HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5031 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 12. 13:35

Hi!

Olyan fura problémám van, hogy fél-másfél óránként csontra fagy a Win7. Utánaolvastam külföldi fórumokon, ott írták, hogy dual oprendszeres kiépítésnél vagy nvidia driverek miatt lehet. Nos nálam mindkettő jelen van. Már kipróbáltam 4 driver verziót, de sikertelenül. A másik op Xp, azon is fagy(itt kékhalálként jelentkezik a fagyás:P), de csak ha elindítom az nvidia vezérlőpultot és ott is csak kb 10ből 1x. Szóval most driver nélkül használom a win 7-et és nem fagy. Ilyenkor mit lehet tenni, mert azért vga driver nélkül nem az igazi.
Előre kösz bármilyen segítséget!

Szerkesztette: -=Kumite=- 2010. 06. 12. 13:35 -kor

ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#5032 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 15:34

Win 7-nél a legjobb amit tehetsz, rábízod a driverek beszerzését és telepítését. Sajnos a gyártók (szokásukhoz híven) kullognak az események után. Nvidia meg kb 2-3 éve XP-hez is adott ki WHQL drivert ami sok gépen fagyást okozott és hónapokba tellett mire lett működőképes stabil verzió (nem mindig érdemes a legújabbra váltani!). Talán, hogy a jövőhónap vége felé megjelenik a Win 7 SP1, felgyorsulnak az események és lesznek megbízható driverek. Ugyanis az SP1 megjelenése után szoktak a nagyobb cégek átállni az új oprendszerre és akkor már kínos lessz a driver hiány/hiba.
RaidX

#5033 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 12. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 06. 12. 12:08

Olyankor töredezettségmentesít és a prefetch alapján pakolászik, hogy az legyen a gyorsabb területen amit gyakran használsz. Otthoni használatnál csak a lemzt pörgeti feleslegesen. Nyugodtan kikapcsolható.

Ha már ott jársz! Ez is megfontolandó:

[color=#1C2837][font=arial, verdana, tahoma, sans-serif][size=2]del %windir%\prefetch\*.* /q 

start %windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks[/size][/font][/color]

Ezt így ebben a formában írjam be, és mentsem .bat-ba?
Ha kikapcsolom őket, akkor milyen változást fogok észlelni sebességben, programindításban egy új gépen?

#5034 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 06:04

start %windir%\system32\rundll32.exe advapi32.dll,ProcessIdleTasks

Ezt így ebben a formában írjam be, és mentsem .bat-ba?
Ha kikapcsolom őket, akkor milyen változást fogok észlelni sebességben, programindításban egy új gépen?[/quote]

Mivel nem valószínű, hogy otthon rendszeresen ugyanazokat a programokat és ugyan abba a sorrendbe használod, nem igazán veszel észre változást, csak a HDD kerreg kevesebbet.

Ha kikapcsolod a Prefetch opciót, a takarítást elég egyszer elvégezni. Ahhoz meg elég ezt kiadni  Start/Futtatás  "del %windir%\prefetch\*.* /q". Persze idézőjelek nélkül!

Ezek a funkciók arra szolgálnak, hogy a Win a napi használat alapján megpróbálja a szokásaidnak megfelelően optimalizálni a programok elérését sebességre. Mivel otthoni felhasználásnál a használt programok igen változékony képet mutatnak, főleg mikor mi a sorrend, így a win minden szabadidejében az aktuális állapotnak megfelelően rendezi át a Memóri és a HDD használatot. Ebből igencsak észreveszed a HDD felesleges működését ami akkumlátoros használatnál nagyon nem mindegy. Álltalában a memóri mérete sem akkora, hogy egy otthoni gép/Noti ebből profitáljon. Inkább negatív az eredmény mert először helyet kell feklszabadítani a memóriába, majd betölteni az indított program részeit. Sok memóriánál a helyfelszabadítás és a betöltés jelentős része elmarad mert már minden a memóriába várakozik. Ekkor már érezhető az előny, mert nem mindeggy, HDD-ről olvas a rendszer vagy memóriából azonnal kéznél van! 

Szerkesztette: RaidX 2010. 06. 13. 06:06 -kor

RaidX

#5035 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 07:52

Megcsináltam, semmit tevés közben valamivel kevesebbet kerreg, de azért most is van, a resource monitoron megnéztem, hogy mi ír. A system nagyon sokat, aztán még az svchost és a perfmon.exe. Az avguard néha írni akar a bocsánatos bűn, majd megnézem az avira beállításait.

#5036 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 06. 11. 14:02

Hogyan lehet a merevlemez használatot a minimálisra csökkenteni? Egy laptopról van szó, és elég sokszor felpörög a hdd látszólag feleslegesen....

