Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 13:49
na nema....

egy klima sokkal nagyobb zajt csap...
de a klíma nem építési engedély köteles, csak védett övezetben...
lásd fentebb. ha amit akarsz, arra nem kell engedély, akkor nincs gond. illetve lehet, ha a szomszéd a zaj miatt birtokháborításért feljelent. a szomszédos házak falától 1 méterre mért, asszem 40 decibel este 9-től 5-ig lakóövezetben. de azért ezekben a számokban nem vagyok biztos, de hozzávetőlegesen ilyesmi. :Đ
igazából nem tudom, magánemberként h mennek a dolgok, én vettem részt egy rakat telepengedélyezési eljárásban, ott igencsak papírozni kellett... sokszor mi mondtuk meg az ügyintézőnek, h milyen papírokat kérjen már be, h ne kelljen még 20x kiegészíteni. igaz, ott a társhatóságok felé kellett intézkedni (tűzoltóság, ántsz, zajmérések). a zaj meg a környezetvédelemhez tartozik, ott meg van már egy ideje zajkommandó, illetve elég szép büntetések. míg a lakossági oldal ezen része jegyzői hatáskör, és ott meg inkább az állattartás meg bűzös hatások, amire inkább rámennek, de kutya miatt is volt már zűr.
szóval lehet elég egy papír, h milyen szélsebességeknél milyen a zajterhelés, vagy még az sem kell. de egyébként tökmindegy, mert ha kiadnak egy engedélyt, és hibáznak, simán visszavonják és bontásra köteleznek. láttam már ilyet.
h ne legyek ennyire off, mé' nem lehet áramit torrentezni... vagy a sokat letöltők kaphatnának kedvezményt. vagy monnyuk ipari áron :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.