HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:)) Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 13:21

Idézet: vaughan - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 0:15

Koszi a tippet! Hogyan "generalok le"?

Úgy generálsz le (?!), hogy jól kitöltöd az ftp paramétereit - user,pass,server,path - majd ráböksz az upload gombra. Nagyon bonyolult és kár ezzel foglalkoznod.

#322 Felhasználó inaktív   vaughan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 21:24

Idézet: hybris - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 11:17

A megvásárolt szoftvered dokumentációjában benne van hogyan tudsz publikálni ftp szerverre. Persze azt legkevésbé sem értem, hogy minek veszel meg egy ötven dolcsis programot amikor az alapokkal sem vagy tisztában..

Szia hybris,

én meg azt nem értem, hogy ennek a hozzászólásodnak mi értelme. Jólesett legalább? :)

Igen, megvan a dokumentáció, de nem találtam benne erről releváns infót, mielőtt megvettem a programot, kipróbáltam, tetszett, nem gondoltam, hogy a feltöltéssel akad gondom; az alapokról annyi tudásom van, hogy egy non-profit honlapot frissítettem egy évig. Igaz, az csak frissítés volt.

Hidd el, engem is meglepetésként ért a dolog :(, ezért is a kezdő LÁMÁK topikjában tettem fel a kérdést. Gondoltam, hátha kevesebb lesajnáló válasz érkezik.  :cool:

#323 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 08:47

Debianforever kolléga arra gondol, hogy a weblapszerkesztő "feltöltés menüpontját" kellene használni. Illetve ide be lehetne írni, hogy mit hova írtál be pontosan, s hogy mi volt a hibaüzenet, azt is természetesen pontosan... Akkor többnyire meg tudjuk mondani, mit rontottál el. :smoker:

ps.: igen, most olvasom vissza teljesen: az .rw3 fájlokat nagy valószínűséggel a RapidWeaver-en kívül SEMMI som fogja tudni kezelni, legalábbis közvetlenül. Az a szerkesztő saját "formátuma"!

ps/2.: doksija alapján a site path-hoz a "szerveren belüli útvonal" domain nevét kell írni, tehát, tulajdonképpen magának a lapnak az útvonalát.

Szerkesztette: Warrior 2008. 01. 23. 09:01 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#324 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 09:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 8:47

Debianforever kolléga arra gondol, hogy a weblapszerkesztő "feltöltés menüpontját" kellene használni. Illetve ide be lehetne írni, hogy mit hova írtál be pontosan, s hogy mi volt a hibaüzenet, azt is természetesen pontosan... Akkor többnyire meg tudjuk mondani, mit rontottál el. :smoker:

ps.: igen, most olvasom vissza teljesen: az .rw3 fájlokat nagy valószínűséggel a RapidWeaver-en kívül SEMMI som fogja tudni kezelni, legalábbis közvetlenül. Az a szerkesztő saját "formátuma"!

ps/2.: doksija alapján a site path-hoz a "szerveren belüli útvonal" domain nevét kell írni, tehát, tulajdonképpen magának a lapnak az útvonalát.

Ilyesmi.  :D

#325 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:54

Üdv, egy ősöreg laptopra tennék valamilyen op rendszert. Milyen linux fér fel egy ilyenre:
Intel Pentium 2 -233mhz
Ram 128mb
vinyó 1gb.
Windows Xp-t rendesen futtatja, de szeretnék linuxra áttérni. Ubuntut próbáltam, de nem ment.
Köszi
Ja és angol verzió honnan tölthető?

#326 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 10:47

Idézet: auster - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 9:54

Üdv, egy ősöreg laptopra tennék valamilyen op rendszert. Milyen linux fér fel egy ilyenre:
Intel Pentium 2 -233mhz
Ram 128mb
vinyó 1gb.
Windows Xp-t rendesen futtatja, de szeretnék linuxra áttérni. Ubuntut próbáltam, de nem ment.
Köszi
Ja és angol verzió honnan tölthető?

WinXPt rendesen futtatja, aha.  :smoker:
Tegyél rá DamnSmall-t vagy debiant.

ps: most nézem. 1G lemez? arra se az xp sem az ubuntu nem fér fel... az ubuntut amúgyis felejtsd el erre a vasra. Megjegyzem szerintem bagóért kapsz sokkal jobbat.

Szerkesztette: pascal 2008. 01. 26. 10:48 -kor

In Flames We Trust

#327 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 19:48

Idézet: pascal - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 11:47

WinXPt rendesen futtatja, aha.  :smoker:
Tegyél rá DamnSmall-t vagy debiant.

ps: most nézem. 1G lemez? arra se az xp sem az ubuntu nem fér fel... az ubuntut amúgyis felejtsd el erre a vasra. Megjegyzem szerintem bagóért kapsz sokkal jobbat.

