HWSW Informatikai Kerekasztal: GPS Laptopon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPS Laptopon

#21 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:01

b) amit felvetettem arra nem valaszoltatok.

Na, mi a kérdés?

De igen, foglalkozunk laptopos problémával is, írtam, furgonba/kamionba befér, de drága a tartó. Cserébe multifunkciós, lehet rajt netezni, este TV-t nézni, meg csomó okosság.
Make love not Wor.

#22 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:35

bogdan b*szod, te úgy látom csak kötekedni jársz ide, meg csűrcsavarni. Leirták fekete-fehéren: ne akarj notebookon SEMMILYEN téren se GPSezni, mert nincs hozzá rendes szoftver, nagy, kényelmetlen, ami meg elég kicsit lenne, abból más egy évig eszik. Amiket meg példának hozol, hogy földmérő, meg a satöbbi, azok meg nem ide fognak járni infóért, hogy honnan lehet warez aeromapot találni. Célra céleszközt kell használni, szöget se a cipőddel versz be.
Navigáció meg, tetszik, nem tetszik, elsődlegesen az autózáshoz kell.
Amugy viszont, Jahno meg kezdesz megöregedni, régebben türelmesebb voltál :D Meg mondjuk szerintem takarodjatok aludni, mert postolok egy meztelenképet legott :D

#23 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:50

Kép
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#24 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 22. 06:43

Sziasztok

Hát sokat nem vettem ki abból hogy most mit hogyan lehetne, hogy mit érdemes használni és hogyan is kéne.

#25 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 09:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:04

Na, mi a kérdés?
kerdes? en nem tettem fel kerdest! en csak azon szornyulkodtem, hogy ha navigacio meg gps, akkor az emberek azonnal autozasra gondolnak, es hogy ez milyen szornyu vilag.

Idézet

De igen, foglalkozunk laptopos problémával is
Ti foglalkoztatok vele, en egy percig sem! eppen ezert nem ertem, miert irtatok nekem litaniakat arrol, hogy miert jobb a pda..

Idézet: 2-More

Leirták fekete-fehéren: ne akarj notebookon SEMMILYEN téren se GPSezni,
csak tudnam, miert nekem irtak..! en ugyanis nem akartam gps-ezni se notebookkal, se pda-val. de meg csak nem is szoltam hozza ehhez a problemafelveteshez!

Idézet

Amiket meg példának hozol, hogy földmérő, meg a satöbbi, azok meg nem ide fognak járni infóért, hogy honnan lehet warez aeromapot találni.
igen, irtam peldakat, csak most mar el kene olvasni, hogy mire! mert azoknak a peldaknak nem sok koze van a pda vs. laptop kerdesehez. azok a peldak konkretan erre a kerdesre adtak valaszt: "Te hol használod/használnád máshol?" sem a kerdes, sem a valaszom nem szolt arrol, hogy melyik lenne kenyelmesebb. csak arrol, hogy hol lehet/erdemes helymeghatarozast hasznalni autozason kivul.

Idézet

Navigáció meg, tetszik, nem tetszik, elsődlegesen az autózáshoz kell.
a) ez igy nem teljesen igaz, hiszen repulozeshez, hajozashoz, foldmereshez es gondolom mas feladatokhoz is kell.
b) es persze, hogy manapsag az autozashoz hasznaljak a legtobben, de az en ellitasom nem errol szolt, hanem arrol, hogy automatice es kizarolag ezekbol a kulonfele hasznalati modokbol ma az emberek tobbsegenek az auto ugrik be, es ez egy fura vilagra utal. (ahogy az Internetrol az emberek 99.9%-anak a Web ugrik be, es ez is elmond egy csomo mindent a vilagunkrol.)

kotozkodesnek pediglen max azt nezheted, hogy keptelenek megerteni a tisztelt beszelgetopartnerek azt, hogy mirol irtam (es ebbe Te csatlakoztal be harmadiknak!), es hiaba probalom otodszor leirni, hogy abszolute nem erdekel a laptop vs. pda kerdes! en a helymeghatarozasrol es az emberi gondolkodasrol irtam.

abibaba: azt irtak Neked, hogy ne akarj laptopot hasznalni, mert az az esetek 99.999%-ban kenyelmetlenebb es kevesbe hasznalhato, mint a pda. azaz vegyel pda-t!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#26 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 22. 09:41

Idézet: abibaba - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 6:43

Sziasztok

Hát sokat nem vettem ki abból hogy most mit hogyan lehetne, hogy mit érdemes használni és hogyan is kéne.

van még az utinfo, de ott meg város és város között ne nagyon akarj vele navigálni, ja meg a hekkeltkrekkelt warezverzióval, ha megfeszülsz se tudsz útvonaltervet készíteni, ha egyáltalán elindul. egyébként aeromappal nálam nem volt gond, tette a dolgát, csak épp szar sincs benne vidék ügyileg.
meg persze emulálhatsz igo-t a laposra, nekem nem sikerült. 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#27 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 09:42

Idézet: abibaba - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 7:43

Sziasztok

OK, pontosan milyen az a Keomo GPS, soros/usb/bluetooth?
Sikerült összekapcsolni a géppel?
Ezzel le tudod ellenőrizni: http://www.visualgps.net/VisualGPS/

Még mindig nem közölted hogy mire/hol szeretnéd pontosan használni a laptopos navigációt.
Így hogy adjunk tanácsot hogy mit érdemes használni. A hogyanról csak ezután, de ahhoz az is kell hogy magad is foglalkozz egy kicsit a témával...

