HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 11:55

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:28

Igyekeztem végigolvasni a hozzászólásokat, de maradt pár kérdésem (lehet volt már, de elkerülte a figyelmemet).

Szóval nekem 3900 Forintos családi csomagom van (semmi más sincs UPC-től) december végéig hűséggel, akkor most megszívtam, és júliustól 7ezret kell fizessek ugyanezért? ("Tájékoztatjuk, hogy 2008. június 30. napjától a Családi és az Extra, valamint az HBO, a az HBO Pak és az Aktív szolgáltatások megszűnnek, melynek következtében az ezen szolgáltatásokra kötött előfizetői szerződések, és az esetlegesen hozzájuk kapcsolódó hűségszerződések is automatikusan megszűnnek ezzel a nappal."

Ráadásul mi az, hogy a szolgáltatásról érdeklődhetek egy telefonszámon, meg egy internetcímen, de ha ezzel nem élek a "kollégáink hamarosan felhívják időegyeztetés céljából"? Aki nem rágja végig higgye azt, hogy muszáj váltani?

Igen, ez az itt többek által vitatott, de szerintem is létező probléma, hogy vidéken a digit átállással együtt megszűnik az analóg szolgáltatás az alap és minimál csomagon kívül.

Tehát, vagy visszalépsz alap (esetleg minimál) csomagra, és így nem kerül többe (*erre most kell rákérdezni, ha a hűségből ki akarsz lépni, a tájékoztató levélben említett, törvényi lehetőség a retorzió nélküli kilépésre most él, aztán legközelebb június 30-cal lehet kilépni, közte csak szankcióval), vagy előre  lépsz valamelyik digitálisra.
Azoknak a hűségkondícióit - ha lesznek - nem ismerni még.
A jelenlegi állapot szerint nem lesznek a mostanihoz hasonló hűségárak, csak a levélben közölt "kedvezményes" árak.

Valszleg hatóságnál rá lehet erre kérdezni,hogy maga az eljárás mennyire szabályos, de azzal, hogy most van 15 napod lelépni, vagy júniusban elköszönni a családitól, minden törvényes és ÁSzF szerinti kötelezettségüknek eleget tettek.
Image és ügyfélkapcsolati szempontból természetesen nagyon nagy butaságot csinál a UPC ezzel az akcióval.

#1062 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 12:32

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:47

az erkélyre meg nem rakhatok parabolaantennát, így nincs más nagyon.

mértnem?  :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1063 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 13:12

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:55

Igen, ez az itt többek által vitatott, de szerintem is létező probléma, hogy vidéken a digit átállással együtt megszűnik az analóg szolgáltatás az alap és minimál csomagon kívül.

Tehát, vagy visszalépsz alap (esetleg minimál) csomagra, és így nem kerül többe (*erre most kell rákérdezni, ha a hűségből ki akarsz lépni, a tájékoztató levélben említett, törvényi lehetőség a retorzió nélküli kilépésre most él, aztán legközelebb június 30-cal lehet kilépni, közte csak szankcióval), vagy előre  lépsz valamelyik digitálisra.
Azoknak a hűségkondícióit - ha lesznek - nem ismerni még.
A jelenlegi állapot szerint nem lesznek a mostanihoz hasonló hűségárak, csak a levélben közölt "kedvezményes" árak.

Valszleg hatóságnál rá lehet erre kérdezni,hogy maga az eljárás mennyire szabályos, de azzal, hogy most van 15 napod lelépni, vagy júniusban elköszönni a családitól, minden törvényes és ÁSzF szerinti kötelezettségüknek eleget tettek.
Image és ügyfélkapcsolati szempontból természetesen nagyon nagy butaságot csinál a UPC ezzel az akcióval.

Ők tudják, akkor július végéig ennyiért nézhetek digitálisat is, utána meg szépen elmegyek valahová.
HA ősztől elindulna a digitális földfelszíni sugárzás, akkor nem kell gondolkozni...

