HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 7:50

Ezért nem gyárt senki olyan TV-t, DVD felvevőt mely kábeles digitális vételre alkalmas.

Ez az ami nem igaz jászfényszarun a samsungba 2005 be kismillió ilyen tévé gurult le a c szalagról és ment angliába.Kártyaolvasó volt meg minden a digitális tuner részen.Eleget forrasztottam kifele jól elszúrták mindig német panelt ültettek a lapra én meg forraszthattam be az angol sky panelt.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#922 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:10

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:05

Ez az ami nem igaz jászfényszarun a samsungba 2005 be kismillió ilyen tévé gurult le a c szalagról és ment angliába.Kártyaolvasó volt meg minden a digitális tuner részen.Eleget forrasztottam kifele jól elszúrták mindig német panelt ültettek a lapra én meg forraszthattam be az angol sky panelt.

nezd ha az ungarische jupiszi osszeborul a samuval, akkor forraszthacc nekik is ilyet. De amint Klown is megirta, amint a upisziboxbol sikerul kilopni a nagravision ID-t, barmely CA-s DVB-C-s dreamboxszal tudol jupiszit nezni :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#923 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:10

nezd ha az ungarische jupiszi osszeborul a samuval, akkor forraszthacc nekik is ilyet. De amint Klown is megirta, amint a upisziboxbol sikerul kilopni a nagravision ID-t, barmely CA-s DVB-C-s dreamboxszal tudol jupiszit nezni :)

forraszon neki a nagynénikém azért hagytam ott embertelen egy hely :D
De mondjuk pl az se értem jön a nagy digitális földivevős korszak ugye oszt látni se látni ilyen dvb-t konverteres tv-t a kereskedelembe.Vagy te már láttál?Oké hogy ebböl is lesz haszna az államnak ha majd veheti az ember a zsir uj tv hez a dobozt.De akkor se értem én ezt.Oké set-top-box okkal ugye lehet de mi a tökömnek külön mégegy készülék ha a tv is tartalmazhatja?Oké a 300 ezres lcd-k be van...

Szerkesztette: djculture 2008. 02. 29. 16:28 -kor

Hádédész..

#924 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:27

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:17

forraszon neki a nagynénikém azért hagytam ott embertelen egy hely :D
De mondjuk pl az se értem jön a nagy digitális földivevős korszak ugye oszt látni se látni ilyen konverteres tv-t a kereskedelembe.Vagy te már láttál?Oké hogy ebböl is lesz haszna az államnak ha majd veheti az ember a zsir uj tv hez a dobozt.De akkor se értem én ezt.

figyu bazz ez egy maffia. a sky digibox HD a mai napi 329 font. ha ilyen jupiszi boxot szeretnel pizert, ezis egy szazas minimum.  es mindent elkovenek, hogy ne tudd belole digitalisan kiimadkozni a kepet, esha lehet akkor analogul se. analogra samott adott mar megoldast.

de elis kussolok mermeg az a vad er hogy bujtogatom a nepeket a kalozokdasra :)

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 29. 16:28 -kor

#925 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:27

figyu bazz ez egy maffia. a sky digibox HD a mai napi 329 font. ha ilyen jupiszi boxot szeretnel pizert, ezis egy szazas minimum.  es mindent elkovenek, hogy ne tudd belole digitalisan kiimadkozni a kepet, esha lehet akkor analogul se. analogra samott adott mar megoldast.

de elis kussolok mermeg az a vad er hogy bujtogatom a nepeket a kalozokdasra :)

Ez nem kalózkodás magadnak azt rögzítesz amit akarsz már uniós biróság is kimondta egy két perben.Más kérdés ha valaki üzletel vele. :)
Hádédész..

#926 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 16:48

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:32

Ez nem kalózkodás magadnak azt rögzítesz amit akarsz már uniós biróság is kimondta egy két perben.Más kérdés ha valaki üzletel vele. :)

a torveny ugy szol, hogycsak addig masolhatod amig a gyarto/szolgaltato ezt nem gatolja valamilyen (akar primitiv akar bonyolult) technikai intezkedessel.

#927 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 17:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:48

a torveny ugy szol, hogycsak addig masolhatod amig a gyarto/szolgaltato ezt nem gatolja valamilyen (akar primitiv akar bonyolult) technikai intezkedessel.

Viszont mivel a szabad felhasznalas magasabb rendu mint a vedelem, ezert  ilyen esetekben a tartalom tulajdonosa koteles leghetoseget biztositani a magancelu masolasra. Csak ezt b@sznak betartani.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#928 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 17:33

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 16:17

De mondjuk pl az se értem jön a nagy digitális földivevős korszak ugye oszt látni se látni ilyen dvb-t konverteres tv-t a kereskedelembe.Vagy te már láttál?Oké hogy ebböl is lesz haszna az államnak ha majd veheti az ember a zsir uj tv hez a dobozt.De akkor se értem én ezt.Oké set-top-box okkal ugye lehet de mi a tökömnek külön mégegy készülék ha a tv is tartalmazhatja?Oké a 300 ezres lcd-k be van...

