HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   detcom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:39

Ilyen kártyák csak az azonositáshoz kellenek mivel billentyü nincs rajta amivel a felhasználo nev és jelszot be lehet írni.
Kulföldön ahol már régebb ota van ilyen ott már megoldott ez a dolog.
URL ide nem írok de aki ismeri a googlét az használja is.
Ha meg hülyeségnek tünik nem kell elhini és olvasni.
Jobb egy pillanatig mártírnak lenni, mint egy életen át rabszolgának!!!

#1702 Felhasználó inaktív   detcom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:47

Amugy a DVB-H mobil tv is igy müxik.
Egy sime netes streaming ami IP mögöt lévö URL cim.
A tv megálitás és folytatás, már idöbe nézés ezt mind a video streaming adja.
Vagyis bizonyos ideig tárolja a szolgátató az adott URL cimen.

#1703 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:48

Idézet: detcom - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:39

Ilyen kártyák csak az azonositáshoz kellenek mivel billentyü nincs rajta amivel a felhasználo nev és jelszot be lehet írni.
Kulföldön ahol már régebb ota van ilyen ott már megoldott ez a dolog.
URL ide nem írok de aki ismeri a googlét az használja is.
Ha meg hülyeségnek tünik nem kell elhini és olvasni.

:nevet2:

#1704 Felhasználó inaktív   detcom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:51

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:48

:nevet2:

Tömöritési kodoláshoz jelszó nincs jelenpilanatba.
Igy értetem hogy nem kodolt.

#1705 Felhasználó inaktív   detcom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:52

:up:  :D  :Đ

#1706 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:53

Idézet: detcom - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:51

Tömöritési kodoláshoz jelszó nincs jelenpilanatba.
Igy értetem hogy nem kodolt.

FYI: a fenti az összes hozzászólásodra volt reakció  :nevet:

#1707 Felhasználó inaktív   detcom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:58

Idézet: couguar - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:53

FYI: a fenti az összes hozzászólásodra volt reakció  :nevet:

oké levágtam elsöre is.
fake az egész ezért nem is érdemes googlébe keresgetni a témába.
:bolond:  :typing:  :wc2:

#1708 Felhasználó inaktív   GeBa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 26. 02:43

Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy az a nagy előrelépés, amit a digitális átállás jelent, néhány bosszantó visszalépéssel is jár. Ha jól értem, ezután majd külön távirányítóval kell váltanom a csatornát, illetve szabályoznom a hangerőt, amitől máris nem vagyok elragadtatva. :boa:
Az pedig, hogy nem tudom majd beállítani a család által megszokott csatorna sorrendet, kifejezetten irritál. :mad2:
Aztán aggaszt, hogy a HDD-s DVD-felvevőmet vajon tudom-e majd használni. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy majd a szerelő magoldja... De valahogy nem győzött meg a válasz. Nem szeretnék lemondani arról a szabadságról, hogy bármikor bármit rögzíthetek a felvevőmmel, miközben a tévében egészen mást nézek, vagy akár itthon sem vagyok, beprogramozhatom, akár egy hétre előre, különböző csatornák műsoraira. Most ezt megvehetném szolgáltatásként, de nem akarok megvenni egy plusz szolgáltatást egy olyan célra, amire már megvettem egy plusz készüléket.

Arra gondoltam, hogy amíg megmarad párhuzamosan a digitális és az analóg szolgáltatás, talán megoldás lehet, hogy az egyiket a tévébe, a másikat a felvevőbe kötöm, bár ez sem tökéletes. Mindenesetre érdekelne, hogy az analóg jel leágaztaható-e a médiaboxból. Vagy még azelőtt be kell iktatni egy leágazást?

#1709 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 02:58

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 21:07

Ez is a fórumos hsz.-ek között volt angol Sky HD-ről egy cikkecske:
http://www.hdtvloung.../sky-hd-review/

sky HDt erm kell bemutatni, működik párszáz szürke box az országban nállunk is. a scene is a sky-t preferálja az usák források helyett :) nekem is viszketett a tenyerem, csakhát az a fránya astra 2D... a horizontális transzponderhez 2m-es tükör kell, a vertikális 3.5-es tükörrel sem mnet. egyesek bíznak az 5 méteres tükörben, csak sajnos egy Ku sávos andrew earth station jóval fél millió felett van :(

Szerkesztette: SFIJ 2008. 03. 26. 02:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1710 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 03:04

Idézet: GeBa - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 2:43

Sziasztok!

