HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1431 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:41

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:27

A jelenleg látható csatornakiosztási táblázatban az van, hogy a NatGeo HD minőségben angol nyelven lesz elérhető. Szerintetek ugyanaz a műsor megy a HD-sen is, meg a nem HD-sen is? Azért érdekel, mert a nem HD-s magyar nyelven elérhető a másik meg nem.  :think:

Nem, az külön csatorna más műsorkínálattal.

#1432 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 17:57

Idézet: steven7 - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 10:46

Aki nem akar ilyen digitális hókuszpókuszra áttérni, annak mi lesz az HBO-jával? Mintha azt vettem volna ki a levelükből, hogy július-augusztustól az HBO-t csak HBO PAK formájában digitálisan lehet venni (budapesti vagyok).

Még vagy másfél év hűségszerződésem van, amiben benne van HBO is, a hűségszerződés csak rám vonatkozik (én nem mondhatom fel), de a UPC-re nem vonatkoznak a kötelmek, ők nyújthatnak alacsonyabb szolgáltatást?

OFF: A digitális szolgáltatás ellen semmi kifogásom, de az itt olvasottak alapján PHILIPS PVR-t akarnak használni, a múltbeli keserű tapasztalatok alapján én megfogadtam, hogy PHILIPS márkájú készüléket a lakásomba az életben többet be nem engedek  :reklamacio:

Szerintem nem kötelező áttérni a digitális hókuszpókuszra. Én úgy értelmeztem az eddig megjelent dolgokat, hogy ha áttérsz arra, akkor x lesz az előfizetésed, ha maradsz, és lejárt a régi szerződés, de újat kötsz, akkor meg 3500Ft. Nálad a régi szerződés még hártalevő másfél éve miatt meg annyi, amennyi.
Nálunk Miskolcon (állítólag) már régóta digitálisan megy a HBO. Azt mondják, hogy azért van szükség a konverterre.
OFF: Itt egyébként van társasházi csomag is, de az szigorúan analóg, és jóval kedvezőbb árú. Ez az egy csomag működik úgy, hogy a korábbi hűségvállalásokat fel lehet bontani, de ennél két évet kell aláírni. De viszonylag olcsó.  :)
ON: A mediaboxról meg annyit, hogy ha nem kell Neked a HD, akkor Thomson-t kapsz, nem Philips-et. Ez így már megnyugtató?

#1433 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:01

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 17:41

Nem, az külön csatorna más műsorkínálattal.

Pedig összekombináltam volna. A Tv-n a HD-s kép, a Dvd íróról meg a hang az erölködőbe.  :confused:
Meg tudod mondani, hol tudom megnézni, hogy mi megy a két csatornán?

#1434 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 18:11

Idézet: drummond - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:22

A kinai CCTV-n tudod nézni az Olimpiát.

Nem hiszem, hogy a CCTV 4-en majd adni fognak olimpiat, legalábbis élőben biztosan nem. A CCTV4 azért van, hogy a világ sok részén élő kínaiaknak kínáljanak műsort a saját nyelvükön és nem az a műsor megy amit a kínaiak otthon néznek. Kb. olyan ez, mint nálunk az DunaTV a határontúliaknak.

Szerkesztette: latency 2008. 03. 15. 18:13 -kor

#1435 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:00

Idézet: latency - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:11

Nem hiszem, hogy a CCTV 4-en majd adni fognak olimpiat, legalábbis élőben biztosan nem. A CCTV4 azért van, hogy a világ sok részén élő kínaiaknak kínáljanak műsort a saját nyelvükön és nem az a műsor megy amit a kínaiak otthon néznek. Kb. olyan ez, mint nálunk az DunaTV a határontúliaknak.

Nem baj nekem,akkor is kell a kínai tv  ;)

#1436 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:13

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:00

Nem baj nekem,akkor is kell a kínai tv  ;)

Gyakran jársz kinai boltba vásárolni? Pl vázát? :)

#1437 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:27

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:01

Pedig összekombináltam volna. A Tv-n a HD-s kép, a Dvd íróról meg a hang az erölködőbe.  :confused:

Szerintem már csak azért sem menne, mert nem tudnád a dvd íróról pontosan késleltetni a hangot. A digitálison ugyanis az mpeg kódolás/muxolás/dekódolás miatt van 1-2 másodperc késleltetés. 

