Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:26
Ez a wifi-s TV nem lenne rossz dolog. A közeljövőben akarok venni LCD TV-t, de főként HD adásokhoz. A gondom az, hogy egyenlőre csak a sz.gépen tudom nézni. Több, mint 15 méternyi HDMI kábel kellene, hogy a gépet összekössem a majdani TV-vel.
Kb. 3 évvel ezelőtt próbáloztam LAN-on HD adást átvinni és több kevesebb sikerrel össze is jött. Az Euro1080 HD1 akkor még elérhető volt mpeg2-ben FTA, de a gép (P4 1,5Ghz), amiben a sat tuner volt nem volt elég erős hozzá, hogy akadozás nélkül nézni lehessen, így multicastban át tudtam küldeni egy erősebb gépre, amin már nem akadt a kép, csak éppen a hang csúszott picit. Ha LAN-on ment, akkor wifi-n is kéne mennie elméletileg. A hang csúszást meg csak meg lehet oldani valahogy.
Ha jobban végiggondolom, akkor abban bukhat bele a dolog, hogy a HD csatik ugye h264-ben adnak és én az átvitelnél a tömörített adatfolyamot vittem át a másik gépre, ami kitömörítette azt. Itt most úgy működne, hogy a sat kártyás gép csak decryptálná a jelet és küldené tovább a h264/avc streamet multicast-ban a wifi-s kliensnek (a TV-nek), ami attól tartok, hogy nem tudna vele mit kezdeni, hacsak nem lenne benne mpeg4 dekóder, de ez kizárt. Ha a kitömörítést a sz.gép végezné, akkor a kitömörített HD-s jel meg akkora sávszéllel menne, hogy a nemhogy wifi-n, hanem LAN-on se menne át, s szoftver se lenne, ami ezt megoldaná.
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 02. 20. 00:21 -kor