HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 09. 16:35

Idézet: VKP - Dátum: 2008. nov. 9., vasárnap - 16:35

Egy távoli asztalnál tényleg az Aero a legfontosabb  :D

Nem is képzeled néhány középvezető számára mennyire komoly probléma tud lenni néhány transzparenciát nélkülöző, szúrós sarkú ablak egy feng shui szerint rendezett Vista desktopon... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#182 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:30

Idézet: ion - Dátum: 2008. Nov. 1., Saturday - 1:39

Egy PDC-s eloadas a taskbarrol:
http://mschnlnine.vo...WMV-HQ/PC24.wmv

mekkora taskbar és ikonok.  :eek: jó sokáig xp user maradok azt hiszem.  :smoker:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#183 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 21:43

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 20:30

mekkora taskbar és ikonok.  :eek: jó sokáig xp user maradok azt hiszem.  :smoker:

miert nem inkabb win95?
macbook air 2014

#184 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 22:15

Idézet: evone - Dátum: 2008. Nov. 10., Monday - 21:43

miert nem inkabb win95?

Ez hülye kérdés volt.

Amúgy meg amit fentebb írtam, kb csak az első reakciómnak tudható be. Mert nem tetszik amerre halad a windows. (Nem az új funkciókra értem ezt, hanem az UI-ra. Nem vagyok a fejlődés ellen, sosem voltam.) Tudatában vagyok annak is, hogy a legtöbb dolog (majdnem minden) a többség igényeinek megfelelően készül. Meg eleve nem is lehet olyat csinálni, ami mindenkinek tetszik. De én meg "sajnos" nem átlag igényű vagyok.  Bár most, hogy belegondoltam, a default (kék) XP is érdekesen néz ki. Mint valami kék flakon. :D

Szóval csak azt mondom, hogy engem nem fogott meg a dolog. Sőt, inkább ..... Persze ezt így "látatlanban" megmondani nem nagyon lehet, előbb ki kell próbalnom majd, hogy lássam jó lesz-e ez nekem, mit tudok tenni(ellene), stb.

Tudom hogy ott a linux alternativának, de csak mindent a maga idejében. Nekem sokáig elég lesz az xp még.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#185 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 15:01

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 23:15

... Nem vagyok a fejlődés ellen, sosem voltam.) Tudatában vagyok annak is, hogy a legtöbb dolog (majdnem minden) a többség igényeinek megfelelően készül. Meg eleve nem is lehet olyat csinálni, ami mindenkinek tetszik. ...

:offtopic: A többség igényeinek való megfelelés nem feltétlen jelent fejlődést, főleg ha züllenek az emberek. Meg szerintem maga a windows nem is biztos, hogy a többség igényeihez igazodik - erre mi lenne a bizonyíték? Jónéhány raklapnyi embernek van vele gondja, igazán kevés az, aki nem panaszkodik.

Régen kiváltság volt számítógépet kezelni. Akkor még csak a "güzük" nyomatták (sajthető, honnan idéztem). De azok értették is a dolgukat, relatíve fényévekkel jobban, mint a mai gép-használók - nopersze az akkor úgy volt helyes.
Aztán teltek az évek, a számítógép lesüllyedt a hétköznapi ember szintjére, nyilván az igények is egyre hétköznapiabbak lettek. Ezzel még nem lenne baj, ez még szép dolog, csakhogy a hibák is egyre banálisabbak, primitívebbek. Aki egyáltalán nem ért hozzá, az lehet, hogy gond nélkül kezeli. A profik megintcsak gond nélkül, hisz jobban ismerik, mint mások. Viszont azok vannak talán a legnygaobb bajban, akik már értegetnek hozzá, s saját logikájukat akarják kibontakoztatni. Rengeteg a betonfal, az ütközés. S ebben az esetben a számítógép mindjárt elveszítheti azt a hatalmas "tekintélyt", amit voltaképpen - mint "univerzális programfuttató eszköz" - képvisel. Nem lesz más, csak egy rakás ócskavas. S ebben tartom hibásnak pl. a Microsoft-ot. Pedig emelhetnének is ezen a "szinten".
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#186 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 16:15

Jó, lehet nem a legjobb szót használtam. Arra gondoltam hogy, ugye a MS elképzelte, hogy na, ez szerinte a legtöbb felhasználónak bejön, tetszeni fog stb.

Én azt is hiányolom, hogy nincs(? lehet rosszul tudom) custom install. Eddig ha jól tudom nem volt, nem tudom lesz-e egyáltalán ilyen a windows történelmében. (pl a haladó usereknek. csak azt felrakni, ami kell) Mert a mostani felállásban a windows nem több, mint egy hatalmas massza / környezet, amibe mindent belepakolnak, amire azt gondolják, hogy kellhet. Ez rendben is van egy bizonyos szemszögből. De viszont ha úgy nézem, ne legyenek már fent olyan dolgok, amit pl "sosem" használok. Csak a helyet foglalják. (12 GB egy oprendszer?, OMG!. - Please ne gyertek a hdd árakkal! Nem erről beszélek.).

Szóval éppen az van, amit te is mondasz, hogy gyakorlatilag a 10 éves pistike is tud manapság már használni egy OPrendszert, mert csak "klikkelgetni" kell. Talán ezért is készül így a windows ahogy...

A videóban pacák nagyon jól elmondja pl, hogy milyen jó lesz majd a usereknek, hogy kevesebb klikkel tudnak majd eljutni ahova akarnak, stb. Ez ok, de kb ugyanígy átgondolhatnák az egészet, hogy, omg 12 gigás az oprendszerünk. Hoppá, nem kellene már modulárisan csinálnunk a következö windowst? Vagy az majd 22 Gigán fog csak elférni? :D Rendben van, belátom hogy nem ez a fő probléma, mert akkorra már lesznek x terás vinyók, "kit érdekel" alapon nézve ez ok, de én ezt akkor is furcsának találom. (pl. senki nem tesz az autójába homokzsákokat, mert elfér az még ott. Egy xp egy emberre "szabva" kb 500-600 megás méretben is jól elvan, holott kb a háromszorosa a default mérete. Vistánál és windows 7-nél meg nem tudom mennyi mindent lehet nélkülözni ahhoz, hogy még működjön)

#187 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 16:15

Érdekes, egy fontos tényezőről,a  fiájlrendszerről nem sok információ látott napvillágot.
"Légy szerény mint én..."

#188 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 16:30

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 17:15

Jó, lehet nem a legjobb szót használtam. Arra gondoltam hogy, ugye a MS elképzelte, hogy na, ez szerinte a legtöbb felhasználónak bejön, tetszeni fog stb.

Én azt is hiányolom, hogy nincs(? lehet rosszul tudom) custom install. Eddig ha jól tudom nem volt, nem tudom lesz-e egyáltalán ilyen a windows történelmében. (pl a haladó usereknek. csak azt felrakni, ami kell) Mert a mostani felállásban a windows nem több, mint egy hatalmas massza / környezet, amibe mindent belepakolnak, amire azt gondolják, hogy kellhet. Ez rendben is van egy bizonyos szemszögből. De viszont ha úgy nézem, ne legyenek már fent olyan dolgok, amit pl "sosem" használok. Csak a helyet foglalják. (12 GB egy oprendszer?, OMG!. - Please ne gyertek a hdd árakkal! Nem erről beszélek.).

Szóval éppen az van, amit te is mondasz, hogy gyakorlatilag a 10 éves pistike is tud manapság már használni egy OPrendszert, mert csak "klikkelgetni" kell. Talán ezért is készül így a windows ahogy...

