HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:01

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:51

Ha bevarod a ket felkepet, es osszerakod oket, akkor pontosan fele akkora FPS-ed lesz, mint egy progressziv kep eseten. 12.5 FPS-el meg a TV sem igazan elvezheto.

figyelj. szerintem nézz utána a dolgoknak mert kapitális ökörségeket hordasz össze. az 50i-ből előállítható jó interpolátorral másodpercenként 50 teljes kép. annyi van, hogy a gyorsan mozgó tárgyak függőleges felbontása lecsökken az állóké/lassan mozgóké teljes lesz.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2002 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:02

Idézet: Socket - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:47

Én is várok rá, csak kár, hogy itt T-kábel van és ezek már régen elinditották a digit szolgáltatásukat, így bent ragadtak a felhasználóknál a boxok, és mikorra elinditották a HD adásokat (mostanában), addigra  nem maradt szufla (pénz?), hogy értelmes eszközöket szerezzenek be, mire a "konkurencia" is belép a digitális tv-zés piacára (+ HD), jó nyílván a UPC tőkeerősebb vállalat... Én ezt a következtetést tudom levonni, mármint abból, hogy amit a T-kábelnél inditottak, az picit gagyi. Jó lenne itt is a kábeles piacon valami liberalizáció vagy mifene, mint a  telefonos piacon, talán majd egyszer. :)

Az a baj, hogy épp az van, mint a telefonos piacon. A nyugaton eladhatatlan eszközöket "falura jó lesz" felkiáltással szétszórják keleten.
A tányéros tévé beltérije még csak-csak, de a kábeleshez adott médiabox (nem a HD-s) monó hangú 2007-ben, az nevetséges.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2003 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:05

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:59

Tehat akkor azt mondod, hogy az atvitt adat mennyisege ugyanaz 1080i es 1080p eseteben, jol ertem ?

igen. az 1080p25 és az 1080i50 adatmennyisége azonos. a különbség az, hogy az 1080i50 esetében ha a forrás is ilyen a mozgás folyamatossága, angol szaxóval a motion fluidity sokkal-sokkal jobb...

#2004 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:13

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:02

(note to self: nem interpolacio miatt) a kep nem kontrasztos, elek zizegnek, fontok bantjak a szemet etc.)

Innentol kezdve mi a banat ertelme van az 1080i-nek ? Azon tul, hogy el lehet adni minden TV-hez 1db post-process chip-et ?

erre azt udom mondani, hogymivel a PC technika progrsszív megjelenítésre van kifejlesztve a windowsban levő VGA driverek etéren egyszerűen szarok. ha megnézel epl egy Omnibus broadcast renszerhez szállítótt trükkfeliratozó kártyát na ott nem zizeg a kép. Meg nemrég volt népszavazási közvetítés az m1-en. ottsem zizegtek a digitálisan generált inzertek.

hogy miért jó az 1080i? nézz meg mondjuk egy sportközvetítést, tenisz, forma1, stb... ahol gyors és dinamikus mozgás van. ott az 1080p egy katasztrófa, annyira darabos, szaggat.

#2005 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:14

Én levagyok ebben a témában maradva, de akkor elvben lehetséges lenne a szolgáltatóváltás, csak egyszerűen új kábelt kellene húzni és ezért nem éri meg az újabb kábelszolgáltatónak belépni az adott körzetbe? Vagy lehetséges a betelepülés a meglévő rendszerbe/rendszerre, de mondjuk olyan díjat kér ezért a központ "tulajdonosa", hogy nem éri meg, vagy nem értem miért nincs alternatíva.

Szerkesztette: Socket 2008. 04. 01. 21:21 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#2006 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:16

Idézet: tfetng - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 13:28

Ki beszelt itt szabad vetelrol ? Kabelnel ez eleve furcsa fogalom.

En csak azt mondtam, hogy ha regen ket cucc tamogatott egy szabvanyt, akkor altalaban mukodtek. Most meg itt van a UPC, DVB-C szabvany szerint tolja a digit TV-t, amit tamogat a TV-m, megsem birom hasznalni. Mindezt csak azert, mert a dekoder kartya (amit akar a TV-men levo slotba is illeszthetnek ha lenne ilyen verzioja) bele van heggesztve a dobozba. Szep uj vilag. DRM FTW !  :confused:

figyu. ha az UPC ad neked a Tvdhez smartkártyát akkor minden további nélkül megy. csak az UPC nemfog szarakodni azzal, hogy a te TVdhez párosítsa a smartkártyáit... persza ha odacsúsztatsz párszázezret a pult alatt egy megfelelő technikusnak, akkor minden megoldható ;)

#2007 Felhasználó inaktív   p_zsolt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:17

Sziasztok,

nálunk ma kötötték be. A korábbi analóghoz képest láthatóan jobb a minőség egy 42"-os plazmán.

kérdések (Philips DVR) :

Ha a távirányítón a TV gombot választom, hogy a TV-t vezéreljem, akkor úgy veszem,
hogy lekapcsolja az STB a jelet a hdmi kimenetről és csak az UPC gomb lenyomására adja vissza.