#1438 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 15. 19:36

Na ja, mar a budapesti es a kekesi sugarzasu radioadas is jol eszrevehetoen nincs szinkronban, ugyanezt eljatszani muholdasan, plane, ha neadjisten nem is ugyanarrol a muholdrol jon a cucc, meg belegondolni is rossz ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1439 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 01:57

Idézet: Pille - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 18:01

Én ugyan ezt akartam eljátszani tavaly a Discovery-vel. A német Discovery HD képe sat kártyán keresztül a 19-es TFT kijelzőmre, a hang meg kábeltévéről. Sajna esélyem sem volt, mert teljesen más a műsor a német HD-s verzión, mint a kelet európain.  :mad:  Arra is gondoltam, hogy külön felveszem a képet TS-be a németről és később (amikor a magyar leadja) a hangot analógon, aztán összeszinkronizálom, de nagyon babrás meló, mert a HD-s esetében műsor közben nincsenek reklámok, míg az analóg kábelesben vannak. Szóval elvetettem az ötletet, ennyit nem ér.

Gondolom a NatGeo HD-nál sincsenek reklámok műsor közben.

#1440 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 02:18

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 15., szombat - 19:27

Szerintem már csak azért sem menne, mert nem tudnád a dvd íróról pontosan késleltetni a hangot. A digitálison ugyanis az mpeg kódolás/muxolás/dekódolás miatt van 1-2 másodperc késleltetés. 

A mpeg kódolás/muxolás/dekódolás az analóg esetében is megvan, de azelőtt, mielőtt analóg lesz belőle a kábeltévé központban, mivel az analógként továbbított NatGeo -t is digi műholdas forrásból veszi a szolgáltató és alakítja át analógra.  ;)

Élő sportközvetítéseknél működhet a dolog, de ott az analóg csúszik 3-4 másodpercet. Egyszer kipróbáltam. Korábban egy spanyol meccsnél sikerült elcsípni egy HD-s közvetítést. A hangot hozzá az analóg kábeles Sport 1-ről hallgattam, ahol 3-4 másodperc csúszás volt. Gólnál a csúszás elég zavaró tud lenni.   ;)

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 03. 16. 02:23 -kor

#1441 Felhasználó inaktív   detcom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 09:15

UPC is belépet a szemetek bandájába mág jobban!
Nem elég hogy plusz pénzért lehet a STB bérelni tölük és a tv nem fog tvként üzemelni csak monitorként aminek kicsit drága!
De a rörnyezetkárositó hatást is elöidéz.
Nem csak azal hogy egy csomo veszélyes anyagot tartalmazó készüléket hoz be hanem azok áramot is fognak fogyasztani.
Számitások szerint 1000ft /hó val fog nöni az átlag családok áramdija ez miat.
Pl csak Pécsen anyi ilyen készülék lesz a háztartásokba hogy az erömünek is kihivás lesz föleg csucsidöben a plusz termelés. Lehet kivágni még egy erdöt hozzá!!!
Tehát a lényeg az hogy nem csak a plusz tvként kell STB bérleti dijal számolni hanem a többlet árem fogyasztásal is.
Ezel a legnagyobb gond az hogy rávan az ember kényszeitve az STB -re.
A tv már nem is tv használja majd ami felháboritó.
Jobb egy pillanatig mártírnak lenni, mint egy életen át rabszolgának!!!

#1442 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 10:28

Idézet: detcom - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 9:15

A pécsi példa nem biztos,hogy szerencsés volt.
Ugyanis eddig a konverterem fogyasztotta az áramot most pedig a médiabox fogja.
Úgy mint több ezer más pécsi usernek.
Akkor honnan lesz többletfogyasztás ?

#1443 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 10:56

(ha már nem tudunk mit kitalálni amiért anyázzuk a multit, akkor jöjjön elő belőlünk a született környezetvédő)

Egyébként meg lóf*** kéne ide nem digitális kábeltévé. Máshol ahol bevezették örömmel fogadták a userek, nálunk már most anyázzák pedig el se indult. Ugyanez van a DVB-T esetében is.

