HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1571 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:14

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 14:57

Nem vagyok tul tajekozott a temaban, de nem lattam meg olyan tv-t, aminek van hdmi-je, de nincs scartja :)

LCD/Plazma TV-nél ha van HDMI bemenet akkor arra célszerű kötni a kügyüket mint az analóg SCART-ra mivel így megspórolható egy felesleges DA/AD konverzió. Ha SCART-on kötöd be akkor a kütyün lesz egy DA konverzió, a TV-n meg egy AD konverzió ami mindenképpen minőségromlást jelent a közvetlen digitális átvitelhez képest.

#1572 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 17:28

Szomorú vagyok, hogy nincs hdmi az sd-s boxon... komponens legalább van?

Szerkesztette: NiCE 2008. 03. 19. 17:28 -kor

#1573 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 17:52

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 17:28

Szomorú vagyok, hogy nincs hdmi az sd-s boxon... komponens legalább van?

Nincs.

#1574 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 18:10

Idézet: goodm - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:25

Couguar!
Egy praktikus kérdés: milyen méretei vannak a boxnak?

Kb 7x25x37cm.

#1575 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 19. 22:00

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 18:10

Kb 7x25x37cm.

Kösz szépen!

#1576 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 09:37

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:10

Szerintem erre gondolt:

set top box teszt cikk

Pontosan erre gondoltam!  :up:

#1577 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 09:45

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 10:59

Már ne haragudj, de ezt én is leírhattam volna, hogy ez a logikus, meg így működnek a DVD lejátszók. Csak én konkrét válaszra voltam kíváncsi ezzel a készülékkel kapcsolatban.

Bocs, ez a készülék nem tudom hogy működik. Nekem egy másikról van információm, korábban azt akarták az UPC-től adni, de abban nincs merevlemez. Ez a Philips HDTV DCR7101 típusú kütyü, ez 720p-re, illetve 1080i-re konvertálja fel a jelet. Gondolom az újabb is, de mi jelentősége van ennek?

#1578 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 09:51

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 11:06

Es ha a csatornalogo meg a korhatarkarika belelog a feketebe, akkor mit csinal? :)

Fél karika látszik. (Pana PV60)

#1579 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 14:50

Elsétáltam a UPC 13. kerületi ügyfélszolgálatára, hátha látok HD-t, meg mediabox-ot. Már az új gázművekre hajazó logó van kinn az utcán. Benn jópáran üldögéltek.

Semmi érdekeset nem láttam, mediabox-ot sem. Egyetlen képcsöves TV árválkodott abban a térben, ahol az ügyintézés is történik. Régen volt azt hiszem kipróbálható chello hely, most az sincs.  :(

Én biztosan kitennék egy 50-70 collos HD kijelzőt a falra, ahol az emberek várakoznak, és nyomatnám a natgeo HD-t, látjátok, ilyet is tudunk, ilyet is rendelhetsz nálunk.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#1580 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 15:02

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 14:50

Elsétáltam a UPC 13. kerületi ügyfélszolgálatára, hátha látok HD-t, meg mediabox-ot. Már az új gázművekre hajazó logó van kinn az utcán. Benn jópáran üldögéltek.

Semmi érdekeset nem láttam, mediabox-ot sem. Egyetlen képcsöves TV árválkodott abban a térben, ahol az ügyintézés is történik. Régen volt azt hiszem kipróbálható chello hely, most az sincs.  :(

Én biztosan kitennék egy 50-70 collos HD kijelzőt a falra, ahol az emberek várakoznak, és nyomatnám a natgeo HD-t, látjátok, ilyet is tudunk, ilyet is rendelhetsz nálunk.

Pár hete még átépítés alatt állt az előtér. Akkor vették le a falról a plazmát és a 2db chellos PC-t is akkor vitték el. Biztos vissza lesznek rakva ha készen lesznek.

Idézet

ahol az emberek várakoznak, és nyomatnám a natgeo HD-t, látjátok, ilyet is tudunk, ilyet is rendelhetsz nálunk.

Eddig is volt plazma az ügyfélváróban a falon csak éppen a UPC+ ment rajta állandóan

Még UPC telefon is volt kirakva és lehetett rajta telefonozni  :)

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 20. 15:19 -kor

#1581 Felhasználó inaktív   Modika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 16:51

Én is voltam ma a Lomb utcában,mert az ügyfélszolg azt mondta,hogy ki vannak állítva a mediaboxok.
De oda érve a váróban lebontva minden ,de az új Logok már fent vannak a falon.
De a mediaboxok még nem voltak kint.
Gondolom Március 31 től már kint lesznek!!!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása..

#1582 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 20. 23:20

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 14:50

Egerben kinn van, UPC+ megy rajta éjjel-nappal, mert az biztos vevőcsalogató.
Papesz

#1583 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 09:51

Némi olvasnivaló HD-Ready és Full-HD ügyben:

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/200...tevezesrol.html

#1584 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 10:55

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 9:51

Némi olvasnivaló HD-Ready és Full-HD ügyben:

http://www.origo.hu/techbazis/hightech/200...tevezesrol.html

Idézet

Ugyancsak az olcsóbb eszközök  1080i is az utóbbihoz hasonló felbontást használ, ám esetében az a trükk, hogy egyszerre csak a páros vagy a páratlan számú képsorok tartalma (azaz 540 képsor) jelenik meg, amit elég gyorsan váltogatva az emberi észre sem vesz, bár a gyorsan mozgó tartalmak esetén ez a megoldás rosszabbul teljesít.