#1064 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 13:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 12:32

mértnem?  :think:

Csupán esztétikai szempontból:) Ha a többi lakót rá lehetne beszélni a lakótelepi programnak még lenne értelme, de most inkább várnék a DVB-T-re szívem szerint, a digi minőségéről elég vegyes véleményeket hallani...

#1065 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 13:28

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:12

Ők tudják, akkor július végéig ennyiért nézhetek digitálisat is, utána meg szépen elmegyek valahová.
HA ősztől elindulna a digitális földfelszíni sugárzás, akkor nem kell gondolkozni...

Így van, a DVB-T lesz a megfejtés, csak induljon.

#1066 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 13:29

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:15

, a digi minőségéről elég vegyes véleményeket hallani...

Még ott a tényérostv is , amit jóárasított a Kapitány :)

#1067 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 13:38

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:29

Még ott a tényérostv is , amit jóárasított a Kapitány :)

Ezután a kapitányt nem szeretném a lakásomban látni :)

#1068 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 13:50

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:38

Ezután a kapitányt nem szeretném a lakásomban látni :)

Persze, tavaly év végén elbízta magát nagyon, amikor csak zenéltek a Doktorral. Idén már lassan két hónap eltelt, és semmi újat nem talált fel....most perdig már volna mit  :)

#1069 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 14:12

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:28

Így van, a DVB-T lesz a megfejtés, csak induljon.

DVB-T-ben ha minden igaz, csak az alapcsomagnak megfelelő adók lesznek elérhetőek, azokis csak SDben.

#1070 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 14:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 14:12

DVB-T-ben ha minden igaz, csak az alapcsomagnak megfelelő adók lesznek elérhetőek, azokis csak SDben.

Majd alakul az még. Egyelőre az analóg alapcsomag a upc-nél is megmarad, tehát aki nem fogja tudni fizetni a családiból silver-re váltó digitet, annak egyik is, másik is jó alternatíva.

#1071 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:06

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:55

Na megkérdeztem ezt a "vidéken megszűnik az analóg Családi csomag " kérdést.
A következő választ kaptam:
Nem fog megszűnni még 1 jó ideig. A madzagon Médabox nélkül ugyanúgy jönnek a csatornák mint eddig, tehát annyi tv-n nézem az analógot amennyin akarom.
Azért van nálunk is 2 féle csatornalista -1 digit és 1 analóg.
A Médiaboxon keresztül nyilván a digitálisat nézem a többi tv-n pedig box nélkül nézhetem az analógot.

Ez jelenleg is így van a konverterrel -azon keresztül jön 49 csatorna (+ jönnének az HBO-k), a többi tv-be csak simán a madzag van bedugva azon "csak" 39 csatorna jön.
A konverterest már most sem tudom megosztani pl. ha videóra veszek vmit,akkor mást nem tudok rajta nézni.

#1072 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:22

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:06

Na megkérdeztem ezt a "vidéken megszűnik az analóg Családi csomag " kérdést.
A következő választ kaptam:
Nem fog megszűnni még 1 jó ideig. A madzagon Médabox nélkül ugyanúgy jönnek a csatornák mint eddig, tehát annyi tv-n nézem az analógot amennyin akarom.
Azért van nálunk is 2 féle csatornalista -1 digit és 1 analóg.
A Médiaboxon keresztül nyilván a digitálisat nézem a többi tv-n pedig box nélkül nézhetem az analógot.

Ez jelenleg is így van a konverterrel -azon keresztül jön 49 csatorna (+ jönnének az HBO-k), a többi tv-be csak simán a madzag van bedugva azon "csak" 39 csatorna jön.
A konverterest már most sem tudom megosztani pl. ha videóra veszek vmit,akkor mást nem tudok rajta nézni.

Az üf azt mond amit akar... Ami biztosnak tűnik, hogy a hűségeket erre a csomagra is felrúgják. 6050-ért egy darabig még lehet, hogy marad az analóg silver csomag, persze pár csomag kikerül belőle (mondjuk augusztusnál tovább nem hiszem, hogy marad...)

