Idézet: JonesC - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 20:10
Na itt vagyok.
Nem szidtam a vistát, nem is lenne rá alapom, mivel még csak nem is ültem vistás gép előtt.
Xp-nél pl. olyan dolgok nem tetszenek, hogy miközben megy a rar, baxik működni az explorer, vagy taszkváltásoknál másodpercekig töltöget, annak ellenére, hogy összesen nem kellene több mint ~1 giga memóriát használnia a 2-ből, végez valamelyik progi, akkor automatikusan előrejön, ilyesmik. OSX rohadt lassan áll fel működőre legalábbis g4-en meg g5-ön, de ha egyszer belendül, akkor onnatól sokkal folyamatosabb a működése.
Tudom, hogy nem hiszitek el nekem, de pont az ellentetet tapasztalom OS X-en, folyamatosan, minden aldott nap tobbfele Apple gyartmanyu gepen a munkahelyemen (ezek kozul is a Tigert futtato gepek meg szornyubbek, mint a Leopardot futtatok). Ma is elinditottam egy zip tomoritest, es erezhetoen belassult tole a rendszer. Masoltam egy DVD-rol, ismet lomha lett a rendszer. Ilyenkor hosszu masodpercekig tart, hogy at tudjak valtani egy masik taskra, ritkan elofordul, hogy percekig semmi, es ujra kell inditani. A Finder halozatos kepessegeivel sincsenek jo tapasztalataim, eleg gyakran szenne fagy a Finder csak azert, mert a masik gepet nem latja a halozaton. Egyszeruen legbolkapottnak velem azokat a felteveseket, hogy a boszen dicsert unix alapokra epult OS X barmivel is jobb lenne a Windowsnal. Pont ugyanazokat a jelensegeket produkalja, mint a Windows, hiszen egyik sem kepes a hardvert gyorsitani, barmennyire is fejlesztik... Errol van is egy teoriam, mert gyakran hallom, hogy az OS X minden verzioval egyre gyorsabb lesz - ami mar onmagaban is furcsan hangzik, mert ez pont azt sugallja, hogy lassu volt, de kijavitottak. Egy szoftver csak ugy lehet gyorsabb az elozo verziojanal, ha az elozo valamilyen hiba miatt lassu volt. Ez a helyzet a Vistaval is, nem volt meg kiforrva, es olyan komoly valtoztatasokat kellett eszkozolni rajta. A laptopomon (thinkpad x60s) a Vista is lassan indul el, bar legalabb furgen mukodik, de mar varom, hogy kiprobaljam rajta a 7-est.
Ha megy a rar, ahogy irod, akkor az megterheli a gepet. Nyilvan nem nevezheto elfogadhatonak, ha az Explorer nem reagal, amikor betomoritesz valamit, de nalam nem szokott eszrevehetoen akadozni a rendszer ilyenkor, pedig nem kiemelkedo a gepem teljesitmenye. Nem tudom, mitol fuggnek ezek a dolgok - talan hardvertol, drivertol, de en nem csak passziobol kelek a windows vedelmere, hanem egyszeruen nehez szo nelkul hagyni, ha masok olyat mondanak egy dologrol, amit en ugyanolyan intenziv hasznalat mellett egyaltalan nem tapasztalok.