A videóban pacák nagyon jól elmondja pl, hogy milyen jó lesz majd a usereknek, hogy kevesebb klikkel tudnak majd eljutni ahova akarnak, stb. Ez ok, de kb ugyanígy átgondolhatnák az egészet, hogy, omg 12 gigás az oprendszerünk. Hoppá, nem kellene már modulárisan csinálnunk a következö windowst? Vagy az majd 22 Gigán fog csak elférni? :D Rendben van, belátom hogy nem ez a fő probléma, mert akkorra már lesznek x terás vinyók, "kit érdekel" alapon nézve ez ok, de én ezt akkor is furcsának találom. (pl. senki nem tesz az autójába homokzsákokat, mert elfér az még ott. Egy xp egy emberre "szabva" kb 500-600 megás méretben is jól elvan, holott kb a háromszorosa a default mérete. Vistánál és windows 7-nél meg nem tudom mennyi mindent lehet nélkülözni ahhoz, hogy még működjön)

szerintem az xp-hez kepest nagyon is jo iranyba megy a microsoft mostanaban. :)

de azok alapjan amiket leirtal nem ertem miert nem linuxozol inkabb.. az teljesen modularis.
macbook air 2014

#189 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 16:31

Tök egyetértek des-el. UI szempontbol sem halad jó irányba az egész meg helyigény szempontjábol sem.Mennyivel jobban bejött pl a régi longhorn concept video, pedig hány éve már...Na mindegy ez megint szigorúan szvsz... :down:

(Egyébként én simán áttértem volna már linuxra ha lenne photoshop.)

Szerkesztette: andrew-- 2008. 11. 11. 16:34 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#190 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 16:36

Idézet: evone - Dátum: 2008. Nov. 11., Tuesday - 16:30

de azok alapjan amiket leirtal nem ertem miert nem linuxozol inkabb.. az teljesen modularis.

Mert még nem jött el az ideje. Ha az xp-t végleg el kell felejtenem (mert előbb utóbb végleg ott kell hagyni), akkor valamerre lépni fogok. Most is csak azért jöttem ebbe a topikba, mert érdekelt merre halad a windows.

+
közben megnéztem pár dolgot, hogy pl a vista-nál is ez a winsxs folder a kompatibilitás miatt van ott. (xp nél is, de ott alig foglal valamennyit) És hogy az csaknem 5 giga. (6000 folder, 25000 files) Hát akkor tényleg nem mondtam hülyeséget, hogy a következő win lehet 22 GB-ot fog foglalni. :D Hiszen mindig lefele kell majd kompatibilisnek lenni... ehhh..

Szerkesztette: des 2008. 11. 11. 16:42 -kor

#191 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:05

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 22:15

Mert nem tetszik amerre halad a windows.

Szintén. Ha majd váltani kell, akkor linux-ra váltok át, véglegesen és teljesen. Már nem kell tartani a linuxtól, mint anno 8 évvel ezelőtt. Mára már kiforrottak és legalább olyan kényelmesek kezelhetők, csicsázhatók, van hozzá legalább annyi alkalmazás, sőt. Játszani egyre kevesebbet játszok, de még pár év és játék téren is fordulni fog a kocka.

A játékokat leszámítva (kényszerelőny) minden előnyét elvesztette az M$ a Vistánál a linux-al szemben. Régen még rá lehetett fogni, hogy felhasználóbarátabb, több rá az alkalmazás, meg ez+az. Most már ez nincs.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#192 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:28

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 16:15

Érdekes, egy fontos tényezőről,a  fiájlrendszerről nem sok információ látott napvillágot.

Marad az NTFS. A WinFS megint el van halasztva.

Paul Thurott:
"Libraries. Special shell folders (Documents, Pictures, Music, and so on) are being renamed to Libraries. Note, however, that WinFS will not be implemented in Windows 7 and these locations will still occur within the normal shell namespace."
 aláírás
Spoiler

#193 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:03

Idézet: worxland - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:28

Marad az NTFS. A WinFS megint el van halasztva.

Paul Thurott:
"Libraries. Special shell folders (Documents, Pictures, Music, and so on) are being renamed to Libraries. Note, however, that WinFS will not be implemented in Windows 7 and these locations will still occur within the normal shell namespace."

Nem elhalasztva lett, valószínűleg soha nem is lesz belőle semmi.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#194 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:04

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 17:36

Mert még nem jött el az ideje. Ha az xp-t végleg el kell felejtenem (mert előbb utóbb végleg ott kell hagyni), akkor valamerre lépni fogok. Most is csak azért jöttem ebbe a topikba, mert érdekelt merre halad a windows.