Pedig van a kereskedelemben DVB-T tuneres TV is meg DVD felvevő is. pld. a Pioneer gyárt olyan DVD felvevőt is melyben CI slot is.
Majd 2010-2011 tájékán már a polcokon hemzsegni fognak a DVB-T tuneres készülékek. No meg a digitális rádiók mert ugyebár a rádió is digitális lesz  :D

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 29. 17:34 -kor

#929 Felhasználó inaktív   SAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 17:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 18:33

Pedig van a kereskedelemben DVB-T tuneres TV is meg DVD felvevő is. pld. a Pioneer gyárt olyan DVD felvevőt is melyben CI slot is.
Majd 2010-2011 tájékán már a polcokon hemzsegni fognak a DVB-T tuneres készülékek. No meg a digitális rádiók mert ugyebár a rádió is digitális lesz  :D

azért nemigen látni még DVB-T-s cuccokat nálunk, mert nem dőlt el, hogy mpeg2 vagy mpeg4 lesz-e az adás. A nyugat európai cuccok jelenleg mind mpeg2-esek. Viszont mpeg4-es adásból több fér el ugyanakkora frekvenciasávban, és lehet, hogy nálunk ezt vezetik be. Akkor viszont süthetjük sokan a DVB-T tuneres mpeg2-es tv-inket. A panasonic idei vinyós felvevői már állítólag tudni fogják az mpeg4-es DVB-T-t is. Persze a fizetős szolgáltatásokhoz CI slot is kell.

#930 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 18:43

Idézet: Taip - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 13:34

Na ácsi!!

Azért remélem, hogy ez az infó pontatlan. Feltételezem, hogy a HD adásokról lehet szó, amit nem lehet külső eszközzel rögzíteni. Az nem lehet, hogy ezek után egyáltalán nem lehet majd tv-ből műsort felvenni. Analóg forrásból azért, mert azon nem jön az adott csatorna, digitálison meg azért mert le van tiltva?? Ez így nagyon nem gömbölyű...

Nem pont erre találták ki a PVR-es STB-ket? Így nem tudsz belekötni abba, hogy nem tudod felvenni a műsort.

Max. DVD-re nem tudod kiírni, mert a PVR-ből már nem tudod kinyerni a műsort.
(Most nem arról van szó, hogy valaki kiszereli belőle a HDD-t)

#931 Felhasználó inaktív   Gyzmo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 18:47

Idézet: SAti - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 17:52

azért nemigen látni még DVB-T-s cuccokat nálunk, mert nem dőlt el, hogy mpeg2 vagy mpeg4 lesz-e az adás. A nyugat európai cuccok jelenleg mind mpeg2-esek. Viszont mpeg4-es adásból több fér el ugyanakkora frekvenciasávban, és lehet, hogy nálunk ezt vezetik be. Akkor viszont süthetjük sokan a DVB-T tuneres mpeg2-es tv-inket. A panasonic idei vinyós felvevői már állítólag tudni fogják az mpeg4-es DVB-T-t is. Persze a fizetős szolgáltatásokhoz CI slot is kell.

Az mpeg2-es DVB-T tunerekhez is van mpeg4, mpeg2 átalakító kártya. Ezt viszont csak CI slot foglalattal rendelkező készülékekhez lehet csak csatlakoztatni.  Neotion mpeg4 kártya:
Neotion

Szerkesztette: Gyzmo 2008. 02. 29. 18:52 -kor

#932 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 18:59

Tíkábel HDTV?
http://tkabel.hu/engine.aspx?page=hdtv

3 HD csatorna(Filmbox HD,History Channel HD,Voom HD) ebből kettő angol nyelvű. A magyar nyelvű filmbox meg irgalmatlanul konzerv adó, gyakorlatilag egy tucat filmet ismételgetnek egy hónapon át, napi más-más időkiosztásban.

Havidíj 1990Ft, ennyit szerintem 3 HD adó nem ér meg.
STB havidíj 2300Ft, ez is elég drága egy HD STB-nek és nem igazán derül ki hogy PVR-os lenne.

#933 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 19:14

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 18:59

Tíkábel HDTV?
http://tkabel.hu/engine.aspx?page=hdtv

3 HD csatorna(Filmbox HD,History Channel HD,Voom HD) ebből kettő angol nyelvű. A magyar nyelvű filmbox meg irgalmatlanul konzerv adó, gyakorlatilag egy tucat filmet ismételgetnek egy hónapon át, napi más-más időkiosztásban.

Havidíj 1990Ft, ennyit szerintem 3 HD adó nem ér meg.
STB havidíj 2300Ft, ez is elég drága egy HD STB-nek és nem igazán derül ki hogy PVR-os lenne.