A TV nem zoomol automatikusan az STB-ről jövő adásoknál. Ez a HDMI-n keresztül érkező 720p jel miatt van vagy a TV betegsége (Pana 42-PV70)?

Az HBO HD miért 4:3-as arányban sugároz?

#2008 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:22

Idézet: p_zsolt - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:17

Az HBO HD miért 4:3-as arányban sugároz?

:lol:

#2009 Felhasználó inaktív   visionbp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:32

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 9:31

nem tudom pontosan de 2-3 német adó ingyen sugároz HDben.. pl RTL, Pro7.

Két hete olvasgatom a fórumot, öröm, tényleg, és egy csomó mindent megtudtam a upc digit-ről, amit holnap kötnek be.
Viszont volt itt egy hozzászólás, ami mellett én sem tudok elmenni:

Idézet

HD beltéri műholdvevőt használok, antennaforgatóval, és osztom azt a korábbi véleményt, hogy a HD élménye miatt az ember elég erősen elpártol az SD adásoktól. Noha egyelőre nem sok a HD műsor... Viszont műholdon az említett csatornák már nem adnak HD-ben.
Igazából alig van csatorna, ami okosítás nélkül nézhető: az Anixe HD, amin filmek mennek választható hanggal, az Astra HD, ami egy promó csatorna, és az EURO 1080 2/5. A nevéből is látszik, hogy ez megosztott műsort ad, többnyire mindenféle tájképeket/klipeket HD-ben.
Némi beavatkozás után sokkal több - nem számoltam, mennyi - HD-csatorna fogható, és tényleg egyik jobb, mint a másik.
A upc digital-ben érkező NatGeo HD-t az előző módón én még csak német hanggal láttam, de egészen káprázatos. Az HBO HD-nek pedig még csak valami próbaadásai vannak, ha jól tudom...
Javítsatok ki, ha tévednék.

#2010 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 21:44

Tevedsz. :) Az HBO HD adasa mar eles, csak az anyagok nem HD-sok. Az adas meg vegig 1080i 16:9, csak hat ugye a 4:3-as felkonvertalt kepnel oldalt fekete kerettel, hogy helyes maradjon a keparany. 2008, Europa, Magyarorszag.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2011 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 22:13

Idézet: Socket - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:14

Én levagyok ebben a témában maradva, de akkor elvben lehetséges lenne a szolgáltatóváltás, csak egyszerűen új kábelt kellene húzni és ezért nem éri meg az újabb kábelszolgáltatónak belépni az adott körzetbe? Vagy lehetséges a betelepülés a meglévő rendszerbe/rendszerre, de mondjuk olyan díjat kér ezért a központ "tulajdonosa", hogy nem éri meg, vagy nem értem miért nincs alternatíva.

Ha jol tudom nem kell uj kabel, ugyanis a megosztasi szabalyok pontosan a "last-mile" szakaszra (vagyis a te lakasodig jovo kabelre) vonatkoznak. Amit a szolgaltatonak telepiteni kell az egy kozpont, amit a masik (gazda) szolgaltato rendszerere kapcsol. (Javitsatok ki ha tevedek, telefonnal valami hasonlo mukodik, meg UPC is anno ilyet magyarazott)

#2012 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 22:18

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:16

figyu. ha az UPC ad neked a Tvdhez smartkártyát akkor minden további nélkül megy. csak az UPC nemfog szarakodni azzal, hogy a te TVdhez párosítsa a smartkártyáit... persza ha odacsúsztatsz párszázezret a pult alatt egy megfelelő technikusnak, akkor minden megoldható ;)

Na, latom vegigolvastad a hozzaszolasaimat. Kiraly... Azota mar nekem is sok minden megvilagosodott... :)

A TV-men konkertan egy PCMCIA bemenet van (vagy valami nagyon hasonlo) ami elvileg DVB-C szabvany. Namost ebbe UPC adhatna egy belevalo kartyat, amibe mondjuk bele lehetne rakni a smartkartyat es ezt a kettot tolem ugy parositja, ahogy akarja. Nyilvan en sem gondoltam, hogy a TV-mel fogjak parositani.

#2013 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 22:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:13

erre azt udom mondani, hogymivel a PC technika progrsszív megjelenítésre van kifejlesztve a windowsban levő VGA driverek etéren egyszerűen szarok. ha megnézel epl egy Omnibus broadcast renszerhez szállítótt trükkfeliratozó kártyát na ott nem zizeg a kép. Meg nemrég volt népszavazási közvetítés az m1-en. ottsem zizegtek a digitálisan generált inzertek.

hogy miért jó az 1080i? nézz meg mondjuk egy sportközvetítést, tenisz, forma1, stb... ahol gyors és dinamikus mozgás van. ott az 1080p egy katasztrófa, annyira darabos, szaggat.

