HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#261 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 20. 13:46

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 14:38

Nem lehet ilyen paramétereket mérni, legalábbis otthoni körülmények között biztos nem. Kíváncsi lennék mire alapozva mondja bárki is, hogy rossz a memóriakezelés és a multi-tasking.

ps: Mellesleg a "rossz" kifejezés eleve nem értelmezhető...

szerintem xpnel szar hogy fut 4-5 hetig es elkezdi magatol felzabalni az osszes memoriat, holott nem inditottal semmi extrat azota...

photoshopot elinditod pl , lefoglal egy csomo memoriat, kilepsz belole es nem kapod vissza az elinditasa elotti allapotot... ez szerintem rossz.

de vistanal nincs ez a tunet, legalabbis az en gepemen tuti nincs
macbook air 2014

#262 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 14:44

Lehet tudni hogy meddig marad működőképes a 6801?

Kezdem megszeretni, így ha lehet akkor fullosan felkarácsonyfáznám, hogy hosszabb ideig használjam.
Már most jobbnak találom a Vistánál, így megtartanám amíg lehet.

Eddig semmi gondom nem volt vele egy IBM T60-as notin (T2400, 3GB ram, 320Gb Hdd, Ati X1300, Atheros wlan, BT, ujjlenyomat olvasó. Raktam rá vírusirtót, firefoxot, Vmware-t, Winampot, kodekeket, Notebook Hardware controlt... stb.

Elég villámra sikeredett, ez tetszik benne! Semmi inkompatibilitást nem találtam, Vista drivereket megeszi (FPR, VGA), még a Powerplay is működik rajta. Ujjlenyomat olvasóval lehet loginolni, ahogy az a nagy könyvben meg van irva...

Tudom, hogy ez még béta előtti kiszivárgott verzió, de nekem akkor is szimpibb a többi OS-nél!

Szerkesztette: FőDudu 2008. 11. 23. 14:45 -kor

#263 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 12:28

Szerintem 30 nap után le fog járni, de rearmolni lehet, mint a vistat az utolsó napon.
http://windowsaddict.blogspot.com/2008/11/...activation.html

bocs, felreertettem a kerdest...

Szerkesztette: ion 2008. 11. 24. 13:13 -kor

#264 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 12:38

Van, aki már feltelepítette virtuális gépre?
"Légy szerény mint én..."

#265 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 12:43

Idézet: FőDudu - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 15:44

Lehet tudni hogy meddig marad működőképes a 6801?

Kezdem megszeretni, így ha lehet akkor fullosan felkarácsonyfáznám, hogy hosszabb ideig használjam.
Már most jobbnak találom a Vistánál, így megtartanám amíg lehet.

Eddig semmi gondom nem volt vele egy IBM T60-as notin (T2400, 3GB ram, 320Gb Hdd, Ati X1300, Atheros wlan, BT, ujjlenyomat olvasó. Raktam rá vírusirtót, firefoxot, Vmware-t, Winampot, kodekeket, Notebook Hardware controlt... stb.

Elég villámra sikeredett, ez tetszik benne! Semmi inkompatibilitást nem találtam, Vista drivereket megeszi (FPR, VGA), még a Powerplay is működik rajta. Ujjlenyomat olvasóval lehet loginolni, ahogy az a nagy könyvben meg van irva...

Tudom, hogy ez még béta előtti kiszivárgott verzió, de nekem akkor is szimpibb a többi OS-nél!

Nem lehet tudni, de ha esetleg nem lesz upgrade path felfelé akkor örökre marad a 6801 vagy reinstall.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#266 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 12:44

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 13:38

Van, aki már feltelepítette virtuális gépre?

Persze...
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#267 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 20:10

Na itt vagyok.

Nem szidtam a vistát, nem is lenne rá alapom, mivel még csak nem is ültem vistás gép előtt.

Xp-nél pl. olyan dolgok nem tetszenek, hogy miközben megy a rar, baxik működni az explorer, vagy taszkváltásoknál másodpercekig töltöget, annak ellenére, hogy összesen nem kellene több mint ~1 giga memóriát használnia a 2-ből, végez valamelyik progi, akkor automatikusan előrejön, ilyesmik. OSX rohadt lassan áll fel működőre legalábbis g4-en meg g5-ön, de ha egyszer belendül, akkor onnatól sokkal folyamatosabb a működése.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#268 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 00:31

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 20:10

Na itt vagyok.

Nem szidtam a vistát, nem is lenne rá alapom, mivel még csak nem is ültem vistás gép előtt.

Xp-nél pl. olyan dolgok nem tetszenek, hogy miközben megy a rar, baxik működni az explorer, vagy taszkváltásoknál másodpercekig töltöget, annak ellenére, hogy összesen nem kellene több mint ~1 giga memóriát használnia a 2-ből, végez valamelyik progi, akkor automatikusan előrejön, ilyesmik. OSX rohadt lassan áll fel működőre legalábbis g4-en meg g5-ön, de ha egyszer belendül, akkor onnatól sokkal folyamatosabb a működése.

Tudom, hogy nem hiszitek el nekem, de pont az ellentetet tapasztalom OS X-en, folyamatosan, minden aldott nap tobbfele Apple gyartmanyu gepen a munkahelyemen (ezek kozul is a Tigert futtato gepek meg szornyubbek, mint a Leopardot futtatok). Ma is elinditottam egy zip tomoritest, es erezhetoen belassult tole a rendszer. Masoltam egy DVD-rol, ismet lomha lett a rendszer. Ilyenkor hosszu masodpercekig tart, hogy at tudjak valtani egy masik taskra, ritkan elofordul, hogy percekig semmi, es ujra kell inditani. A Finder halozatos kepessegeivel sincsenek jo tapasztalataim, eleg gyakran szenne fagy a Finder csak azert, mert a masik gepet nem latja a halozaton. Egyszeruen legbolkapottnak velem azokat a felteveseket, hogy a boszen dicsert unix alapokra epult OS X barmivel is jobb lenne a Windowsnal. Pont ugyanazokat a jelensegeket produkalja, mint a Windows, hiszen egyik sem kepes a hardvert gyorsitani, barmennyire is fejlesztik... Errol van is egy teoriam, mert gyakran hallom, hogy az OS X minden verzioval egyre gyorsabb lesz - ami mar onmagaban is furcsan hangzik, mert ez pont azt sugallja, hogy lassu volt, de kijavitottak. Egy szoftver csak ugy lehet gyorsabb az elozo verziojanal, ha az elozo valamilyen hiba miatt lassu volt. Ez a helyzet a Vistaval is, nem volt meg kiforrva, es olyan komoly valtoztatasokat kellett eszkozolni rajta. A laptopomon (thinkpad x60s) a Vista is lassan indul el, bar legalabb furgen mukodik, de mar varom, hogy kiprobaljam rajta a 7-est.
Ha megy a rar, ahogy irod, akkor az megterheli a gepet. Nyilvan nem nevezheto elfogadhatonak, ha az Explorer nem reagal, amikor betomoritesz valamit, de nalam nem szokott eszrevehetoen akadozni a rendszer ilyenkor, pedig nem kiemelkedo a gepem teljesitmenye. Nem tudom, mitol fuggnek ezek a dolgok - talan hardvertol, drivertol, de en nem csak passziobol kelek a windows vedelmere, hanem egyszeruen nehez szo nelkul hagyni, ha masok olyat mondanak egy dologrol, amit en ugyanolyan intenziv hasznalat mellett egyaltalan nem tapasztalok.

#269 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:06

ezt a tweakguides.com-on találtam:

Idézet

Windows 7 WARP
27 November 2008

Microsoft has released details of the Windows Advanced Rasterization Platform (WARP), an option to be introduced in the DirectX implementation on Windows 7 that allows full DirectX 10 rendering using software-only rasterization. In other words it lets all rendering be done by the CPU, which although much, much slower than a dedicated graphics card, means any system will be able to run basic DX10 effects under Windows 7.

Windows Advanced Rasterization Platform (WARP) In-Depth Guide

Idézet

allowing developers to have access to all Direct3D 10 graphics features, even on machines without Direct3D 10 graphics hardware.

Idézet

Image processing algorithms, printing, remoting, Virtual PC’s and other emulators, high quality font rendering, charts, graphs etc… these algorithms and applications have typically been optimized for the CPU because they don’t want to or can’t take a dependency on hardware. With WARP10, it’s possible to have a single architecture that accomplishes these tasks that can run fully in software, yet also have the ability to take advantage of hardware acceleration if it’s available.

és még írnak egy csomó mindent, nem fogok mindent beidézni  :)
meg van 2 táblázat, az egyik amiben több procin számoltatják a Crysis-t, a másikban videókarikkal
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#270 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:11

Felteszem már ezt a win7 -est mert már majdhogynem istenítitek hogy annyira jó.Kiváncsi vagyok.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#271 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 11:59

Látom nem értetted meg a dolog lényegét.
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#272 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 22:48

A Windows 7-tel érkezik a DirectX 11 is

Idézet

Basaric legfrissebb, a PC Games Hardware-nek adott interjúja alapján azonban most úgy tűnik, hogy a DirectX API következő fontos frissítése, azaz a DirectX 11-es verzió várhatóan a Windows 7 megjelenésével egy időben válik majd elérhetővé.

MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#273 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 23:38

Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 10:11

Felteszem már ezt a win7 -est mert már majdhogynem istenítitek hogy annyira jó.Kiváncsi vagyok.

Ballagjál át másik topikba :)

#274 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 01:12

Idézet: ion - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 0:31

Tudom, hogy nem hiszitek el nekem, de pont az ellentetet tapasztalom OS X-en, folyamatosan, minden aldott nap tobbfele Apple gyartmanyu gepen a munkahelyemen (ezek kozul is a Tigert futtato gepek meg szornyubbek, mint a Leopardot futtatok). Ma is elinditottam egy zip tomoritest, es erezhetoen belassult tole a rendszer. Masoltam egy DVD-rol, ismet lomha lett a rendszer. Ilyenkor hosszu masodpercekig tart, hogy at tudjak valtani egy masik taskra, ritkan elofordul, hogy percekig semmi, es ujra kell inditani. A Finder halozatos kepessegeivel sincsenek jo tapasztalataim, eleg gyakran szenne fagy a Finder csak azert, mert a masik gepet nem latja a halozaton. Egyszeruen legbolkapottnak velem azokat a felteveseket, hogy a boszen dicsert unix alapokra epult OS X barmivel is jobb lenne a Windowsnal. Pont ugyanazokat a jelensegeket produkalja, mint a Windows, hiszen egyik sem kepes a hardvert gyorsitani, barmennyire is fejlesztik... Errol van is egy teoriam, mert gyakran hallom, hogy az OS X minden verzioval egyre gyorsabb lesz - ami mar onmagaban is furcsan hangzik, mert ez pont azt sugallja, hogy lassu volt, de kijavitottak. Egy szoftver csak ugy lehet gyorsabb az elozo verziojanal, ha az elozo valamilyen hiba miatt lassu volt. Ez a helyzet a Vistaval is, nem volt meg kiforrva, es olyan komoly valtoztatasokat kellett eszkozolni rajta. A laptopomon (thinkpad x60s) a Vista is lassan indul el, bar legalabb furgen mukodik, de mar varom, hogy kiprobaljam rajta a 7-est.
Ha megy a rar, ahogy irod, akkor az megterheli a gepet. Nyilvan nem nevezheto elfogadhatonak, ha az Explorer nem reagal, amikor betomoritesz valamit, de nalam nem szokott eszrevehetoen akadozni a rendszer ilyenkor, pedig nem kiemelkedo a gepem teljesitmenye. Nem tudom, mitol fuggnek ezek a dolgok - talan hardvertol, drivertol, de en nem csak passziobol kelek a windows vedelmere, hanem egyszeruen nehez szo nelkul hagyni, ha masok olyat mondanak egy dologrol, amit en ugyanolyan intenziv hasznalat mellett egyaltalan nem tapasztalok.

Mostanában nem X-elek, mert lett ringyózós gép melóban.

De elég jól használható volt a g4-en a tigrincs.

Nem vagyok semmilyen gép/oprendszer hívő és csak a személyes tapasztalatokat mondom.

Nekem semmi bajom nem lenne a winnel, ha amiket írtam javítják. Azért is vagyok kíváncsi, hogy számomra jobb lett-e, de ez úgy is csak akkor derül ki, ha majd megnézem.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#275 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 06:48

Idézet: ion - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 1:31

... Egyszeruen legbolkapottnak velem azokat a felteveseket, hogy a boszen dicsert unix alapokra epult OS X barmivel is jobb lenne a Windowsnal. ...

:offtopic: Nem ide való: mit jelent az, hogy "jobb"?

Egyébként igazat adok: a hardver adja a teljesítményi elvi maximumot, a szoftver max. csak jól használhatja ki, gyorsítani valóban nem lehet.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 28. 06:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#276 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 06:57

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 2:12

Azért is vagyok kíváncsi, hogy számomra jobb lett-e, de ez úgy is csak akkor derül ki, ha majd megnézem.

Ez a minimum elvárás, hogy érdemes legyen egyáltalán hozzászólni. (Egyes korábbi hozzászólásokra vissza -, majdaniakra előre - utalva.)
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#277 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 12:47

Hát én még csak a Vistát próbáltam ki. :) Pedig azt hittem, kimarad az életemből.
"Légy szerény mint én..."

#278 Felhasználó inaktív   promisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 16:14

Hy! Kipróbáltam én is ezt a szépséget és nagyon tetszik. Csak egy a baj, de az nagyon.
Amikor feltelepítem akkor rendesen elindul de miután először kikapcsolom vagy ujraindítom, egyből behal vagyis ki ir egy kékhalált oszt annyi. Már 4* tetttem ujra és mindig ugyanaz. Gondolom valamelyik drivert nem támogatja, ezért az lenmne a kérdésem, hogy nem lehetne valahogy orvosolni ezt a hibát?

#279 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 16:48

Idézet: promisz - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 16:14

Hy! Kipróbáltam én is ezt a szépséget és nagyon tetszik. Csak egy a baj, de az nagyon.
Amikor feltelepítem akkor rendesen elindul de miután először kikapcsolom vagy ujraindítom, egyből behal vagyis ki ir egy kékhalált oszt annyi. Már 4* tetttem ujra és mindig ugyanaz. Gondolom valamelyik drivert nem támogatja, ezért az lenmne a kérdésem, hogy nem lehetne valahogy orvosolni ezt a hibát?

Pontosan milyen konfigod van?

#280 Felhasználó inaktív   promisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 28. 20:12

Alaplap neve:
Gigabyte GA-EP35C-DS3R  (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)

CPU típusa :
DualCore Intel Pentium E5200, 2500 MHz (12.5 x 200)

Rendszermemória:
Kingmax* 1024 MB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Háttértár:
Maxtor 6Y120L0 ATA Device  (120 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Videokártya:
NVIDIA GeForce 9600 GT  (512 MB DDRIII)

Hálózati kártya:
Realtek RTL8168/8111 termékcsaládba tartozó PCI Gigabit Ethernet hálózati adapter (NDIS 6.0)  (192.168.0.1)

Operációs rendszer:
Microsoft Windows Vista Ultimate (x64) Service Pack 1

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »