HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 13. 12:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 12:24

Más fájlrendszerek...

Ja, lehet mazsolázni, de most őszintén (mint a linux) mennyire számít ez itt?  ;) 
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#222 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 12:23

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 13:15

Ja, lehet mazsolázni, de most őszintén (mint a linux) mennyire számít ez itt?  ;) 

:offtopic: Valóban semmi jelentősége nincs, mert a téma nem "összehasonlító" jellegű.

Nem flém miatt, csak azért amennyi éve az MS fejleszti a fájlrendszereit, már jóval előrébb járhatnának. Ott volt a winfs, ami szintén...

Bocsánat, nem tehetek róla, önkéntelen összehasonlítok.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#223 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 01:05

Azért elvakult linux hívők is elimerik, hogy az NTFS egy egész jó fájlrendszer.
"Légy szerény mint én..."

#224 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 16:11

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 14., péntek - 2:05

Azért elvakult linux hívők is elimerik, hogy az NTFS egy egész jó fájlrendszer.

Ha az MS portfólióját nézem, a FAT32 "óta" bizony az. Nem is kellene jobb.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#225 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 00:48

Fellapátoltam a 6801-et egy T60-as Lenovo notira (T2400, 1.5GB ram, 320GB hdd, X1300, atheros wlan, Bt, ujjlenyomat olvasó.

Az ujjlenyomat olvasót kivéve minden ment elsőre. Ujjlenyomat olvasóra feltettem a Lenovo Vista-ra szánt cuccát, azóta a loginolás is csak egy mozdulat.

Igaz, hogy az X1300 elsőre 1.0-s experience indexet adott, de egy sima driver frissítése az internetről felrakta a megfelelő drivert és azóta 3.5 a grafikai indexe a gépnek.

Eddig maximálisan pozitívak a tapasztalataim vele.
Nem tudom mennyire energia takarékos,  akkus teszteket még nem csináltam.
Az Eset Smart security működik rajta (tűzfal és vírusirtó).

***************************************************************************************
Sikerült megoldanom a W7+XP dualbootot is.

1: Első partíción a W7 van.
2: Második partición az XP (ami a W7 előtt az első partíción volt, de backup előtt okosan kiirtottam a mounteddevices alatti bejegyzéseket a registryből).
3: A w7 lett az aktív partíció.
4: Vistabootpro telepítéssel hozzáadtam az XP-t a bootmenüjéhez (Windows Xp, Windows Legacy, D:\ drive)
5: Ezután átirtam az XP partícióján (D:\ meghajtóként látszik a W7 alól) lévő boot.ini-t a következő képpen:

[boot loader]
    timeout=5
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\windows="Microsoft Windows XP Professional - magyar"    
    /noexecute=optin /fastdetect

6: Ez nem tetszett neki, mert nem találta meg a boot.ini-t. Így a Boot.ini, Ntdetect.com, ntldr triót átmásoltam a w7 partíció gyökerébe. SIKER.
Így már a boot menüből lehet kiválasztani az indítandó operációs rendszert.
***************************************************************************************

Tapasztalatok:
Stabilnak tűnik. Még semmi nem szállt el.
Gyorsan feltelepül. Nálam mindent felismert, a Vista drivereivel minden működik.
Kis helyigény: mindennel együtt kb 5-6GB amiben az összes sallangja ott ül a winsxs könyvtárban.
Kevesebb UAC buzerálás.
Tetszik az értesítési területen megjelenő ikonok testreszabhatósága (látszik, nem látszik, stb).
Szerintem gyorsabb mint egy vista. Nem egy erőgépre raktam, mégis villámgyors....
Valamelyik Vista beta kulccsal sikerült aktiválnom is (saját kulcs).

Egyelőre ennyi..

Szerkesztette: FőDudu 2008. 11. 15. 00:58 -kor

#226 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 16:51

Egy ismerősöm, valamint az én  tapasztalatom alapján úgy tűnik, hogy sem az AVG antivírus, sem a Nod nem képes megvédeni az Explorert a gyors összeomlástól. Mit lehetne ez ellen használni? A Spybot rengeteg bejegyzést talált, de amint ezeket javítja, csak percekig működik rendesen a böngésző, majd elérik az újabb támadások.

Áttértünk emiatt mindketten a Firefoxra ami ezeknek jól ellenáll.
Sajnos a superbár nem kezeli a Firefox tabjait, ezt leszámítva, csak az előnyeit tapasztalom !

Szerkesztette: dupi 2008. 11. 15. 16:52 -kor

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#227 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 15. 22:05

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 15., szombat - 17:51

Egy ismerősöm, valamint az én  tapasztalatom alapján úgy tűnik, hogy sem az AVG antivírus, sem a Nod nem képes megvédeni az Explorert a gyors összeomlástól. Mit lehetne ez ellen használni? A Spybot rengeteg bejegyzést talált, de amint ezeket javítja, csak percekig működik rendesen a böngésző, majd elérik az újabb támadások.
...

Pontosan milyen támadások? Honnan jönnek, milyen lapot nézel, mi történik, mi a nevük pl.? Nem hinném, hogy csak magától a levegőből ugyanis. Nincs ott még valami rosszul beállítva? Van-e pl. NAT?
Nekem egy gépen simán ninncs semilyen víruskereső, kémelhárító, semmi. Igaz, NAT mögött van, de tűzfal nincs. XP-s tűzfal is kikapcsolva. Azt már nem is mondom, mivel böngészek rajta, már szinte évek óta, 1 fertőzés sincs, pedig néha keresek ezt-azt, ha kell valakinek... Tehát működik az explorer. De azért az egész gép védelméről is kell gondoskodni.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 15. 22:09 -kor

#228 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 09:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. nov. 15., szombat - 23:05

Pontosan milyen támadások? Honnan jönnek, milyen lapot nézel, mi történik, mi a nevük pl.? Nem hinném, hogy csak magától a levegőből ugyanis. Nincs ott még valami rosszul beállítva? Van-e pl. NAT?

Mint mondtam, nem csak rólam van szó, hanem kettőnk tapasztalatáról.
Egyébként nem vagyok NAT mögött, hogyan is lehetnék? Ha nem túl bonyolult, légyszíves tájékoztass róla.
Viszonylag kevés weboldalon fordulok meg, ezek többnyire fórumok, ill. a yahoo games egyes oldalai.
Sajnos a bejegyzések neveit nem tudom most hirtelen prezentálni, azt legfeljebb legközelebb, ha fontos, összegyűjtöm neked.
Azt viszont mindenképpen megkérdezném, a Firefoxot használva esetleg NAT mögött lennék? Mert mint említettem azzal semmi gond nincs, csak az Explorerrel és ugynazon weboldalak használata során.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#229 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 12:16

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 10:07

...
Azt viszont mindenképpen megkérdezném, a Firefoxot használva esetleg NAT mögött lennék? ...

Nem tudtam, hogy nem tudtad. A NAT a címfordítást jelenti, egy "hálózati eszköz" mögött vagy olyankor, ami egy ún. "belső" hálót teremt, azon vagy te is, ez csatlakozik mondjuk egy routeren keresztül a nethez. A belső háló gépei kintről a NAT miatt gyakorlatilag elérhetetlenek, kivéve persze, ha az ember nem állít be "kivételeket" (pl. port forward, dmz, akármi).
Tehát ha van előtted 1 router, akkor elvben kell hogy legyen NAT. Meg tudod nézni, ha megnézed pl. "www.whatismyip.org"-ot. Visszaad 1 IP-címet. Ha 192.168-cal, vagy 10.x-szel, vagy 172.16.x-szel kezdődik, akkor belső hálón, NAT mögött vagy. De ha nem (ami valószínűbb), akkor közvetlenül megy a gépedre a net, s szerintem akkor sem a böngésző a ludas annyira, mint maga a rendszer. Olyankor már tűzfal bekapcsolva kell hogy legyen, ha nem használsz megosztásokat, akkor a Microsoft Networks ügyfél legyen kikapcsolva, a fájl- és nyomtatómegosztás legyen kikapcsolva. Tűzfalon esetleg lehet tiltani az összes beérkező kapcsolatot, tehát csakis a bentről kimenőkre adott "válaszok" jöhetnek. Ezzel lesz jó a biztonságod, persze ha figyeled, mit engedsz ki. Stb. Nem egyszerű azért.
Bármennyire is nem biztonságos az IE, percek alatt akkor sem szabadna összetörnie, ott valami más tehát a baj. Ez tűnt fel először. Nézz körül.

ps.: le lehet szedni pl. exploreres toolbar-okat, azok kommunikálnak szeretettel, törölni a cookie-kat, letöltött objektumokat. Ezeket az explorer menüjéből tudod irtani.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 16. 12:18 -kor

#230 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 12:29

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 13:16

Meg tudod nézni, ha megnézed pl. "www.whatismyip.org"-ot. Visszaad 1 IP-címet. Ha 192.168-cal, vagy 10.x-szel, vagy 172.16.x-szel kezdődik, akkor belső hálón, NAT mögött vagy.

Szerintem ezzel is max a router külső ip címét kapja meg. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#231 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 12:54

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 13:16

De ha nem (ami valószínűbb), akkor közvetlenül megy a gépedre a net,

Mint rutinos fórumozó, már az aláírásomból észrevehetted, hogy routeren keresztül csatlakozom. :-)
A megadott oldalra lépve, 88.-al kezdődő címet kaptam vissza.
Az Explorernek tényleg nem illene ennyire elromlania, de az eddig kapott tanácsok, sajnos még mindíg nem hoztak eredményt.

#232 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 15:49

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 13:29

Szerintem ezzel is max a router külső ip címét kapja meg. :)

Hej! Igaz, köszy. Bocsánat, nem tudom, szoktam-e ekkorát hibázni. Bár magamat ismervén tuti.

:offtopic: Ráfogom hogy hullafáradt vagyok egész nap.

#233 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 16. 17:28

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 13:54

...
A megadott oldalra lépve, 88.-al kezdődő címet kaptam vissza.
Az Explorernek tényleg nem illene ennyire elromlania, de az eddig kapott tanácsok, sajnos még mindíg nem hoztak eredményt.

Javítom közben a tévedésemet is (hálózatilag nem nagyon írtam így félre még, ráadásul több mondaton keresztül).

Szóval az a lényeg, hogy a whatismyip.org visszaad egy IP-t, s meg kell nézni a géped saját IP-jét. Ha a kettő nem egyforma, akkor előtted van NAT.
Ja, és ha a saját IP néz ki úgy, hogy 192.168.x, vagy stb. akkor is NAT előtt kell, hogy legyél. Ezt az imént nagyon elrontottam. :(

ps.: noshát, és is smc wbr14g2(-eu)-t használok, a router tűzfala kikapcsolva, a gép tűzfala szintén. csak a nat megy. Nem tudom, jó lenne látni neveket.

#234 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 09:29

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. nov. 16., vasárnap - 18:28

Ja, és ha a saját IP néz ki úgy, hogy 192.168.x, vagy stb. akkor is NAT előtt kell, hogy legyél.

Köszönöm, hogy nem adtad fel !
Igen akkor én NAT előtt vagyok, mert így néz ki a címem.
Akkor most az a kérdés, hogyan kerüljek NAT mögé? A routerbe kábellel csatlakozok és a telepítésnél automatikusan jött létre ez az internetes hálózat.

#235 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 09:31

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 10:29

Köszönöm, hogy nem adtad fel !
Igen akkor én NAT előtt vagyok, mert így néz ki a címem.
Akkor most az a kérdés, hogyan kerüljek NAT mögé? A routerbe kábellel csatlakozok és a telepítésnél automatikusan jött létre ez az internetes hálózat.

Pontosan, hogy most vagy a router(NAT) mögött. Egyébként, ha nincsenek telepítve ismeretlen forrásból származó programok, kétlem, hogy bármilyen általad "támadásnak" nevezett esemény bekövetkezne. Ez nem így működik. Egyébként pedig a folytatást javaslom egyik hálózatos topikban, ez maradjon meg a Windows7-nek.

ps: Ha van még gép a belső hálózaton, onnan is jöhet bármi...

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 11. 17. 09:35 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#236 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 10:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 10:31

Pontosan, hogy most vagy a router(NAT) mögött. Egyébként, ha nincsenek telepítve ismeretlen forrásból származó programok, kétlem, hogy bármilyen általad "támadásnak" nevezett esemény bekövetkezne. Ez nem így működik. Egyébként pedig a folytatást javaslom egyik hálózatos topikban, ez maradjon meg a Windows7-nek.

ps: Ha van még gép a belső hálózaton, onnan is jöhet bármi...

Ha NAT mögött vagyok, annak örülök, de ezek szerint nem ez a megoldás erre a problémára.
Részemről a Win 7-ről értekezem. (Legalábbis igyekszem.)
Ugyanazokat a programokat használom mint amelyeket XP alatt is. Legfeljebb tizenötöt. Egyetlen játékprogram sincs a gépen. A Firefox kiválóan működik, az Explorer pedig meghal. Ugyanazon feltételek között. És mint említettem egy ismerősömnél ugyanez a helyzet állt elő. Tehát nem is egyedi probléma.

#237 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 12:20

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 11:47

Ha NAT mögött vagyok, annak örülök, de ezek szerint nem ez a megoldás erre a problémára.
Részemről a Win 7-ről értekezem. (Legalábbis igyekszem.)
Ugyanazokat a programokat használom mint amelyeket XP alatt is. Legfeljebb tizenötöt. Egyetlen játékprogram sincs a gépen. A Firefox kiválóan működik, az Explorer pedig meghal. Ugyanazon feltételek között. És mint említettem egy ismerősömnél ugyanez a helyzet állt elő. Tehát nem is egyedi probléma.

Ugye nem aktiváltad a superbart? Egyébként prebeta, szóval bármi előfordulhat.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#238 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 12:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 13:20

Ugye nem aktiváltad a superbart? Egyébként prebeta, szóval bármi előfordulhat.

Nekem kellett, másnál már telepítés után automatikusan működik, tehát 1:1
Tudom, hogy prebeta, de ez ugye nem varázsszó minden problémára?

#239 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 12:47

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 13:36

Nekem kellett, másnál már telepítés után automatikusan működik, tehát 1:1
Tudom, hogy prebeta, de ez ugye nem varázsszó minden problémára?

Superbar engedélyezése után ez ilyen, még nincs kész a feature ezért is volt letiltva. De, jelenleg ez a varázsszó, mert egy nem támogatott prebeta rendszert használsz, aminek az eredete is kérdőjeles, nem szólva arról, hogy aktiváltál egy félkész feature-t ami szintén illegális módosítás. Szóval ennyi.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 11. 17. 12:47 -kor

#240 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 17. 14:37

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 17., hétfő - 13:47

mert egy nem támogatott prebeta rendszert használsz

Egy pre-pre-pre-béta rendszerben is minimum követelmény, hogy az Explorer ne csak 10 napig működjön.  Xp Sp3 alatt is sok problémám van az Explorerrel, szemben a Firefox-al, ami ott is megbízhatóan működik. Tehát szívesen veszek gyakorlatban megvalósítható tanácsokat, szerintem vírusirtó vonalon lehetne a megoldás erre a problémára.

Mindezek ellenére filozófusok véleményét is mindig szívesen meghallgatom. :-)

Szerkesztette: dupi 2008. 11. 17. 14:38 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.