+
közben megnéztem pár dolgot, hogy pl a vista-nál is ez a winsxs folder a kompatibilitás miatt van ott. (xp nél is, de ott alig foglal valamennyit) És hogy az csaknem 5 giga. (6000 folder, 25000 files) Hát akkor tényleg nem mondtam hülyeséget, hogy a következő win lehet 22 GB-ot fog foglalni. :D Hiszen mindig lefele kell majd kompatibilisnek lenni... ehhh..

Csak a tisztánlátás végett, a W7 frissen telepítve nagyon nem 12giga lesz...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#195 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:07

6,6 giga a komplett virtualgép amin fut.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#196 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:30

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. Nov. 11., Tuesday - 16:31

Tök egyetértek des-el. UI szempontbol sem halad jó irányba az egész meg helyigény szempontjábol sem.Mennyivel jobban bejött pl a régi longhorn concept video, pedig hány éve már...Na mindegy ez megint szigorúan szvsz... :down:

(Egyébként én simán áttértem volna már linuxra ha lenne photoshop.)

Photoshop kényelmesen ketyeg OSX-en, ami ugye ma már gondtalaul pakolható pécére ;)

on topic: Abszolút egyetértek des-el, annyi különbséggel, hogy én a vistát szeretettel használom, mert jóó. jobb, mint az xp szvsz.

mellesleg des: mindeképpen váltanod kell és tuti nem Windowsra. vagy XP-nél maradsz vagy linux, stb.. te ugye(legalábbis régebben) active desktopra építetted a hátteredet meg sok alkalmazást oda ügyeskedtél be.(calendar, tv, jegyzet, stb..stb..) na ennek kampó. Pont ma kerestem vistában és volt-nincs megszünt az active desktop support. nem lehet html-t wallpapernek használni  :down:
Szomorkodom is.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#197 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:03

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. Nov. 11., Tuesday - 19:30

Photoshop kényelmesen ketyeg OSX-en, ami ugye ma már gondtalaul pakolható pécére ;)

:offtopic:

Persze tudom én is, de nem hiszek az ilyen hekkelt rendszerekben, főleg hogy munkáról és munkaeszközről van szó.
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#198 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:08

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. Nov. 11., Tuesday - 18:04

Csak a tisztánlátás végett, a W7 frissen telepítve nagyon nem 12giga lesz...

Jó, hát na. Lehet picit túloztam. De majd meglátjuk.

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. Nov. 11., Tuesday - 18:30

mellesleg des: mindeképpen váltanod kell és tuti nem Windowsra.

Na ja. Majd lesz valahogy. :)

Active desktop:
Nos, igen. Mondjuk picit érthető miért hagyták ki. Szerintem alig használták (kezdetben én sem), holott ötletes kis dolog volt. Meg szerintem inkább csak visszaéltek vele bizonyos malware dolgok és a userekenek ez nyilván nem tetszett. (you are infected üzenetek az asztalon meg hasonlók) Szóval szép lassan kihalt. :(

#199 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:31

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 20:03

:offtopic:

Persze tudom én is, de nem hiszek az ilyen hekkelt rendszerekben, főleg hogy munkáról és munkaeszközről van szó.

Ne aggódj, a legális Mac-en, a k. sok pézé megvásárolt PS is gyönyörűen fagy...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#200 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:38

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 20:08

Jó, hát na. Lehet picit túloztam. De majd meglátjuk.

Na ja. Majd lesz valahogy. :)

Active desktop:
Nos, igen. Mondjuk picit érthető miért hagyták ki. Szerintem alig használták (kezdetben én sem), holott ötletes kis dolog volt. Meg szerintem inkább csak visszaéltek vele bizonyos malware dolgok és a userekenek ez nyilván nem tetszett. (you are infected üzenetek az asztalon meg hasonlók) Szóval szép lassan kihalt. :(

Én már most is látom, hogy jóval kisebb mint a Vista. :)

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.