HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3481 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 15. 19:37

A Vakok Állami Intézete Budapest szívében, a Városliget szélén található. Feladatunk: vakok és gyengénlátók egymásra épülő szociális ellátása, rehabilitálású gondozása az életkor, a látásvesztés mértéke és a társuló fogyatékosság figyelembe vételével.

Idézet

Vakok Elemi Rehabilitációs Csoportja (VERCS)

Az elemi rehabilitációs csoport hivatása az önálló életvitelre, életre vágyó, ill. erre törekvő felnőttkori látássérült személyek szakszerű támogatása speciális módszerek és technikák elsajátíttatása révén. Az ott dolgozó szakemberek segítséget nyújtanak azoknak is, akik gyermekkoruk óta látássérültek és csak később alakult ki igényük az önálló életvitelre.

A szolgáltatás bejáró oktatás, bentlakásos tanfolyami, illetve ambuláns képzésformákban valósulhat meg. A csoportban dolgozó szakemberek a meglévő látásmaradvány jó kihasználásához vagy teljes vakság esetén a többi érzékszerv eredményes alkalmazásához nyújtanak szakszerű segítséget. A tanfolyami hallgatók a közös munka során a biztonságos utcai közlekedés, a napi életvitel, a háztartásvezetés, az ügyvitel területén tehetnek szert gyakorlatra. Új lehetőség nyílik meg számukra a mindennapi tájékozódáshoz a pontírás-olvasás, beszélő számítógép kezelés, személyre szabott látást segítő optikai és elektronikus eszközök használatának oktatása eredményeként.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3482 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 15. 20:40

Lenne egy hatalmas problémám a Win7-tel, mégpedig seedelsé közben előbb vagy utóbb de befagy a routerem, totálisan kinyírja a hálózatomat, amit csak a router újraindításával tudok orvosolni. Alapos tesztelés után arra kell következtetnem, hogy egyértelműen a Win7 a hiba oka. Ha nem használom a routert, akkor Win7 alatt sincs hiba a kapcsolattal, ha igen, akkor előbb-utóbb befagy az egész.

Teszteltem: utorrent + vuze

XP: :thumbsup:;
XP + router: :thumbsup:;
XP + router+cfosspeed: :thumbsup:;
Win7: :thumbsup:;
Win7+ router: :nuke:
Win7+router+cfosspeed: :nuke:

Tehát a torrent klienstől és a kapcsolatok számától is teljesen független a hiba.

HW adatok:
hálókártya: GA-G31M-ES2L integrált LAN
router: SMCWBR14-G2 (legújabb frissítés fenn van!)

#3483 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 22:10

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 20:40

Alapos tesztelés után arra kell következtetnem, hogy egyértelműen a Win7 a hiba oka. Ha nem használom a routert, akkor Win7 alatt sincs hiba a kapcsolattal, ha igen, akkor előbb-utóbb befagy az egész.

És elárulnád, hogy hogyan jutottál erre a következtetésre? :D

#3484 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 15. 23:23

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 22:10

És elárulnád, hogy hogyan jutottál erre a következtetésre? :D

És akkor biztosan felfogod? Talán úgy, hogy kipróbáltam, mint azt lentebb írom is? :(

#3485 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 00:16

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 23:23

És akkor biztosan felfogod? Talán úgy, hogy kipróbáltam, mint azt lentebb írom is? :(

Má' megbocsássá, de az még csak véletlenül sem fordult meg az agyadban, hogy a routered a szar?

Te írtad: router nélkül win7-el jó, routerrel nem.

Ebből hogy a f.szomba következtetted ki, hogy a win7 miatt fagy le a routered?

#3486 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 00:47

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 0:16

Má' megbocsássá, de az még csak véletlenül sem fordult meg az agyadban, hogy a routered a szar?

Te írtad: router nélkül win7-el jó, routerrel nem.

Ebből hogy a f.szomba következtetted ki, hogy a win7 miatt fagy le a routered?

Nehéz odáig eljutnod, hogy XP alatt nincs semmi gond...?

Szerkesztette: nando42 2009. 11. 16. 00:50 -kor

#3487 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 01:16

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 13:49

A legegyszerűbb módja az IE 8 kiegészítők nélküli futtatásának a Start menü ⇒ Minden program (All Programs) ⇒ Kellékek (Accessories) ⇒ Rendszereszközök (System Tools) , és kattints az Internet Explorer (bővítmények nélkül) (Internet Explorer (No Add-ons)) parancsra

Hát lexophat bőven!  :reklamacio:

Ez a megoldás se jó! Csinálja tovább ugyanúgy.

#3488 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 01:20

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. nov. 15., vasárnap - 13:49

A legegyszerűbb módja az IE 8 kiegészítők nélküli futtatásának a Start menü ⇒ Minden program (All Programs) ⇒ Kellékek (Accessories) ⇒ Rendszereszközök (System Tools) , és kattints az Internet Explorer (bővítmények nélkül) (Internet Explorer (No Add-ons)) parancsra

Hát lexophat bőven!  :reklamacio:

Ez a megoldás se jó! Csinálja tovább ugyanúgy.

#3489 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 07:34

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 0:47

Ez nem kizáró ok! Pl. az XP-ben a maximum halfopen connections 10-re van limitálva, míg a 7-ben nincs. Lehet, hogy ettől akad ki a routered. Próbáld ki másik router-rel!

#3490 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 16. 08:06

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 0:47

Nehéz odáig eljutni, hogy a router is lehet bugos, amit a W7 masszívabb hálózatkezelése kiválhat? Vagy én értettem félre, hogy a router fagy meg és nem a W7-es gép hálózatkezelése?
Tehát: Keress hozzá fw-frissítést. ha nincs, cseréld le. A többi megoldás csak bonyolultabb lesz, ami biztos, hogy nem a W7 tehet arról, hogy a router lefagy.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3491 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 12:36

Hmm... K. érdekes.
Nálam a DSL modem akad ki mióta W7 van fenn... :think:
K. fohhó volt, h ihaj. Szétkaptam, a 3 főbb chipre került 1-1 alu memória hűtőborda még a hőskorból.
Azóta megy gond nélkül. :think:  :Đ

#3492 Felhasználó inaktív   20Joe20 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 12:59

Idézet: 20Joe20 - Dátum: 2009. nov. 2., hétfő - 18:11

Sziasztok!

Próbáltam keresgélni,de nem találtam sehol megoldást a problémámra.
Vista és xp alatt is voltak olyan mappáim, ahol nem használtam az automatikus rendezést(tehát pl x féle mappák a jobb alsó sarokba,y féle mappák a bal felsőbe), és szeretném ezt win 7 alatt is megcsinalni, de nem  talalálok olyan beállítást ahol a rendezést ki tudnám kapcsolni.Próbáltam már a start menün jobb klikk és ott a drag and drop bepipálását és ugyanitt a sort by name kipipálását,de így se megy.

Valakinek valami ötlete erre?

Esetleg erre valaki?

#3493 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 14:01

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 8:06

Nehéz odáig eljutni, hogy a router is lehet bugos, amit a W7 masszívabb hálózatkezelése kiválhat? Vagy én értettem félre, hogy a router fagy meg és nem a W7-es gép hálózatkezelése?
Tehát: Keress hozzá fw-frissítést. ha nincs, cseréld le. A többi megoldás csak bonyolultabb lesz, ami biztos, hogy nem a W7 tehet arról, hogy a router lefagy.

Igen, nehéz, ha valakit jobban szórakoztat az, hogy belerúgjon valakibe, mint az, hogy segítsen neki.

Köszönöm, így már felfogtam! :p

#3494 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 14:06

Idézet: nando42 - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 15:01

Igen, nehéz, ha valakit jobban szórakoztat az, hogy belerúgjon valakibe, mint az, hogy segítsen neki.

Köszönöm, így már felfogtam! :p

Hasonló alaplapban, hasonló 1000baseT-s kártyákkal, ugyanezzel a routertípussal nekem is masszívan ugyanez volt a probléma. Még a pingre sem válaszolt a router, ráadásul NEM a PC-t, hanem a router-t kellett restartolni...

Dobj csak bele a gépbe valamilyen hálókártyát, meg fogsz lepődni. Nekem is így fut...

Szerintem ez a router a gigás NIC-ekkel nincs valami jó viszonyban. Érdekes, pl. linux alatt 10-20 percenként garantáltan csinálta... (MTU méretet nem tud állítani, max. a PC, de nem segített)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3495 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 14:11

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 8:34

Ez nem kizáró ok! Pl. az XP-ben a maximum halfopen connections 10-re van limitálva, míg a 7-ben nincs. Lehet, hogy ettől akad ki a routered. Próbáld ki másik router-rel!

Nem kérlek szépen, ez a router kiválóan viszi a sok kapcsolatot, az alaplapi hálókártyája lesz a bugos - legalábbis ezzel a routerrel. Ugyanezen routerrel a PCI-os RTL3139-cel kiválóan futott nálam is, holott előtte alaplapi RTL8169-cel ill. a Gigabyte EP31-DS3L integrált karijával "fagyott" rendesen.

Van egy Linksys akármilyen router, alaplapi karival ez is "fagyott" --> "egy hálózati kábel nincs bedugva" felvillant vagy 10 percenként, s fél percre dobta a kapcsolatot, szakadozott. Beraktam egy RTL8139-et, azóta fullon megy, 1 hónapja egyszer sem dobta el magát.

Szerintem ezek a gigás alaplapi karik nem biztos, hogy "jók".
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3496 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 14:23

Hmmm... Hálózati kártya tulajdonságaiban nem próbáltad 100 Mbps-re rakni fixen? Nem lehet, hogy a kábel nem elég jó az 1000-hez?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3497 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 14:25

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 15:23

Hmmm... Hálózati kártya tulajdonságaiban nem próbáltad 100 Mbps-re rakni fixen? Nem lehet, hogy a kábel nem elég jó az 1000-hez?

Dehogynem próbáltam. A kábel is jó kell hogy legyen. A router csak 100baseT-t tud max. Nem kommunikálhatott 1000-en. Amúgy ugyanazok az allpikációk futottak rajta, mint amik a hálókártya-csere után.

ps.: nálam véletlenszerűen jött elő, XP alatt is a probléma. A háló beszakadt, nem volt forgalom, de link igen. Kábel kihúz, bedug, semmi, nincs forgalom. Csak router restart segített, utána egyből jó volt minden. Linux alatt pár perc után garantáltan jelentkezett. Windows-ban volt, hogy napikig ment simán.

Szerintem ez a router nem komálja ezeket az alaplapi kártyákat... Ennél szakmaibbat nem tudok sajnos.

Közben megvan a másik router típusa ha jól emlékszem: Linksys wrt54g2. Ez a  router SEM komálta, ott a link is szakadozott, de legalább nem "fagyott be", kért újra ip-t s ment tovább, csak pár percenként eldobta a linket, aztán fél percre szakadt... De nem kellett őjraindítani a routert.
Hálókártya csere (PCI-os rtl8139 berakása) után egyszer sem volt gond, pedig 1 hónapja nincs kikapcsolva... Firmware-ek természetesen mindkét routeren a legfrissebbek.
Azért linket nem kéne dobálnia. Meg gondoltam alaplapi NIC hibájára is. Csakhogy router helyett PC-t berakva, SOHA nem volt gond.

Úgyhogy ezért gondoltam azt, hogy az SMC WBR14-G2 finnyás egyes gigás alaplapi RTL kártyákra. (meg a linksys wrt54g2 is?) :confused:

Szerkesztette: Warrior 2009. 11. 16. 14:39 -kor

#3498 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 14:45

Lenne egy  :lama: kérdésem: a 7-ben sajnos nincs támogatás a Hauppauge WinTV 88x-es tunerhez. XP-ben működik.
Az lenne a kérdésem, hogy az XP Mode-ban van-e esély ennek a kártyának a kezelésére? (merthogy még látni nem láttam az Xp Mode-ot, csak hallottam, hogy a 7 shelljéből is tud futtatni applikációt). Bár ha hasonló módon virtualizál, mint pl. a VmWare, a VirtualBox, az MSS Virtual PC, akkor nyilván nem esélyes, de hátha...
Szóval ha esetleg az XP hardver-absztrakciós rétegét használná valahogyan, akkor esélyes lenne hogy működjön 7 alatt is. Van valakinek ezirányú tapasztalat? Mármint 7-ben nem működő hardver életre keltésére XP Mode-dal? :think:

#3499 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 15:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 15:25

...
Úgyhogy ezért gondoltam azt, hogy az SMC WBR14-G2 finnyás egyes gigás alaplapi RTL kártyákra. (meg a linksys wrt54g2 is?) :confused:

Ha ugyanaz a chipsetük, akkor könnyen előfordulhat... A Linksyst adták alverziótól függően Broadcom és Atheros chippel is, s valamelyik lehet az SMC-ben is...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#3500 Felhasználó inaktív   nando42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 16. 15:18

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. nov. 16., hétfő - 14:25

Dehogynem próbáltam. A kábel is jó kell hogy legyen. A router csak 100baseT-t tud max. Nem kommunikálhatott 1000-en. Amúgy ugyanazok az allpikációk futottak rajta, mint amik a hálókártya-csere után.

ps.: nálam véletlenszerűen jött elő, XP alatt is a probléma. A háló beszakadt, nem volt forgalom, de link igen. Kábel kihúz, bedug, semmi, nincs forgalom. Csak router restart segített, utána egyből jó volt minden. Linux alatt pár perc után garantáltan jelentkezett. Windows-ban volt, hogy napikig ment simán.

Szerintem ez a router nem komálja ezeket az alaplapi kártyákat... Ennél szakmaibbat nem tudok sajnos.

Közben megvan a másik router típusa ha jól emlékszem: Linksys wrt54g2. Ez a  router SEM komálta, ott a link is szakadozott, de legalább nem "fagyott be", kért újra ip-t s ment tovább, csak pár percenként eldobta a linket, aztán fél percre szakadt... De nem kellett őjraindítani a routert.
Hálókártya csere (PCI-os rtl8139 berakása) után egyszer sem volt gond, pedig 1 hónapja nincs kikapcsolva... Firmware-ek természetesen mindkét routeren a legfrissebbek.
Azért linket nem kéne dobálnia. Meg gondoltam alaplapi NIC hibájára is. Csakhogy router helyett PC-t berakva, SOHA nem volt gond.

Pontosan milyen hálókártyát vegyek?

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 173
  • 174
  • 175
  • 176
  • 177
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.