HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:12

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:28

Nem úgy van, ahogy írtad ...

Miért? A szomszédod kapott?
Elméletileg mindenki akit be tudnak kapcsolni ebbe az kapott ilyet a mostani számlalevélhez. Az RTL, CCTV és a Travel megszűnésről minden UPC kábelTV előfizető kapott értesítést de ez még nem jelenti azt, hogy mindenkinél lesz most tavasszal digitális kábelTV.

#362 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:27

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:12

Miért? A szomszédod kapott?
Elméletileg mindenki akit be tudnak kapcsolni ebbe az kapott ilyet a mostani számlalevélhez. Az RTL, CCTV és a Travel megszűnésről minden UPC kábelTV előfizető kapott értesítést de ez még nem jelenti azt, hogy mindenkinél lesz most tavasszal digitális kábelTV.

Elég egyértelműen cikkeztek arról a neten, hogy egyszerre fog elindulni Budapesten illetve 4 vidéki nagyvárosban a digitális szolgáltatás.

Értelme se nagyon lenne másképp csinálni, hiszen egy adott városon belül mindenki ugyanarra a fejállomásra csatlakozik ...
Tehát ha egy városon belül X háztartáson belül van digitális jel, akkor Y háztartásban is lesz ...

#363 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:53

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:27

Elég egyértelműen cikkeztek arról a neten, hogy egyszerre fog elindulni Budapesten illetve 4 vidéki nagyvárosban a digitális szolgáltatás.

Értelme se nagyon lenne másképp csinálni, hiszen egy adott városon belül mindenki ugyanarra a fejállomásra csatlakozik ...
Tehát ha egy városon belül X háztartáson belül van digitális jel, akkor Y háztartásban is lesz ...

Budapesten se mindenki ugyanarról a fejállomásról táplálkozik. Én speciel a központiról kapom a jelet (kaptam is a számla mellé papirost, hogy szoktassam magam a gondolathoz mert hamarosan digitális adás lesz). Budapesten belül még a havi előfizetői díjak is változnak annak függvényében, hogy a központi, a Törökvész vagy az Erzsébet fejállomásról jön az anyag.

#364 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 13:36

A upc honlap szerint elég kevés csatornát látnánk mi budapestiek, ha az Erzsébetváros vagy a Törökvész fejállomáson lógnánk. :)

#365 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 15:02

Engem inkább az érdekelne ,hogy amikor az olimpia kezdődik, mely városokban lesz digitális az UPC.
És, hogy a MTV2-őt HD-ben adják-e?
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#366 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:53

Budapesten se mindenki ugyanarról a fejállomásról táplálkozik. Én speciel a központiról kapom a jelet (kaptam is a számla mellé papirost, hogy szoktassam magam a gondolathoz mert hamarosan digitális adás lesz). Budapesten belül még a havi előfizetői díjak is változnak annak függvényében, hogy a központi, a Törökvész vagy az Erzsébet fejállomásról jön az anyag.

Én is a központi fejállomásról kapom a jelet Budapesten, de a számla mellé én sem kaptam külön tájékoztatót. Azt viszont nehezen tudnám elképzelni, hogy a digitalizálásból az első körben a központi fejállomást kihagynák. :think:

#367 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:46

Idézet: Gyzmo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:18

Én is a központi fejállomásról kapom a jelet Budapesten, de a számla mellé én sem kaptam külön tájékoztatót. Azt viszont nehezen tudnám elképzelni, hogy a digitalizálásból az első körben a központi fejállomást kihagynák. :think:

Van HBO-d?
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#368 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 19:48

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 19:46

Van HBO-d?

Nem, "csak" családi csomagra vagyok előfizetve.

#369 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 20:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 1:24

az hogy neked wifin szórjanak műsort az nem megvalósítható, mert agyoncsapna azonnal minden wifi kommunikációt a lefedett területen. ráadásul max kb 20-40 néző esetén már megállna a bazár.

Én arra gondoltam, hogy kábelen hozzák a Tv jelet és wifin szétszórom magamnak a kastélyomban.

#370 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 20:26

"az hogy neked wifin szórjanak műsort az nem megvalósítható, mert agyoncsapna azonnal minden wifi kommunikációt a lefedett területen. ráadásul max kb 20-40 néző esetén már megállna a bazár"

De miért is nem lehet wifi-n TV ?

http://www.pto.hu/post/1/1050

http://www.our-picks.com/archives/2007/11/...0p-lcd-wifi-tv/

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 02. 19. 20:34 -kor

#371 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 20:45

Miért van az, hogy a magyar szakemberek mindíg olyan szűklátókörűek.
Aztán jön egy ázsiai szakember és megvalósítja azt amire a magyar azt mondta, hogy nem lehetséges, azután a magyar meg megy drága tanfolyamokra tanulni.

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 02. 19. 20:46 -kor

#372 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 21:05

Idézet: Gyzmo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 19:48

Nem, "csak" családi csomagra vagyok előfizetve.

Akkor valószínűleg ezért nem kaptál értesítést. Azt hallottam, hogy Budapesten a kezdetekben csak a HBO-t nyomják majd digitálisan és majd később jön a többi.

