennelést), akkor mit csináljon. A leírásból az jött le eddig, hogy ezzel a szkenner megosztható a hálózaton.
Egy Windows 98 -at futtató gép számára szeretném megosztani, melyik megoldás lenne a jobb, a sane használata, vagy ez a tool? Én mondjuk az utóbbira gondolok.

A leirasbol nekem az jon le, hogy kijelolheto neki a PC, hogy melyikhez akarjon kapcsolodni, amikor kapcsolodni akar. Viszont ehhez az adott PC-n fent kell lennie a teljes kezeloprogramjanak, hogy az a gep tudjon lepni valamit, ha infot kap (nemreg a hugomnak raktam fel Windows ala ugyanilyet, ott neztem meg ennek a szoftvernek a mukodeset).

Namost, mivel melohelyen vagyok, ezert nem tudom megmondani, hogy Win98 kompatibilis-e a nyomtato, azaz van-e Windows 98-as szoftver is rajta (nem csak a driver, a teljes szoftver!). Ha van, akkor mukodhet a dolog, jo esellyel.

Amugy nagyon koszi a cuccot, mar csak ez hianyzott a boldogsagomhoz (lesz mivel "jatszani" estenkent).
Igy most be tudom allitani, hogy:
- Scan to email: szkennelje be 300dpi-ban, es kuldje el a mailcimemre.
- Scan to file: szkennelje be 600dpi-ban es tegye egy Sambaval megosztott konyvtarba
- Scan to image: szkennelje be 300dpi-ban es tegye egy Sambaval megosztott konyvtarba
- Scan to OCR: ....... na erre kell valami parancssori OCR progit talalnom!

Tud valaki esetleg parancssori OCR programot?

#15 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 17:01

Idézet: Hombember - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 15:16

Tud valaki esetleg parancssori OCR programot?

gocr ?

Idézet

[link]

#16 Felhasználó inaktív   Hombember 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 26. 20:09

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 16:01

Ahha, ez is jol nez ki, koszonom :-)

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.