#1073 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 14:12

Első körben, később ez biztos változni fog.
Az olimpiát hd-ben adná az m2, ha lesz addigra DVB-T, akkor gondolom ott is, vagy nem? A lehetőség adott a HD-ra, nem hiszem, hogy előbb-utóbb ne használnák ki.

#1074 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:40

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:27

Az olimpiát hd-ben adná az m2, ha lesz addigra DVB-T, akkor gondolom ott is, vagy nem?

A különböző innen-onnan összeszedhető információk alapján a kettőnek nem lesz köze egymáshoz.

- Egyrészt lesz DVB-T sugárzás SD minőségben. Ott aztán nézheted az M1, M2, Duna, ATV meg a Hírtv csatornákat.
- Másrészt az M2 műholdról adja az olimpiát HD-ben.

#1075 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:17

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:27

Első körben, később ez biztos változni fog.
Az olimpiát hd-ben adná az m2, ha lesz addigra DVB-T, akkor gondolom ott is, vagy nem? A lehetőség adott a HD-ra, nem hiszem, hogy előbb-utóbb ne használnák ki.

ha a jelen DVB-T technikával akarsz HD-ben adni, akkor az megeszik 1 egy egész MUX-ot. jobb lenne h264-ben, csak azzel meg a jelenleg eladott DVB-T képes DVD játékosok/lapos TV-k nem tudnak mit kezdeni, vagyis ide is STB kell akkor...

#1076 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:17

ha a jelen DVB-T technikával akarsz HD-ben adni, akkor az megeszik 1 egy egész MUX-ot. jobb lenne h264-ben, csak azzel meg a jelenleg eladott DVB-T képes DVD játékosok/lapos TV-k nem tudnak mit kezdeni, vagyis ide is STB kell akkor...

Ebben nem vagyok nagyon képben, nincs erre valami wiki, ahol el lehet olvasni a részleteket?
Egyelőre azt se tudjuk, a magyar szabványban MPEG2 vagy 4 lesz, bár a kettőnek jobban örülnék, a tv-m azt tudja. Nameg konkrétan arra se találtam semmit, hogy hány csatorna is az elméleti maximum amit majd foghatunk a földön. De ez talán már másik fórumba is tartozna inkább. :)

#1077 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:59

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:27

Ebben nem vagyok nagyon képben, nincs erre valami wiki, ahol el lehet olvasni a részleteket?
Egyelőre azt se tudjuk, a magyar szabványban MPEG2 vagy 4 lesz, bár a kettőnek jobban örülnék, a tv-m azt tudja. Nameg konkrétan arra se találtam semmit, hogy hány csatorna is az elméleti maximum amit majd foghatunk a földön. De ez talán már másik fórumba is tartozna inkább. :)

Felteszem, hogy a tömegesen gyártott, nagy értékű eszközökbe épített kütyüknek nem annyi a kifutási ideje, mint egy divx release-nek, tehát logikusabb lenne az elterjedtebb eszközkészletre adni, és a következő generációt majd annak a kialakulása és megjelenése után nyomni. 

#1078 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 01:07

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:27

aTVDben levő DVB-T valszeg mpeg2 Mp@ML-t, vagy mpeg2 MP@HL-t, ismer emellé mpeg2 layer 1 és layer 2 hangot. az AC-3 hangot külső készülékkel (házimozi erősító) támogatja.

#1079 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 01:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 1:07

aTVDben levő DVB-T valszeg mpeg2 Mp@ML-t, vagy mpeg2 MP@HL-t, ismer emellé mpeg2 layer 1 és layer 2 hangot. az AC-3 hangot külső készülékkel (házimozi erősító) támogatja.

Köszi, azóta utána is olvasgattam, már kicsit jobban képben vagyok:)

#1080 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 08:04

A UPC oldalán a hírekben (2008.02.29.) olvasható, hogy lesz HD-s PVR is.

http://www.upc.hu/rolunk/hirek/upc

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.