Nem gondoltam, hogy az a nagy előrelépés, amit a digitális átállás jelent, néhány bosszantó visszalépéssel is jár. Ha jól értem, ezután majd külön távirányítóval kell váltanom a csatornát, illetve szabályoznom a hangerőt, amitől máris nem vagyok elragadtatva. :boa:
Az pedig, hogy nem tudom majd beállítani a család által megszokott csatorna sorrendet, kifejezetten irritál. :mad2:
Aztán aggaszt, hogy a HDD-s DVD-felvevőmet vajon tudom-e majd használni. Az ügyfélszolgálat azt mondta, hogy majd a szerelő magoldja... De valahogy nem győzött meg a válasz. Nem szeretnék lemondani arról a szabadságról, hogy bármikor bármit rögzíthetek a felvevőmmel, miközben a tévében egészen mást nézek, vagy akár itthon sem vagyok, beprogramozhatom, akár egy hétre előre, különböző csatornák műsoraira. Most ezt megvehetném szolgáltatásként, de nem akarok megvenni egy plusz szolgáltatást egy olyan célra, amire már megvettem egy plusz készüléket.

Arra gondoltam, hogy amíg megmarad párhuzamosan a digitális és az analóg szolgáltatás, talán megoldás lehet, hogy az egyiket a tévébe, a másikat a felvevőbe kötöm, bár ez sem tökéletes. Mindenesetre érdekelne, hogy az analóg jel leágaztaható-e a médiaboxból. Vagy még azelőtt be kell iktatni egy leágazást?

ezeket a csontokat 1 hónapja már lerágtuk. tömoren és velősen:
take it or leave it ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1711 Felhasználó inaktív   GeBa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 03. 26. 03:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 3:04

ezeket a csontokat 1 hónapja már lerágtuk. tömoren és velősen:
take it or leave it ;)

Rosszabb vagy, mint az ügyfélszolgálat. :D

Engem az is zavar, hogy végül a HD csatornák csak abba a csomagba kerültek bele, amelyik a műsorok rögzítését is tartalmazza.
Vagy például mi van akkor, ha mégis előfizetek a gold csomagra, de csak az egyik szobában akarok műsorokat rögzíteni, ellenben mindkét szobában lévő tévén néznék HD csatornákat? Ha jól értem, ilyenkor mindkét szobába ugyanolyan médiabox kerül (hiszen olyan nem lesz a kínálatban, amelyik HD-s, de nem rögzítős), és mindkettő után fizethetem az extra beszerelési díjat.

A DVD-felvevőmet meg használhatom könyvtámasztéknak... :rolleyes:

#1712 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 06:35

A mediaboxnak van RF kimenete, azon kijön a teljes analóg jel, nálam úgy van bekötve a dvd rekorder.

#1713 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 07:25

Most meg. A problema viszont valos lesz az analog kikapcsolasa utan.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1714 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 09:08

Sziasztok!

...

Így van. A digitális átállás a techblabla nélkül azt jelenti, hogy a megszokott családi csomagos csatornáid a digital silverben, (többért), macerával (mediabox), drága kellékekkel (többlet vételi helyek többlet médiaboxszal), a meglévő, analóg vételre épülő eszközök (videó, dvd felvevő, műsormegállítós-felvevős tv, tunerkártya) használhatóságának jelentős csökkenésével, vagy kényelmetlenné válásával járnak. Mellesleg újabb doboz a lakásban, újabb 24 órás "készenléti" fogyasztót jelent.

Nem kis visszalépés kényelmi szempontból, hanem nagy.

Ehhez képest, hogy a 625 soros PAL képet valami körzeti dobozban fordítják a digitális folyamból analóg csatornákra, vagy a lakásban egy dobozban, egyesével, nagyjából akkora visszalépés, mint telefonban a central battery-ről local battery-re (vissza)térés.
Aki nagyon akar a félmillás plazmatv-jére 720 látható (!) képsort, az vehessen olyan műsort, ha megfizeti, de az "átállás" kicsit erősnek hangzik ebben a formában.

Ahol, amilyen analóg megmarad, az mehet a másodtv-be vagy felvevőbe, csak hát "zsenáns" dolog a "digitális átállás" árát fizetni, és örülni, hogy még egy darabig ezért az árért lehet (!) analógot nézni.
(A távirányító ügy nem biztos, hogy annyira kritikus, mert ha Thomson dobozt hoznak, az tuti multifunkciós távirdával  jön, és az elég sokféle tv-vel ért szót, tehát lehet, hogy csak át kell térni annak a használatára.)

Egyébként a legjobb megoldás, hogy az ember lakógyűlésen megemlíti a UPC legújabb húzásain zúgolódó lakótársaknak a Digi kábelnék bevezetését.... Soha jobbat nem tett a UPC a diginek ezzel a digitális átállásos macerával, és a kombinált hűséglejáratásokkal....

#1715 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 09:10

Idézet: GeBa - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 3:24

ugyanolyan médiabox kerül (hiszen olyan nem lesz a kínálatban, amelyik HD-s, de nem rögzítős), és mindkettő után fizethetem az extra beszerelési díjat.

A DVD-felvevőmet meg használhatom könyvtámasztéknak... :rolleyes:

Nem csak extra beszerelési díjat fizetsz (az talán ingyenes is), hanem a havidíjat.

Igen,a DVD felvevők  jól fognak mutatni a könyvespolcon.
Onnan lehet tudni, hogy UPC digitális átállás sújtotta lakásban jársz, hogy a könyvespolcra költözött a dvd felvevő :)

#1716 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 09:34

Alapvetoen en nem banom, mert a DVD-felvevom sokkal szarabb minoseget tudott. Itt ugyanazt kapom, mintha az adott csatornat neznem, tokeletes. Szamolgattam, a 250 gigas winyo kb. 30 oranyi HD musor felvetelere eleg, SD-bol ennek tobbszorose.

Krinyo

#1717 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:33

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 9:34

Alapvetoen en nem banom, mert a DVD-felvevom sokkal szarabb minoseget tudott. Itt ugyanazt kapom, mintha az adott csatornat neznem, tokeletes. Szamolgattam, a 250 gigas winyo kb. 30 oranyi HD musor felvetelere eleg, SD-bol ennek tobbszorose.

Krinyo

Te - azt hiszem - bőven az "innovator" vagy "early adopter" nevű fogyasztói kategória vagy, ha jól gondolom :)

#1718 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 10:58

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 9:34

Alapvetoen en nem banom, mert a DVD-felvevom sokkal szarabb minoseget tudott. Itt ugyanazt kapom, mintha az adott csatornat neznem, tokeletes.

Na igen, de ez a felvevod hibaja... :) az en Pio-m szebb kepet ad, mintha a tv tunerjen neznem (tudom, ez meg a tevem hibaja ;)) Mondjuk az analog kabelteve amugy is egy fos nagy altalanossagban...

Egyebkent a felvevos temahoz: gold boxot kell kerni, a felvett musorok 90%-at ugyse archivalja senki, ami meg kell, azt lemezre ki lehet irni - scarton keresztul - a regi DVR-el.

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 03. 26. 10:59 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1719 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 11:08

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 10:33

Te - azt hiszem - bőven az "innovator" vagy "early adopter" nevű fogyasztói kategória vagy, ha jól gondolom :)

Kezdetben ezek a dolgok pont ilyen kategorianak szolnak. :D Ki mas fizetne pluszpenz ket (egy) vacak HD-csatornaert? :D

#1720 Felhasználó inaktív   rona84 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 26. 11:11

Idézet: bibe - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 18:39

Most vettem egy Sony LCD TV-t. Van benne DVB-C tuner. Van rá esély, hogy mediabox nélkül lehet venni a digitális adásokat (gondolom csak az SD-ket)? Vagy az SD adásokat is kódolni fogják?

Ahhoz, hogy nézhesd a upc digital szolgáltatást, kell a upc mediabox és a hozzá tartozó smartkártya. Ezeket mindenképp beszerelik, ha előfizetsz.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.