HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:59

Én azt nem értem, hogy a HBO-n miért nem anamorf 16/9-es képet adnak, miért erőltetik még mindig a letterboxolt 16/9-et, amikor már analógon úgysem érhető el, a mediabox meg úgyis átalakítja 4/3 képarányra ha kell, így nem lenne függőlegesen nyújtott a kép.
Tegnap meghozták nekem is a sima SD-s boxot, egy 82-es LCD-n nézve sokkal szebb a képe mint az analóg UPC-nek volt itt Pécsett... Blokkosodást nem nagyon tapasztalni, moszkitózaj van néhol de nem zavaró. Persze csatornák között is van különbség, bár azt vettem észre hogy pl a Film+-on a reklámok elég jó minőségűek, a film pedig tele van tömörítési hibákkal, ami ezek szerint már az adott csatorna hibája nem a UPC-é.

#2162 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:13

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:59

Én azt nem értem, hogy a HBO-n miért nem anamorf 16/9-es képet adnak, miért erőltetik még mindig a letterboxolt 16/9-et, amikor már analógon úgysem érhető el,

De, még nagyon sok helyen elérhető analógon a HBO...
És a letterboxolást nem az UPC csinálja, hanem a HBO...

#2163 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:18

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:06

Hamarosan tényleg az lesz hogy már a kenyérpirítón is lesz ethernet csati hogy az sw frissíthető legyen... :D

Igen, itt a szép új világ.

Az emberiség a vesztébe rohan, hacsak nem kap észbe idejében, és leállítja ezt a túlpörgetett fejlesztési spirált.

#2164 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:44

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 9:59

Én azt nem értem, hogy a HBO-n miért nem anamorf 16/9-es képet adnak, miért erőltetik még mindig a letterboxolt 16/9-et, amikor már analógon úgysem érhető el, a mediabox meg úgyis átalakítja 4/3 képarányra ha kell, így nem lenne függőlegesen nyújtott a kép.

Írták, hogy tervezik az anamorf adást. Gondolom még azért nincs, mert megy az analóg HBO egészen augsztus 11-ig itt Budapesten.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2165 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:48

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 9:06

Hamarosan tényleg az lesz hogy már a kenyérpirítón is lesz ethernet csati hogy az sw frissíthető legyen... :D

Itt még cifrább a helyzet, a UPC-s mediabox-ok gondolom a hálózaton át frissítik magukat.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2166 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 09:59

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 10:48

Itt még cifrább a helyzet, a UPC-s mediabox-ok gondolom a hálózaton át frissítik magukat.

én már tapasztaltam. bekötés után az elso ki-bekapcsnál frissített is egyet. amugy nekem 82cmes TVn jobban tetszett az analóg SD mint a digitális megfelelője. azt hogy jobb minőségű a reklám azt SDn is látni. szerintem ez attól függ hogy ki mennyire van a fejállomástól, milyen zaj telepedik rá az analóg jelre koaxon-gerincen. nekem nagyon szép tiszta az analóg kép semmi zaj nincs rajta, ezért érzem rosszabbnak a digitSD-t. akinél már rosszabb az analóg de a digitális jelet nem zavarja (vagy a hibajavítás még megoldja) annál nyilván szebb lesz a digitális...

amikor antennával próbálkoztam kilógattam egy darab drótot, jött rajta a DVB-T szépen, ugyanezen az analóg szellemképes volt kapásból..

#2167 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:28

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 10:48

Nincs ebben semmi cifrasag, a felhasznalo ebbol joesetben nem vesz eszre semmit. :) Legfeljebb azt, hogy jobb lett valami. En pl. orulnek egy olyan feature-nek, ha csatornavaltas elott az S/PDIF-et is lenemitanak...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2168 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:31

Már a hülyeségre megtanították a boxomat (Thomson PVR)  ;)
Ma délelőtt többször elment róla minden -mintha áramtalanítottam volna - amikor visszajött,akkor kiírta,hogy "nincs jel , nézzem meg,hogy a csatlakozók be vannak-e dugva "

Ezek a kikapcsolások naponta többször előfordulnak, remélem nem ez lesz az általános jelenség.

#2169 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:39

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 11:31

Már a hülyeségre megtanították a boxomat (Thomson PVR)  ;)
Ma délelőtt többször elment róla minden -mintha áramtalanítottam volna - amikor visszajött,akkor kiírta,hogy "nincs jel , nézzem meg,hogy a csatlakozók be vannak-e dugva "

Ezek a kikapcsolások naponta többször előfordulnak, remélem nem ez lesz az általános jelenség.

Ilyen nekem is volt, nekem Pace SD van ami nem pvr-es, pár csatorna elment tegnap, aztán reggel visszajött. De éjjel frissített vmit, mert kikapcsolva hagytam és még félálomban voltam amikor láttam hogy villognak rajta a ledek, kb 10 percig.

#2170 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:57

Megnéztem a Logitech Harmony-kat. Van az 525-ös kb 15 rugó, van a 7xx-es kb 30 rugó, és a 8xx-es kb 37 rugó. A különbség a rajtuk található LCD kijelző méretében, színességében található, és hogy akkus-e vagy elemes, és az LCD kijelző mellett hány activity gomb van. A kicsin 4, a középsőn 6, a nagyon 8 db.

Itt egy ismertető az 525-ről:

http://prohardver.hu/teszt/egy_vezerlo_min...rat/teljes.html

Valaki, akinek van ilyen megírhatná, hogy a fizikai gombok változhatható funkciójúak-e, vagy csak az activity-k programozhatók? Pl. ha akarsz egy NatGeo HD gombot, azt lehet-e?

Ahogy elnézem, a régi kicsi HP ipaq-ban lévő nevoban semmi nehézséget nem okoz csatornanevű gombokat gyártani, amik szépen bepötyögik az upc által kitalált csatornaszámot, így nem kell megtanulnom, kedves szolgáltatóm mit hányas sorszámmal látott el. Gyárthatok ->16/9 és ->4/3 gombokat is, hogy tudjak váltani köztük.

#2171 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 10:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 9:38

Amugy szinte az osszes menukepernyorol keszitettem screenshotot, ott a galeria a cikkben, vagy itt:
http://picasaweb.google.com/krinyo/UPCHDPV...pBoxMenRendszer

Ez abszolút nem gáz.
A DVD lejátszóm menürendszere sokkal szarabb. :)
Igaz a TV-é viszont szebb. (Pana plazma)
RDaneel_hu

#2172 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:04

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 11:57

Valaki, akinek van ilyen megírhatná, hogy a fizikai gombok változhatható funkciójúak-e, vagy csak az activity-k programozhatók? Pl. ha akarsz egy NatGeo HD gombot, azt lehet-e?

En a mult heten vettem egy 525-ost (prohardveren 11.5-ert aruljak, a 785-ost pedig 18-ert) Az osszes gomb ujradefinialhato, de olyat meg nem probaltam, hogy kiosztani a 25-os csatornat egy gombra... 16/9-4/3 keparanyvalto (ha van ilyen gomb a regi tavkapcsolon) siman megoldhato.

Szerk: a dobozokat / taviranyitot igazan korbefotozhatnatok... Krinyo kepei csak teasernek voltak jok... ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 04. 03. 11:05 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2173 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:07

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 11:39

Ilyen nekem is volt, nekem Pace SD van ami nem pvr-es, pár csatorna elment tegnap, aztán reggel visszajött. De éjjel frissített vmit, mert kikapcsolva hagytam és még félálomban voltam amikor láttam hogy villognak rajta a ledek, kb 10 percig.

Nálam ez fordítva szokott lenni: Ha a csatornakiosztás vége felé (100 fölött) váltogatom a csatornákat, akkor  néha jön ez a " nincs jel , nézzem meg,hogy a csatlakozók be vannak-e dugva " hibaüzenet. Persze minden működik ugyanúgy tovább, tudom nézni az összes csatornát, de a hibaüzenet csak egy power kihúz-bedugra múlik el, másképp nem.

#2174 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:11

A pvr-es hd dobozon egyszeruen nincs mit fotozni, egy fekete tomb. :) Nem latszik belole semmi. :)
A tavirnyat elfelejtettem. :(

#2175 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:18

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 12:11

A pvr-es hd dobozon egyszeruen nincs mit fotozni, egy fekete tomb. :) Nem latszik belole semmi. :)
A tavirnyat elfelejtettem. :(

Tenyleg, irtad a hangjat: PS3, X360, regi XBOX, asztali (vinyos) DVD felvevo, atlag PC vonalbol melyikhez hasonlitanad a hangerejet?

(meg ugye te csak a HD PVR dobozt tudtad fotozni, gondolom a tobbit is megneznenk)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2176 Felhasználó inaktív   Karjoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:33

Hali!
Tegnap bekötötték nálam a  HD PVR-es Philips márkájú fekete dobozt.
Sajnos a beltéri működik rendesen,de a tv adás nem látszik a tv-n ,csak a menüje de ott minden működik rendesen,még az aktuális műsor címét is kiírja.A TV-n az látszik " hamarosan élvezheti a digitális adást várjon pár percet türelemmel".
A szerelő azt mondta hogy ez mindjárt elmúlik kb fél óra de a helyzet nem változott azóta sem.
Valaki találkozott már ilyennel ? A ki-be kapcsolás nem segített!
Köszi a segítséget

#2177 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:35

Igen, 1221 a te baratod. :) Par perces varakozas elkepzelheto, de fel ora mar sok.

#2178 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:39

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 12:18

Tenyleg, irtad a hangjat: PS3, X360, regi XBOX, asztali (vinyos) DVD felvevo, atlag PC vonalbol melyikhez hasonlitanad a hangerejet?

(meg ugye te csak a HD PVR dobozt tudtad fotozni, gondolom a tobbit is megneznenk)

Ja, csak a PVR doboz volt/van nalam, a tobbihez nem volt szerencsem. A hangjat nehez... atlag PC-hez, XBoxhoz persze koze nincs, mondom, szimpla nappali (jol szigetelt, uj epitesu lakas) hatterzajban nincs hangja. Az ejszakai, teljes csendben viszont hallhato a folyamatosan jaro ventilator, nem is tudom mihez viszonyitsam... mint egy csendes noteszgep ventilatora. Egy igazan csendese.

#2179 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:41

Idézet: Karjoe - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 12:33

Hali!
Tegnap bekötötték nálam a  HD PVR-es Philips márkájú fekete dobozt.
Sajnos a beltéri működik rendesen,de a tv adás nem látszik a tv-n ,csak a menüje de ott minden működik rendesen,még az aktuális műsor címét is kiírja.A TV-n az látszik " hamarosan élvezheti a digitális adást várjon pár percet türelemmel".
A szerelő azt mondta hogy ez mindjárt elmúlik kb fél óra de a helyzet nem változott azóta sem.
Valaki találkozott már ilyennel ? A ki-be kapcsolás nem segített!
Köszi a segítséget

Nálam nem PVR-es HD-s box van, de ott is vagy 15 percen át néztük ezt a hamarosan élvezheti üzenetet. Nálam egyszer elölről kezdte a srác, be kellett írjon valami pin kódot, aztán egy területkódot, azt mondta, lehet, hogy nem megfelelő területkódú STB-t hozott.

Aztán elindult, azóta működik.

Mondjuk mi éjszakára mindent áramtalanítunk (áramtakarékosság), nem tudom ehhez mit fog szólni a box. Ma este kiderül.

#2180 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 11:48

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 12:41

Mondjuk mi éjszakára mindent áramtalanítunk (áramtakarékosság), nem tudom ehhez mit fog szólni a box. Ma este kiderül.

Ha egyszer magahoz tert, nem gond az aramtalanitas. En is aramtalanitottam mar (igaz csupán olyan 15 percre), akkor pillanatok alatt magahoz tert.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.