Az Aeromap PC, ahogy Jahno is említette, kezelési szinten megegyezik a PDA-s verzióval, max a GPS illesztése megy másképpen PC-n. A telepítőjében található egy PDF (AeroMap_FK_V265.pdf), ami egy igen bő használati utasítás, ezzel kellene kezdeni az ismerkedést.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#28 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 10:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 9:01

en csak azon szornyulkodtem, hogy ha navigacio meg gps, akkor az emberek azonnal autozasra gondolnak, es hogy ez milyen szornyu vilag.

Mi másra? Esetek 99%-a felett erre is szeretnék használni. Legalábbis évente átlag 1-2 hajós vagy repülős GPS-est látok, földmérős meg úgyi jobban tudja.

Akkor miért baj, ha júzer helyett gondolkozunk? A szövegkörnyezetből nekem egyértelmű volt az autós navigáció, de idejöttél értelmetlenül beleböfögni, aztán most magyarázod a semmit. Mondtam, akármi is lesz belőle, laptop kábé csak hajónál lehet jó, abból sem a vadvizi kategória. A többivel mentheted magad, hogy kirándulás, izébigyó, ember laptopot mesélt, oda kár biciklit kavarni, meg kirándulást, elég halovány rá az esély, hogy ilyen ambíciói lettek volna vele. Ha meg igen, akkor le kell róla beszélni.
Make love not Wor.

#29 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 14:22

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 9:42

OK, pontosan milyen az a Keomo GPS, soros/usb/bluetooth?
Sikerült összekapcsolni a géppel?
Ezzel le tudod ellenőrizni: http://www.visualgps.net/VisualGPS/

Még mindig nem közölted hogy mire/hol szeretnéd pontosan használni a laptopos navigációt.
Így hogy adjunk tanácsot hogy mit érdemes használni. A hogyanról csak ezután, de ahhoz az is kell hogy magad is foglalkozz egy kicsit a témával...

Az Aeromap PC, ahogy Jahno is említette, kezelési szinten megegyezik a PDA-s verzióval, max a GPS illesztése megy másképpen PC-n. A telepítőjében található egy PDF (AeroMap_FK_V265.pdf), ami egy igen bő használati utasítás, ezzel kellene kezdeni az ismerkedést.

USB-s. Visza szerint mükszik rendesen. AeroMap is megtalálta, De a jó égért se tok rájönni hogy mi a bánatot csináljak vele hogy kijelezze hogy épp hol vagyok. Má itt alapapból elakadtam.

Szerkesztette: abibaba 2007. 11. 22. 14:24 -kor

#30 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 14:23

Idézet: abibaba - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 14:22

De a jó égért se tok rájönni hogy mi a bánatot csináljak vele hogy kijelezze hogy épp hol vagyok. Má itt alapapból elakadtam.

Olvass manualt, Aeromapban követés/forgatás menüpont.
Make love not Wor.

#31 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 15:17

műholdakat megtalálja?
menj ki a szabadba

#32 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 18:30

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 15:17

műholdakat megtalálja?
menj ki a szabadba

Megtalálja szabadba a műholdakat
Aero is, de se nem beszél se nem tok utvonalat tervezni

#33 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 18:36

Idézet: abibaba - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 18:30

Megtalálja szabadba a műholdakat
Aero is, de se nem beszél se nem tok utvonalat tervezni

Van telefonos supportjuk, lehet egyszerűbb lesz.
Make love not Wor.

#34 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 18:41

http://www.gps-notebook.hu/index.php?page=...emart&Itemid=26

Ilyenem van
PS/2 es de USB csatlakozóval hajtom mert van hozzá átalakító

#35 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 18:43

Idézet: abibaba - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 18:41

Ilyenem van
PS/2 es de USB csatlakozóval hajtom mert van hozzá átalakító

Vidd be PDAboltba, aztán összetolják, az is lehet, hogy sirf protocollal ad a vevőd, Aeromap meg csak NMEA-t tudna fogadni. Ezt egy cruxview nevezetű GPSproggival, vagy winfast nevigatorral meg bírod nézni, guglizd ki őket, az mutat-e holdat/pozíciót.

Ilyen kábelessel én is beszoptam, anno alig bírtuk kitúrni, de akkor volt több navigációs SW-m, aztán csak az Aeromap nem működött.
Make love not Wor.

#36 Felhasználó inaktív   kovacs_istv 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 19:08

Uh, valami speckó eset lehetek. A tablet pc-mmel gps-ezek az autóban, merevitett, gumibakos dokkolóval. Tökéletesen működik. De Jahno majd mindjárt megmagyarázza ezt is.

#37 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 19:15

Nemerix chipset van benne, abból nem jön ki sirf bináris, 99% hogy alapból szabvány NMEA. Az hogy látja a műholdakat az alkalmazás lehet hogy kevés, pozíciót (fixet) is kell fogni neki, ez több (akár 10) percig eltarthat első indításkor. A fenetbb linkelt VisualGPS-szel tudod ellenőrizni.

http://www.visualgps.../screenshot.jpg
A linken levő kép jobb alsó részén látszik hogy mikor kap Fixet...

#38 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 19:17

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 20:08

Uh, valami speckó eset lehetek. A tablet pc-mmel gps-ezek az autóban, merevitett, gumibakos dokkolóval. Tökéletesen működik. De Jahno majd mindjárt megmagyarázza ezt is.

Na jó, tablettapécével azért valamivel könnyebb, bár bringán annak is nagy a légellenállása... :)
Ja, és akkor te vagy az az 1%.  :Đ

#39 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 19:31

Nekem meg van subnoteszem, és mégse GPSezek rajta, hanem kinyitom a térképet, -1% :D

#40 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 20:53

Idézet: kovacs_istv - Dátum: 2007. nov. 22., csütörtök - 20:08

A tablet pc nem notebook. Vagy olyan táblád van amit ketté kell nyitni, mint egy notebookot :confused:
Ha igen, akkor te vagy az 1%.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó