Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:13
erre azt udom mondani, hogymivel a PC technika progrsszív megjelenítésre van kifejlesztve a windowsban levő VGA driverek etéren egyszerűen szarok. ha megnézel epl egy Omnibus broadcast renszerhez szállítótt trükkfeliratozó kártyát na ott nem zizeg a kép. Meg nemrég volt népszavazási közvetítés az m1-en. ottsem zizegtek a digitálisan generált inzertek.
hogy miért jó az 1080i? nézz meg mondjuk egy sportközvetítést, tenisz, forma1, stb... ahol gyors és dinamikus mozgás van. ott az 1080p egy katasztrófa, annyira darabos, szaggat.
Huh, mindjart elokeresem az Omnibus feliratozo kartyamat, asszem van 4db a fiokban. Pls, ne gyere nekem celhardverrel, mert az nyilvan arra van kifejlesztve amire, es mivel meg soha nem hallottam ezt a nevet gondolom milliokba kerul. En sem mondom, hogy mennyire szar a plazma/lcd tv kepe, mert nem szinhelyes.
Azt viszont igenis elvarom, hogy egy 1080p-nek hirdetett 40"-os felmillas TV baromi szep kepet adjon 1920x1080-ban mindenfele zizeges meg hibak nelkul PC inputbol (HDMI-n). A jelenleg kaphato 1080p-s TV 90%-a nem ilyen. Amelyiknek szar volt a kepe, az mind azt mondta, hogy ez most 1080i input, a Sony TV (amelyiket vegulis megvettem) pedig elso csatlakozasra olyan kepet adott, mint a monitorom, 40"-on. Ezt allitottam, ki is tartok mellette.
Windows driverek meg lehet hogy szarok, meg jo hogy Mac-et hasznalok, es leszarom.
Ami eredetileg erdekelt az az, hogy a mediabox mikor menut rak ki miert nem progresszivben hajtja a tv-t, hiszen a kep szebb lenne (nem kellene deinterlace). Mind1, mar nem erdekel a kerdes, ugyis az van, amit az UPC az ember ele rak, es pont. 1080i dinamikussagaval meg igazad van, felteve ha 1080p25-el hasonlitjuk ossze. Elvileg 1080p50 mar frankobb lesz, de az meg csak a Star Trekben van egyenlore. Egy pillanatig sem sirtam az adas 1080i mivolta miatt, orultem neki mikor meghallottam, hogy volt ertelme FullHD TV-t vennem.
Szerkesztette: tfetng 2008. 04. 01. 22:30 -kor