Hát ha az nem megoldás, hogy hosszabb timeout-ot adsz neki a hdd kikapcsolásához... Mert szerintem azon a pár watton nem fog eltérést okozni. A bekapcsolási áramfelvételt is megnézheted, de szerintem nagyobb timeout. Előre egyszerűen nem lehet kiszámítani, mikor kell adat neki.
ps.: Ja, nagyon nem a hdd fog zabálni egy olyan gépben, még akkor sem, ha picit hosszabban megy, de legalább nem fog mindig felpörögni.

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 13. 08:12 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5037 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 06. 13. 08:52

Megcsináltam, semmit tevés közben valamivel kevesebbet kerreg, de azért most is van, a resource monitoron megnéztem, hogy mi ír. A system nagyon sokat, aztán még az svchost és a perfmon.exe. Az avguard néha írni akar a bocsánatos bűn, majd megnézem az avira beállításait.

Szerintem piszok nagy meló "leszabályozni" mindet (s nem is biztos, hogy lehet), aztán nyersz rajta 1 perc időt az aksiból. Vagy hangos a hdd? :) Egyszerűen nem tudod garantálni hogy egyetlen program se nyúljon a hdd-hez bármikor.

:offtopic: Rakj fel egy Slackware-t, vagy Debian-t. Ott le tudod szabályozni, az tuti. Gondolom, előbbiekből következően nem nagy műveletekre van az a laptop. Különben a kérdés pusztán elméleti volna...

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 13. 08:18 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5038 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:22

Szeretnéd a Win 7 bootolását felgyorsítani?

Látogass el a soluto.com oldalra és töltsd le a progit. Letöltés utánn elindítod és akkor tölti le a valódi progit, települ majd rebootot kér. Utánna a többi már magáért beszél!

Módosítani csak az általa javasoltakat szabad! A többivel bajt is okozhatsz! Persze, tudni kell, mi és miért is indul bootoláskor? Tényleg kell az neked akkor? De azok nélkül is hoz némi eredményt. Nálam a Pabda cloud víruskergetőt (7 sec) és a CfosSpeedet emelte ki (2 sec). De ezek kellenek induláskor!

RaidX

#5039 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 13. 09:14

Szerintem piszok nagy meló "leszabályozni" mindet (s nem is biztos, hogy lehet), aztán nyersz rajta 1 perc időt az aksiból. Vagy hangos a hdd? :) Egyszerűen nem tudod garantálni hogy egyetlen program se nyúljon a hdd-hez bármikor.

:offtopic: Rakj fel egy Slackware-t, vagy Debian-t. Ott le tudod szabályozni, az tuti. Gondolom, előbbiekből következően nem nagy műveletekre van az a laptop. Különben a kérdés pusztán elméleti volna...

Igazából nem akksi idő miatt zavar, mert baromi sokáig bírja, hanem a hang miatt, ami nem túl hangos, de ha csend van, akkor azért zavaró.

#5040 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:25

Üzenet megtekintéseIdézet: kisskertRob - Dátum: 2010. 06. 05. 14:38

...
Úgy látom ez a fórum sem lesz hosszú életű nekem, ha így összegányolja a szövegemet és nem ismeri fel a b-b kódokat...
...

Hát olvasni nem tudni egy dolog, de a gány előtted van, csak szerkeszteni kell, ha van fölösleg. A másik a szabályzat, ahogy írták: kulcsokat, linkeket közzétenni f@sza dolog, ez nem warez fórum... :omg: Gondold csak el, hova jutna a fórum így... Remélem megértesz minket.

:offtopic: nyilván nem ide tartozik, hülyéztek már le engem is ilyesmi miatt, de amikor valakit a közvetlen környezetemben egy sima tcmd-ért elkaptak, s összeírták az összes warezt a gépén, vastag lett a számla. Azt mondtam a gyereknek, na akkor lehet röhögni majd. Ja igen, hogy hogy jutottak hozzá? Volt valami razzia-szerű, ezt meg simán felnyomták, nála ugyan azt a programot, amit kerestek, nem találták meg, de mivel a commander fekete volt, a hatóság jogosult volt ezt-azt megtenni. Gépvizsga. Aztán találtak Corel-t, AutoCAD-et, oszt több kérdés nem is volt. :)

Szerkesztette: Warrior 2010. 06. 13. 08:31 -kor

#5041 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 06. 13. 09:22

Igazából nem akksi idő miatt zavar, mert baromi sokáig bírja, hanem a hang miatt, ami nem túl hangos, de ha csend van, akkor azért zavaró.

Akkor meg ahogy írtam, linux próba. Ott nem nagyon lesz "felesleges" diszkművelet.

#5042 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 08:59

Idézet

Szeretnéd a Win 7 bootolását felgyorsítani?

