HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4841 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 10. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 04. 10. 15:21

Aki megmondja nekem mi a megfejtés az alábbi hibára, vendégem egy karton sörre :happy:
win7 64bit.random jön elő a hiba, egyszercsak kép megáll, és csak restart segít.van hogy filmezés közben, van hogy játék közben, van hogy egy nap kétszer, de olyan is hogy két hétig semmi baja...

Kép

Hasonlóan kezdte nekem is a sz@rakodást a gép...aztán kiderült, hogy behalt a vga. :glare:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4842 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 15:10

:blink:
hogy bír akkor néha több óra (3-4-5) játékot, amik zabálják a vga-t rendessen? :) Van hogy 3 hétig semmi baj, pont hogy elfelejtem erre meg befagy meignt.Ma pl kétszer játszotta el, ezelőtt egy hete asszem.És azért játszok elég sokat.
Régebben kerestem a hiba okát, de belefáradtam, sehol sem mutattak rá a hiba pontos okára+megoldásra.
Van ahol az alaplapom+cpu+win7 kombo nem megfelelő itt például, vagy itt.Valahol hangkártya update-et írnak, van ahol pedig azt mondták hogy ez a Gigabyte lap nem szereti a win7-et, energiagazdálkodást amit lehet ki kell kapcsolni.Bejártam már az összes utat de nem jó egyik sem, és elég szopás játszani vele mert nem tudom letesztelni hogy valóban megjavult-e vagy sem, mert a fagyások tök random jönnek..:(
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#4843 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 10. 16:15

Biztos, hogy minden energiagazdálkodást kikapcsoltála a BIOS-ban?! :confused: C1, C3, EIST ilyesmiket keress és kapcsold ki az összeset! Ilyennel már találkoztam és csak ez volt a megoldás, illetve másik, a BIOS frissítés. :sleep: Ez utóbbival célszerű kezdeni. :)

Szerkesztette: Csokis 2010. 04. 10. 16:17 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4844 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 13:18

Sziasztok

Most egy tiszta win7 32bit van a gépemen. Elégedett vagyok vele, csak a memoria kérdése zavar.

Mi a helyzet a 64bites verzioval? Mennyire igazak még azok a dolgok, hogy fagynak vele a játékok és hogy nincs hozzá driver?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#4845 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Csokis - Dátum: 2010. 04. 10. 17:15

Biztos, hogy minden energiagazdálkodást kikapcsoltála a BIOS-ban?! :confused: C1, C3, EIST ilyesmiket keress és kapcsold ki az összeset! Ilyennel már találkoztam és csak ez volt a megoldás, illetve másik, a BIOS frissítés. :sleep: Ez utóbbival célszerű kezdeni. :)

Ha nem nagy kérés, le tudnád írni pontossan miket kell kikapcoslni, illetve hol találom őket? :)
Érik a söröcske :cool2:
köszi előre is!
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

#4846 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 04. 11. 14:43

Ha nem nagy kérés, le tudnád írni pontossan miket kell kikapcoslni, illetve hol találom őket? :)
Érik a söröcske :cool2:
köszi előre is!

Sorolom miket kapcsolj ki. :)

MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) -> Advanced Frequency Settings -> Advanced CPU Core Features menűben ezeket kapcsold ki (Disabled):

• CPU Enhanced Halt (C1E)
  • C3/C6/C7 State Support
  • CPU EIST Function

Power Managment Support menűben pedig ezeket kapcsold ki (Disabled):

• PME Event Wake Up
  • Power On by Ring
  • Resume by Alarm
  • Power On by Mouse
  • Power On by Keyboard

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#4847 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: dani83 - Dátum: 2010. 04. 10. 16:10

:blink:
hogy bír akkor néha több óra (3-4-5) játékot, amik zabálják a vga-t rendessen? :) Van hogy 3 hétig semmi baj, pont hogy elfelejtem erre meg befagy meignt.Ma pl kétszer játszotta el, ezelőtt egy hete asszem.És azért játszok elég sokat.
Régebben kerestem a hiba okát, de belefáradtam, sehol sem mutattak rá a hiba pontos okára+megoldásra.
Van ahol az alaplapom+cpu+win7 kombo nem megfelelő itt például, vagy itt.Valahol hangkártya update-et írnak, van ahol pedig azt mondták hogy ez a Gigabyte lap nem szereti a win7-et, energiagazdálkodást amit lehet ki kell kapcsolni.Bejártam már az összes utat de nem jó egyik sem, és elég szopás játszani vele mert nem tudom letesztelni hogy valóban megjavult-e vagy sem, mert a fagyások tök random jönnek..:(

Nekem detto ugyanezt csinálta, mehetett a crysis is vagy akármelyik komolyabb játék, de még FurMark alatt is stabil volt a rendszer, aztán szépen elkezdte a benchmarkokban majd a játékokban is a kékhalált.
Végül kiderült, hogy a GPU nem bírja a gyári órajelét ami 750Mhz volt, ehelyett csak 680Mhz-en volt stabil. :s

Én megnézném egyesével a cuccokat másik gépben. ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#4848 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 16:49

köszi Csokis, örök hálám :sleep: Megcsinálom amiket írtál, aztán ha nem jelentkezik a hiba 1-2 hétig akkor áll az ajánlatom :closedeyes:
Trebron Neked is köszi, ha Csokis ötlete nem sikerül, akkor jön a Te verziód :D Azért nem azzal kezdem, mert az sokkal bonyolultabb egyenként kipróbálni más gépben a cuccokat, sajna arra nem lenne időm :)

#4849 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 21:09

Csatolt fájl  winFOS7.jpg (40,53K)
Letöltések:: 33Következő eset történt velem: letöltöttem a Windows 7 Enterprise verziót a hivatalos Microsoft weblapról.

