HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#3561 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 20. 18:36

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. nov. 20., péntek - 17:12

Windows 7 Home Premium 32bit HU OEM 25.900 Ft-ért: Link. Ez nagyon jó ár.

Ez mitől jó? Kapásból van 1300-al olcsóbbé: Windows 7 Home Premium 32bit Magyar OEM, 24663 Ft

#3562 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 14:43

Skype rendben működik a Windows 7-ben? A webkamerákhoz mennyire vannak meg a driverek? Elsősorban a Logitech webkamerák érdekelnének.

#3563 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 14:48

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 14:43

Skype rendben működik a Windows 7-ben? A webkamerákhoz mennyire vannak meg a driverek? Elsősorban a Logitech webkamerák érdekelnének.

1: Működik.
2: Amit nem kezel le alapból, ahhoz letölthetsz: INNEN

#3564 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 15:53

Kíváncsiságból elővettem a régi Logitech Qucktime Express webkamerát és nem a logitch oldalán taltam drivert, az MS oldaláról telepítette és működik. A Logitech olfdalán már meg se találtam a webcamot. Az eredeti telepítő még Win98-as volt. XP-hez akkor még találtam a Logitech oldalán mindent, de az XP alapból ismerte.
RaidX

#3565 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 17:04

Én is W7 felhasználó lettem. Vissza lehet csinálni a taskbart a régire?
A monitor beállításoknál nem tudom ki pipálni a monitor által nem engedélyezett frissítéseket, vagy hogy van magyarul. 85 Hz-t enged, pedig tudna 100Hz-t is.

#3566 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 21:10

Hi !

A problémám a következő. Van egy Eicon Diva USB modemem. Hálózati kártyaként fel is ismeri a win7, de virtuális com portot nem hoz létre, innentől kezdve virtuális modemem sincs. Vista alatt tökéletesen müxik. Letöltöttem a legújab drivert, akkor sem megy. Egy betárcsázós programot kellene használni.

Köszönöm a segítséget, márha tudtok

Balin

#3567 Felhasználó inaktív   Xikita 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 21. 23:08

Idézet: RaidX - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 14:53

Kíváncsiságból elővettem a régi Logitech Qucktime Express webkamerát és nem a logitch oldalán taltam drivert, az MS oldaláról telepítette és működik. A Logitech olfdalán már meg se találtam a webcamot. Az eredeti telepítő még Win98-as volt. XP-hez akkor még találtam a Logitech oldalán mindent, de az XP alapból ismerte.

és működik a mikrofonja is? 64 bites? csak azért kérdem mert ezzel szívok jelenleg...
GA-P35-DS3L - E6550 - HD5750 - 4 GB KLDD48F - WD1001FALS - HD502IJ - GH22NS40 - 485W - 2243SW

#3568 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 03:08

Ennek az őskövületnek még nincs beépített mikrofonja. A Chiconi-nak (állítólag olcsó taszkós, úgy kaptam) van és XP SP2 kompatibilis módba tudtam a driverét feltelepíteni. Működik rendesen. Ha más megoldásod nem lessz a webcamhoz, a kompatibilitási módba telepítés valószínűleg segít.

A 64 bites gépre sajnos még nem lehet Win7-et telepíteni, mert van egy progi ami csak XP-n fut. Talán jövőre frissítik. Így 64 bites rendszerről nem tudok mit mondani. Ott egy kicsit kevesebb a driver még mindég. Pedig az MS már dolgozik a 128 bites rendszeren is.

Szerkesztette: RaidX 2009. 11. 22. 03:12 -kor

RaidX

#3569 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 16:28

Idézet: Primary - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 18:04

Én is W7 felhasználó lettem. Vissza lehet csinálni a taskbart a régire?
A monitor beállításoknál nem tudom ki pipálni a monitor által nem engedélyezett frissítéseket, vagy hogy van magyarul. 85 Hz-t enged, pedig tudna 100Hz-t is.

Azon lehet segíteni, hogy a Sleep módból felállás után működjön a hálózat. Azt tapasztaltam, hogy mitutál felállt a rendszer, nem bírok semmihez kapcsolódni, sem a hálózaton, sem a neten. Próbáltam fix ip-vel és dinamikussal is, bár nem tudom ez mennyit számít.
Csak úgy lesz újra hálózat, ha az eszköz kezelőben letiltom az ethernet vezérlőt, majd engedélyezem, de ez nem a legkényelmesebb megoldás.

#3570 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 17:30

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 21., szombat - 20:10

Hi !

A problémám a következő. Van egy Eicon Diva USB modemem. Hálózati kártyaként fel is ismeri a win7, de virtuális com portot nem hoz létre, innentől kezdve virtuális modemem sincs. Vista alatt tökéletesen müxik. Letöltöttem a legújab drivert, akkor sem megy. Egy betárcsázós programot kellene használni.

Köszönöm a segítséget, márha tudtok

Balin

senki ?????  :confused:

Azért az röhely, hogy egy új oprendszer telepítése után egy csomó hardvert nem lehet használni, mert az M$ úgy gondolja...... Nem vagyunk Csekonics Bárók, hogy minden oprendszer után új hardvereket vegyünk !!
Tudom nem kötelező használni az új oprendszert, de akkor miért csinálják ?? Elvárható lenne, hogy nem a Dzsunka Művekben készített eszközök működjenek.
Most ez a második ezköz ami nem müxik... Kva pipa vagyok... , ja és jó pénzért megvettük a win7-et

Szerkesztette: Balin 2009. 11. 22. 17:55 -kor

#3571 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 17:35

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 18:30

Jöhetne valaki okos, és megszakérthetné a problémáinkat!

#3572 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 18:20

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 17:30

Azért az röhely, hogy egy új oprendszer telepítése után egy csomó hardvert nem lehet használni, mert az M$ úgy gondolja...... Nem vagyunk Csekonics Bárók, hogy minden oprendszer után új hardvereket vegyünk !!
Tudom nem kötelező használni az új oprendszert, de akkor miért csinálják ?? Elvárható lenne, hogy nem a Dzsunka Művekben készített eszközök működjenek.
Most ez a második ezköz ami nem müxik... Kva pipa vagyok... , ja és jó pénzért megvettük a win7-et

Egyáltalán nem várható el, mivel a driverek készítése a gyártó dolga, az Ő döntésük, hogy te már nem használhatod az új rendszerek alatt az adott hardvert.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#3573 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 18:48

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 17:20

Egyáltalán nem várható el, mivel a driverek készítése a gyártó dolga, az Ő döntésük, hogy te már nem használhatod az új rendszerek alatt az adott hardvert.

Na ezzel nem értek egyet !!

Az igaz, hogy a gyártó dolga a driver készítése, de akkor miért avatkozik bele az M$ a driverek gyártásába - lásd driver update - ami a jelen esetben egy Winfast 2000 expert TV kártya - ami azért nem a Dzsunka Művekben készült -  esetében hibás, és le is tilt a win7, mert azt mondja, hogy inkompatibilis, pedig az M$ update töltötte le és Vista alatt müxik vagy az Eicon Diva USB ami csak részlegesen müxik !!

Nagyon dicséretes dolog (?), hogy a Te és az én pénzemen - amiért gondolom mind a ketten megdolgoztunk rendesen - olyan eszközt kapunk a kezünkbe amit csak részlegesen tudunk használni a jelen hardver környezetben!! (Persze az M$ szerint vegyünk újat)
Kezdd most már nagyon pofátlan lenni az M$. Természetesen ez nem kicsinyíte le a win7 előnyeit, de, de ,de, de ...
Ha minden így müködne, előbb-utób agyvérzést kapnánk....
Abban lehet, hogy igazad van - kimondatlanul is - hogy türelmetlen vagyok és majd megoldják, de képzeld el, hogy veszel egy autót és csak egy év műlva használhatod teljes körüen ....

De ezzel se az Eicon Diva, se a Winfat 2000 Expert driver problémám még nincs megoldva, vagy Szerinted dobjam ki a félmilliót érő  gépemet és vegyek újat mert az az M$ és a driver gyártók úgy döntöttek ??????

Szerkesztette: Balin 2009. 11. 22. 19:22 -kor

#3574 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 22. 20:38

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 18:48

Az igaz, hogy a gyártó dolga a driver készítése, de akkor miért avatkozik bele az M$ a driverek gyártásába - lásd driver update - ami a jelen esetben egy Winfast 2000 expert TV kártya - ami azért nem a Dzsunka Művekben készült -  esetében hibás, és le is tilt a win7, mert azt mondja, hogy inkompatibilis, pedig az M$ update töltötte le és Vista alatt müxik vagy az Eicon Diva USB ami csak részlegesen müxik !!

Nagyon dicséretes dolog (?), hogy a Te és az én pénzemen - amiért gondolom mind a ketten megdolgoztunk rendesen - olyan eszközt kapunk a kezünkbe amit csak részlegesen tudunk használni a jelen hardver környezetben!! (Persze az M$ szerint vegyünk újat)
Kezdd most már nagyon pofátlan lenni az M$. Természetesen ez nem kicsinyíte le a win7 előnyeit, de, de ,de, de ...
Ha minden így müködne, előbb-utób agyvérzést kapnánk....
Abban lehet, hogy igazad van - kimondatlanul is - hogy türelmetlen vagyok és majd megoldják, de képzeld el, hogy veszel egy autót és csak egy év műlva használhatod teljes körüen ....

De ezzel se az Eicon Diva, se a Winfat 2000 Expert driver problémám még nincs megoldva, vagy Szerinted dobjam ki a félmilliót érő  gépemet és vegyek újat mert az az M$ és a driver gyártók úgy döntöttek ??????

Baszki, hagyd már ezt az "M$"-ezést. Kilincselj az Eicon-nál meg a Leadtek-nél illesztők ügyében, ennyi a történet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3575 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 22. 20:53

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 21:38

Baszki, hagyd már ezt az "M$"-ezést. Kilincselj az Eicon-nál meg a Leadtek-nél illesztők ügyében, ennyi a történet.

Mielőtt elkezdenéd folytatni az "én megvettem pénzért" dolgot, volt egy csomó publikus béta (RC, stb) kiadás, ki tudtad volna próbálni.
Én a mostani gépemet még XP-s korszakban vettem (intel lap, c2d) érdekes módon Win7 alatt is működik. Ugyanez elmondható az elég régi HP scanneremről és az Avermedia tv tuneremről is.

Fel kéne végre fogni, hogy nem csak az MS $$$éhes, hanem a hardware gyártók is.

Egyébként meg miről is beszélünk? Vaterán 500HUF pézé lehet venni ilyen modemeket...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3576 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 10:22

Idézet: VKP - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 19:53

Mielőtt elkezdenéd folytatni az "én megvettem pénzért" dolgot, volt egy csomó publikus béta (RC, stb) kiadás, ki tudtad volna próbálni.
Én a mostani gépemet még XP-s korszakban vettem (intel lap, c2d) érdekes módon Win7 alatt is működik. Ugyanez elmondható az elég régi HP scanneremről és az Avermedia tv tuneremről is.

Fel kéne végre fogni, hogy nem csak az MS $$$éhes, hanem a hardware gyártók is.

Egyébként meg miről is beszélünk? Vaterán 500HUF pézé lehet venni ilyen modemeket...

Megkövetek Mindenkit akinek az érzéseibe "beletapostam", nem volt szándékos !!

Azonban az én problémámon az "érzések" nem segítenek !!

Itt akkor most ezt a vitát(?) lezárnám és még mindíg megoldást keresnék a két problémámra...

#3577 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 11:19

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 10:22

Megkövetek Mindenkit akinek az érzéseibe "beletapostam", nem volt szándékos !!

Azonban az én problémámon az "érzések" nem segítenek !!

Itt akkor most ezt a vitát(?) lezárnám és még mindíg megoldást keresnék a két problémámra...

Nem érzésekről van szó, hanem arról, hogy ahelyett, hogy írnál egy emailt a gyártóknak, abszurd butaságokat beszélsz arról, hogy az MS az oka annak, hogy nem tudod használni a kártyáidat.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#3578 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 11:33

Idézet: didyman - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 10:19

Nem érzésekről van szó, hanem arról, hogy ahelyett, hogy írnál egy emailt a gyártóknak, abszurd butaságokat beszélsz arról, hogy az MS az oka annak, hogy nem tudod használni a kártyáidat.

Nos, nyitott ajtókat döngetsz, mert irtam a gyártóknak és nem hiszem, hogy butaságokat beszélek..
Bár szerintem ez nézőpont kérdése.
De hagyjuk abba, mert úgy érzem meddő vita..

Szerkesztette: Balin 2009. 11. 23. 11:35 -kor

#3579 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 11:50

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 23., hétfő - 11:33

Nos, nyitott ajtókat döngetsz, mert irtam a gyártóknak és nem hiszem, hogy butaságokat beszélek..
Bár szerintem ez nézőpont kérdése.
De hagyjuk abba, mert úgy érzem meddő vita..

Hát persze, hogy nem hiszed, hiszen meg vagy győződve :) . És mit válaszoltak? Gondolom nem azt, hogy nem írunk hozzá illesztőprogramot, mert olyan kevesen használják a többi, általuk fejlesztett eszközhöz képest, hogy nem éri meg nekik foglalkozni vele.

#3580 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 23. 12:01

Idézet: Balin - Dátum: 2009. nov. 22., vasárnap - 18:48

Az igaz, hogy a gyártó dolga a driver készítése, de akkor miért avatkozik bele az M$ a driverek gyártásába - lásd driver update -

Ezt nem értem, pontosan hogy avatkozik bele az MS a driver update-n keresztül az illesztőprogramok fejlesztésébe? Lehet, hogy az ott lévő illesztők nem tökéletesek, de ehhez az MS-nek semmi köze (lásd: OEM fejlesztések, ahol ugyanaz a HW ID kerül be, csak eltérő megvalósítással a rendszer alá, tehát ez közel sem ilyen egyszerű), habár a logo tesztelésen elvileg átmegy, ami ott van, de a DU alapvetően egy olyan megoldás, ami megkönnyíti neked az illesztő begyűjtését, DE nem helyettesíti azt, mellette szíved joga, hogy a gyártónál, vagy máshonnét keress illesztőt, nem? Legalábbis az MS ezt nem tiltja neked, csak helyenként nem javasolja, többek között a fenti HW-ID-k alapján, ez megint a gyártó sara, hogy nem veszi a fáradtságot egyedit készíteni, ha a HW-es elrendezésen változtat. Pont a tunerkártyák ilyen szempontból valami féktelenül elbaszottak, mert ugye a Win annyit tud róluk, hogy BT878-based capturing device, de hogy azt ki, hogyan szabta testre, azt nem, mert nincs leközölve, kifejtve.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 177
  • 178
  • 179
  • 180
  • 181
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.