HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 08. 12:29

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 12:20

Viszont az STB az oldalukon http://www.upc.ro/pdf/Manual_STB.pdf valami ősrégi Scientific Atlanta modell lehet, SD, MPEG-2-es, nincs HDMI. Gugli nem is igazán ad rá találatot, gondolom valami rég kivezetett termék lehet. Remélem idehaza valami jobb STB-t adnak, olyat ami már HD-s, HDMI-vel, esetleg PVR-ral. Persze egy jobb minőségű STB jóval drágább is, ami a havidíjban is komoly nyomot hagy.

remélem max 1k-t havonta

#182 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 20:21

én 3 féle set top boxról olvastam, 1 sima, 1 pvr-es, és 1 HD-s HDMI-s PVR nélküli. Az utóbbi philips gyártmány.

UPC mediabox-ot érdemes keresni a google-ben, mindhárom ilyen néven fut kint. angol nyelvű google elég jól fordítja a holland nyelvű fórumokat, oldalakat. az upc.ie oldalon is találni érdekességeket (írország, angol oldal).
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#183 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 21:23

youtube
Lehet nem örülnek a media boxnak?

Szerkesztette: Neoka1 2008. 02. 08. 21:23 -kor

#184 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 10:37

Idézet: Neoka1 - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 22:23

youtube
Lehet nem örülnek a media boxnak?

Azt hiszem, az a bajuk, hogy a digitális átállással az ottani családi csomaghoz "kötelezően" megkapták a mediabox-ot, az első hónapokban talán ingyenesen, majd bérleti díjat kellett fizetni érte, azaz burkolt áremelést hajtott végre a szolgáltató. Azt viszont nem vették figyelembe, hogy a korábbi analóg szolgáltatáshoz képest több csatornát kapnak a digitálissal. Analógon viszont romlott a helyzet, mert a digitalizálás miatt csak kevesebb csatorna érhető el a hagyományos analóg módon, azaz a kisebb csomagok maradnak csak analógon gondolom.

A set top boxoknak két scartja van, az egyik a tv-hez, a másik videóhoz, pvr-hez csatlakoztatható. a HD-s STB csak akkor ad jelet a TV-s scart-on, ha a HDMI nincs bedugva. Mondjuk gondolom kényelmetlen felvenni róla, hiszen csak az éppen beállított csatornáról lehet, és bekapcsolva kell hozzá hagyni az STB-t. Ilyen szempontból jó a DVR-es Mediabox, mert az önmaga megoldja ezt a problémát.

Kiváncsi vagyok, itt is lesz-e UPC on-demand, azaz videotéka, mint kint. Mondjuk szoptak vele rendesen, a HD-s Mediabox-szal nem ment ez a szolgáltatás hosszú ideig.

A HD-s adásra azt írják, hogy nagyon szép, de 720p-s. Ezt már olvastam itthon is, hogy az lesz. És HDCP-s kijelző kell a HDMI-s STB-hez, másképp nem megy HD-ben. Persze van rajta Scart is, de mi értelme a HD-s STB-nek, ha ugyanúgy használja valaki, mint a sima Mediaboxot...

Szerkesztette: lanlaf 2008. 02. 10. 10:39 -kor

PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#185 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 00:30

"HBO HD: hazai start áprilisban"

MKM 2008. februári számában szerepel egy ilyen című cikk.

#186 Felhasználó inaktív   DarkDevil 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:22

Szeretne valaki tesztelni?

#187 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 16:28

Persze. Gondolom többen is.
"Légy szerény mint én..."

#188 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 19:29

Én igen. :D
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#189 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 22:21

Idézet: DarkDevil - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 15:22

engem is érdekelne. :)

#190 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:19

Idézet: DarkDevil - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 17:22

Természetesen, ha 0 Ft-ba kerül.  :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#191 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:29

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 20:21

én 3 féle set top boxról olvastam, 1 sima, 1 pvr-es, és 1 HD-s HDMI-s PVR nélküli. Az utóbbi philips gyártmány.

Lesz egy 4. fajta is, HD-s, PVR-os.

#192 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:56

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 18:29

Lesz egy 4. fajta is, HD-s, PVR-os.

Hala az egnek, szomoru lett volna ha a HD miatt le kellett volna mondani a rogzites lehetosegerol.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#193 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:15

Idézet: DarkDevil - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 16:22

Persze :)

#194 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:24

Én azért annak nem örülök hogy 4 féle STB is lesz. Ez sajnos nagyon szét fogja húzni az árakat, mert valahogy be kell majd árazni és ha túl sok a csomag, akkor az alja és a teteje között is nagyobbak a különbségek. Attól tartok ez a HD részt, főleg PVR-ral egy egy elég drága luxus kategóriába fogja vinni az elején. Jobb lett volna ha az egész SD egy az egyben kimarad, már az alapmodell egy HD-s STB lett volna és lenne még egy második PVR-os HD-s. Persze olyan nyomott áru környezetben, mint amit a Digi teremtett a kényszer szüli a belépő szintű alap SD modellt.

#195 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:35

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:24

Én azért annak nem örülök hogy 4 féle STB is lesz. Ez sajnos nagyon szét fogja húzni az árakat, mert valahogy be kell majd árazni és ha túl sok a csomag, akkor az alja és a teteje között is nagyobbak a különbségek. Attól tartok ez a HD részt, főleg PVR-ral egy egy elég drága luxus kategóriába fogja vinni az elején. Jobb lett volna ha az egész SD egy az egyben kimarad, már az alapmodell egy HD-s STB lett volna és lenne még egy második PVR-os HD-s. Persze olyan nyomott áru környezetben, mint amit a Digi teremtett a kényszer szüli a belépő szintű alap SD modellt.

Hát jah, nem tudom minek térjen át az ember stb-re, ha nem kap vele egyből valami többet (HD vagy PVR). Átlag ember az analog és a digitális jelátvitellel adott hagyományos TV adások közt nem lát különbséget.

#196 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:46

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 1:30

"HBO HD: hazai start áprilisban"

MKM 2008. februári számában szerepel egy ilyen című cikk.

Az 2008/1. HBO sztár magazinban volt egy kétoldalas cikk arról, hogy készülnek az HBO HD elindítására. (34-35. oldal) Ezzel párhuzamosan a nem HD HBO adás anamorf lesz (függőlegesen széthúzva, a nagyobb tárolt felbontás érdekében. Mint a DVD-k).

A cikkből:

"A premierek harmada lesz HD minőségű.  A teljes filmtár vonatkozásában a HD felbontású anyagok aránya kezdetben nem lesz magas, de folyamatosan növekszik majd. Február közepére minden építőelem összeáll, és megkezdődhetnek a tesztadások. A képet az HBO 1080i formátumban sugározza, a hang Dolby Digital lesz, és a magyar mellett lesz eredeti hang is."

#197 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:50

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:46

A cikkből:

link / link

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#198 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:52

Idézet: DarkDevil - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 17:22

én is szeretném tesztelni.

Őszintén szólva örülök, hogy a UPC kicsit elébemegy az igényeknek, mert nem tudom, a háztartások hány százalékában lehet HD Ready TV. Mondjuk abból kiindulva, hogy a családunkban lévő mindhárom háztartásban van már ilyen, talán nem is olyan kicsi ez a szám, legalábbis a városokban. Persze nem tudom, mekkora fizetőképes kereslet lesz a HD-ra. Féltem, hogy még éveket kell várni, mire mozdul valami.

#199 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:58

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 21:35

Hát jah, nem tudom minek térjen át az ember stb-re, ha nem kap vele egyből valami többet (HD vagy PVR). Átlag ember az analog és a digitális jelátvitellel adott hagyományos TV adások közt nem lát különbséget.

Én azt remélem, hogy kb DVD minőségben fogjuk kapni a nem HD adásokat, az pedig lényegesen szebb, mint most az analóg kábeltv. Persze most is a többszörös digitalizálás, MPEG2 kódolás, műholdas átvitel alacsony sávszélessége miatt pixelesednek egyes csatornák, de remélem, legalább azoktól a képzajoktól megszabadulunk, amik az analóg kábeltv átvitel miatt kerülnek rá a képre (ide-oda mászkáló párhuzamos, halvány csíkok pl.)

Amitől félek, hogy olyan lesz, mint a UPC direkt, amennyire hallottam, alacsony sávszélesség, gyors mozgásoknál szétesik kockákra, pixelesedik.

Jah, és lesz még egy motiváció a digitális áttérésre, ott lesz a legtöbb csatorna, gondolom egy idő múlva analógon már csak az alap, és a hazai csomag marad, és mindenki automatikusan digitális ügyfél lesz, aki a legnagyobb csomagra fizet elő.

Szerkesztette: lanlaf 2008. 02. 13. 21:02 -kor

#200 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 21:10

Nálam is inkább a digitális minőséggel van gond inkább, mint a jelerősséggel.  LCD-n még hatványozódik is a jelenség.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.