Most adom el!
A windows xp rajta van, ha hiszed, ha nem. Küldjek képet? Az Ubuntu, mint én is írtam, írtam nem megy rá.
Damnsmallt próbálom

#328 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 00:31

Idézet: auster - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 19:48

Most adom el!
A windows xp rajta van, ha hiszed, ha nem. Küldjek képet? Az Ubuntu, mint én is írtam, írtam nem megy rá.
Damnsmallt próbálom

Én kíváncsi lennék egy képre.  :rolleyes:
Windows XP Professional System Requirements

Idézet

1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#329 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 01:32

Idézet: dash - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 0:31

Nem volt szó profról, btw: http://www.nliteos.com/
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#330 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 10:03

Idézet: dash - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 1:31

Most már csak a szavamat adhatom, mert rápakoltam a Debiant. Bár olyan képem van,amin a laptop látszik xp-s desktoppal, de az semmit nem bizonyít. Persze az Xp mellé egy vírusírtó fért még fel, azután semmi.

#331 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 14:29

Idézet: auster - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 10:03

Most már csak a szavamat adhatom, mert rápakoltam a Debiant. Bár olyan képem van,amin a laptop látszik xp-s desktoppal, de az semmit nem bizonyít. Persze az Xp mellé egy vírusírtó fért még fel, azután semmi.

OK. Reméljük minden jól megyen Debiannal.  :)

Szerkesztette: dash 2008. 01. 27. 14:30 -kor

For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#332 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 13:44

Adott egy 200GB vinyó ami persze a tényleges kapacitása 184GB.
Leformáltam ext3-ra. Még semmi nincs rajta és már 94% a szabad kapacitás. Ez mitől lehet?
Ubuntu alatt. Ezt egy másik Debian szerveren nem emléxem, hogy lett volna..
Haj és nem root partició, hanem simán egy /mnt alá felcsatolt cucc...

Szerkesztette: Lenny 2008. 01. 31. 13:46 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#333 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 13:49

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 13:44

Adott egy 200GB vinyó ami persze a tényleges kapacitása 184GB.
Leformáltam ext3-ra. Még semmi nincs rajta és már 94% a szabad kapacitás. Ez mitől lehet?
Ubuntu alatt. Ezt egy másik Debian szerveren nem emléxem, hogy lett volna..
Haj és nem root partició, hanem simán egy /mnt alá felcsatolt cucc...

:think: Inode tablak helye? :think:
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#334 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 13:52

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 13:49

:think: Inode tablak helye? :think:

Az pontosan mi? :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#335 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 14:10

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 13:52

Az pontosan mi? :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Inode

Egy inodeban lakik egy filera vagy konyvtarra vonatkozo metaadat. Helyet foglal, es emlekeim szerint az ext3nal fix merete van nekik fenntartva.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#336 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:06

inkabb az alap beallitasu formatalas 5%-os helyfentartasa a root szamara lesz az! ajanlom a "-m" kapcsolot formazaskor.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#337 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 15:10

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 15:06

inkabb az alap beallitasu formatalas 5%-os helyfentartasa a root szamara lesz az! ajanlom a "-m" kapcsolot formazaskor.

Hmm, valoban, fent felreolvastam, azt hiszem arra mondja, hogy nem az, de igazad lesz.

#338 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 18:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. jan. 31., csütörtök - 16:06

Illetve tune2fs paranccsal újraformázás nélkül is módosítható, szintén -m opció.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#339 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 00:42

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van nekem egy Asus WL-500Gp routerem aminek van egy olyan funkciója amivel lehet egy usb-re kötött vinyóval letöltögetni anélkül, hogy bármilyen gép be lenne kapcsolva hozzá.

Viszont egy ext2 vagy ext3-as  filerendszer vagy miaszösszt érdemes a vinyón létrehozni ami ha jól tudon linuxos dolog. Namost én csak messziről láttam linuxot, nincs is a birtokomban semmi ilyesmi, viszont szeretném megformázni a vinyót, úgy hogy a fenti dologgal, méghozzá úgy hogy utána teljesen kopasz legyen a vinyó, tehát semmilyen telepítés ne kezdődjön meg rajta..tehát mintha csak dos alatt nyomtam volna egy format C:-t pl.

Van esetleg valamilyen ilyesmi progi amivel ezt meg lehet csinálni? Akár win alol akár azzal a progival bootlova és úgy elvégezni a dolgot.

Előre is kszi a segítséget!

#340 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 01:09

Idézet: pojzon - Dátum: 2008. febr. 4., hétfő - 0:42

Sziasztok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van nekem egy Asus WL-500Gp routerem aminek van egy olyan funkciója amivel lehet egy usb-re kötött vinyóval letöltögetni anélkül, hogy bármilyen gép be lenne kapcsolva hozzá.

Viszont egy ext2 vagy ext3-as  filerendszer vagy miaszösszt érdemes a vinyón létrehozni ami ha jól tudon linuxos dolog. Namost én csak messziről láttam linuxot, nincs is a birtokomban semmi ilyesmi, viszont szeretném megformázni a vinyót, úgy hogy a fenti dologgal, méghozzá úgy hogy utána teljesen kopasz legyen a vinyó, tehát semmilyen telepítés ne kezdődjön meg rajta..tehát mintha csak dos alatt nyomtam volna egy format C:-t pl.

Van esetleg valamilyen ilyesmi progi amivel ezt meg lehet csinálni? Akár win alol akár azzal a progival bootlova és úgy elvégezni a dolgot.

Előre is kszi a segítséget!

Nos közben úgy néz ki megtaláltam a megoldást az Acronis Disk Director Suite személyében, mert az minden féle formátumot ismer és tud kezelni, így meg tudtam formázni a dolgot. :)

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.