Szerintem ezek az igazán durva árak, és nem a UPC árai :D  :Đ

#934 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 19:25

Idézet: shabba - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 18:59

Már vártam az ilyen híreket, mert én t-kábeles vagyok, és gondoltam, hogy nem lehet, hogy a upc-nél 1000-el zajlanak az események, és a t-kábelnél meg semmi nem történik.
Az más kérdés, hogy alakulnak majd az árak.

Szerkesztette: Naked Lunch 2008. 02. 29. 19:26 -kor

#935 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 19:31

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 19:43

Nem pont erre találták ki a PVR-es STB-ket? Így nem tudsz belekötni abba, hogy nem tudod felvenni a műsort.

Max. DVD-re nem tudod kiírni, mert a PVR-ből már nem tudod kinyerni a műsort.
(Most nem arról van szó, hogy valaki kiszereli belőle a HDD-t)

mindegyik set top box-on két scart van, egy a tv-nek, egy pedig videónak, ahonnan elvben fel lehet venni az éppen látott műsort.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#936 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 19:58

SFIJ szerint a scarton Macrovisionnel jön ki.
Kinek van igaza ?

#937 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 20:07

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 19:25

Már vártam az ilyen híreket, mert én t-kábeles vagyok, és gondoltam, hogy nem lehet, hogy a upc-nél 1000-el zajlanak az események, és a t-kábelnél meg semmi nem történik.
Az más kérdés, hogy alakulnak majd az árak.

Mindketten a másik kezét figyelik, hogy mennyit ír hűségárnak :D

#938 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 21:18

Volna egy fogas kérdésem:

Van a gépembe tv-kártya, amit a digitalizálódás után is szeretnék használni. Persze nem akarok külön stb-t bérelni. Mi van akkor, ha a hdmi-n csatlakoztatom a tv-re és a hagyományos analogon pedig tv-kártyára.
Persze azt gondolom, hogy egyszerre nem tudok két különböző csatornát nézni, de elvileg működhet?
Vagy mit javasoltok?
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#939 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 21:59

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 19:14

Szerintem ezek az igazán durva árak, és nem a UPC árai :D  :Đ

Valóban hernyóság, hogy nem lehet megvenni az STB-t, és nem lehet anélkül sem előfizetni.

Nem tudom, hogy ha valaki indítana egy pert a monopol helyzettel való visszaélés vagy árukapcsolás miatt, akkor megnyerné-e? A korrekt az lenne, ha X ft. lenne a HD csomag előfizetési díja, és ezért adnának egy dekódoló kártyát. Azt meg az ügyfél eldönthetné, hogy a t-kábeltől Y ft-ért bérli, vagy Z ft-ért megveszi az STB-t, vagy teljesen máshonnan beszerez egyet, és abba teszi a kártyát. Nem tudom ez külföldön hogy működik, de ez olyan mintha most az analóg csomagot csak azzal a tv készülékkel tudnám nézni amit a szolgáltató ad, és nem vehetnék bármilyen más készüléket.

Nagyon olyan szaga van a dolognak,  mint a kapitalizmus indulásakor a szabadrablásos időszaknak. Idővel aztán talán beállnak a normális piaci viszonyok.

Az egyetlen pozitívum talán az lehet, hogy a Filmbox HD csatorna esetén nem lesz a karika, ha nem Magyarországról ad. Ez elképzelhető?

#940 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:34

Idézet: SAti - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 17:52

szia ez nem így bóanik mám. a tuner az OFDM/QAM64 modulált jelből kicsomózz az mpeg2 transport streamet és itt ténykedését beis fejezi. utána jön az a rész, ami a transport streamból kimelei a PID-nek megfelelő képet/hangot/feliratokat/EPG-t, satöbbit. ezután jövő fokozat az ami dekódolja  képet, hangot, EPG-t meg az egyebeket. Ha ez a része a TVnek felvan készítve mpeg2/mpeg4-re egyaránt akkor jó, ha nem akkor szopacs van. a tuner jól láthatóan a tápláléklánc elején van, és ugyan olyan jól működik akkoris ha mpeg2 videó van mint akkoris ha mpeg4. tehát a klasszikus TV séma, tuner-kf-demodulátor felállásból ahol a tuner ittis a tuner, akf megfeleltethető annak a résznek ami a pID-nek megfelelő folyamokat kiválasztja, teljesen jó, egedül a demodulátor/dekóder egység akérdéses. DVB-T esetén tipikus pl, hangra az meg Layer I vagy II támogatott, AC-3 hangra (dolby digital) pass trough van, vagyis azt kizavarja akészülék a házimozi erősítőre. Ha A Tvd-d támogat picimacis CI eszközöket az esetleg nem támogatott mpeg4 bezavarható oda, pl...
shabba azon a véleményen van, hogy nálunk alegolcsóbb tehát a legbutább mpeg2/mpeg layerII verzió lesz DVB-T tekintetében..

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »