HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1071 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:06

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 11:55

Igen, ez az itt többek által vitatott, de szerintem is létező probléma, hogy vidéken a digit átállással együtt megszűnik az analóg szolgáltatás az alap és minimál csomagon kívül.

Na megkérdeztem ezt a "vidéken megszűnik az analóg Családi csomag " kérdést.
A következő választ kaptam:
Nem fog megszűnni még 1 jó ideig. A madzagon Médabox nélkül ugyanúgy jönnek a csatornák mint eddig, tehát annyi tv-n nézem az analógot amennyin akarom.
Azért van nálunk is 2 féle csatornalista -1 digit és 1 analóg.
A Médiaboxon keresztül nyilván a digitálisat nézem a többi tv-n pedig box nélkül nézhetem az analógot.

Ez jelenleg is így van a konverterrel -azon keresztül jön 49 csatorna (+ jönnének az HBO-k), a többi tv-be csak simán a madzag van bedugva azon "csak" 39 csatorna jön.
A konverterest már most sem tudom megosztani pl. ha videóra veszek vmit,akkor mást nem tudok rajta nézni.

#1072 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:22

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:06

Na megkérdeztem ezt a "vidéken megszűnik az analóg Családi csomag " kérdést.
A következő választ kaptam:
Nem fog megszűnni még 1 jó ideig. A madzagon Médabox nélkül ugyanúgy jönnek a csatornák mint eddig, tehát annyi tv-n nézem az analógot amennyin akarom.
Azért van nálunk is 2 féle csatornalista -1 digit és 1 analóg.
A Médiaboxon keresztül nyilván a digitálisat nézem a többi tv-n pedig box nélkül nézhetem az analógot.

Ez jelenleg is így van a konverterrel -azon keresztül jön 49 csatorna (+ jönnének az HBO-k), a többi tv-be csak simán a madzag van bedugva azon "csak" 39 csatorna jön.
A konverterest már most sem tudom megosztani pl. ha videóra veszek vmit,akkor mást nem tudok rajta nézni.

Az üf azt mond amit akar... Ami biztosnak tűnik, hogy a hűségeket erre a csomagra is felrúgják. 6050-ért egy darabig még lehet, hogy marad az analóg silver csomag, persze pár csomag kikerül belőle (mondjuk augusztusnál tovább nem hiszem, hogy marad...)

#1073 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 14:12

DVB-T-ben ha minden igaz, csak az alapcsomagnak megfelelő adók lesznek elérhetőek, azokis csak SDben.

Első körben, később ez biztos változni fog.
Az olimpiát hd-ben adná az m2, ha lesz addigra DVB-T, akkor gondolom ott is, vagy nem? A lehetőség adott a HD-ra, nem hiszem, hogy előbb-utóbb ne használnák ki.

#1074 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:40

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:27

Az olimpiát hd-ben adná az m2, ha lesz addigra DVB-T, akkor gondolom ott is, vagy nem?

A különböző innen-onnan összeszedhető információk alapján a kettőnek nem lesz köze egymáshoz.

- Egyrészt lesz DVB-T sugárzás SD minőségben. Ott aztán nézheted az M1, M2, Duna, ATV meg a Hírtv csatornákat.
- Másrészt az M2 műholdról adja az olimpiát HD-ben.

#1075 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:17

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:27

Első körben, később ez biztos változni fog.
Az olimpiát hd-ben adná az m2, ha lesz addigra DVB-T, akkor gondolom ott is, vagy nem? A lehetőség adott a HD-ra, nem hiszem, hogy előbb-utóbb ne használnák ki.

ha a jelen DVB-T technikával akarsz HD-ben adni, akkor az megeszik 1 egy egész MUX-ot. jobb lenne h264-ben, csak azzel meg a jelenleg eladott DVB-T képes DVD játékosok/lapos TV-k nem tudnak mit kezdeni, vagyis ide is STB kell akkor...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1076 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:17

ha a jelen DVB-T technikával akarsz HD-ben adni, akkor az megeszik 1 egy egész MUX-ot. jobb lenne h264-ben, csak azzel meg a jelenleg eladott DVB-T képes DVD játékosok/lapos TV-k nem tudnak mit kezdeni, vagyis ide is STB kell akkor...

Ebben nem vagyok nagyon képben, nincs erre valami wiki, ahol el lehet olvasni a részleteket?
Egyelőre azt se tudjuk, a magyar szabványban MPEG2 vagy 4 lesz, bár a kettőnek jobban örülnék, a tv-m azt tudja. Nameg konkrétan arra se találtam semmit, hogy hány csatorna is az elméleti maximum amit majd foghatunk a földön. De ez talán már másik fórumba is tartozna inkább. :)

#1077 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:59

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:27

Ebben nem vagyok nagyon képben, nincs erre valami wiki, ahol el lehet olvasni a részleteket?
Egyelőre azt se tudjuk, a magyar szabványban MPEG2 vagy 4 lesz, bár a kettőnek jobban örülnék, a tv-m azt tudja. Nameg konkrétan arra se találtam semmit, hogy hány csatorna is az elméleti maximum amit majd foghatunk a földön. De ez talán már másik fórumba is tartozna inkább. :)

Felteszem, hogy a tömegesen gyártott, nagy értékű eszközökbe épített kütyüknek nem annyi a kifutási ideje, mint egy divx release-nek, tehát logikusabb lenne az elterjedtebb eszközkészletre adni, és a következő generációt majd annak a kialakulása és megjelenése után nyomni. 

#1078 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 01:07

Idézet: fishi - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:27

aTVDben levő DVB-T valszeg mpeg2 Mp@ML-t, vagy mpeg2 MP@HL-t, ismer emellé mpeg2 layer 1 és layer 2 hangot. az AC-3 hangot külső készülékkel (házimozi erősító) támogatja.

#1079 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 01:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 1:07

aTVDben levő DVB-T valszeg mpeg2 Mp@ML-t, vagy mpeg2 MP@HL-t, ismer emellé mpeg2 layer 1 és layer 2 hangot. az AC-3 hangot külső készülékkel (házimozi erősító) támogatja.

Köszi, azóta utána is olvasgattam, már kicsit jobban képben vagyok:)

#1080 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 08:04

A UPC oldalán a hírekben (2008.02.29.) olvasható, hogy lesz HD-s PVR is.

http://www.upc.hu/rolunk/hirek/upc

#1081 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 08:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 8:04

A UPC oldalán a hírekben (2008.02.29.) olvasható, hogy lesz HD-s PVR is.

http://www.upc.hu/rolunk/hirek/upc

Viszont a következő hírben ez szerepel:

Tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy Pécs és Pécs_Hosszúhetény csillagpontos hálózatán a 463,25 MHz-es frekvencián elosztott ÉK Tv neve, 2008. február 1-jétől Pannon Tv-re változott.

Ennek ellenére a csatorna neve most is ÉK TV -azt nézem- és már márc. 3-a van !

#1082 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 08:50

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 8:39

Viszont a következő hírben ez szerepel:

Tájékoztatjuk Tisztelt Előfizetőinket, hogy Pécs és Pécs_Hosszúhetény csillagpontos hálózatán a 463,25 MHz-es frekvencián elosztott ÉK Tv neve, 2008. február 1-jétől Pannon Tv-re változott.

Ennek ellenére a csatorna neve most is ÉK TV -azt nézem- és már márc. 3-a van !

Egy helyi televíziós társaság névváltozása nem a UPC kábelTV társaság felelőssége, érdekeltsége. Az, hogy egy TV társaság a bejelentést követően nem változtatja meg a nevét, logoját az a TV társaság ügye. Reklamálj annál a TV csatornánál, hogy ha mér egyszer bejelentették, hogy Pannon TV lesz a nevük akkor legyen az.

Szerk:
Lehet, hogy az ORTT nem engedélyezte a névváltozást  :)

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 03. 08:53 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 09:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 8:50

Egy helyi televíziós társaság névváltozása nem a UPC kábelTV társaság felelőssége, érdekeltsége. Az, hogy egy TV társaság a bejelentést követően nem változtatja meg a nevét, logoját az a TV társaság ügye. Reklamálj annál a TV csatornánál, hogy ha mér egyszer bejelentették, hogy Pannon TV lesz a nevük akkor legyen az.

Szerk:
Lehet, hogy az ORTT nem engedélyezte a névváltozást  :)

Dehogy reklamálok, nem érdekel mi a nevük.
Csak a hír értékét szerettem volna érzékeltetni. A január 18-án kiadott és febr.1-től érvényes csatornakiosztásban már szerepelt ez a változás.
Február 20-án adták ki ezt a közleményt,hogy febr. 1-én megváltozott a neve a csatornának.
Tették ezt annak ellenére,hogy nem győződtek meg róla,hogy valóban megváltozott-e a neve, pedig csak oda kellett volna kapcsolni és látszik hogy nem.

#1084 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 10:44

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 9:44

Dehogy reklamálok, nem érdekel mi a nevük.
Csak a hír értékét szerettem volna érzékeltetni. A január 18-án kiadott és febr.1-től érvényes csatornakiosztásban már szerepelt ez a változás.
Február 20-án adták ki ezt a közleményt,hogy febr. 1-én megváltozott a neve a csatornának.
Tették ezt annak ellenére,hogy nem győződtek meg róla,hogy valóban megváltozott-e a neve, pedig csak oda kellett volna kapcsolni és látszik hogy nem.

sőt a jupíszi a doksiaiban az rtl klub régi, elevult sztésönájdíját használja a mai napig! skandallum!  :omg:  :Đ

#1085 Felhasználó inaktív   Csaszi007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 11:12

Sziasztok! Öt napja kötötték be hozzánk a mediaboxot, mégpedig úgy, hogy előtte néhány nappal felhívtak telefonon, hogy érdekel-e a digitális tévézés. Kb. 5 perc beszélgetés után igent mondtam, és kértem rögtön két rögzítős boxot. Három nap múlva már működött is a dolog.  Igaz csak egy dobozt hoztak, amásikat a héten még pótolják.
Az analalóg adás ugyanúgy megy tovább, mint eddig, és nem is fog megszűnni -egyenlőre-, mert nem kötelező minden készüléken a digitális műsorokat nézni, azokon figyelheted ezután is a megszokott módon az analógot.
A képminőség össze sem hasolítható, annyira jó a digi!
Néhány kérdésem viszont lenne, felirat és digitális hang ügyben. Hátha van valakinek tapasztatlata.
Sok esetben kínálja fel a program a nyelvválasztás és a felirat lehetőségét. A nyelv működik is, de a feliratok (pl. angolra váltok és magyar feliratra) nem jönnek be. Ez még nem működik, vagy nálam van a hiba?
Összekötöttem a ditális hang (koax) kimenetet a házimozival, de meg sem nyikkan. Hallgatta már valaki a dobozt koax kimenetét?
Köszi a segítséget, és ha nektek van kérdésetek csak nyugodtan.....

#1086 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 11:13

Az imént nekem az online chat-en (egy nem túl kedves) ügyintéző azt mondta, hogy áprilistól Pesten csak az HBO előfizetők állhatnak át digitálisra. A nem hbo-sok majd valamikor augusztusban.

szerk.: a végül elért telefonos ügyfélszolgálat viszont azt mondta, hogy ha nincs hbo, akkor is tudok áprilistól digitálisra váltani. Fő az összhang. :)

Szerkesztette: Pimpa28 2008. 03. 03. 11:31 -kor

#1087 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 11:56

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 12:13

Az imént nekem az online chat-en (egy nem túl kedves) ügyintéző azt mondta, hogy áprilistól Pesten csak az HBO előfizetők állhatnak át digitálisra. A nem hbo-sok majd valamikor augusztusban.

szerk.: a végül elért telefonos ügyfélszolgálat viszont azt mondta, hogy ha nincs hbo, akkor is tudok áprilistól digitálisra váltani. Fő az összhang. :)

nagy a káosz, az biztos. Szvsz a vidék áll szarabbul, ahol a digitalizálás érinti a családi csomag előfizetőket, abból sokkal több van, mint HBO előfizetőből.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1088 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 12:05

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 11:13

Még vegyél pár mintát az üfszolgálat véleményéből, és átlagolj.
HBO-ra kötelező átállni június végéig, családi és attól lefele marad analógon Bp-en jövő márciusig legalább. Vidéken analógban csak az alap/minimum fog maradni júni 30 után.
Egyelőre legalábbis így néz ki.

#1089 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 12:08

Idézet: Csaszi007 - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 11:12

Sziasztok! Öt napja kötötték be hozzánk a mediaboxot, mégpedig úgy, hogy előtte néhány nappal felhívtak telefonon, hogy érdekel-e a digitális tévézés. Kb. 5 perc beszélgetés után igent mondtam, és kértem rögtön két rögzítős boxot. Három nap múlva már működött is a dolog.  Igaz csak egy dobozt hoztak, amásikat a héten még pótolják.

Volt-e hűséged, mennyit kell fizetned a digiért és a boxokért? stb stb?
Ez a nem tech része is érdekel :)

#1090 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 12:38

Idézet: Csaszi007 - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 11:12

Sok esetben kínálja fel a program a nyelvválasztás és a felirat lehetőségét. A nyelv működik is, de a feliratok (pl. angolra váltok és magyar feliratra) nem jönnek be. Ez még nem működik, vagy nálam van a hiba?

A feliratozás tartalmi szolgáltatás, ahol látod, hogy elérhető, ott idővel egyre nagyobb hányadban lesz. Azoknál a filmeknél, ahol már elkészült a felirat, ott láthatod - a Zone Europán, illetve az HBO2 és a HBO Comedy-n már láttam feliratos filmeket.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.