Huh, mindjart elokeresem az Omnibus feliratozo kartyamat, asszem van 4db a fiokban. Pls, ne gyere nekem celhardverrel, mert az nyilvan arra van kifejlesztve amire, es mivel meg soha nem hallottam ezt a nevet gondolom milliokba kerul. En sem mondom, hogy mennyire szar a plazma/lcd tv kepe, mert nem szinhelyes.

Azt viszont igenis elvarom, hogy egy 1080p-nek hirdetett 40"-os felmillas TV baromi szep kepet adjon 1920x1080-ban mindenfele zizeges meg hibak nelkul PC inputbol (HDMI-n). A jelenleg kaphato 1080p-s TV 90%-a nem ilyen. Amelyiknek szar volt a kepe, az mind azt mondta, hogy ez most 1080i input, a Sony TV (amelyiket vegulis megvettem) pedig elso csatlakozasra olyan kepet adott, mint a monitorom, 40"-on. Ezt allitottam, ki is tartok mellette.

Windows driverek meg lehet hogy szarok, meg jo hogy Mac-et hasznalok, es leszarom.  :cool:

Ami eredetileg erdekelt az az, hogy a mediabox mikor menut rak ki miert nem progresszivben hajtja a tv-t, hiszen a kep szebb lenne (nem kellene deinterlace). Mind1, mar nem erdekel a kerdes, ugyis az van, amit az UPC az ember ele rak, es pont. 1080i dinamikussagaval meg igazad van, felteve ha 1080p25-el hasonlitjuk ossze. Elvileg 1080p50 mar frankobb lesz, de az meg csak a Star Trekben van egyenlore. Egy pillanatig sem sirtam az adas 1080i mivolta miatt, orultem neki mikor meghallottam, hogy volt ertelme FullHD TV-t vennem.

Szerkesztette: tfetng 2008. 04. 01. 22:30 -kor

#2014 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 22:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:01

figyelj. szerintem nézz utána a dolgoknak mert kapitális ökörségeket hordasz össze. az 50i-ből előállítható jó interpolátorral másodpercenként 50 teljes kép. annyi van, hogy a gyorsan mozgó tárgyak függőleges felbontása lecsökken az állóké/lassan mozgóké teljes lesz.

Igen, ez igaz. Egy 300DPI-s scannerrel is elo lehet allitani 1200x1200 DPI-s scannalest interpolacioval, valahogy megsem az "igazi". (t.i. egy bittel sem lesz tobb hasznos informacio benne, max a szemed csapod be vele - szkennernel meg a vinyod)

#2015 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 22:56

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 7:46

Hajra, jo szorakozast az m1, m2, Duna, ATV, HirTV, RTL, Tv2 csomaghoz... mert a hirek szerint kb. ez lesz ingyenes a DVB-T-n...

Samott

Ennyi bőven elég is :)

#2016 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 06:13

Idézet: llamada - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 16:58

De. Az RF-en csak továbbmegy a jel, nem kimodulálódik a lejátszott. Ami csak digitálisan jön, azt az RF kimeneten sem dobozzal, sem doboz nélkül nem látod.
Legfeljebb az AV kimeneten vehetsz fel , a tv-n nézéssel egyidőben.

Akkor van rá más megoldás is!  :down:

#2017 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 06:16

Idézet: p_zsolt - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:17

A TV nem zoomol automatikusan az STB-ről jövő adásoknál. Ez a HDMI-n keresztül érkező 720p jel miatt van vagy a TV betegsége (Pana 42-PV70)?

A HDMI-n nincs auto üzemmód. A jeltől függően 4:3, teljes 16:9, vagy alul-felul fekete sáv. De nem zoom-ol automatikusan.

#2018 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 06:18

Idézet: Socket - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:14

Új kábelt szoktak kihúzni egy csomó engedélyeztetés után.

#2019 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 06:24

Idézet: Capri - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 22:56

Samott:
Hajra, jo szorakozast az m1, m2, Duna, ATV, HirTV, RTL, Tv2 csomaghoz... mert a hirek szerint kb. ez lesz ingyenes a DVB-T-n...

Capri
Ennyi bőven elég is :)

Én is kezdem így gondolni...

#2020 Felhasználó inaktív   ale 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 06:35

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 21:44

Tevedsz. :) Az HBO HD adasa mar eles, csak az anyagok nem HD-sok. Az adas meg vegig 1080i 16:9, csak hat ugye a 4:3-as felkonvertalt kepnel oldalt fekete kerettel, hogy helyes maradjon a keparany. 2008, Europa, Magyarorszag.

Fekete kerettel? Mi vaaaan?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.