Feltelepítettem, egy VirtualBoxba egy 2.8-as X3 Phenomra, melyben a Virtuális Gép kapott két procit és 1 giga ramot.

Minden ment is rendben amíg fel nem telepítettem a VirtualBox drivereket, majd az első újraindítás után feldobta a rendszervisszaállító panelt

és egy végtelenciklusba került, folyamatos újraindítások jöttek.

(Semmi, azaz 0, tehát zéró külső, felhasználói, vagy bármilyen más third party program NEM futott le a virtuális Windows 7-ben a SUN Microsystems VirtualBox driverein kívül)

Majd az egészet előlről kezdtem: Win7 telepítés, VirtualBox driverek, RÓKASÁGBÓL MÉG EGY RENDSZERVISSZAÁLLÍTÁSI PONTOT IS LÉTREHOZTAM
majd az eredmény ugyanaz : Stratup Repair és újraindulgatások... viszont itt megadtam a felhasználó jelszavát, és megpróbáltam nyomni egy Rendszervisszaállításti pontot , és kiírta, hogy NINCS RENDSZERVISSZAÁLLÍTÁSI FÁJL (!) pedig direkt készítettem egyet !

A következő a kérdésem: most tényleg ennyire sz*r ez a Windows 7 , vagy csak nekem tűnik annak? :boa:

Csatolt fájl  winshit7.jpg (32,87K)
Letöltések:: 23
Csatolt fájl  winFOS7.jpg (40,53K)
Letöltések:: 33

#4850 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 22:00

Azért a rendszervisszaállítási pont és a rendszervisszaállítási image file közt vannak különbségek.
Mielőtt nekiállsz valamit mocskolni, először tisztában kellene lenni alapfogalmakkal.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4851 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 23:26

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2010. 04. 11. 22:00

Azért a rendszervisszaállítási pont és a rendszervisszaállítási image file közt vannak különbségek.
Mielőtt nekiállsz valamit mocskolni, először tisztában kellene lenni alapfogalmakkal.

Tisztában vagyok vele. De sajnos ez a lényegen nem változtat ! Úgyis mondhatjuk, hogy aprólék.

A lényeg itt az, hogy egy FULL zsír gépre a feltelepítés után felpakolt Windows 7 az első újraindítás után

MEGHALT ! és semmilyen formációban nem volt hajlandó többet elindulni, és mindezt 2x egymás után is előadta
a fent leírt forgatókönyv szerint.

Tesztelni szerettem volna mielőtt feltelepítem a normál gépre, de így már megkaptam a választ, és nem fogom rá feltenni.

#4852 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 11. 23:28

Helyes.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#4853 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 15:50

Sziasztok!

Szerintetek mi történik, ha a jól belőtt windows home premium OEM rendszeremet aktiválás nélkül leghostolom, hazaviszem, otthon pedig a torrenteken keringő windows 7 loaderrel, hát, khm, úgymond, crackelem.
Szerintetek kiszűri az MS az eredeti, tényleg megvásárolt wint, hogy valaki lemásolta?
Vagy van már Win7-re is newsid forma megoldás?

Köfi!

#4854 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 04. 12. 16:50

Sziasztok!

Szerintetek mi történik, ha a jól belőtt windows home premium OEM rendszeremet aktiválás nélkül leghostolom, hazaviszem, otthon pedig a torrenteken keringő windows 7 loaderrel, hát, khm, úgymond, crackelem.
Szerintetek kiszűri az MS az eredeti, tényleg megvásárolt wint, hogy valaki lemásolta?
Vagy van már Win7-re is newsid forma megoldás?

Köfi!

Nem foglalkozik vele.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#4855 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 16:00

Sziasztok!

Eltüntettem a tálcáról a Mediaplayer ikont (kék alapon narancssárga gomb,fehér 3szög)közvetlenül az intéző mellett.
Az ezköztárakban nem találom. Drag & Drop-al nem tudom a tálcára pottyantani. Hiába oldom föl a tálca zárolást.
Tud valaki segíteni?
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#4856 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 04. 12. 15:00

Nem foglalkozik vele.

Köfi a gyors választ!
Kipróbálom.

Egyébként próbálta már valaki az XP-s newsid programot Win7-tel?
Vagy legalább a Ghostwalkot?

#4857 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 04. 12. 17:30

Egyébként próbálta már valaki az XP-s newsid programot Win7-tel?
Vagy legalább a Ghostwalkot?

Megszüntették a newsid támogatását (vista-nál okozott is problémát), bővebb információ itt: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4858 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 20:53

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 04. 12. 17:00

Sziasztok!

Eltüntettem a tálcáról a Mediaplayer ikont (kék alapon narancssárga gomb,fehér 3szög)közvetlenül az intéző mellett.
Az ezköztárakban nem találom. Drag & Drop-al nem tudom a tálcára pottyantani. Hiába oldom föl a tálca zárolást.
Tud valaki segíteni?

Visszaállítást nem próbáltad?
"Légy szerény mint én..."

#4859 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 20:53

Mc Afee Total Protection vírusírtó megy a gépen. Ma azt tapasztaltam, hogy konzolprogram az értesítési területen eltűnt és a program összeomlott és leállt,a Windows 7 feldobrtaa szokásos hibaüzenet ablakot: Újraindítás után is ez történt. A feledatkezelőben úgy látszott, hogy az állandó védelem fut, csak az xtray állt le. Bár végülis újratelepítettem, és ez megoldotta a problémát, de mi lehetett ennek az oka?
"Légy szerény mint én..."

#4860 Felhasználó inaktív   beta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 02:10

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 04. 12. 17:00

Sziasztok!

Tud valaki segíteni?

elinditod -> jobb gomb talcan az ikonjan -> rogzites a talcan

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • Utolsó »