Látogass el a soluto.com oldalra és töltsd le a progit. Letöltés utánn elindítod és akkor tölti le a valódi progit, települ majd rebootot kér. Utánna a többi már magáért beszél!

Idézet

By sheer exposure of this information, Soluto will help software vendors to start prioritizing the user by designing products with a smooth, frustration-free user experience in mind.

Khmmmmm...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5043 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 15:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 06. 13. 09:26

Akkor meg ahogy írtam, linux próba. Ott nem nagyon lesz "felesleges" diszkművelet.

Szerintem az lesz. Melyiket érdemes, most egy ubuntu van itthon az egyik gépen, és elég szimpatikus. Azért használnám komoly dolgokra is gépet, tehát csak másod rendszerként. De ez már egy másik topic.

#5044 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 20:18

Ha megfigyelitek, a feladatkezőleben lehet látni,a Windows 7 indulás után több perc elteltével egyre több memóriát szabadít fel. Ez a normál működés. Nálam asztali gépen nem nagyon tapasztalható számottevő hang.
"Légy szerény mint én..."

#5045 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 13. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 06. 13. 21:18

Ha megfigyelitek, a feladatkezőleben lehet látni,a Windows 7 indulás után több perc elteltével egyre több memóriát szabadít fel. Ez a normál működés. Nálam asztali gépen nem nagyon tapasztalható számottevő hang.

A teljesen áll a vinyó és felpörög közt van egy kis különbség.
2 percre van állítva a hdd suspend, de mikor le áll, nem telik el egy perc és újra nyomja neki.

#5046 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 06:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 06. 13. 21:25

2 percre van állítva a hdd suspend, de mikor le áll, nem telik el egy perc és újra nyomja neki.

Szerintem annál hosszabb suspend timeout-ot állíts be. A 2 perc meglehetősen "agresszív". Szerintem többet árt, mint használ.

#5047 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 07:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 06. 13. 21:25

Laptop vagy desktop?

Asztali gépnél teljesen felesleges a 2 perc, a gépnek és a win teljesítményének is csak árt az ilyen gyakori leállítás, a többi alkatrész úgyis viszi a fogyasztást tovább.
Ami még fontosabb, a HDD-nek kifejezetten nem tesz ez jót, nem erre lett tervezve. Egy notebook HDD-nek ez kevésbé árt, de ott is feleslegesnek látom, hacsak nem az extrém energiatakarékosság a cél és végzett feladatok valóban lehetővé teszik, hogy a gép sokat pihenjen.

#5048 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 07:28

Üzenet megtekintéseIdézet: s_marcell - Dátum: 2010. 05. 17. 21:02

Sziasztok! Egy olyan problémám lenne windows 7-el (32 bit, ultimate), hogy ma bekapcosltma a gépet, és telejesne más lett a awindows kinézete. Pl.: Amikor arrébb húzok egy ablakot, egy fekete kerettel mutatja az ablak méretét, nem pedig amegszokott szép windows 7-hez illő dizájnnal. Vagy például, a tálcán, mikor ráviszem az egeremet egy elemre, akkor nem a szépen előtűnős sztájl jön be, hanem a hirtelen megjelenés, mint windows xp-nél. Az első esetet megtudom mutatni képben, a másodikat már csak videóban tudnám, úgyhogy, ha nem fontos, akkor azt most hagyom. Sajnos feltölteni nem tudom, mert túl nagy, de feltöltöm egy megosztó oldalra.

Kép linkje : http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png

Várom a válaszotokat! Nagyon fontos lenne.

Előre is köszönöm: S. Marcell

Kép linkje : http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.png

show window contents while dragging - pipa
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#5049 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 07:57

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2010. 06. 14. 08:05

Laptop vagy desktop?

Asztali gépnél teljesen felesleges a 2 perc, a gépnek és a win teljesítményének is csak árt az ilyen gyakori leállítás, a többi alkatrész úgyis viszi a fogyasztást tovább.
Ami még fontosabb, a HDD-nek kifejezetten nem tesz ez jót, nem erre lett tervezve. Egy notebook HDD-nek ez kevésbé árt, de ott is feleslegesnek látom, hacsak nem az extrém energiatakarékosság a cél és végzett feladatok valóban lehetővé teszik, hogy a gép sokat pihenjen.

Ha csak és kizárólag egy word ablak fut, akkor hány percet állítsak be?

#5050 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 14. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Primary - Dátum: 2010. 06. 14. 08:57

Ha csak és kizárólag egy word ablak fut, akkor hány percet állítsak be?

Az is kérdés, mit csinál a word. Ha szerkesztesz, és az autosave mondjuk 5 percre van beállítva, akkor akár el is felejtheted a sleep-et.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • 255
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.