HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#4971 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 07. 14:59

OFF:
nem értem a BigiCigi kolléga miért nem ír még/már valamilyen trusted Unix kernelt vagy új SELinux platformot... :-s
ON:

Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#4972 Felhasználó inaktív   Thomas.Felis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2010. 05. 07. 14:59

OFF:
nem értem a BigiCigi kolléga miért nem ír még/már valamilyen trusted Unix kernelt vagy új SELinux platformot... :-s
ON:

Haggyadazt...búgatva van. :laugh:
"Amúgy, minél inkább megkötött valami, annál valamilyenebb. " /Gyula4*2/

#4973 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 05. 07. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: rocker69 - Dátum: 2010. 05. 07. 16:48

Haggyadazt...búgatva van. :laugh:

Téged sem mostanában láttalak errefelé :-) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4974 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 07. 18:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 06. 13:40

A víruskereső, attól hogy nem fertőzött a file, még lefoghatja a gépet rendesen, amikor ellenőrzi. Nézd meg, milyen file-oknál jön elő ez a jelenség. Ha pl. DLL, EXE, hasonló futtatható, viszonylag nagyobb méretűeknél, akkor biztos lehetsz benne, hogy vírusellenőrzés miatt van várakozás.

Hat en is ilyesmire gyanakodtam. De egyre jobban kezd a gyanu a Nod32, pontosabban ESS fele terelodni.
Szerintem a hatterben az lehet, hogy a 4.0-as verziorol valtottam nem olyan regen a legujabb 4.2-es verziora es azzal lehet valami ellenorzes kozben, ami eleg erdekes foleg azert is, mert a keszitok allitasa szerint ennek az uj valtozatnak kellene pont lenyegesen gyorsabbnak lennie. Ellenben valoszinusitem, hogy olyan lassan ellenorzi le a fajlokat, hogy kozben nem engedi torolni az elotte letoltott vagy telepitett fajlt.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#4975 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 07:56

Hali, hozzajutottam egy legalis Win 7 OEM kiadashoz, de valahogy nem igazan ertem mit kene vele csinalnom, hogy telepuljon a gepre. Ha berakom a lemezt nem tortenik semmi, csak porog, olvassa, es ennyi. Tippek?
A korabbi Win 7 Ultimate betat akarnam kicserelni erre, marmint arra a particiora telepiteni.

#4976 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 08. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 08. 08:56

Hali, hozzajutottam egy legalis Win 7 OEM kiadashoz, de valahogy nem igazan ertem mit kene vele csinalnom, hogy telepuljon a gepre. Ha berakom a lemezt nem tortenik semmi, csak porog, olvassa, es ennyi. Tippek?
A korabbi Win 7 Ultimate betat akarnam kicserelni erre, marmint arra a particiora telepiteni.

Meg jelenik valami képernyő?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4977 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 09. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 08. 08:56

Nem ilyen update verzió, csak működő legális XP/Vista-ra lehet feltolni? Nekem is ilyen van melóhelyemtől... ha ilyen, akkor ne bootolni próbálj róla.

Szerkesztette: Orgi 2010. 05. 09. 09:33 -kor

#4978 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 05:49

Ha bent vagyok vistaban es ugy tolom be akkor nem jon be semmi, porgeti olvassa percekig eredmeny nelkul. Ha a beta 7re loggolok akkor kiirja hogy nem jo windowsom van. Nos az oem az 64 bites mivel tudom a gepem tamogatja azt, ezert vettem ezt a 32 helyett. Mind a vista es a beta 7 is 32 bites ellenben.
Szerintem nem sima update verzio, legalabbis a tokon egy arva szo nincs errol, ez oem system builder. Gondoltam lehet barebone pc kene neki de a bootolas kozben sem hoz be semmit ha bent van a dvd, csak olvassa kicsit aztan adja a kov kepernyot.
Lehet azert van a gebasz mert 64es? Pedig nem regi a gepem, ez mar tamogatja.

#4979 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 06:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 10. 06:49

Ha bent vagyok vistaban es ugy tolom be akkor nem jon be semmi, porgeti olvassa percekig eredmeny nelkul. Ha a beta 7re loggolok akkor kiirja hogy nem jo windowsom van. Nos az oem az 64 bites mivel tudom a gepem tamogatja azt, ezert vettem ezt a 32 helyett. Mind a vista es a beta 7 is 32 bites ellenben.
Szerintem nem sima update verzio, legalabbis a tokon egy arva szo nincs errol, ez oem system builder. Gondoltam lehet barebone pc kene neki de a bootolas kozben sem hoz be semmit ha bent van a dvd, csak olvassa kicsit aztan adja a kov kepernyot.
Lehet azert van a gebasz mert 64es? Pedig nem regi a gepem, ez mar tamogatja.

Boot-olva indítaad, ne oprendszer alól, mert 64bit-es változat-ot nem lehet 32bit-es oprendszer alól telepíteni. Ha van floppy meghajtd azt tilsd le. A dvd meghajtóval amúgy minden rendben van? Nem lehet, hogy hibás?
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#4980 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 11:36

Eddig nem produkalt hibat a meghajto szoval szerintem jo, Win 7nel ugye beolvassa, meg is jelenik egy virtualis A meghajto, de a dvdre duplakatt hibat ir mint mondtam. Este ujra probalom majd.

#4981 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 14:52

Hat beallitottam, hogy dvdrol bootoljon de hiaba, nem igazan akarta beolvasni. Lehet a vegen meg kiderul, hogy tenyleg gebasz van a meghajtoval.

#4982 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 15:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 10. 15:52

Hat beallitottam, hogy dvdrol bootoljon de hiaba, nem igazan akarta beolvasni. Lehet a vegen meg kiderul, hogy tenyleg gebasz van a meghajtoval.

Teszteld a lemezt egy másik géppel, mert az is lehet hibás. Ha lebirod másolni a másik gépen a tartalmát akkor a lemez hiba kizárható.

#4983 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 15:24

Megneztem egy masodik laptopon is, amin ugyszint van beta 7 es XP is, XP-vel inditva egybol beolvasta a lemezt de ugye kiirta, hogy nem kompatibilis a 32 bites rendszerrel. Benyomtam az asztali gepbe, es mifene beolvasta egybol, de mint mondtatok 32 bites oprendszerrol nem lehet telepiteni 64-est, szoval megint beallitottam, hogy bootoljon arrol, de aztan mar megint beszart olvasas kozben, semmi nem tortent percekig ugyhogy kilottem.

#4984 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 05. 10. 16:24

de aztan mar megint beszart olvasas kozben, semmi nem tortent percekig ugyhogy kilottem.

Már találkoztam olyan géppel, ahol percekig úgy nézett ki mintha semmi sem történne (kétszer ki is lőttem), majd elindult a telepítés. Állítólag csekkolja a hardvert, hogy jó e neki.
RaidX

#4985 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 18:54

Hm, erdekes, majd belovom holnap reggel, aztan remelem mire melobol hazajovok lesz valami :D

#4986 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 10. 18:57

Nem tudom, de szvsz ez az AVG rootkit scannert szerintem fals riasztásokat csinál. Egyszer aqmxrq8z.sys vagy az5an76b.sys hidden
drive-ra hivatkozva rootkitet jelez. Viszont nem is találtam ilyen fileokat. Nem lehet, hogy maga a program generálja ezeket?
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

#4987 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 08:59

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 05. 10. 19:04

Már találkoztam olyan géppel, ahol percekig úgy nézett ki mintha semmi sem történne (kétszer ki is lőttem), majd elindult a telepítés. Állítólag csekkolja a hardvert, hogy jó e neki.

Megerősítem ezt. Nekem is volt haver, aki azt mondta, azt hitte, win7 install nem indul be, aztán vagy 5 percet várt, amíg mégis... Win98 is csinált ilyet anno, "gyorsabb" gépeken.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4988 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 09:03

Üzenet megtekintéseIdézet: yogibear974 - Dátum: 2010. 05. 10. 19:57

Nem tudom, de szvsz ez az AVG rootkit scannert szerintem fals riasztásokat csinál. Egyszer aqmxrq8z.sys vagy az5an76b.sys hidden
drive-ra hivatkozva rootkitet jelez. Viszont nem is találtam ilyen fileokat. Nem lehet, hogy maga a program generálja ezeket?

Hát gondolj csak bele: egyrészt rootkot-et keresni az éppen futó, feltehetően fertőzött rendszerből már eleve kérdéses, max. mákod lesz, s talál valamit, esetleg még "nem aktív". Másrészt meg nem hinném, hogy van "hivatalos" szoftver, ami ilyen nevű sys-file-okat generál. Az már gyanús. Szóval óvatosan az éppen "futó" rendszer alóli rootkoit kereséssel és megállapításokkal, mert ha tényleg "jó" az a rootkit, simán elrejtőzik, file kezelők nem igazán fogják észrevenni (más detector lehet, de arra meg épp te reagálsz így, hogy nincs is ott a file), hisz a rootkit-nek épp ez a lényege: a rejtőzés. S egyeseknek bizony gyakorlatilag tökéletesen is sikerül. A megoldás az adott partíció másik, garantáltan tiszta rendszeren történő átvizsgálása, "összevetése" a fenti vizsgálat eredményével, na abból lehet már következtetni. Csakhogy az piszok nehéz, majdhogynem lehetetlen. De rootkitet elviekben csakis így lehet tutira megfogni! Tehát a fertőzött rendszer alól csak akkor tudod megfogni, ha mákod van.

ps.: amúgy meg, jó lenne látni a pontos hibaüzenetet, mit is írt az AVG. Mert ha épp valami processz létre akart hozni ilyen file-okat, s az AVG megfogta, akkor naná hogy nem léteznek... :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 05. 11. 09:04 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#4989 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 12:44

Teljesen egyet értek veled. De érdekes módon sok cégnek van Rootkit kergetője, ami a működő rendszer alól indítandó! Nemrég próbálkoztam az átrakott meghajtós játékkal, de a kergetők csak a (tiszta) rendszerpartíciót vizsgálták. Mivel az idő sürgetett maradt a tiszta telepítés. Igaz, azért is hozták a masinát, csak kíváncsi lettem volna a kergetők megbízhatóságára. Szóval jobb ha a rootkittel nem találkozunk és van megfelelő mentés!
RaidX

#4990 Felhasználó inaktív   yogibear974 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 11. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 05. 11. 10:03

Hát gondolj csak bele: egyrészt rootkot-et keresni az éppen futó, feltehetően fertőzött rendszerből már eleve kérdéses, max. mákod lesz, s talál valamit, esetleg még "nem aktív"...[
]...ps.: amúgy meg, jó lenne látni a pontos hibaüzenetet, mit is írt az AVG. Mert ha épp valami processz létre akart hozni ilyen file-okat, s az AVG megfogta, akkor naná hogy nem léteznek... :)

Gondloltam az a dolga, hogy rejtett legyen. Viszont elméletileg ki is írtotta az AVG. Legalább is ezt közölte velem
következő indulásnál. Erre újboli keresésnél meg egy másikat talált, de csak egyet. Szintén a windows\system32\drive
mappában. Lehet, hogy rezidens és mindig újragenerálja magát, még mielőtt újraindítanám a gépet?
Amennyiben tényleg nem processz tevékenység.
Az lesz a legjobb, amit javasoltál.Kezdetnek egy Live cd-vel próbálkozom. Már, ha hajlandó lesz így elindulni az
AVG.
Egyébként érdekes, hogy pl a S&D nem talált semmit.
MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G); AMD Sempron ™ 3000+ 2160 MhZ 12*180); X1950PRO; 2GBDDRKingmax; Ergo525; KKB-2050U; SAM840PRO 256GB SSD; SamBX2250 LED 22” ...kicsit öreg,megtáltosodva, de legalább ki van fizetve ;-) no % THM. Azért így is szeretem ;-D

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.