#1444 Felhasználó inaktív   Nocadlee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 16. 12:08

Ti hol látjátok az eljövendő digitális csatornakiosztást?
Én megnéztem itt:
http://www.upc.hu/ka...io/alap/csaladi
de érdekes módon a digitális és a nem-digitális csatkiosztás tökugyanaz.

#1445 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 12:45

Rosszul van linkelve az oldalon. Itt a digitális kiosztás:
http://www.upc.hu/pd...ital_080331.pdf

#1446 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 13:30

Idézet: detcom - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 10:15

Nem vagyok az a habzo szajjal kovetelem, hogy szamoljuk ujra ember, de ennek a szamolasnak azert erdemes volna megegyszer nekifutni szerintem ;) Legalabbis nehezen tudom elkepzelni, hogy atlagban 40W-ot kajalna egy ilyen berendezes (imho meg csucsban sem).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1447 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 14:46

Nem elég hogy plusz pénzért lehet a STB bérelni tölük és a tv nem fog tvként üzemelni csak monitorként aminek kicsit drága!
Nem csak azal hogy egy csomo veszélyes anyagot tartalmazó készüléket hoz be hanem azok áramot is fognak fogyasztani.
Pl csak Pécsen anyi ilyen készülék lesz a háztartásokba hogy az erömünek is kihivás lesz föleg csucsidöben a plusz termelés. Lehet kivágni még egy erdöt hozzá!!!
Tehát a lényeg az hogy nem csak a plusz tvként kell STB bérleti dijal számolni hanem a többlet árem fogyasztásal is.

Tökéletesen egyetértek Veled!  :up:
Tényleg komoly hulladék fog felhalmozódni majd egyszer ezekkel az eszközökkel. Azt is komolyan kell venni, hogy az előállítás során a gyártók is károsítják a természetet. Azt javaslom, hogy ne köss szerződést se az UPC-vel, se a többi szolgáltatóval. Ha akarsz tv-t nézni, akkor vagy a földi sugárzást nézd, vagy kikapcsolt állapotban figyeld a tv-t. Talán ez utóbbival járulsz legnagyobb mértékben hozzá a tudatos, fenntartható környezetvédelemhez. Ha megtartod vagy 30 évig a készüléket, akkor Tőled nem fog hulladék származni, ha nem használod, akkor plusz hőt sem termelsz, és áramot sem fogyasztasz, ami előállítása köztudottan környezetkárosító.

#1448 Felhasználó inaktív   latency 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 16:05

Idézet: asdf - Dátum: 2008. márc. 16., vasárnap - 14:30

Nem vagyok az a habzo szajjal kovetelem, hogy szamoljuk ujra ember, de ennek a szamolasnak azert erdemes volna megegyszer nekifutni szerintem ;) Legalabbis nehezen tudom elkepzelni, hogy atlagban 40W-ot kajalna egy ilyen berendezes (imho meg csucsban sem).

Egy Digis Hyundai dupla tuneres beltéri fogyaszt ennyit, ami egyébként egy ipari hulladék. Ráadásul nem tart semmiből ártamtalanítani a beltérit, ha éppen senki sem tévézik, így összességében a plusz fogyasztás nem jelentős, főleg ott, ahol már egyébként is volt konverter.

#1449 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 16:10

Le lehet ám szúrni a kertben egy szélkereket, senki nem tiltja. Aztán ha ilyen fene nagy sötétzöld vagy, csak akkor tv-zel, amikor elég erős szél van.

(Komolyan, én is környezettudatosan élek, szelektíven gyűjtöm a szemetet, nem dobálom el az utcán, etc, de nem az a megoldás, hogy a modern élet vívmányait sutba dobjuk, hanem környezetbarát módon állítjuk elő a hozzá szükséges energiát).

#1450 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 16:30

Ez így elég furcsának tűnik:

"...környezetbarát módon állítjuk elő a hozzá szükséges energiát." - Adj vért!

Amúgy értem és, meg látom én,  :respect:  , de ahogy hirtelen ránéztem, furcsának tűnt. Mégegyszer:  :respect:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.