#373 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 21:05

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:19

Én arra gondoltam, hogy kábelen hozzák a Tv jelet és wifin szétszórom magamnak a kastélyomban.

akkor azt mondd, n-es wifin egy streamet már át tudsz tolni, csak oldd meg a beltéri vezérlését + húzd ki belőle a digitális jelet ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#374 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 21:14

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 21:05

akkor azt mondd, n-es wifin egy streamet már át tudsz tolni, csak oldd meg a beltéri vezérlését + húzd ki belőle a digitális jelet ;)

Ezért kell Wifi-s TV-t gyártani és a beltérit kiiktatni a rendszerből.
A TV-be mint látjuk már be lehez építeni a dekódolást vagy az a LG TV szerinted varázsdoboz ?
Beltéri =
             - gagyi amit ad a szolgáltató
             + áramfogyasztás
             + távirányító - ez nekem nem kell

Örültem, hogy megszabadultam a gagyi AM mikrótól.
A laptopon is lehet TV-ni.
A wifi TV nem más mint egy IP hálózatra tervezett célhardver - nem értem ezt miért olyan nehéz megérteni.

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 02. 19. 21:16 -kor

#375 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 22:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 22:05

Akkor valószínűleg ezért nem kaptál értesítést. Azt hallottam, hogy Budapesten a kezdetekben csak a HBO-t nyomják majd digitálisan és majd később jön a többi.

Nem csak, indul a digitális csomag is.  :respect:
Az árát majd Szőke kapitány elintézi.  :up:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#376 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 22:49

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 21:14

Ezért kell Wifi-s TV-t gyártani és a beltérit kiiktatni a rendszerből.
A TV-be mint látjuk már be lehez építeni a dekódolást vagy az a LG TV szerinted varázsdoboz ?
Beltéri =
             - gagyi amit ad a szolgáltató
             + áramfogyasztás
             + távirányító - ez nekem nem kell

Örültem, hogy megszabadultam a gagyi AM mikrótól.
A laptopon is lehet TV-ni.
A wifi TV nem más mint egy IP hálózatra tervezett célhardver - nem értem ezt miért olyan nehéz megérteni.

nem érted.

egy adó elfér a 2,4ghz sávban, az lg is csak egy adót húz egyszerre, az összes nem.

#377 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 00:15

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 20:26

"az hogy neked wifin szórjanak műsort az nem megvalósítható, mert agyoncsapna azonnal minden wifi kommunikációt a lefedett területen. ráadásul max kb 20-40 néző esetén már megállna a bazár"

De miért is nem lehet wifi-n TV ?

http://www.pto.hu/post/1/1050

http://www.our-picks.com/archives/2007/11/...0p-lcd-wifi-tv/

Ez a wifi-s TV nem lenne rossz dolog. A közeljövőben akarok venni LCD TV-t, de főként HD adásokhoz. A gondom az, hogy egyenlőre csak a sz.gépen tudom nézni. Több, mint 15 méternyi HDMI kábel kellene, hogy a gépet összekössem a majdani TV-vel.

Kb. 3 évvel ezelőtt próbáloztam LAN-on HD adást átvinni és több kevesebb sikerrel össze is jött. Az Euro1080 HD1 akkor még elérhető volt mpeg2-ben FTA, de a gép (P4 1,5Ghz), amiben a sat tuner volt nem volt elég erős hozzá, hogy akadozás nélkül nézni lehessen, így multicastban át tudtam küldeni egy erősebb gépre, amin már nem akadt a kép, csak éppen a hang csúszott picit. Ha LAN-on ment, akkor wifi-n is kéne mennie elméletileg. A hang csúszást meg csak meg lehet oldani valahogy.

Ha jobban végiggondolom, akkor abban bukhat bele a dolog, hogy a HD csatik ugye h264-ben adnak és én az átvitelnél a tömörített adatfolyamot vittem át a másik gépre, ami kitömörítette azt. Itt most úgy működne, hogy a sat kártyás gép csak decryptálná a jelet és küldené tovább a h264/avc streamet multicast-ban a wifi-s kliensnek (a TV-nek), ami attól tartok, hogy nem tudna vele mit kezdeni, hacsak nem lenne benne mpeg4 dekóder, de ez kizárt. Ha a kitömörítést a sz.gép végezné, akkor a kitömörített HD-s jel meg akkora sávszéllel menne, hogy a nemhogy wifi-n, hanem LAN-on se menne át, s szoftver se lenne, ami ezt megoldaná.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 02. 20. 00:21 -kor

#378 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:18

ezt próbálom mondani, hogy valami eszköz kell, ami továbbdobja az egyik streamet a levegőbe, mert az összeset nem lehet egyszerre... vagyis de, csak azt már dvb-t-nek hívják, és nem maradna hely mellette az analóg sugárzásnak :p

(báááár... az 50ben még így sem vagyok biztos, valaki hozzáértőbb nyilatkozzon erről plíz :))

#379 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:29

Most akkor tudunk valami biztos dátumot, valamit, hogy mikortól lesz STB a kecóban, vagy csak elmélkedünk azon, hogy a UPC vajon mit fog csinálni? Mikor kezdődik a tavasz? Mikortól tűnnek el a csatik? Konkrétumot tudtok mondani?

#380 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:53

Idézet: EV6 - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 17:06

Azmiaz?

assured quality - kézbentarthatóan szar :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »