HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:)) Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 09. 11. 21:20

Üzenet megtekintéseIdézet: sajtattila - Dátum: 2011. 09. 11. 21:45

Örülök h neked legalább működik.

Beírtad már, hogy dmesg? Egyébként nem tudom, mennyire akarjuk ezt bonyolítani. Másik gépen megy a wifikártya? Ha nem, kukapozitív.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1042 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 12. 06:52

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 09. 11. 22:20

Másik gépen megy a wifikártya? Ha nem, kukapozitív.

Priviben én is segítek neki egy másik irányból (drivertelepítés forráskódból), de szerintem nem fogja megoldani a problémát, tényleg nem a kártyával van a gond. Kiderült, hogy W7 (vagy Vista?) alól VMware Workstation alatt nyomja az Ubuntu 11.04-et, azon akarja a kártyát beüzemelni.

Szerkesztette: Raynes 2011. 09. 12. 06:52 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1043 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 20. 16:42

Melyik stock disztrót éri meg most használni. Ez a 12.04-es Ubuntu valami ritka fos, a Mint 13 már MATE/Cinnamon nyomorékságos, nem GNOME3-as. Tényleg csak a Debianra lehet számítani?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1044 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 21. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 08. 20. 17:42

Melyik stock disztrót éri meg most használni. Ez a 12.04-es Ubuntu valami ritka fos, a Mint 13 már MATE/Cinnamon nyomorékságos, nem GNOME3-as. Tényleg csak a Debianra lehet számítani?

Fedora? Az még Gnome3, ha az kell, bár én is Cinnamon-nal használom inkább, jobban kézre áll.
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1045 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 21. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 08. 21. 11:41

Fedora? Az még Gnome3, ha az kell, bár én is Cinnamon-nal használom inkább, jobban kézre áll.

A Cinnamon kompatibilis a GNOME-os alkalmazásokkal?

#1046 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 15:45

Mostanában az egyik gépen USB-s Live Ubuntu 12.04.1 x86-ot használok. Működik is, van perzisztencia, beállítások mentődnek. A perzisztens partíció viszont kicsi (200MB), szeretnék nagyobbat, de az 1 GB-os pendrive-ra nem fér nagyobb. Létrehoztam egy másikat 8GB-os méretben a gép vinyóján. Hogyan tudnám rávenni a rendszert, hogy mindig ez utóbbit használja?

#1047 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 18:38

Olyan megoldás is érdekelne, hogy ha lehetne, az Ubuntu-t egy 10GB-os file-ba (Ext3-as partíció van benne) telepíteném a merevlemezre és mindig USB-ről bootoltatnám be. Intézményi gépről van szó, és bár nem tiltottak meg semmit, de nem akarom particionálással barmolni a vinyójukat. A Win sincs beaktiválva a gépen, meg hálózat sincs, ezért használok Ubuntut, míg meg nem csinálják a gépet.

Ez a fájlba telepítés nem tudom, hogy működik-e, főleg az a része, mikor újraindítom és a pendrive-on lévő GRUB indítana valamit, ami az NTFS-es fizikai partíción lévő fájl alól betöltené a linuxos rendszerpartíciót, és onnan folytatódna a töltődés.

#1048 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 11:36

Azt olvastam, hogy az Ubuntu WUBI-s telepítője pont ezt csinálja, egy Wines partíción belül csak egy fájlba telepít, de nekem úgy kéne, hogy GRUB-ot se írjon fel, hanem pendrive-on lévő GRUB-bal indítanám a rendszert. Megoldható valahogy?

#1049 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 12:33

Állítólag nem tesz fel GRUB-ot, a Windows Boot menüjébe teszi magát új pontként, de ez utóbbit sem szeretném. Bár lehet az lesz, hogy telepítem így, aztán utólag kézzel kiszedem a bootmenüből, majd megcsinálom, hogy USB-ről indítom a GRUB-ot.

#1050 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 30. 22:02

Sziasztok!
Nekem igazából még soha sem volt az orrom előtt Linux gép, egyszer egy vizsgára meg kellett tanulnom feltelepíteni és rátenni egy-két alkalmazást, ennyi.
Most mégis egy olyan feladattal bíztak meg, hogy egy kioszk szerű mindenki PC-jét állítsak fel az előtérben, a költségek miatt linux-szal.
Huhh, erre ajánlanátok nekem valami disztribet és egy olyan nagyon egyszerű megoldást (appot?), amivel megoldhatom, hogy ne mentsen el semmilyen adatot a felhasználó a lokális gépre?
"Böngésszen a kedves vendég" jeligére minden ötletet, meglátást szívesen fogadok.
Köszönöm!

#1051 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 30. 22:51

suse linux, teljes install KDE módban. remélem, van a gépben legalább 2 giga ram, és megfelelően nagy vinyó. a teszkós kacatlinuxokat felejtsd el. csinálsz rá egy egy felhasználót autologinnal, a yast2ben, aztán a firefoxot meg beállítod, hogy ne mentegessen rá semmit. esetleg rátelepíted a legfrisebb firefoxot, és flash plugint, de egyéb beállítást már nem is kell rajta eszközölnöd.

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó