HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4641 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 04. 13:19

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 13:03

Általában a folyamatokban látszik, ha egy nem odavaló dolog fut. Ha meg nem látszik, akkor más nyoma azért érezhető.

Túrót, kedvesem gépén csak annyi észrevehető nyoma volt a virnyáknak, hogy a pendrájvokat telefosta mindenféle lockolt .tmp, .com meg .bat fájllal, amik Windows alatt szépen el is voltak rejtve a kíváncsi szemek elől, OSX alatt kellett levakarni minden holmiról, hogy ne fertőzze vissza.

#4642 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 14:08

Idézet: zka67 - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 12:03

Általában a folyamatokban látszik, ha egy nem odavaló dolog fut. Ha meg nem látszik, akkor más nyoma azért érezhető. Egyébként van on-line scanner, ha gyanúsnak találok valamit, akkor azt szoktam lefuttatni.

Nm egy vírus képes magát elrejteni a task manager elől. Vagy Windows rendszerfolyamatokat használ, pl. az svchost.exe-t.
Amúgy egy jól megírt víruskergető képes úgy működni, hogy te nem is érzed, hogy fut, csak a systray-en lévő ikonját látod - mind a fizetős, mind az ingyenes oldalról akadnak példák.

#4643 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 14:12

és összeveted egy újratelepítéssel ami max. 1 óra

Ebbe amúgy beleszámoltad az adatmentést, a szoftverek visszatelepítését és a beállításokat is? Ezek a hosszú és bosszantó dolgok, nem a next-next-vár-finish.

#4644 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 15:51

egy újratelepítéssel ami max. 1 óra, akkor már meggondolandó.

1. nekem nem 1 óra egy telepítés, kcisit komplexebb rendszerem van.
2. az automatikus védelem nem néz át minden fájlt ha elindítok egy programot.  Arra ott van a heti 1x ütemezett ellenőrzés.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4645 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 04. 20:30

Idézet: debaj - Dátum: 2010. márc. 4., csütörtök - 14:12

Ebbe amúgy beleszámoltad az adatmentést, a szoftverek visszatelepítését és a beállításokat is? Ezek a hosszú és bosszantó dolgok, nem a next-next-vár-finish.

Igen, nagyjából ennyi. Én már nagyon régóta nem a gépemen tárolom az adatokat. Ha készen vagyok egy melóval, az megy dvd-re és a netre archivumba. Ha később mégis kell, néhány pillanat alatt elő tudom venni, nem kell keresgélnem, hogy "jaj istenem melyik könyvtárban is tettem".

A szoftverek visszatelepítéséről meg annyit, hogy általában a tizede nem kell azoknak, amik egy gépen vannak. Még szerencsés dolog is egy újratelepítés. Ha meg időközben kiderül, hogy mégis kell valamelyik, akkor felteszem és legfeljebb tartok egy cigiszünetet :)

De most a vitát és a kinek-milyen-virusa-volt-ot félretéve, őszintén: hány évente fordul elő veletek, hogy belefuttok egy vírusba? Nekem ~4 éve volt utoljára, az is az én baromságom miatt, olyan oldalról töltöttem le programot, amiről tudtam, hogy nem kéne és ráadásul el is indítottam :D

Aki meg naponta-hetente belefut egy-több vírusba, annak úgyis mindegy, hogy gyors vagy lassú a gép, az használjon vírusbasztatót.

Nem akartam ekkora feneket keríteni a dolognak, mert ez mégiscsak a windows7 topik, ha jól emlékszem csak mexeltől kérdeztem meg csodálkozva, hogy miért használja, mert tudom róla, hogy nem kedző és aggódik a gépe gyorsaságáért. Meg egyébként is, hetente újratelepíti a gépét de van, hogy sűrűbben :D

Szerk: Egyébként azóta átnézettem a gépeimet on-line scanerrel, és pár tracking cookie-n kívül mást nem talált. Azok meg nem érdekesek.

Szerkesztette: zka67 2010. 03. 04. 20:33 -kor

#4646 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 16:54

Sziasztok
Lenne két kérdésem.
Először is pár embertől hallottam hogy a lapozófájlt másik winyóra teszi mint ami a rendszer winyója. Ez miért jó? Mi az előnye? Illetve ha az a winyó éppen nincs jelen a gépben képes e automatikusan visszaállni az alapértelmezett helyre, vagy esetleg lapozófájl nélkül futni? (nem igazán gond 4Gb mellett sztem ha csak nettezésre van használva olyankor).
Másik kérdésem hogy hol tudom átállítani a lapozófájl helyét?

#4647 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 17:36

....

Csatolt fájl:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4648 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 20:14

srácok!

Hogy a csudába tudom a monitor számára is ehetővé tenni a jelet, amit a vga küld?
Most kénytelen vagyok 7600GT-t egy ~97es (évjárat...) :p 800x600@60hz Megjelenítésre képes moncsin használni.
De mivel túl nagy felbontást ad a vga, a monitor csak elcsíkozott képet ad.
Walaki? :think:

#4649 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 20:56

Na, ezt piszkosul nem értem...
Van 1 régi S3 Virge/DX-em 4MB vrammal, meg ez az Inno3D Gf7600GT.
Ha csak a Gf volt benne, DVI->VGA átalakítóval nem ment.
De mihelyst betettem mellé az S3-at, megy 800x600...
:eek:  Nem kicsit fura a dolog, de most működik. :D

..
Mégsem...  :mad:

Szerkesztette: carr 2010. 03. 06. 21:03 -kor

#4650 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 06. 21:33

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2010. márc. 6., szombat - 16:54

Sziasztok
Lenne két kérdésem.
Először is pár embertől hallottam hogy a lapozófájlt másik winyóra teszi mint ami a rendszer winyója. Ez miért jó? Mi az előnye? Illetve ha az a winyó éppen nincs jelen a gépben képes e automatikusan visszaállni az alapértelmezett helyre, vagy esetleg lapozófájl nélkül futni? (nem igazán gond 4Gb mellett sztem ha csak nettezésre van használva olyankor).
Másik kérdésem hogy hol tudom átállítani a lapozófájl helyét?

Én 2gb ramnál próbaképpen kikapcsoltam a lapozófájlt már egy hónapja, és semmi gondom nem volt azóta. Nem tudom mennyire szükséges ennyi ramnál is már.

#4651 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 10:39

Én próbaként kikapcsoltam 512 megánál és negyon nehezen vettem észre a hiányát. Talán, hogy picit lassabban indultak a programok akkor is ha naponta többször használtam őket. 256 megánál már volt gond ha kivolt kapcsolva!
Viszont a mai HDD és memóriakapacitások mellett nem sok vizet zavar bekapcsolt állapotban sem. Max kerregteti a HDD-t mikor nem csinálsz semmit.
RaidX

#4652 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 12:53

A következő a rendszer:
- 1. partíció: XP, 2. partíció Win7 (1 - 2 sorrendben telepítve)
- Computer management szerint:
1. partíció: system, active
2. partíció: boot, crash dump
mindkettő primary természetesen

Az XP-s partíciót törölni szeretném és egyberakni a Win7-essel. Kérdés, hogy ehhez milyen hókuszpókusz kell a fenti felállást nézve, hogy utána is bootoljon a rendszer. :)
Vagy egy valamire való partíció manager ezt le fogja kezelni?

#4653 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 14:09

Idézet: vipisrac - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 12:53

A következő a rendszer:

Az XP-s partíciót törölni szeretném és egyberakni a Win7-essel. Kérdés, hogy ehhez milyen hókuszpókusz kell a fenti felállást nézve, hogy utána is bootoljon a rendszer. :)

A partíciók átlakaítása nem gond, de mivel van egy XP-d és azon van a rendszerindítás na meg az az aktív így az xp törlése után lesz egy halott oprendszered. Legjobb és legegyszerűbb megoldás lenne egy újratelepítés particíiók piszkálgatásával, xp nélkül.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4654 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 14:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 13:53

A következő a rendszer:

XP eltávolításához segítség.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4655 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 15:01

Idézet: bon - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 14:09

A partíciók átlakaítása nem gond, de mivel van egy XP-d és azon van a rendszerindítás na meg az az aktív így az xp törlése után lesz egy halott oprendszered. Legjobb és legegyszerűbb megoldás lenne egy újratelepítés particíiók piszkálgatásával, xp nélkül.

Az új partíció utólagos aktívvá tétele az nyilván nem gond. Én is arra gondoltam, hogy az indító file-okkal lehet probléma. (Bár nekem fura ez a CM-es kiírás, hogy az egyik partíció system a másik meg boot. Vagy legalábbis fordítva képzeltem...).

De ezt meg gondoltam vmi XP-hez hasonló fixboot, -mbr, stb paranccsal talán szintén helyre lehet tenni utólag. :think:

Idézet: gene - Dátum: 2010. márc. 7., vasárnap - 14:39

Ez a fordítottja, de majd megnézem azért. Köszi.

#4656 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 07. 16:39

A böngészőválasztó frissítés telepítése után alapértelmezett IE8 esetén a  hivatkozása el fog tünni a Start menüből? Amennyiben igen, akkor visszakerükl, ha megitnt az IE8-at választom alapértelemezettnek?

Szerkesztette: zoli62 2010. 03. 07. 16:41 -kor

"Légy szerény mint én..."

#4657 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 03. 07. 16:39

A böngészõválasztó frissítés telepítése után alapértelmezett IE8 esetén a  hivatkozása el fog tünni a Start menübõl? Amennyiben igen, akkor visszakerükl, ha megitnt az IE8-at választom alapértelemezettnek?

Eltűnta fontos frissítések közül. Nem, mintha hiányozna. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif

Szerkesztette: zoli62 2010. 03. 09. 12:39 -kor

#4658 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 17:13

Az MS Most javítja mert a véletlengenerátora csalt! Javítás utánn valószínüleg ismét megjelenik a frissítések között. Viszont belehet állítani, hogy nem kéred és addig nem zaklat még újabb verziót nem adnak ki belőle.

Idézet

A hibára még a múlt héten felhívta a figyelmet az IBM egyik rendszermérnöke, Rob Weir, aki a megjelenése után tüzetesebben is átvizsgálta a böngészőválasztó panel véletlen-rutinjának működését. A mérnök statisztikai számításai szerint az eredeti böngészőválasztó panel a legtöbbször Chrome-nak kedvezett, így a Google böngészője szerepelt a leggyakrabban a lista első három helyének valamelyikén. Ide egyébként az Internet Explorer 8-nak volt a legkevesebb esélye bekerülni, emellett a norvég Opera Software böngészője rendszeresen jobb helyet kapott, mint a Mozilla Firefox.

Nálam elméletileg le van szedva az IE, de mégis felkínálta letöltésre a választót. Pedig azt rebesgették, csak ott jelenik meg ahol az IE az alapértelmezett beállítás.
RaidX

#4659 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 18:11

Hali!

A minap újra kellett raknom a rendszert, és gondoltam újra raid 0 -ra telepítek.
No ez nem ment olyan simán..
Létrehoztam a raid tömbböt, majd particionálás, és telepítés..na ekkor dobott egy olyan hibaüzenetet a telepítő, hogy sorry, de ide ez nem fog menni..
Nagy szenvedések árán, kiderült, rossz BIOS beállítás volt a hiba oka.
Valamiért érzékeny az instabil tuningra, illetve a raid tömbböt kellett megadni first meghajtónak a pioritásban.
Végülis nem jöttem rá, miért, hisz ha a telepítője létja..
Szóval egy load bios default, majd a raid tömb első helyre rakása a hdd-k közt, megoldotta a problémát.

Leírtam, hátha valaki szopik ilyesmivel..

havri
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#4660 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 09. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 09. 17:13

Az MS Most javítja mert a véletlengenerátora csalt! Javítás utánn valószínüleg ismét megjelenik a frissítések között. Viszont belehet állítani, hogy nem kéred és addig nem zaklat még újabb verziót nem adnak ki belőle.

Nálam elméletileg le van szedva az IE, de mégis felkínálta letöltésre a választót. Pedig azt rebesgették, csak ott jelenik meg ahol az IE az alapértelmezett beállítás.

Hogy lehet beállítani, hogy ne zaklasson?

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.