Na, ez az ami jó nagy tévhit/baromság/whatever. Az állóképpel ellentétben ugyanis mozgóképnél a pixelek száma helyett a képfrissítés gyakorisága a lényeg, ami gyorsan mozgó tartalmak esetében hatványozottan igaz. Az meg, hogy 1080i esetében 540 képsor jelenik meg egyszerre, nem is igazán tudok mit mondani.  :omg:
Papesz

#1585 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 11:02

Idézet

Ugyancsak az olcsóbb eszközök  1080i is az utóbbihoz hasonló felbontást használ, ám esetében az a trükk, hogy egyszerre csak a páros vagy a páratlan számú képsorok tartalma (azaz 540 képsor) jelenik meg, amit elég gyorsan váltogatva az emberi észre sem vesz, bár a gyorsan mozgó tartalmak esetén ez a megoldás rosszabbul teljesít.

Van itt némi (szerintem igencsak hatalmas) tévhit. A digitális megjelenítők azaz az LCD/Plazma megjelenítők progressive rendszerűek ami kizárja a félképes megjelenítés lehetőségét. A LCD/Plazma megjelenítők esetében a váltottsoros képet előbb deinterlace eljárással progressive-re alakítják és csak úgy jeleníthjető meg.
A cikk írója egy kicsit keverte a CRT félképes megjelenítési technológiáját és a progressive rendszerű digitális megjelenítők technológiáját  :omg:

Félképes megjelenítés csak és kizárólag CRT esetében lehetséges mert ott a foszforréteg utánvilágítása miatt látjuk a 2 félképet egy teljes képnek. LCD/Plazma esetében teljes képes megjelenítés van mert ott a CRT megjelenítési technológiája nem valósítható meg.

Szerkesztette: wpepi 2008. 03. 21. 11:06 -kor

#1586 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:51

Beuzemelodott itthon a PVR box, azonban tapasztalatokrol csak a jovo heten tudok beszamolni, mert egesz hetvegen nem leszek itthon. Egy kicsit lassunak tunik, es maris megvan az elso hiba: csatornavaltaskor a digi kimeneten (az spdifen legalabbis) nincs mute, ugyhogy igen idegesito csippanas van minden egyes valtasnal. Analognal nincs ilyen.
A kepminoseg egyelore vegyes, a HD adok termeszetesen nagyon szepek, az analogokbol van amelyik sokkal jobb, mint kabelen, van viszont olyan is, ami lathatoan rosszabb.
Jovo heten tobb infoval tudok szolgalni.
A box folyamatosan rogzit, barmikor (illetve gondolom van idolimit) vissza lehet tekerni a csatornavaltas pillanataig, hasonloan az IPTV-s boxokhoz.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1587 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 13:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 13:51

... Jovo heten tobb infoval tudok szolgalni.

Krinyo

Én nagyon várom!  :)

#1588 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:43

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 9:14

Engem inkább az analógra nem jellemző (de mégis látható) hibák érdekelnének.
Tegnap néztem úszó eb-t az Eurosporton és egy kockahalom volt az egész analógon. :(
Ugyanez jön a "tartalom" jön digitálison is?

:think:

#1589 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 14:52

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:43

:think:

Szerintem tuti ott is olyan, a felkockázódás pont a digitálisra jellemző.Csak ugye már az analóg is digitális egy darabig amig a studióbol elnem jut a fejállomásba ahol átalakitják analóggá.Bár ugye ez az átalakitgatás is ronthat a minőségen.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1590 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 15:35

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 21., péntek - 14:52

Szerintem tuti ott is olyan, a felkockázódás pont a digitálisra jellemző.Csak ugye már az analóg is digitális egy darabig amig a studióbol elnem jut a fejállomásba ahol átalakitják analóggá.Bár ugye ez az átalakitgatás is ronthat a minőségen.

Igen, tudom.
Emiatt is érdekelne nagyon ez a része.
Mert ha ugyanaz a belsőleg már kockásra tömörített cucc jut el hozzám, csak most digitálisan, és nem analógra konvertálva, akkor nem igazán lenne kedvem 6-7000 Ft-okat kifizetni.

Ezért kérnék némi infót a tesztelőktől!
Mert szép dolog a digitális minőséget emlegetni, de nekem erről a kockák jutnak eszembe először és nem a HD. :D

szerk: Nyilván a DA konvertálás is ronthat a minőségen, de attól kockás nem lesz a kép. Az a "belső" digitális továbbítástól, sávszélesség spórolástól van. És eléggé tartok tőle, hogy ha belül (UPC fejállomások) eddig így ment a kép, akkor ezentúl se lesz másképp, tekintve, hogy analógon eddig is baromira mind1 lett volna mit alakítanak át.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 03. 21. 15:37 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.